AŞAMALI ARAŞTIRMA VAKALARI – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

AŞAMALI ARAŞTIRMA VAKALARI – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

17 Ocak 2023 Durum araştırması örnek Durum Çalışması tez örnekleri 0
Proje Önlemleri

YÜKSEKÖĞRETİMDE AŞAMALI ARAŞTIRMA VAKALARI

Bir Bilişsel Psikoloji Kursunda Aşamalı Sorgulama

İlerici sorgulama modelinin, Geleceğin Öğrenme Ortamı (FLE) kullanılarak bir bilişsel psikoloji dersinde uygulandığı bildirilen bir çalışmada. FLE ortamı, tasarımında ve işlevselliğinde yerleşik aşamalı sorgulama modeline sahip açık kaynaklı bir ortak çalışma aracıdır.

Kurstaki tüm öğrenciler, ilk iki ders boyunca araştırma problemlerini formüle etmeleri için yönlendirildi. Başlangıçta, bu formülasyonları bireysel olarak ürettiler. Araştırma problemlerini bir meslektaşla tartışarak devam ettiler ve son olarak, küçük bir grup içinde takip edilecek en ilginç soruları seçtiler. Daha sonra bu sorular dersteki tüm katılımcılara sunuldu.

Bu ilk problem ayarından sonra, teknoloji aracılı gruplara (dört ila yedi gönüllüden oluşan üç grup), FLE ortamındaki haftalık dersler arasında sorgulama süreçlerine devam etmeleri talimatı verildi. Eğitmenler FLE ortamında yer alırken, öğretmen veritabanı söylemine katılmadan haftalık dersleri yönetti.

Öğrencilerin geri kalanı da sorularına göre gruplar oluşturdu, ancak öğrenme günlükleri yazarak ve işbirlikçi teknoloji olmadan gruplarının diğer üyeleri tarafından üretilen günlükler hakkında yorum yaparak sorgulama sürecini sürdürdüler.

İki koşulda öğrenciler tarafından üretilen bilginin karşılaştırmalı bir analizi, teknolojinin aracılık ettiği grupların problem belirleme ve yeniden tanımlama uygulamalarıyla daha fazla meşgul olduklarına dair kanıt sağladı. Ayrıca, işbirliği ve bireysel çabaları açısından üstlendikleri süreç üzerinde derinlemesine düşündüler.

İşbirliği araçlarını kullanmayan grupların üretimlerinde, dersler sırasında işbirliği içinde olmalarına rağmen, araştırma ve bilgi oluşturmanın sosyal ve toplumsal yönleri öğrenme günlüklerinde hiç belirgin değildi.

Gruplarının diğer üyeleri tarafından yazılan öğrenme günlüklerinden ikisine sağladıkları yorumların türü çok geneldi ve fikirlerin geliştirilmesine değil, esas olarak yazma düzeyinin değerlendirilmesine odaklandılar.

Bununla birlikte, öğrenme günlüklerinin birçoğu kavramsal olarak iyi geliştirilmiş ve entegre edilmiştir. FLE ortamındaki söylem etkileşimi, katılımcıların bazen diğer öğrenciler tarafından sunulan fikirler hakkında kapsamlı diyaloglara girmeleri bakımından farklıydı.

Bir Tasarım Kursunda Aşamalı Sorgulama

Seitamaa-Hakkarainen ve meslektaşları tarafından yürütülen iki çalışma, prematüre bebekler için giysi tasarlamanın karmaşık ve özgün tasarım görevinde ortaya çıkan işbirlikçi bir tasarım sürecini analiz etti.

Çalışmaların çerçevesi, tasarımda acemilerin kapsamlı problem yapılandırmaya girmeden problem çözümleri üretme eğiliminde olduğunu gösteren uzmanlık üzerine bilişsel araştırmalardan elde edilen kanıtlara dayanıyordu; uzmanlar ise aksine, çözüm önermeden önce sorun alanını yapılandırmaya ve yeniden yapılandırmaya odaklanırlar.

Bu durumda açıklanan çalışmalar, tasarım sürecinde uzman benzeri bir katılımın FLE ortamında desteklenip desteklenmeyeceğini incelemek için tasarlanmıştır. Ortamın özellikleri, kullanıcıları uzman benzeri tasarım yapmaya teşvik etmek ve öğrencilerin taslaklarını ve prototiplerini işbirlikçi ortama aktarma ve tasarımların çoklu versiyonlarını geliştirme şeklinde bilgi eserlerinin grafik sunumunu sağlamak için kullanıldı.

İşbirlikçi tasarım kursu sırasında, öğrencilere ilk olarak bebeklerin bedenleri, giysilerin kullanılabilirliği için özel ihtiyaçlar ve malzemeler gibi tasarım görevlerinin kısıtlamaları hakkında bilgi edinmeleri için rehberlik edildi.


örnek olay (vaka çalışması örnekleri)
Vaka Analizi örnekleri pdf
Vaka Analizi örnekleri ve çözümleri pdf
Durum çalışması nedir
Durum araştırması örnekleri
Durum Çalışması tez örnekleri
Durum çalışması ve eylem araştırması karşılaştırma
Durum araştırması Nedir


Daha sonra kendi eskizlerini üretmeleri ve küçük gruplar halinde çalışarak tasarım fikirlerini paylaşmaları ve tasarımlarını geliştirmeleri istendi. Bu geliştirmenin ardından her grup, hastanede gerçek son kullanıcılar tarafından test edilen bir prototip üretti. Geri bildirim ve öneriler daha sonra gelişmiş tasarım fikirleri geliştirmek için kullanıldı.

Ağ bağlantılı bir işbirlikçi ortamın desteğiyle tasarım üzerine yapılan bu çalışmalarda, bu ortamların önemli bir yönünün, tasarımcılar ve geleceğin ürünlerinin kullanıcıları arasındaki ilerici söylem için araçlar sağlaması olduğunu keşfettiler.

Ayrıca, ortamlar, tasarım sorunuyla ilgili kavramsal bilgiyi detaylandırmak için paylaşılan alanlar ve araçlar sunar. İşbirlikçi teknoloji, tasarım düşüncesini diğer tasarımcılar için daha açık ve erişilebilir hale getirdi ve katılımcıların fikirlerini paylaşmalarına ve tasarım sorunları ve çözümlerine ilişkin ortak bir anlayış oluşturmalarına olanak sağladı.

ÖĞRETMENİN ROLÜ VE FAALİYETİ

Yüksek öğretimde ilerici sorgulama ve bilgi oluşturma uygulamalarının uygulanmasında özel bir soru, öğrencilerin işbirlikçi araştırmasını destekleme ve yönlendirmede öğretmenin veya eğitmenin rolüdür. Aşamalı sorgulamada, temel bilgileri ders vererek aktaran bir uzman olarak öğretmenin geleneksel rolü kökten değişmiştir.

Öğretmenin ve işbirliği kolaylaştırıcılarının önemli rolleri, işbirliği için bağlam oluşturmak ve öğrencilerin bildirdiği teorik temsiller, dünya bilgisi ve gerçek yaşam deneyimleri arasında bağlantı noktaları sağlamaktır. Ayrıca, öğretmenin süreci yapılandırması ve yapılandırması, kursun ilerlemesi sırasında aktif ve odakta tutması ve öğrencilerin üst düzey bilişsel süreçlerin sorumluluğunu kademeli olarak üstlenmelerine yardımcı olması gerekir.

Çalışma ve öğretimde sorgulamaya dayalı yaklaşımlar oluşturmaya yönelik eğitim sistemlerindeki üretken değişiklikler, epistemik, pedagojik ve kurumsal hedefler ve eylemlerin uyumlaştırılmasını gerektirir.

Öğrenme teknolojilerinin, bilgiyi ilerletmede uzman benzeri becerileri geliştirmedeki rolleri açısından da eleştirel olarak incelenmesi gerekir. Örneğin, yapı iskelesinin mevcudiyeti, çoklu işbirliği biçimleri için destek ve bilgi nesnelerinin ortak gelişimi, öğrenme teknolojilerini tasarlamanın zorluklarıdır.

Aşamalı sorgulama modeli, bilgi inşa eden bir topluluğun temel faaliyetleri ve epistemik hedefleri için buluşsal bir çerçeve sağlamak üzere çeşitli eğitim ortamlarında kullanılabilir. Topluluk, birden fazla uzmanlık seviyesi ve aynı derecede önemli olarak, yorucu bir öğrenme ve bilgiyi ilerletme arayışına girmek için sosyal destek sağlayabilir.

Yüksek öğretimde, aşamalı bir sorgulama yaklaşımı, özellikle müfredat tasarımında uygun işbirlikçi teknolojinin kullanımı ve destekleyici düzenlemelerle bütünleştirildiğinde, akademik okuryazarlığın, bilimsel düşüncenin ve epistemik failliğin gelişimini destekleyebilir.

  • Epistemik Ajans: Kişinin kendi öğrenme çabalarının ve anlayışın ilerlemesinin sorumluluğunu alması.
  • Bilgi Oluşturma: Kolektif bilgi ilerlemesi ve bilgi eserlerinin geliştirilmesi için bir çerçeve.
  • Öğrenme Topluluğu/Öğrenciler Topluluğu: Bir öğrenme sürecindeki tüm katılımcılar (öğrenciler, öğretmenler, öğretmenler ve uzmanlar), toplu çabalara fayda sağlayan değerli uzmanlık ve becerilere sahiptir.
  • Üst beceriler: Akademik okuryazarlıkla ilgili becerilerin yanı sıra anlamayla ilgili etkinlikleri planlama, izleme ve düzenleme ile ilgili üstbilişsel beceriler.
  • Aşamalı Sorgulama: Derinleşen bir soru-açıklama sürecinde bir grup öğrenciyi yapılandırmak ve desteklemek için pedagojik bir model.
  • Yapı iskelesi: Bir öğrencinin, bu destek olmadan mümkün olmayacak bir görevi yerine getirmesine olanak sağlayan desteğin sağlanması ve öğrencinin, destek olmadan bu görevde kademeli olarak ustalaşmasına olanak sağlanması.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir