Bilgi Sistemleri Planlaması – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Bilgi Sistemleri Planlaması – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

15 Nisan 2023 Bilgi sistemi bileşenler Bilgi sistemleri örnek 0
Maksimum Eşleştirme Algoritması

Bilgi Sistemleri Planlamasına Yaklaşımlar

Stratejik bilgi sistemleri planlaması (SISP), birçok kuruluşun en önemli endişesi olmaya devam ediyor. Buna göre, araştırmacılar SISP uygulamasını araştırdılar ve hem resmi yöntemler hem de iyi uygulama ilkeleri önerdiler. SISP, yalnızca biçimsel yöntemler dikkate alınarak anlaşılamaz.

Planlama süreçleri ve planların uygulanması eşit derecede önemlidir. Bununla birlikte, bu fenomenlerin çok az saha araştırması yapılmıştır. Bu çalışma, 27 şirketteki SISP deneyimini inceliyor ve alışılmadık bir şekilde, yalnızca BS yöneticileriyle değil, aynı zamanda genel müdürler ve hat yöneticileriyle yapılan görüşmelere de dayanıyor.

Bu daha geniş bakış açısını benimseyen araştırma, şirketlerin beş farklı SISP yaklaşımı kullandığını ortaya koyuyor: İş Odaklı, Yöntem Odaklı, İdari, Teknolojik ve Organizasyonel. Her yaklaşımın farklı özellikleri vardır ve bu nedenle farklı bir başarı olasılığı vardır.

Sonuçlar, Örgütsel Yaklaşımın en etkili olduğunu göstermektedir. Beş yaklaşımın taksonomisi potansiyel olarak bir kuruluşun SISP ile olan deneyimini analiz etmek ve değerlendirmek için bir teşhis aracı sağlar.

Birçok BS yöneticisi için stratejik bilgi sistemleri planlaması (SISP) kritik bir konu olmaya devam ediyor. Ayrıca, üst düzey yöneticilerin en önemli İD endişesi olduğu bildiriliyor. Aynı zamanda, bilgi sistemleri yönetiminin SISP’ye dayalı olması neredeyse kesindir.

Ayrıca, hem iş stratejisini desteklemek hem de stratejik seçenekler yaratmak için bilgi teknolojisine yatırım teşvik edildiğinden, BT üreticileri ve yönetim danışmanları metodolojiler ve teknikler geliştirdikçe SISP’nin bir “endüstrisi” büyüdü.

Bu nedenle SISP, araştırmacılar için zengin ve önemli bir etkinlik olarak görünmektedir. Şimdiye kadar, araştırmacılar uygulama ve problemlerle ilgili anketler, teori oluşturmak için modeller ve çerçeveler ve eyleme geçirilecek önermeler ve yöntemler sağladılar.

Literatür, SISP’nin aşağıdaki alanları hedeflemesini önermektedir:

  • IS’ye yapılan yatırımı iş hedefleriyle uyumlu hale getirmek
  • BT’yi rekabet avantajı için kullanmak
  • BT kaynaklarının etkin ve verimli yönetimini yönetmek, teknoloji politikaları ve mimarileri geliştirmek

İlk iki alanın bilgi sistemleri stratejisiyle, üçüncüsünün bilgi yönetimi stratejisiyle ve dördüncüsünün bilgi teknolojisi stratejisiyle ilgili olduğu ileri sürülmüştür. Bugüne kadar yapılan ankete dayalı araştırmalarda, genellikle ilk iki alan baskındır.

Gerçekten de SISP, bu ışık altında ‘organizasyonel bilgi işlem için hedeflere karar verme ve organizasyonun uygulaması gereken potansiyel bilgisayar uygulamalarını belirleme süreci’ olarak tanımlanmıştır. Bu tanım, Birleşik Krallık merkezli 27 şirketteki SISP faaliyeti araştırmamızda kullanıldı.


Bilgi sistemleri Nelerdir
Bilgi sistemleri örnekleri
Bilgi Sistemleri
Bilgi sistemi bileşenleri
Temel bilgi sistemleri
Bilgi Sistemleri Bölümü
Bilgi sistemi Tasarımı
Bilgi sistemleri yönetmeliği


Son zamanlarda, SISP de dahil olmak üzere genel olarak stratejik planlamanın daha iyi anlaşılması ve özellikle kuruluşlardaki fiili planlama davranışına ilişkin çalışmalar için çağrılar yapılmıştır.

BT’nin getirisi hakkında şüpheler artmaya devam ederken, SISP gibi genel kabul görmüş BS yönetimi uygulamalarının gerçekliğini incelemek önemli görünmektedir. Bu nedenle, bu araştırmada, bir dereceye kadar resmi BS planlaması girişiminde bulunan büyük şirketlerin deneyimlerini yakalamak için saha çalışmalarını kullandık.

Herhangi bir SISP tekniğinin diğerlerinden daha etkili olup olmadığıyla da ilgilendik. Aşağıda tartışıldığı gibi, bu sorunun yanıtlanması zor oldu ve belki de alakasız bile olabilir.

Teknikler, süreç ve uygulamanın eşit derecede önemli olduğu SISP’nin yalnızca bir unsuru olarak bulundu. Bu nedenle, bu üç unsuru bünyesinde barındıran daha betimleyici bir yapı olan SISP yaklaşımı incelenmiştir. Beş farklı yaklaşım belirlendi; İncelenen kuruluşların deneyimleri, bir yaklaşımın diğerlerinden daha etkili olabileceğini göstermektedir.

Metodoloji

1988-89’da, SISP çabalarının amaçlarını, sonuçlarını ve deneyimlerini keşfetmek için iki aşamalı bir anket yapıldı. İlk olarak, vaka incelemeleri, yazar tarafından daha önce incelenen altı şirketin geçmişini ele aldı.

Bu geriye dönük vaka geçmişleri, BS yöneticisinin ve/veya BS stratejik planlayıcısının hesaplarına ve bu şirketlerin dahili belgelerine dayanıyordu. Vakalar, ikinci aşamada sorulacak soruları önerdi veya onayladı. Kuşkusuz bu durumlar araştırmacının bakış açısını etkilemiştir.

İkinci aşamada ise 21 farklı İngiltere firması saha çalışmaları ile incelenmiştir. Hepsi bankacılık, sigorta, nakliye, perakende, elektronik, bilişim, otomobil, havacılık, petrol, kimya, hizmetler ve yiyecek ve içecek sektörlerinde liderler arasında yer alan büyük şirketlerdi. Yıllık gelirler ortalama 4,5 milyar £ idi.

Hepsinin genel merkezi Birleşik Krallık’taydı veya başka bir yerde bulunan çok uluslu şirketlerde önemli ulusal veya bölgesel IS işlevleri vardı. Resmi SISP faaliyetleriyle ilgili deneyimleri bir ila 20 yıl arasında değişiyordu.4 SISP’nin kapsamı, iş birimi düzeyinde, kurumsal düzeyde veya her ikisinde birden olabilir. Bu ikinci aşamadan elde edilen sonuçlar bu bölümde rapor edilmektedir.

Yazar, her firma içinde üç “paydaş” ile tipik olarak iki ila dört saat süren derinlemesine görüşmeler gerçekleştirdi. Toplam 63 yönetici ile görüşülmüştür. Önce IS yöneticisi veya IS stratejik planlayıcısı ile, ardından CEO veya bir genel müdür ve son olarak da kıdemli bir hat veya kullanıcı yöneticisi ile görüşülmüştür.

Yönetim reçeteleri genellikle SISP’nin uygulama fikirlerine katkıda bulunan veya sistem talepleri yapan hat yöneticilerinin, yön ve öncelikleri belirleyen genel müdürlerin ve teknik olarak nelerin başarılabileceğini öneren BS profesyonellerinin bir kombinasyonunu veya koalisyonunu gerektirdiğini belirtir.

Ek olarak, bu üç paydaşla görüşmek, hem BS işlevinin görüşleri üzerinde bir kontrol olarak hem de kurumsal hafızanın mükemmel olmasa da faydalı bir kesiti olarak bazı nirengiler sağlar.

Görüşülen kişileri IS yöneticisi seçtiği için, bazı örneklem yanlılıkları olabilirdi. Bununla birlikte, görüşülen kişilerin nasıl seçileceğine ilişkin parametreler belirlenmişti ve yanıtlar, görüşlerin hizalanmasında önceden herhangi bir gizli anlaşmaya işaret etmiyordu.

Katılımcıların SISP ile en fazla ilgili olan BS yöneticileri, BS ile ilgili stratejik kararlara en fazla dahil olan CEO veya genel müdür ve SISP faaliyetlerine katkıda bulunan ‘tipik’ bir kullanıcı hattı yöneticisi olması gerekiyordu. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir