Bilgi Kalitesi Değerlendirme – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Bilgi Kalitesi Değerlendirme
Şimdi, geliştirme ekibi tarafında yer alan yazarlardan birinin bazı çalışmalarına dayanan bir vaka çalışması sunuyoruz. Bu vaka çalışması, yukarıda sunulan metodolojiyi uygular.
Bir devlet kurumu, yasama organı tarafından zorunlu kılınan çeşitli taahhütleri yerine getirmek için fon dağıtma sorumluluğuna sahiptir. Bunlardan bazıları devam eden programlardan, diğerleri ise kurucu grupların yararına yasa koyucular tarafından getirilen geçici ‘üye’ yasa tasarılarından kaynaklanmaktadır.
Bu ajansın bütçe görevlisi, ajansın tüm gelir ve giderlerini ve özellikle yasama organı tarafından eyalet genelinde çeşitli gruplara verilen taahhütlerin yerine getirilmesini denetler ve izler.
Bütçe görevlisinin işi, taahhütleri karşılayacak fonların çeşitli kaynaklardan gelmesi nedeniyle karmaşıktır. Bu fonların kullanımıyla ilgili çeşitli kısıtlamalara rağmen, hesapların çoğunda önemli ölçüde esnekliğe sahiptir ve izin verildiği takdirde, hesaptan hesaba para aktarabilir.
Planlama ve kontrol amaçları için, tüm fon akışlarının izlenmesini ve yönetilmesini destekleyecek, harcamaların ve gelirlerin girişini kolaylaştıracak, ihtiyaç duyduğu raporlama işlevselliğini sağlayacak ve geçici olarak ne yapılmasına izin verecek PC tabanlı bir sisteme sahip olma ihtiyacını hissetti.
Ajans, bu sistemi geliştirmek ve uygulamak için yerel bir danışma grubuyla sözleşme yaptı. Bu ofis düşük bir teklif verdi ve sonuç olarak, işin çoğunu yapmak için küçük danışmanlar kullanmak zorunda kaldı. Projenin başlangıcında, geliştirme ekibinin yalnızca bir üyesinin bu ortamda önceden herhangi bir deneyimi vardı ve bu, başka bir tasarım ekibinin küçük bir üyesiydi.
Bu üye, ekibin geri kalanına kelime dağarcığı ve biraz anlayış geliştirme konusunda bir kaynak görevi gördü. Bu proje için belirlenen analiz ekibinin diğer üyeleri, Devlet Ajansının veya Bütçe Ofisinin işlevleri hakkında önceden bilgiye sahip değildi ve devlet kurumlarında yer alan belirli muhasebe konularına ilişkin görece önemsiz bilgiye sahipti.
İstemci tarafında, bütçe görevlisi bir YBS uzmanı olmasa da sistem analizi ve geliştirme yaşam döngüsünün yanı sıra ilişkisel veritabanları ve normalleştirme gibi teknik bileşenlere aşina olduğundan, bilgi aktarımı durumu önemli ölçüde daha iyiydi. Bu nedenle, aşılması gereken birincil bilgi engeli, geliştirme ekibi tarafında alan bilgisinin olmamasıydı.
Açıkçası, bu projenin başarılı olması için geliştirme ekibinin yalnızca önerilen sistemin istenen işlevselliğini anlamak için değil, daha da önemlisi fon akışını anlamak için yeterli kullanıcı alanı bilgisi edinmesi gerekiyordu.
Geliştirme ekibini bütçeleme meselelerinin nüansları konusunda hızlandırmanın zorluğunu tahmin eden bütçe görevlisi, yalnızca genel olarak Bütçe Ofisinin işleyişini ve özel olarak incelikleri açıklamak amacıyla tüm ekip üyeleriyle düzenli toplantılar başlattı. fon akışının
Bu tür neredeyse bir düzine oturumdan sonra, bütçe yetkilisi, sistemin geliştirilmesine devam etmeleri için anlayışlarının yeterli olduğundan emindi. İlk aşamanın odak noktasının öncelikle bilgi transferinden oluştuğu belirtilmelidir.
Bilgi aktarımı aşamasının sonunda ekip, oldukça yüksek bir anlama derecesine sahip bir kelime dağarcığı edinmişti. Uygulama ve analiz bilgisi orta düzeydeydi. Yukarıdakilerin tümü, tasarım ortamında yakın zamanda edinildiklerinden güncellik ve tutarlılık açısından yüksekti.
Bununla birlikte, geliştirme ekibi tarafından açık bilgi edinme oranının şu anda değerlendirilmesi, projenin tamamlanma süresinin karşılanmayacağını gösterdi.
Analizden sonra, proje bitiş tarihini karşılamak için, benzer ortamlardaki projeleri yönetme deneyimine sahip kıdemli bir analistin eklenmesi yoluyla bilgi aktarımını artırmanın gerekli olduğu belirlendi. Böylece karışıma yüksek düzeyde sentez ve değerlendirme bilgisi eklendi. Ancak, bu bilgilerin tümü güncel değildi veya bu tasarım ortamına doğrudan uygulanabilir değildi.
Veri kalitesinin unsurları nelerdir
Data Quality nedir
Yapılandırılmış Veri Nedir
Cinsiyet verisi hangi tür veriye örnektir
Bilgi Kalitesi Değerlendirme Modeli Uygulaması
Bilgi Kalitesi Değerlendirme Modeli şimdi yukarıdaki durumda açıklanan bütçe ofisi tasarım ortamına uygulanacaktır. Yalnızca bir geliştirme ekibi üyesinin Budget Office ortamında daha önce herhangi bir deneyime sahip olduğu ve bu, başka bir tasarım ekibinin kıdemsiz üyesiyken, projenin başlangıcındaki durumu açıklar.
Bu üye, ekibin geri kalanına kelime dağarcığı ve biraz anlayış oluşturmaya yardımcı olmak için bir kaynak görevi gördü, ancak daha ileri bilgi seviyelerinde sunabileceği çok az şey vardı.
Gösterildiği gibi, bilgi edinme aşamasının sonunda, ekip oldukça yüksek bir anlama derecesine sahip bir kelime dağarcığı edinmişti. Uygulama ve analiz bilgisi orta düzeydeydi. Şu anda tasarım ortamında edinildikleri için yukarıdakilerin tümü güncellik ve tutarlılık açısından yüksekti. Ancak ekip, sentez ve değerlendirme düzeyinde deneyim eksikliğini sürdürüyordu.
Ekip, sistemin gerçek tasarımına başladığında, rota ortasında bir düzeltmenin gerekli olduğu belirlendi. Örnek olay incelemesinde belirtildiği gibi, ekibe benzer ortamlardaki projeleri yönetme deneyimi olan kıdemli bir analistin eklenmesi gerekli hale geldi.
Böylece karışıma yüksek düzeyde sentez ve değerlendirme eklendi. Ancak, bu bilgilerin tümü güncel değildi veya bu tasarım ortamına doğrudan uygulanabilir değildi. Bu orta yol düzeltmesinden sonraki durum özetlenmiştir.
Bilgi Aktarım Hızının Modellenmesi
Bir sistem tasarım ekibinin etkinliği, yalnızca projeye getirdikleri ilk açık bilgiyle değil, aynı zamanda ekip üyelerinin sahip olduğu örtük bilgiyle de ilgilidir.
Daha önce belirtildiği gibi, zımni bilgi ile, bir kişinin başkaları tarafından sağlanan açık bilgi, bilgi veya verileri işlemek için kullandığı zihinsel modeli ve ayrıca ilgili çevrenin gözlemlerini etkili bir şekilde özümseme yeteneğini kastediyoruz.
İlk açık bilgi, Ko ve bilgi edinme eğrisinin eğriliği ile temsil edilen zımni bilginin bir fonksiyonu olarak tasarım ekiplerinin zaman içinde sahip olduğu açık bilgi düzeylerini gösteren dört temsili senaryo sunar. T Noktası, bazı proje dönüm noktalarını temsil eder ve KT, takımın bu noktada edindiği açık bilgiyi temsil eder.
Sol alt köşedeki diyagram, ekibin hem belirli projeyle ilgili düşük açık bilgiye sahip olduğu hem de tasarım ortamına önceden sınırlı maruz kalmaya dayalı düşük örtük bilgiye sahip olduğu bir durumu temsil eder. Dönüm noktası T’nin sahip olduğu açık bilgi düzeyi oldukça düşük olacaktır.
Cinsiyet verisi hangi tür veriye örnektir Data Quality nedir Veri kalitesinin unsurları nelerdir Yapılandırılmış Veri Nedir