Bağlantıların Ölçülmesi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Bağlantıların Ölçülmesi
Çeşitli tanımlayıcı ve kuralcı tipolojiler, BT planlamasının beş genel türü üzerinde birleşmiştir. Bunlardan, iş ve BT planlama süreçleri arasındaki bağlantı derecesine dayalı olarak beş seviyeli bir planlama stilleri ölçeği geliştirildi. Her seviye, iş ve BT hedefleri arasındaki ‘bağlantı seviyesi’ ve uyum yaratma potansiyeli açısından giderek daha yüksektir.
İş birimindeki her muhbirden en son BT ve iş planlama süreçlerindeki adımları açıklaması istendi. Açıklamalarını kullanarak iş ve BT planlama süreçleri arasındaki bağlantıyı gösterilen tipolojiye göre sınıflandırdık.
Seviye 1 “düşük”, seviye 2 ve 3 “orta” ve seviye 4 ve 5 “yüksek” bağlantı seviyeleri olarak nitelendirildi.
Paylaşılan Alan Bilgisini Ölçme
Paylaşılan alan bilgisi, iş deneyimi olarak işlevselleştirildi ve işletme yöneticileri arasındaki gerçek BT deneyimi miktarı ve BT yöneticileri arasındaki gerçek iş deneyimi miktarı değerlendirilerek ölçüldü.
İş bilgisi, iki boyutun toplamı olarak kavramsallaştırıldı: (1) sigorta endüstrisindeki deneyim ve (2) bir amiri veya yönetici olarak deneyim. Her iki boyutun da kişinin bir hat sigorta biriminde stratejik kararlara katılma yeteneği açısından önemli olduğu hissedildi.
BT bilgisi ayrıca iki temel boyuta sahip olarak kavramsallaştırıldı: (1) yeni teknolojiye aşinalık ve (2) BT projelerini uygulama deneyimi. Bir hat yöneticisi bu boyutların her ikisine de sahipse, yeni BT’nin kullanımı için fırsatları belirleyebileceği ve iş birimi içinde üzerinde anlaşmaya varılan projeleri uygulayabileceği duygusu vardı.
Görüşülen her kişinin tüm eğitim ve iş geçmişi ortaya çıkarıldı ve paylaşılan bilgiler gösterilen ölçekler kullanılarak derecelendirildi. Derecelendirme kategorilerini ayırmak için kullanılan yıllar, BT yöneticilerinden oluşan bir odak grubu tarafından gözden geçirilmiş ve doğrulanmıştır.
İlk iki değişken, her bir BT yöneticisinin “iş bilgisi” düzeyini belirtmek için bir araya getirildi ve son ikisi birlikte alındığında, işletme yöneticisinin “BT bilgisi” düzeyini gösterdi. Amaç, tüm iş birimi yönetici grubunu bu derece ile temsil etmek olduğundan, görüşülen kişilere, görüşülmeyen diğer yöneticiler hakkındaki görüşleri sorulmuştur.
Ardından, yöneticiler arasında paylaşılan alan bilgisi düzeyini temsil eden iş birimine toplu olarak “yüksek”, “orta” veya “düşük” derecelendirmesi verildi. Hem işletme hem de BT yöneticileri yüksek puan verirse, iş birimi “yüksek” olarak derecelendirilir. Her ikisi de yüksek olarak derecelendirilmezse, iş birimi “düşük” olarak derecelendirilir. Karma bilgi seviyeleri varsa, birim “orta” olarak derecelendirilir.
BT Uygulama Başarısını Ölçme
Önceki BT uygulama başarısını değerlendirmek için, görüşülen her kişiye son iki yıldaki BT faaliyetleri hakkında birkaç soru soruldu.
- Son iki yılda başlatılan büyük projeleri adlandırın.
- Büyük projelerin her biri ne kadar başarılıydı?
- Genel olarak, BT planları ne kadar iyi uygulandı?
Ayrıca iş birimindeki genel BT geçmişi hakkında açık uçlu sorular sorulmuştur. Başlıca BT kararları, bunların başarılı mı yoksa başarısız mı olarak nitelendirildiğini belirlemek için tartışılmıştır.
Bu sorular, geçmiş projelerin ayrıntılarının zengin bir şekilde anlaşılmasını ve görüşmelerden on yıl öncesine kadar BT uygulama başarısına ilişkin çeşitli görüşleri ortaya çıkardı. Her iş birimindeki görüşülen kişilerin görüşleri analiz edildi ve bir araya getirildi ve BT uygulamasındaki genel başarı düzeyine “yüksek”, “orta” veya “düşük” bir derece verildi.
Hız Testi
Speedtest
Superonline Hız Testi
İnternet Hız Testi
Superonline hız güncelleme
İnternet hızı kaç olmalı
Google PageSpeed Insights
Turktelekom hız testi
Verilerin Toplanması ve Analizi
Veri toplama ve analizi, ilk yazar için tam zamanlı olarak yaklaşık 12 ay sürdü. Bu sürenin yedi ayını birim içi analiz ve dört ayını birim genelinde analiz oluşturdu.
Birim içi analiz
Her iş birimi için veri toplama ve analiz süreci iki ana aşamadan oluşuyordu: (1) saha raporunun hazırlanması ve (2) saha raporunun doğrulanması.
Saha raporu aşamasının hazırlanması aşağıdaki adımlardan oluşuyordu:
• yazılı belgelerin incelenmesi ve görüşme kılavuzlarının yerel “jargon” ile özelleştirilmesi,
• görüşmeler yapmak ve saha notları oluşturmak,
• bir saha raporu hazırlamak için yazıya dökülmüş görüşme kasetlerinin, saha notlarının ve yazılı belgelerin analizi.
Tek aralıklı site raporları 15 ila 35 sayfa uzunluğundaydı. İlk yazar, her biri şu bölümleri içeren saha raporlarını hazırladı: iş geçmişi, BT geçmişi, uyum ölçütleri, faktör ölçütleri ve yorumlayıcı nedensel analiz. Amaç, muhbirlerden kaynaklanan veya araştırmacılar tarafından çıkarsanan verilere dayanan, yapıları makul yollarla birbirine bağlayacak açıklamalar aramaktı.
Toplanan görüşme verilerinin, özellikle de kuruluş tarihinin daha olgusal yönleriyle ilgili olanların, mümkün olduğu ölçüde doğrulanabilmesini sağlamak için adımlar atıldı. Yazılı belgelerin analizine dayanarak; büyük kararlar ve projeler de dahil olmak üzere önemli olaylar belirlendi.
Bunlar, görüşmelerde, görüşülen kişilerin ve kuruluştaki diğer kişilerin bu olaylarla ilgili eylemlerini daha ayrıntılı olarak araştırmak için kullanıldı. Toplanan verilerin doğru ve güvenilir olup olmadığını belirlemek için belirli davranış ayrıntıları (örneğin, katıldığı toplantıların sayısı veya görev yapılan komitelerin adları) talep edildi.
Nedensel analiz için veriler, görüşmeler sırasında, olağan dışı görünen durumlar hakkında bilgi verenler açıklamalar sunduğunda veya bu durumlar hakkında sorular sorulduğunda toplandı. Örneğin BU 7’de şirket yöneticilerinden BT yöneticisinin neden bu kadar çok BT dışı görev gücüne katıldığını açıklamaları istendi. BU 9’da birim başkanından BT hedeflerinden hiçbirini neden hatırlayamadığını açıklaması istendi.
Bu sorular ve muhbirlerin eylemlerini açıklamaya ve yorumlamaya yönelik doğal eğilimleri, pek çok nedensel ifadeyle sonuçlandı (örneğin, ‘iş adamlarıyla yakınlaşmak iletişimimizde büyük fark yarattı. Onları kahvede ve koridorda görüyoruz’) .
Bu veriler, önceki beklentilerle uyumlu olduklarında, yeni ancak makul olduklarında veya birden fazla bilgi kaynağı tarafından bahsedildiğinde saha raporuna dahil edildi.
İlk yazar ayrıca verilere ve onun yorumlarına dayalı olarak nedensel zincirler ‘yarattı’ (örneğin, BT direktörünün sigorta deneyimi yok VE şirket yöneticileriyle hiçbir toplantıya katılmıyor, bu nedenle iş hedeflerini açıklayamıyor).
Saha raporlarının doğrulanması olan ikinci aşama, sonuçların güvenilirliğini sorgulayan ve eksik verileri araştıran ikinci yazar tarafından saha raporunun bir analizinden oluşuyordu.
Her rapor, ikinci yazarı mümkün olduğu kadar çok ham veriye maruz bırakmak için görüşmelerden alıntılar, yazılı belgelerden alıntılar ve yorumlayıcı yorumlar içeriyordu, böylece muhakeme çizgisini takip edebilir ve böylece ulaşılan sonuçların güvenilirliğini kontrol edebilirdi. Sesli görüşmelerin transkriptleri de ikinci yazara sunuldu. Birkaç durumda, ikinci yazar yeniden analiz talebinde bulundu ve bu yapıldı.
Bu adımdan sonra, doğrudan alıntılar ve bireysel muhbirlerin anonimliğini ihlal edecek diğer veriler çıkarılarak saha raporu değiştirildi ve ardından raporları olgusal hatalar için kontrol etmesi ve nedensellik hakkında yorum yapması istenen kıdemli BT yöneticisine gönderildi.
Daha geniş organizasyonel incelemenin optimal olacağının farkına varıldığında, bu, isteyip istemediğini ayarlamak için BT yöneticisine bırakıldı. Sekiz muhbir, yazdıklarına açıklama yazıp iade etti ve on siteden ikisi sözlü olarak bilgilendirildi. Bir site, eksik bilgilere dayalı olarak değişiklik talep etti. Saha raporunu düzeltmek için bir takip telefon görüşmesi ve toplantısı yapıldı.
Google PageSpeed Insights Hız Testi İnternet Hız Testi Superonline hız güncelleme İnternet hızı kaç olmalı Speedtest Superonline Hız Testi Turktelekom hız testi