Bilgi Sistemleri Planlama Süreci – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Bilgi Sistemleri Planlama Süreci – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

2 Mayıs 2023 Bilgi sistemleri ve özellik Bilgi Sistemleri yönetimi 0
Çıkarım Yapmada Kullanılan Bilgi

Bilgi Sistemleri Planlama Süreci

Stratejik bilgi sistemleri planlaması (SISP), günümüz işletmelerinin karşı karşıya olduğu kritik bir konudur. SISP, bilgisayarlaşma için en uygun hedefleri belirleyebildiğinden, işletmelere ve diğer kuruluşlara büyük katkı sağlayabilir. Etkili SISP, kuruluşların iş stratejilerini uygulamak ve iş hedeflerine ulaşmak için bilgi sistemlerini kullanmalarına yardımcı olabilir. Ayrıca kuruluşların yeni iş stratejileri oluşturmak için bilgi sistemlerini kullanmalarını sağlayabilir.

Son araştırmalar, planlama sürecinin kalitesinin, bilgi sistemlerinin bir kuruluşun performansına yapabileceği katkıyı önemli ölçüde etkilediğini göstermiştir. Ayrıca, SISP’nin dikkatli bir şekilde uygulanmaması, fırsatların kaybedilmesine ve kaynakların boşa harcanmasına neden olabilir.

Etkili SISP gerçekleştirmek için kuruluşlar geleneksel olarak birkaç metodolojiden birini uygular. Ancak, böyle bir süreci yürütmek, yönetimin karşı karşıya olduğu önemli bir sorundur.

SISP ayrıca birçok karmaşık teknik soru da sunar. Bunlar bilgisayar donanımı, yazılımı, veritabanları ve telekomünikasyon teknolojileri ile ilgilidir. Birçok kuruluşta, bu karmaşıklığın bir sonucu olarak, SISP’yi bilgisayar uzmanlarının halletmesine izin verme eğilimi vardır.

Ancak SISP, teknisyenlere devredilemeyecek kadar önemlidir. İş planlayıcıları, teknik deneyimleri olmamasına rağmen bilgi teknolojisinin potansiyel etkisini giderek daha fazla fark ediyor, onun hakkında daha fazla şey öğreniyor ve SISP çalışmalarına katılıyor.

Bu bölüm SISP’yi tanımlar ve açıklar. Dört popüler SISP metodolojisini göstermektedir. Ardından, 80 kuruluşla yapılan bir ankete dayanarak SISP’yi gerçekleştirmenin sorunlarını tartışıyoruz. Ayrıca, iş planlamacılarının sorunlarla başa çıkmak için yapabilecekleri bazı potansiyel eylemler de öneriyoruz.

Bilgi Sistemleri Planlaması Nedir?

Bilgi sistemleri planlaması son 15 yılda gelişmiştir. 1970’lerin sonlarında, birincil hedefleri bilgisayar kullanıcıları ve MIS departmanları arasındaki iletişimi geliştirmek, bilgi işlem için üst yönetim desteğini artırmak, bilgi sistemi kaynak gereksinimlerini daha iyi tahmin etmek ve tahsis etmek, MIS departmanını iyileştirme fırsatlarını belirlemek ve yeni ve daha yüksek geri ödeme belirlemekti. 

Daha yakın zamanlarda, iki yeni hedef ortaya çıktı. Bunlar, kuruluşa rekabet avantajı sağlayabilen stratejik bilgi sistemleri uygulamalarının belirlenmesi ve kuruluş çapında bir bilgi mimarisinin geliştirilmesidir.

Stratejik bilgi sistemleri uygulamalarını tanımlamanın önemi açıkken, ortak verileri paylaşan ve birbirleriyle kolayca iletişim kuran bilgi sistemlerinin kuruluş çapındaki bilgi mimarisinin önemi oldukça arzu edilir. Yeni iş girişimlerinin kuruluşun mevcut çabalarıyla örtüşmesi gerektiği gibi, yeni sistem uygulamalarının da mevcut bilgi mimarisine uyması gerekir.

Ne yazık ki, bir kuruluşun kuruluş çapında bir bilgi mimarisi oluşturma taahhüdü SISP’yi büyük ölçüde karmaşıklaştırır. Bu nedenle kuruluşlar genellikle böyle bir mimari inşa etmekte başarısız olmuştur. Bunun yerine parça parça yaklaşımları, organizasyonun yalıtılmış alanlarındaki küçük sorunları geçici olarak çözen ayrık sistemlerle sonuçlandı. Bu, gereksiz çabalara ve fahiş maliyetlere neden oldu.

Bu nedenle, bu bölüm SISP’ye yönelik iki farklı ancak genellikle aynı anda gerçekleştirilen yaklaşımı kapsar. Bir yandan SISP, rakiplere karşı avantaj yaratma becerisine sahip yüksek etkili uygulamaların araştırılmasını gerektirir.

Böylece SISP, kuruluşların bilgi sistemlerini yeni girenlere karşı bariyerler oluşturmak, rekabetin temelini değiştirmek, yeni ürünler üretmek, değiştirme maliyetleri oluşturmak veya tedarikçi ilişkilerinde güç dengesini değiştirmek için yenilikçi şekillerde kullanmasına yardımcı olur. Bu nedenle SISP, yeniliği ve yaratıcılığı teşvik eder. Beyin fırtınası, değer zinciri analizi veya müşteri kaynak yaşam döngüsü gibi fikir üretme teknikleri kullanabilir.

Öte yandan SISP, bir kuruluşun mevcut iş planlarını yürütmesine ve dolayısıyla mevcut iş hedeflerini gerçekleştirmesine yardımcı olmak için bilgisayar tabanlı uygulamalardan oluşan bir portföy belirleme sürecidir. SISP, sanki kuruluşun mevcut ve öngörülen ihtiyaçlarına en iyi uyan önceden tanımlanmış bir listedenmiş gibi oldukça sıradan uygulamaların seçilmesi anlamına gelebilir.


Bilgi sistemleri Nelerdir
Bilgi sistemleri örnekleri
Bilgi Sistemleri
Bilgi sistemleri ve özellikleri
Bilgi sistemleri Nedir
Bilgi Sistemleri yönetimi
Bilgi sistemi Tasarımı
Yönetim bilgi sistemi Nedir


Bu uygulamalar, büyük veritabanlarının ve bilgisayar programları sistemlerinin kuruluş çapında bilgi mimarisinin oluşturulmasına rehberlik edecektir. İki yaklaşım arasındaki ayrım, ilkinin örgütsel stratejileri etkileme girişimi olarak anılmasıyla ve ikincisinin YBS hedeflerini örgütsel hedeflerle uyumlu hale getirme girişimi olarak anılmasıyla sonuçlanır.

SISP’yi yürütmek için bir kuruluş genellikle mevcut bir metodolojiyi seçer ve ardından büyük, yoğun bir çalışmaya başlar. Kuruluş, üye veya danışman olarak MIS uzmanlarıyla birlikte iş planlamacıları ve bilgisayar kullanıcılarından oluşan ekipler oluşturur. Ekipleri eğitmek için SISP satıcısının eğitim desteğini ve çalışmayı yönlendirmek ve denetlemek için danışmanlık desteğini kullanması muhtemeldir.

Birkaç hafta veya ay boyunca çok adımlı bir prosedür gerçekleştirir. Süre çalışmanın kapsamına bağlıdır. Uygulama portföyünü tanımlamanın yanı sıra, bunları öncelik sırasına koyar. Uygulamaları desteklemek için veritabanlarını, veri öğelerini ve bir bilgisayar ve iletişim ekipmanı ağını tanımlar. Ayrıca bunları geliştirmek ve yüklemek için bir program hazırlar.

Kuruluşlar genellikle bu süreci gerçekleştirmek için birkaç metodolojiden birini uygular. Dört popüler yöntem şunlardır: İş Sistemleri Planlama11 PROplanner, Bilgi Mühendisliği ve Yöntem/ Bunlar, dördü sürekli değişim ve gelişimden geçse de çağdaş, açıklayıcı metodolojiler olarak kısaca açıklanacaktır. Bunlar, birlikte daha sonra açıklanan ankete verilen yanıtların yarısından fazlasını oluşturdukları için seçildiler.

IBM tarafından geliştirilen İş Sistemleri Planlaması (BSP), aşağıdan yukarıya uygulama ile yukarıdan aşağıya planlamayı içerir. Yukarıdan aşağıya, çalışma ekibi önce firmasının iş misyonunu, hedeflerini ve fonksiyonlarını ve bunların iş süreçlerini nasıl belirlediğini tanır. Veri ihtiyaçları için süreçleri analiz eder. Aşağıdan yukarıya, işlemleri gerçekleştirmek için halihazırda gerekli olan verileri tanımlar.

Nihai BSP planı, veritabanları ve uygulamalardan oluşan genel bir bilgi sistemleri mimarisini ve ayrıca bireysel sistemlerin kurulum programını açıklar. Bir BSP çalışmasındaki adımları detaylandırır.

BSP, üst yönetimin taahhüdüne ve katılımına büyük önem vermektedir. Üst düzey yönetici sponsorluğu kritik olarak görülüyor. YBS analizleri, öncelikle bir danışmanlık görevi görebilir. Geliştirilen PROplanner, planlamacıların kuruluş içindeki başlıca işlevsel alanları analiz etmelerine yardımcı olur.

Daha sonra bir İş Fonksiyonu Modeli tanımlarlar. Kuruluşun bilgi gereksinimlerini genel veri varlıkları ve geniş veritabanlarında birleştirerek İş İşlevi Modelinden bir Veri Mimarisi çıkarırlar. Daha sonra belirli yeni uygulamaların Bilgi Sistemleri Mimarisini ve bir uygulama programını belirlerler.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir