Bilgi Teknolojisinde Temel Kavramlar – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Bilgi Teknolojisinde Temel Kavramlar
Genellikle Bilgi Çağı ve hatta Bilgi Toplumu olarak anılan bir çağda bilgisayar aracılı iletişimin çok disiplinli ve disiplinler arası doğası göz önüne alındığında, bu karmaşık çalışma alanının temel terim ve kavramlarını dikkatli bir şekilde tasvir etmek gerekir.
Bu çağda ve toplumda, her tür bilgisayar (masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar dahil), PDA’lar, cep telefonları, Böğürtlenler vb. ve internet, e-postalar, ICQ, sohbet, yazılı mesajlaşma ve diğerleri gibi medya. Yenilerinin icat edilmesini bekleyebiliriz. Tüm bu iletişim araçları türleri ve stilleri, bağlamdan bağlama farklı yorumlara sahip olabilecek yeni terimlere ve kavramlara yol açar.
Dilbilim ve Okuryazarlık için Bilgisayar Aracılı İletişim: Teknoloji ve Doğal Dil Eğitimi adlı bu çalışmada, bu farklı bilgi ve iletişim teknolojileri türlerinin ve tarzlarının iletişim kurma biçimimizi nasıl etkilediğini tartışacağım.
Bilhassa, bilgi ve iletişim için devrimci bir ortam olarak tanımlanabilecek bir ortamda dilin doğasını ve kullanımlarını inceleyeceğim. Bu iletişim teknolojileri bizi birbirimize yaklaştırdıkça küresel bir köy oluşturuyoruz ve bu dönem aslında küreselleşme çağı olarak da anılıyor.
Bu küresel köyde günlük iletişimimizin sadece bir dili değil, birkaç dili kapsayabileceğini göreceğiz. Aslında, artık tek bir dilde çalışmak neredeyse hiç yeterli değildir.
İki dillilik/çok dillilik artık bu bilgi iletişim devriminin önemli bir parçasıdır. Bu teknoloji ve dil kombinasyonlarının her dilin doğasını ve yapısını nasıl etkilediğini ve bunun dil yapısı ve dil kullanımında değişikliklere yol açıp açmadığını inceleyeceğim.
Bu teknolojiler yalnızca dil çeşitliliği ortamı yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda bilgiyi okuma, yazma ve işleme biçimimizi de etkiliyor. Bu farklı teknolojik ortamlarda konuşmamız, okumamız ve yazmamız için çağrıldığımız farklı yolları inceleyeceğiz.
Bu farklı ortamlarda farklı okuma ve yazma biçimleriyle hokkabazlık yapmaya çağrıldığımızı fark edeceğiz. Okuryazarlık artık tek yönlü bir uygulama değil, çok yönlüdür; Bilgi toplumunda iyi işlev görebilmek için çeşitli okuryazarlık türleri gereklidir.
Dillerin, okuryazarlıkların ve teknolojilerin bu ekolojisinin çok dinamik olduğu gösterilecek ve bu sürekli değişen ekolojide insan doğasıyla ilgili birçok konu tartışılacaktır. Özellikle, bu karşılıklı ilişkilerin incelenmesi, kültürümüzün ve toplumumuzun bazı önemli yönlerini anlamamıza yardımcı olur.
Kitap boyunca, bu karmaşık ekolojide öğrenme ve bilgi edinmeye yönelik bazı sonuçları inceleyeceğim ve gelecek nesillerimiz için eğitimi geliştirmek üzere bu dilleri, okuryazarlıkları ve teknolojileri nasıl kullanabileceğimizi göstermeye çalışacağız.
Tüm bu konuların ele alınmasına yönelik olarak, bu giriş bölümü aşağıdaki şekilde organize edilmiştir. Bir sonraki bölüm, kitabın amaçlarını ana hatlarıyla açıklayacaktır. Bundan sonra, bir sonraki bölümde karşılıklı ilişkilerini incelemeden önce dil, dilbilim, okuryazarlık ve bilgisayar aracılı iletişim gibi önemli temel kavramlara değineceğim. Tartışma, bu bölümde tanıtılan tüm fikirleri bir araya getirme girişimiyle sona erer.
Çalışmanın ilk amacı, okuyucuların diller, okuryazarlıklar ve teknolojiler arasındaki ilişkileri analiz etmelerini ve bunlar üzerinde düşünmelerini sağlamaktır. Bu tür bir analiz ve yansıtma, insan dilinin, bir bilgi tabanı olarak okuryazarlığın ve bilgi teknolojisinin, gelişmekte olan bilgisayar aracılı iletişim alanının yapı taşlarını oluşturmak için nasıl bir araya geldiğini anlamak için kritik öneme sahiptir.
Bilgisayar Temel Kavramlar PDF
Bilişim Teknolojileri kavramları Nelerdir
Bilgisayar temel bilgiler
Bilgisayar Temel Kavramlar Test Soruları
bilişim teknolojilerine ilişkin temel kavramlar
Bilgisayar sisteminin Temel Kavramları
Bilgisayar Kullanımı ve Dosya Yönetimi
Bilgisayarın donanım yapısı ve yazılım Kavramları
İkinci bir amaç, BİT bağlamında dil kullanımı, okuryazarlık pratikleri ve genel iletişim alışkanlıklarını çevreleyen çeşitli argümanlarla tanışmaktır. Yeni dil biçimlerine sahip olup olmadığımız veya dilin yeni teknolojinin evrimiyle farklı kullanımlar bulup bulmadığı gibi çeşitli argümanlar ve “tartışmalar” farklı bölümlerde ele alınacaktır.
Üçüncü bir amaç, bu yeni teknolojilerin ve uygulamaların ne ölçüde yararlanılabileceği ve eğitimsel kazanımlar için okul müfredatına dahil edilebileceği konusundaki soruları ele almaktır. Örneğin, bilişim çağının bir ürünü olarak internet, akılda net eğitim hedefleri ile icat edilmedi.
Ancak o ve ona bağlı teknolojiler hızla önemli pedagojik araçlar haline geldi. Öğrenmenin altında yatan teorileri inceleyeceğim ve bu teknolojileri dil eğitimi için yeterli öğrenme ortamlarını geliştirmek için nasıl kullanacağımı ve aslında bu öğrenme ortamlarını nasıl değerlendireceğimi ele alacağım.
Dördüncü amaç, bu çalışmanın kullanıcılarının bilgi çağında yeni iletişim yolları üzerine akademik araştırmalar ve yazılar ile tanışmalarını sağlamaktır. Bu kitabı kullanan öğrenciler ve diğer okuyucular, çeşitli konularda alınan tartışmalara, tartışmalara ve teorik pozisyonlara dayalı olarak akademik makaleler yazma becerilerini geliştirmeye başlayabilirler.
Özetle, o halde, başlıca hedeflerinden biri, bir yanda dil ve dilbilim ile diğer yanda bilgi iletişim teknolojisinin ilişkili olduğu yolları keşfetmektir. Bu varlıklar arasında nedensel ve deterministik ilişkilerin olup olmadığını bilmek isteyeceksiniz.
Ortak bir konuları var mı? Birindeki değişiklik diğerini etkiler mi? Birindeki bilgiyi diğerinin anlayışını geliştirmek için kullanabilir miyiz? Bunların her birinin temel bir analizi, özellikle basit çalışma tanımları ve açıklamaları, ilişkileri ortaya çıkarmamıza yardımcı olacaktır. Belirtilen bu hedeflerle, şimdi çalışmanın çeşitli temel kavramlarına bakıyoruz.
Dil ve Dilbilim
Dil, dilbilimciler ve diğer dil bilimcileri arasında yaygın olarak bilindiği gibi, iletişim için bir kodlar sistemidir. Bu bağlamda, insan veya doğal dil, hayvan dili, yapay dil ve diğer iletişim sistemleri dahil olmak üzere çeşitli dil türlerinin olduğunu kabul etmeliyiz ve bu çalışmada daha çok insan dili ile bilgi arasındaki ilişkiye odaklanacağız.
Dilbilim, dilin doğasını, yapısını ve işlevlerini inceleyen bilimdir. Bu dil bilimi, dilin nasıl edinildiği, beyinde nasıl işlendiği, genel olarak dilin yapısı ve özelde tek tek dillerin yapısı ve bu dilsel yapının bir araç olarak nasıl kullanıldığı gibi sorulara cevap arar.
Dilbilimden bazen beşeri bilimler disiplinlerinin en bilimseli ve bilim disiplinlerinin en artistik olanı olarak bahsedilir, bu nedenle onun geniş disiplinler arası alanına tanıklık eder. Gerçekten de, akademik çalışmaların önemli bir alanı olarak Dilbilim, beşeri bilimler, sosyal bilimler ve doğa bilimlerini kapsayan geniş bir kapsama sahiptir.
Bu çalışmadaki bölümlerin her biri, genel olarak dil yapısının bazı yönlerine ve İngilizce ve Çince gibi belirli insan dillerine ve bu yapıların, popüler sosyal ağlar da dahil olmak üzere göreceğimiz sosyoteknolojik ortamların her birinde nasıl kullanıldığına değinmektedir. MSN, YouTube ve Facebook gibi sistemler yer alır. Bu anlamda bu çalışma beşeri bilimler, sosyal bilimler ve doğa bilimlerinin tüm alanlarını kapsayan dilbilimsel olguları kapsamaktadır.
Bilgisayar Kullanımı ve Dosya Yönetimi Bilgisayar sisteminin Temel Kavramları Bilgisayar temel bilgiler Bilgisayar Temel Kavramlar PDF Bilgisayar Temel Kavramlar Test Soruları Bilgisayarın donanım yapısı ve yazılım Kavramları Bilişim Teknolojileri kavramları Nelerdir bilişim teknolojilerine ilişkin temel kavramlar