BAĞLANTISIZ VE BAĞLANTI ODAKLI İLETİMLER – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

BAĞLANTISIZ VE BAĞLANTI ODAKLI İLETİMLER – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

3 Haziran 2022 Ağ protokolleri İnternet protokolleri Nelerdir tcp/ip nedir ne ise yarar 0
E-Ticaret Vergilendirme Sorunları – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

BAĞLANTISIZ VE BAĞLANTI ODAKLI İLETİMLER

İki temel iletişim türü vardır; birine bağlantısız denir, burada gönderici, alıcıyla herhangi bir ön görüşme aşaması olmadan veri paketlerini göndermeye başlar. Böyle bir yöntem, gönderici ana bilgisayarın veya yönlendiricinin IP paketlerini herhangi bir teslimat garantisi olmadan ilettiği İnternette kullanılır.

IP çok noktaya yayın, veri iletiminin kalitesinin güvenilir olmadığı, en iyi çaba olarak adlandırılan bakış açısından geleneksel IP tek noktaya yayın iletişimine benzer. Bu, iletimin gecikme, hatasız teslimat vb. herhangi bir parametresi için herhangi bir garanti olmadığı anlamına gelir.

Bunun nedeni, ağ düzeyinde iletişim kuran varlıklar arasında herhangi bir mantıksal bağlantının olmadığı İnternet protokolünün bağlantısız özelliğidir. Bir yönlendirici veri gönderdiğinde, diğer yönlendiricinin bu verileri düzgün bir şekilde alıp almadığı konusunda hiçbir bilgisi yoktur.

Diğer iletişim biçimi, gönderici ve alıcının gönderme hızı gibi bazı iletişim parametreleriyle anlaştıkları bağlantı yönelimlidir. Bağlantı yönelimli veri aktarımına bir örnek, güvenilir teslimat elde etmek için tek noktaya yayında kullanılan İletim Kontrol Protokolü’dür (TCP).

Bununla birlikte, TCP alıcı istemcisi her paketi kabul ettiğinden ve çok sayıda alıcı olması durumunda bu, çok noktaya yayın kaynağının ağ bağlantısında ciddi tıkanıklığa neden olabileceğinden, TCP çok noktaya yayın için kullanılamaz. Bu nedenle çok noktaya yayın uygulamaları, iletim için güvenilir bir mekanizmaya sahip olmayan Kullanıcı Veri Birimi Protokolü’nü (UDP) kullanır.

ÇOKLU YAYININ GÜVENİLİRLİĞİNİ ARTIRMA YÖNTEMLERİ

Çok noktaya yayın uygulamalarının çoğu, örneğin medya konferansı, ses dağıtımı, paylaşılan beyaz tahta veya çeşitli işbirliğine dayalı medya araçları gibi medyayla ilgili yazılımlar olduğundan, en iyi çabayla teslimden daha fazla güvenilirliğe ihtiyaç duyarlar. Çok noktaya yayın uygulamalarının güvenilirliğini artırmak için, gerekli seviyeye ulaşmak için ek çok noktaya yayın taşıma protokolleri kullanılır. Böyle bir protokol NORM: NACK-Oriented Reliable Multicast Protocol’dür.

Çok noktaya yayın aktarım protokolleri, veri dağıtımının birçok farklı özellik özniteliğine sahiptir. Bu nitelikler protokol parametreleri ile temsil edilebilir. Her protokol parametresi, aynı teslimat özelliği için farklı güvenilirlik mekanizmalarını tanımlar.

Bu tür bir protokol parametresi, örneğin, “yeniden iletim”, “ileri hata düzeltme”, “araya ekleme” veya “yerel alıcı tabanlı onarımların” farklı yolları gibi değerleri alabilen onarım yöntemidir. Diğer bir parametre, olası değerleri “ağaç tabanlı”, “halka tabanlı” veya “basit doğrudan form” olabilen alındı ​​türüdür.

Çeşitli uygulamaların farklı güvenilirlik gereksinimleri vardır ve bu nedenle, belirli bir uygulama için en uygun çok noktaya yayın aktarım protokolünü oluşturmak için bu protokol parametreleri optimize edilmelidir. Ancak, herhangi bir uygun matematiksel optimizasyon yöntemi uygulanarak, daha önce bahsedilen protokol parametrelerinin seçiminde, lineer bağımsız (diğer bir deyişle ortogonal) bir parametre seti uygulanmalıdır.


protokolleri
Tcp/IP Nedir
tcp/ip nedir ne ise yarar
tcp/ip katmanları
TCP/IP protokolü
İnternet protokolleri Nelerdir
Veri transferi protokolleri nelerdir
internet protokolü sürüm 4 (tcp/ipv4) ayarları


Bunu yapmak için, tüm taşıma protokollerinin bu alanın bir noktasına karşılık geldiği bir parametre hiper uzayı oluşturulur. Optimizasyon prosedürü, çok noktaya yayının en iyi performanslarını sağlamak için bu alanda en uygun noktayı bulmak anlamına gelir.

Protokol parametrelerinin olası değerleri (bunların bileşenleri olarak çeşitli mekanizma türleridir) protokol işlevlerinin gerçekleşmeleridir. Protokol parametrelerinin yarı ortogonal bir alt kümesi ve bunların olası değerleri Tablo 4’te sunulmuştur. Bu parametreler, taşıma protokollerinin iyi bilinen güvenilir mekanizmalarını temsil eder.

Uygun şekilde seçilen protokol parametreleri üzerinde doğru bir optimizasyon prosedürü gerçekleştirmek için, çok noktaya yayın veri aktarımı için istatistiksel olarak güvenilir sonuçlar elde etmek için iyi kullanılabilir bir simülasyon programı uygulanmalıdır. Uygun bir simülatör kullanılarak, gereksinimleri karşılayan belirli bir medya uygulaması için optimize edilmiş taşıma protokolü sentezlenebilir. Bu, matematiksel bir yöntemle, protokol parametrelerinin hiper uzayında optimal bir noktanın bulunabileceği anlamına gelir.

UYGULAMA KATMANLI ÇOKLU YAYIN TEKNOLOJİSİ

Uygulama katmanı çok noktaya yayın (ALM) ayrıca ana bilgisayar çok noktaya yayın olarak da adlandırılır, çünkü çok noktaya yayın dağıtımından yönlendiriciler değil düğümler sorumludur. Ana bilgisayar-çok noktaya yayın ve IP çok noktaya yayın arasındaki temel fark, ALM durumunda, ana bilgisayarların aralarında tek noktaya yayın kullanması ve ağacın çarpma noktalarının IP çok noktaya yayında olduğu gibi yönlendiriciler değil, ana bilgisayarların kendileri olmasıdır. . Host-multicast ve IP-multicast özelliklerini karşılaştırır.

ALM, grup uygulamalarına çok noktaya yayın hizmetleri sağlamaya yönelik yeni bir yaklaşımdır. Bu eşler arası (P2P) mimaride üyeler, değişen ağ koşullarına ve grup dinamiklerine uyum sağlayan veri dağıtımı için kendilerini bir üst üste bindirme topolojisi içinde düzenlerler.

P2P sistemleri, merkezi kontrol olmaksızın çalışan dağıtılmış sanal ağlardır. Ağ içinde belirli bir veri parçasını bulmak için, P2P sistemleri, belirli bir diziyi (anahtar olarak adlandırılır) bu anahtarla ilişkili değerden sorumlu bir veya daha fazla ağ düğümüyle eşleştiren bir arama mekanizması açık veya örtülü olarak sağlar.

ALM şemalarından bazıları, mümkün olduğunda IP çok noktaya yayın desteğinden yararlanabilir. Bununla birlikte, bu tür ek IP katmanı yetenekleri bu protokoller için gerekli değildir ve bu nedenle bugün İnternet’te kolaylıkla konuşlandırılabilirler.

Mevcut İnternet P2P uygulamaları tipik olarak yaşam süresi (TTL) kapsamı kontrollü taşma prosedürlerini kullanarak arama işlevleri sağlar. Bu yaklaşımla, sorgu düğümü sorguyu tek bir mesaja sarar ve bilinen tüm komşularına gönderir.

Komşular, sorguyu dahili veri tabanlarındaki anahtarlarla eşleştirerek yanıtlayıp yanıtlayamayacaklarını görmek için bunları kontrol eder. Bir eşleşme bulurlarsa bir yanıt gönderirler; aksi takdirde sorguyu kendi komşularına iletirler ve mesajın atlama sayısını artırırlar. Atlama sayısı TTL limitinin üzerine çıkarsa, yönlendirme iptal edilecektir. Böylece TTL değeri, yayılmasını kontrol eden sorgu için bir sınır belirler.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir