BİLGİ SİSTEMİ TASARLANMASI – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

BİLGİ SİSTEMİ TASARLANMASI – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

3 Ocak 2023 Aöf e-Sertifika telefon numarası Web Tasarımı için Kodlama e-Sertifika programı Web Yönetim Sistemleri 0
Klasik Bulanık Değerlendirme

Bilgi Sistemi Uygulama Süreci

Bilgi sistemi uygulama süreci, bir organizasyonel değişim süreci olarak görülmelidir. “Bireylere ve kuruluşlara eski bir iş yapma biçiminden yeni bir iş yapma biçimine geçişte yardımcı olma süreci” anlamına gelen değişiklik yönetimi, uygulama sürecinin başından itibaren dikkate alınmalıdır.

Örgütsel direnç her zaman yeni bilgi sistemlerinin uygulanması sırasında ortaya çıkar. Değişim yönetimi, liderin projelerde önemli bir role sahip olmasının nedenlerinden biridir. Ayrıca, uygulama sürecinin kendisi etkili liderlik gerektirir.

Organizasyonlarda birçok düzeyde liderliğe ihtiyaç vardır; üst düzey liderlik tek ve en önemli faktör olarak kabul edildi. Bu, kaynakların uzun vadeli taahhüdü ile kanıtlanmıştır.

Yürütme düzeyinde, sağlık bilgi sisteminin amacı olan ortak bir vizyonu teşvik etmek için liderliğe ihtiyaç vardır; hasta bakımını iyileştirmek. Proje yönetimi düzeyinde, pratik, etkili ve faydalı kararlar almak için liderliğe ihtiyaç vardır.

Aşağıdan yukarıya katılımcı ve yukarıdan aşağıya otoriter yaklaşımlara duyulan ihtiyaç, örgütsel davranışı değiştirirken de faydalıdır. Dış danışmalar, değişim aracıları olarak da kullanılabilir.

Uygulama sürecinde farklı insanlara ve hem teknik hem de tıbbi birçok beceriye ihtiyaç vardır. Projelerde görevlendirilen kişiler etkili ve bilgili olmalı ve önemli organizasyon gruplarını ve profesyonelleri temsil etmelidir.

Zor olan doğru kişileri bulmaktır. Multidisipliner ekip yaklaşımının sağlık bilgi sistemi uygulamasında avantajlı olduğu kanıtlanmıştır. Farklı düzeylerde ekipler olmalıdır: bir yönetici yönlendirme ekibi, bir proje yönlendirme ekibi ve bir proje çalışma ekibi vb.

Son kullanıcılar, ekiplerin farklı seviyelerindeki temsilcilerdir. Hekimlerin ve hemşirelerin, kullanıcı ihtiyaç ve gereksinimlerine, organizasyon altyapısına ve genel uygulama stratejilerine dayalı olarak önemli politika kararları veren proje yönlendirme ekibinde yer alması önemlidir.

Son kullanıcılar aynı zamanda eğitim, kullanıcı arayüzü, test, güvenlik politikası ve pilot uygulamaya odaklanan proje çalışma ekibine aittir. Son kullanıcıların projeye katılımı, katılımlarını artırdı.

Bilgi sistemi inovasyonu için organizasyonel hazır olma durumu da önceden değerlendirilebilir. Örgütsel hazır olma durumu hakkındaki bilgiler, uygulama stratejisinin planlanmasında kullanılabilir; örneğin, kuruluşun farklı bölümlerinin hangi sırayla dahil edileceği veya uygulama sürecinin hangi aşamasında yönetsel etkinin en yüksek düzeyde olması gerektiği.

Bilgi sistemi inovasyonu için sağlık hizmeti kurumsal hazırlığı, bilgi, son kullanıcılar, teknoloji, idari destek, yönetim yapıları, süreçler, kaynaklar, değerler ve amaçlardan oluşan doğrulanmış sekiz alt boyut tarafından değerlendirilebilir. Son kullanıcı hazır olma temaları, örneğin bilgisayar kullanma becerilerini veya değişim sürecine dahil olmayı içerir. Son kullanıcı hazırlığı hakkındaki bilgiler, eğitimlerinin planlanmasında kullanılabilir.

BİLGİ SİSTEMİ TASARLANMASINDA SON KULLANICILARIN ROLÜ

Bilgi sistemlerinin tasarımı için geleneksel yaklaşım, bir sistemi uygulamadan önce tamamen modellemek olmuştur. Prototipleme başarılı bir proje olduğunu kanıtladı. Prototip oluşturma, bilgi sistemi analizi, tasarımı, uygulaması ve değerlendirmesinin birleştiği yinelemeli bir yaklaşım gerektirir. Bilgi sisteminin iş uygulamalarını değiştirdiği ve bunun tersinin de geçerli olduğu açıktır.

Bu nedenle, ilk adım sistemin ortamını modellemektir. Sistem tasarımı için sosyo-teknik bir yaklaşım uygundur. Bilgi sistemlerinin kullanılacağı iş uygulamalarının, bilgi sistemlerinin tasarımı ve uygulanması için başlangıç noktaları olduğu anlamına gelir.

Bu, temel aktörleri, temel görevlerini, iş akışını ve veri akışını tanımlamak anlamına gelir. Mevcut iş akışları analiz edilir, gelecekteki iş akışları tanımlanır ve belgelenir.

Etkileşimli model, son kullanıcı katılımını artırır. Bilgi sistemlerinin sağlık kuruluşlarındaki iş pratiğine ve kullanıcıların terminolojisine en uygun şekilde uyarlanması ihtiyacı, iş yükünün azaltılması ve iş akışının basitleştirilmesi kadar önemlidir.

Sağlık profesyonelleri, satıcılarla birlikte bilgi sistemini geliştirmelidir. Satıcı, bilgi sistemini kuran ekipler ve kullanıcılar arasındaki etkileşim çok önemli bir noktadır. Temsilciler, tüm farklı sağlık profesyonellerini ve idari personeli içermelidir.


Web Yönetim Sistemleri
Kültürel Miras Uzmanlığı sertifikası
Aöf e-Sertifika telefon numarası
Besyo Sertifika Programları
E-Sertifika Programları
Web Tasarımı için Kodlama e-Sertifika programı
Aöf Arapça Sertifika
Anadolu Üniversitesi e-Sertifika nedir


EĞİTİM VE DESTEK

Uygun eğitim ve destek, sağlık bilgi sistemi uygulama sürecinin önemli bir parçasıdır. Sağlık bilgi sisteminin uygulanması, kullanıcı kabulünü sağlamak için kapsamlı destek ve eğitim gerektirir. Eğitim planı, ilk uygulamadan önce tamamlanmış olmalı ve uygulama sırasında da yoğun bir destek içermelidir. En başarılı uygulamada, son kullanıcılar ilk uygulamadan sonra öncesine göre daha fazla desteğe sahiptir.

Sağlık uzmanları arasında bilgisayar okuryazarlığı arasında da farklılıklar vardır. Bilgisayar okuryazarlığı, bilgisayar kullanımındaki temel beceriler anlamına gelir, örneğin okuma ve yazma. Bilgi okuryazarlığı, bilgisayar okuryazarlığı, bilgi alma becerileri ve iletişim becerilerinden oluşur.

Bu nedenle, yeni bir bilgi sisteminin eğitimi planlanırken, kullanıcıların ihtiyaçları kadar becerileri de dikkate alınmalıdır. Kullanıcı eğitiminin kalitesi, bilgi sisteminin iyi bir kullanıcı kabulü için kilit bir role sahiptir.

Eğitim sisteminin etkinliği konusunda fikir ayrılıkları oluştu. İyi eğitimli kullanıcılar, rutin kullanımda bilgi sisteminden önemli ölçüde daha fazla memnun kaldılar. Üç aşamalı bir eğitim stratejisi önerilmiştir.

İlk olarak çalışanlar planlanan bilgi sistemi hakkında bilgilendirilmelidir. İkinci aşama genel işbaşı eğitimini, üçüncü aşama ise her kullanıcının bireysel sorunları üzerinde çalışma fırsatını içerir.

Eğitim planının güçlü yönleri, personelin, yönetimin ve bilgi hizmetlerinin ve personel gelişiminin rollerini ve sorumluluklarını tanımlayan sözleşmedir. Akran eğitmenlerinin yararlı olduğu kanıtlanmıştır. Eğitim seansları sırasında herkesin kendi bilgisayarı da olmalıdır.

Eğitim planında iyileştirme olarak bir yeterlilik testi önerilmiştir. Uygulamadan iki veya dört hafta önce tüm kullanıcılar için resmileştirilmiş bir eğitim programı bildirin. Ayrıca, uygulama döneminde kapsamlı bir yerinde eğitim gerçekleştirildi. Geleneksel yardım masası telefonu, kullanıcı desteği için yetersiz bulunmuştur.

Son kullanıcı açısından, sağlık bilgi sistemi uygulamasına ilişkin kritik konular, proje yönetimi, sistem tasarımı, organizasyonel konular ve eğitim ve destektir. Her şeyden önce, projenin net hedefleri olmalıdır.

Ekipler, farklı türde sağlık uzmanları, satıcılar, yönetim vb.’den oluşmalıdır. Projeye dahil olacak doğru insanları bulmak önemlidir. Proje yönetimi görevi ve sorumlulukları ekiplerin her seviyesi için net olmalıdır ve ekipler arasındaki etkileşim de verimli olacaktır. Ekipler satıcılarla aktif olarak çalışmalıdır.

Son kullanıcıların projenin önemli olduğunu fark etmesi için yönetim de uygulama sürecini taahhüt etmelidir. Proje yönetimi, bilgi sistemi uygulama sürecinin kritik konularından biri olan değişiklik yönetimine yardımcı olur. Liderler, uygulama stratejisinin planlanmasında kurumsal hazırlık hakkındaki bilgileri kullanabilirler.

Hem geleceğin kullanıcılarının temsilcilerinin hem de liderlerin tasarım sürecine dahil olması çok önemlidir. Onlar işlerinin uzmanlarıdır. Yinelemeli geliştirme süreci kullanılacak ve iş akışlarına uyum sağlayan bilgi sistemleri önemlidir. Bilgi sistemlerinin gereksinimleri ve gelecekteki iş akışları doğru bir şekilde modellendiğinde, iş süreçlerinin değiştiği açıktır, çünkü sağlık profesyonelleri ne yaptıklarını ve neden yaptıklarını düşünmek zorundadır.

Eğitim planı dikkatlice tasarlanmalıdır. Son kullanıcıların bilgi okuryazarlığı dikkate alınacaktır. Çok düzeyli bir yaklaşım iyidir. İlk olarak, satıcı bilgi sisteminin ana fonksiyonlarını sunabilir.

Bundan sonra eğitmenler kullanıcılara bilgi sistemini kullanmayı öğretir ve kullanıcılar sistemi kendileri eğitebilirler. Kullanıcılar da desteklenir, soru sorabilirler. Bundan sonra kullanıcılar kendileri pratik yapabilir ve ayrıca bilgi sistemini kullanırken herhangi bir sorun yaşarlarsa öğretmenlerle iletişime geçebilirler.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir