Bilgi Sistemleri Ölçümü – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Bilgi Sistemleri Ölçümü – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

16 Mayıs 2023 Bilgi sistemi kurucuları Bütünleşik bilgi sistemi nedir 0
Maksimum Eşleştirme Algoritması

Bilgi Sistemleri Ölçümü

Bilgi teknolojisi (BT) ile kurumsal hedefler arasında güçlü bir uyumun kurulması, sürekli olarak bilgi sistemleri yöneticilerinin temel endişelerinden biri olarak rapor edilmiştir.

Bu bölüm, Kanada hayat sigortası endüstrisindeki on iş biriminde uyumun sosyal boyutu üzerindeki çeşitli faktörlerin etkisini araştıran bir çalışmanın bulgularını sunmaktadır. Uyumluluğun sosyal boyutu, iş ve BT yöneticilerinin iş ve BT misyonunu, hedeflerini ve planlarını anladığı ve bunlara bağlı olduğu durumu ifade eder.

Araştırma modeli, uyumu potansiyel olarak etkileyebilecek dört faktörü içeriyordu: (1) işletme ve BT yöneticileri arasında paylaşılan alan bilgisi, (2) BT uygulama başarısı, (3) işletme ve BT yöneticileri arasındaki iletişim ve (4) işletme ve BT arasındaki bağlantılar planlama süreçleridir.

Sonuç olan uyum, iki şekilde operasyonel hale getirildi: mevcut hedeflerin karşılıklı anlayış derecesi (kısa vadeli uyum) ve işletme ve BT yöneticileri arasında BT vizyonunun uyumu (uzun vadeli uyum).

45 bilgi kaynağı ile toplam 57 yarı yapılandırılmış görüşme yapılmıştır. Yazılı iş ve BT stratejik planları, BT yönlendirme komitesi toplantı tutanakları ve diğer strateji belgeleri on iş biriminin her birinden toplandı ve analiz edildi.

Modeldeki dört faktörün (paylaşılan alan bilgisi, BT uygulama başarısı, iş ve BT yöneticileri arasındaki iletişim ve iş ve BT planlaması arasındaki bağlantılar) kısa vadeli uyumu etkilediği bulundu. Yalnızca paylaşılan alan bilgisinin uzun vadeli uyumu etkilediği bulundu. Yeni bir faktörün, stratejik iş planlarının hem kısa hem de uzun vadeli uyumu etkilediği bulundu.

Bulgular, hem uygulayıcıların hem de araştırmacıların, BT ile işletme yöneticileri arasındaki uyum üzerinde en güçlü etkiye sahip olan faktör olan paylaşılan alan bilgisini anlamaya yönelik önemli çabalar sarf etmesi gerektiğini göstermektedir.

Son on yılda, bilgi teknolojisi planlarının kurumsal hedeflerle uyumlu hale getirilmesi, bilgi sistemleri yöneticileri ve şirket yöneticileri arasında yapılan anketlerde sürekli olarak bildirilen en önemli endişeler arasında yer aldı. Akademisyenler de uzun süredir uyum konusuna dikkat çekiyor. Birkaç araştırmacı, uyum sağlama araçlarını ve bunun örgütsel sonuçlar üzerindeki etkisini araştırdı.

Hizalamaya çok dikkat edilmiş olmasına rağmen, bu yapının kapsamlı bir modeli yaygın olarak kullanılmamaktadır. Bu çalışmada, hizalamayı etkileyen öncüllere odaklanarak bilgi birikimine katkıda bulunuyoruz.

En geniş anlamda, bilgi teknolojisi (BT) yönetimi, BT fırsatlarından ve yeteneklerinden yararlanmak için işletme ile BT altyapısı alanı arasındaki ilişkiyi uyumlu hale getirme sorunu olarak kavramsallaştırılabilir.


Bilgi sistemleri Nedir
Bilgi sistemleri ve özellikleri
Bilgi sistemleri örnekleri
Bütünleşik bilgi sistemi nedir
Bilgi sistemi kurucuları
Bilgi sistemi Tarafları
Bilgi sistemi Tasarımı
Kurumsal bilgi sistemleri nelerdir


Araştırma literatüründe, hizalama konusuna iki yaklaşım olduğu görülmektedir. İlki, organizasyonlardaki stratejileri, yapıları ve planlama metodolojilerini incelemeye odaklanır.

İkincisi, kuruluşlardaki aktörleri araştırır, değerlerini, birbirleriyle iletişimlerini ve nihayetinde birbirlerinin alanlarına ilişkin anlayışlarını inceler.

Strateji oluşturmanın iki boyutu olduğunu öne süren bu yaklaşım ikiliğine destek bulundu: entelektüel boyut ve sosyal boyut. Entelektüel boyuta yönelik araştırmaların, planların içeriğine ve planlama metodolojilerine odaklanma olasılığı daha yüksektir. Sosyal boyuta yönelik araştırmaların, uyumun yaratılmasına dahil olan insanlara odaklanma olasılığı daha yüksektir.

Daha önceki bir makale, uyumu, bilgi teknolojisi misyonunun, hedeflerinin ve planlarının iş misyonu, hedefleri ve planları tarafından desteklenme ve desteklenme derecesi olarak tanımlıyordu. Bu tanımda uyum, bir durum veya bir sonuç* olarak kavramsallaştırılır. Uyumun belirleyicileri, iletişim ve planlama gibi süreçler olabilir.

Uyumun bir sonuç olduğu fikriyle Horovitz ikiliğini birleştiren uyumun entelektüel boyutu, ‘birbiriyle ilişkili yüksek kaliteli BT ve iş planlarının var olduğu durum’ olarak tanımlanır. bir kuruluş birimindeki işletme ve BT yöneticilerinin işi ve BT misyonunu, hedeflerini ve planlarını anladığını ve bunlara bağlı olduğunu belirtin.

Her ne kadar her iki boyutun da çalışılmasının önemli olduğuna ve bir organizasyonun yüksek düzeyde uyum elde etmesi için gerekli olduğuna inanılsa da, burada belirtilen araştırmanın odak noktası yalnızca uyumun sosyal boyutunu ve onu etkileyen faktörleri anlamaktır.

Örgütsel anlayış ve taahhüdün oluşturulması ve sürdürülmesi, en başta BT ve iş planları geliştirmekten daha sorunlu olsa da, uyumun bu boyutuna BT araştırmacıları aynı derecede dikkat göstermemiştir.

Literatürde sosyal boyutun çalışılmasına yönelik destekler bulunmaktadır. Örneğin, BT ile iş adamları arasındaki “kültür farkı”nın sistem geliştirme başarısızlıklarının ana nedeni olarak tanımlandığına dikkat çekiliyor.

Resmi planlamanın strateji oluşturmanın tek yolu olmadığına dikkat çeker. Birkaç aktörün görüş ve vizyonlarını bütünleştirmeye dayanan stratejik vizyon ve stratejik öğrenme yaklaşımlarına güvenmenin, belirsiz ortamlarla başa çıkmanın daha iyi bir yolu olduğunu öne sürüyor.

Mevcut planlama literatürünün temel olarak rasyonel bir örgütsel karar verme modeline dayandığını belirtin. Bununla birlikte, politik davranış modeli veya kaynak bağımlılığı modeli gibi diğer modellerin de BT planlama süreçlerinin sağlam tanımlarını sağladığını belirtiyorlar.

Özellikle, kaynak bağımlılığı modeli, bu karar alma süreçlerini “aktörlerin, onların çözümlerinin, problemlerinin ve kaynaklarının iç içe geçerek öngörülemeyen sonuçların düzenli olarak ortaya çıktığı bir organizasyonel yapı yaratmak için iç içe geçtiği organize bir anarşi” olarak görür.

Hizalanmanın sosyal boyutu kavramını destekleyen bir başka teorik bakış açısı, gerçekliğin sosyal inşasıdır. Bu görüş, uyumun varlığını veya yokluğunu tahmin etmek için eserler (planlar ve yapılar gibi) üzerinde çalışmaya ek olarak, oyuncuların zihinlerinin içeriğinin de araştırılması gerektiğini önermektedir: inançları, tutumları ve bu eserler hakkındaki anlayışları. Bu araştırma, yöneticilerin BT ve iş planlarına ilişkin anlayışlarını ölçmeye çalışır.

Diğer çalışmalar da uyumun sosyal boyutunu araştırmıştır. Bu çalışmalardaki yaklaşım, bağımsız değişkenler ve hizalama arasındaki ilişkileri ölçmek için büyük bir örneklem üzerinde istatistiksel yöntemler kullanmaktı.

Belirli kritik faktörlerin hizalamayı etkinleştiren veya engelleyen koşullar yaratmak için nasıl etkileşime girdiğini keşfetmek için burada daha yorumlayıcı bir yaklaşım benimsenmiştir. Uyumu etkileme potansiyeline sahip bir dizi faktörü başlangıçta tanımlarken, uyumun sosyal yönlerine dair iyi kabul edilmiş bir teori olmadığının farkındayız. Bu nedenle araştırma keşfedici niteliktedir.

Veri toplama ve yorumlama yaklaşımı, uyumu etkilemede etkili olabilecek yeni faktörleri ve süreçleri ortaya çıkarmaya açıktı. Çeşitli sonuçların ortaya çıktığı bağlamın tamamını anlamak için, örneklemdeki birimler bütüncül bir şekilde incelendi ve önceki literatürde başlangıçta tanımlanan değişkenlerden daha fazlasına odaklanıldı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir