BİLGİ SÜREÇLERİ – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

BİLGİ SÜREÇLERİ – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

27 Aralık 2022 Bilgi Yönetimi Maaşları Bilgi Yönetimi Mezunu Ne is Yapar 0
Klasik Bulanık Değerlendirme

STRATEJİK BİLGİ SÜREÇLERİNİ KOLAYLAŞTIRMAK

Kamu kuruluşları, iç operasyonlarında ve dış değişim ilişkilerinde büyük miktarda bilgiye sahiptir ve bunları işler. Bu nedenle bilgi yönetimi uygulamalarının en önemli işlevi, bilgi süreçlerini yönetmek ve bilgi paylaşım uygulamalarını desteklemektir.

Bir kuruluşun yeni bilgi edinme, yaratma, kullanma ve biriktirme görevini yerine getirme yeteneğini dikkate alır. Bu formülasyon bizi bilgi sürecinin nasıl işlevselleştirilebileceğine çok yaklaştırıyor.

Bilgi süreci, organizasyonun temel işlevlerini yerine getirmek için zenginleştirilmiş bir yönlendirme tabanı oluşturmak üzere bilgilerin toplandığı, yaratıldığı, işlendiği, kullanıldığı ve çözüldüğü bir organizasyonel süreç olarak tanımlanabilir.

Gerçek bilgi sürecinde, bilgi ve enformasyon arasında net bir ayrım yapmanın aşağı yukarı anlamsız olduğuna dikkat etmek önemlidir, çünkü her ikisi de böyle bir süreçte işlenir.

Örneğin, bilgi basitçe bilgiden çıkarılmaz, çünkü bilgiye insanlar tarafından sahip olunur ve karmaşıklık, yenilik ve yenilikçiliğin gereklilikleriyle başa çıkmak için bir arka plan ve yerleşik epistemik çerçeve görevi görür.

Bu nedenle, ifadeler, varsayımlar ve anlayışlar ile bu bilgi varlıklarının paylaşılabileceği, değerlendirilebileceği ve zenginleştirilebileceği bu tür öğrenme ve iletişimsel süreçlerle uğraştığımızda bilgi kategorisinin gerçek yönleri söz konusudur.

Pek çok teorisyen, örgütlerde bilginin en zorlu ve önemli biçiminin özellikle zımni bilgi olduğunu düşünür. Ayrıca, soyut bir şey olarak bilgi değil, “üretken bir dans” veya (a) sahip olduğumuz bilgi ile (b) örgütsel yenilik ve stratejik üreten dünyayla etkileşimin epistemik bir yönü olarak bilme arasındaki etkileşim olduğunun vurgulanması gerekir. 

Stratejik bilgi süreçleri, bir organizasyonun bağlamsal değişikliklere uyum sağlaması ve temel yetkinlikleri üzerinde en derin ve geniş kapsamlı etkiye sahip olan bilgi süreçlerinin yönleridir.

Stratejik bilgi sürecinin paradigmatik bir biçimi, bir organizasyonun iç niteliklerini ve dış koşulları analiz etmek için çaba harcadığı ve genel hedeflerine ulaşmak için eylem hatları hakkında bu temelde karar verdiği anlam oluşturma veya strateji sürecidir.

Böyle bir stratejik bilgi sürecinde kuruluş, çevresel değişiklikler hakkında bilgi arar ve bunu, geleneksel olarak SWOT analizi gibi araçların kullanıldığı strateji formülasyonunda kullanır. Örgütsel bilgiye dayalı uyum sürecinin temel bir modeli sunulmaktadır.


Bilgi Yönetimi Maaşları
Bilgi Yönetimi Mezunu Ne is Yapar
Bilgi yönetimi Nedir
bilgi yönetimi (2 yıllık)
Bilgi Yönetimi Dersleri
Bilgi Yönetimi (Açıköğretim)
Bilgi Yönetimi DGS
Bilgi Yönetimi Bölümü


Bu model, bilgi süreçlerini kavramsallaştırmak için buluşsal bir araç olarak hizmet eder. Ancak bunun sadece bir başlangıç noktası olduğunu akılda tutmak önemlidir. Bu fikri daha ileri götürürken, KM yaşam döngüsünün net sıralı aşamaları veya fazlarının, sürekli birbirine bağlı bir dizi alt süreç olarak “yeniden bağlamsallaştırılması” gerekir.

Bu nedenle, gerçek stratejik adaptasyon ve anlam oluşturma süreçlerinin bir parçası olarak anlamlarını değerlendirmek için, bilginin bağlamla ilgili ve durumsal yönlerinin, çevreleriyle olan tüm temel bağlantıları ile bir organizasyonun temel işlevlerine ve operasyonlarına entegre edilmesi gerekir. 

Başvururken, bilgi süreçlerini yönetme ihtiyacını karşılamak için organizasyon yapılarının ve sistemlerinin nasıl tasarlanması gerektiğini sorabiliriz. İyi tasarlanmış sistemler, ilgili bilgi miktarını düzenleyerek ve sorunların ve zorlukların açıklığa kavuşturulmasını sağlayarak bir kuruluşun karşılaştığı belirsizliği ve belirsizliği azaltmaya yardımcı olur.

Daft ve Lengel, gösterildiği gibi, değişen derecelerde belirsizlik ve muğlaklıkla başa çıkmak için kullanılabilecek yedi yapısal mekanizma önermektedir. Bu model, uçları açık bilgi ve zımni bilgi olan iletişim sürekliliğine benzer.

Buradaki fikir, bu mekanizmaların, iyi tanımlanmış sorunların üstesinden gelmek ve böylece belirsizliği azaltmak için kullanılacak araçlardan başlayarak ve belirsizliği veya belirsizliği azaltmayı amaçlayan anlam oluşturma süreçlerini kolaylaştırmak için tasarlanmış daha iletişimsel mekanizmalara doğru ilerleyen bir süreklilik oluşturmasıdır.

Belirtildiği gibi, stratejik bilgi yönetimi için paradigmatik bir durum, bir organizasyonun strateji sürecidir. En önemlisi, yöneticilerin insanların strateji oluşturma sürecine dahil olduklarını hissetmelerini sağlamasıdır. Personel ayrıca kendi durumlarında stratejinin anlamını da anlamalıdır. Bu, sonuçlandığı gibi, kuruluştaki herkesin sahip olduğu strateji belgelerini yaşayan rehberlik yapmaya yardımcı olacaktır.

Diğer bir önemli öncül, genellikle bilgi yönetiminin gelişimini engelleyen organizasyon kültürü ve çalışma uygulamaları ile ilgilidir. Örneğin, çalışanlar yeni bir bilgi yönetimi girişimini yalnızca fazladan iş olarak algılarlarsa direnebilirler.

Benzer şekilde, çalışanlar kendileri veya kuruluşları için herhangi bir ödül veya somut fayda yoksa, bilgilerini paylaşmak konusunda isteksiz olabilirler.

Sonuç olarak, bilgi yönetimi uygulamalarını iyileştirmek için insan faktörü esastır, çünkü olumlu sonuçların çoğu tüm çalışanların taahhüdünün, organizasyondaki başarılı yapısal değişikliklerin ve organizasyon kültürü ve ikliminin gelişiminin sonucudur.

TEKNOLOJİNİN ROLÜ

Bilgi teknolojisi (BT), bilgi yönetiminde etkin bir şekilde kullanılabilecek bir dizi yeni araç sağlar. İlgili uygulamalar karar vermeyi, yürütme işlevlerini, planlamayı, iletişimi ve grup çalışmasını destekleyebilir.

Bilgi yönetimi için mevcut araçlar ve teknolojiler, genel iletişim araçlarını (örneğin, e-posta), bilgisayar tabanlı bilgi ve karar destek sistemlerini, belge yönetim sistemlerini, intranetleri ve extranetleri, grup yazılımını, coğrafi bilgi sistemlerini, yardım masası teknolojisini ve bir bilgi temsil araçları yelpazesi. Genel olarak İnternet, yaygın kullanılabilirliği, açık mimarisi ve gelişmiş arayüzleri nedeniyle KM altyapısı olarak önerilebilir.

Gerçek hayatta, eğitim, seminerler, toplantılar ve benzeri gibi bilgi yönetiminde uygulanan araçların çoğu aşağı yukarı gelenekseldir.

2000’li yılların başında merkezi hükümetin bakanlıklar, bölümler ve ajansları üzerine OECD anketinde incelenen kuruluşların yaklaşık yarısı tarafından çeşitli BY’ye özgü örgütsel düzenlemeler benimsenmişti. Bu önlemler bilgi yönetimi için merkezi koordinasyon birimlerini, kalite gruplarını, bilgi ağlarını ve baş bilgi görevlilerini içerir.

Bir diğer önemli uygulama alanı, yeni dosyalama mekanizmalarına, e-arşivlere ve yeni veritabanlarına atıfta bulunarak bilgilerin sınıflandırılmasıdır. Dahili bilgi paylaşımında, intranet projeleri, geniş internet erişimi ve personel için e-posta adreslerine sahip olma ile birlikte ana akımı oluşturur.

Dış bilgi paylaşımı, yeni e-yönetişim uygulamalarının ortaya çıkmasıyla büyük ölçüde el ele gider. Bu uygulamalar hem yerel hem de daha geniş yönetişim süreçlerinde bilgi paylaşımını artırmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir