Bilgisayar Ağları – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri
Sanal Makineler
Sanal makine (VM), gerçek bir makinenin verimli ve yalıtılmış bir kopyası olarak tanımlanır. Bir sanal makine ortamı, “işletim sistemleri için işletim sistemi” olarak da adlandırılan bir Sanal Makine İzleyicisi (VMM) tarafından oluşturulur. Monitör, tek bir gerçek makinede bir veya daha fazla sanal makine oluşturur. Her VM, kendisinin standart bir donanım ortamında yürütüldüğüne inanan bir uygulama veya “misafir sistem” için olanaklar sağlar.
VM monitörleri, izolasyon (bir sanal makinede çalışan bir yazılım monitöre veya diğer sanal makineye erişemez veya bunları değiştiremez), inceleme (monitör tüm sanal makine durumuna erişebilir) ve araya yerleştirme (monitör) gibi sistem güvenliğinde yararlı olan bazı özellikler oluşturur. bir VM tarafından verilen işlemleri engelleyebilir ve değiştirebilir). Sanal makine sistemlerinin tipik kullanımları arasında yeni işletim sistemlerinin geliştirilmesi ve test edilmesi, aynı donanım üzerinde farklı işletim sistemlerinin eşzamanlı olarak çalıştırılması ve sunucu konsolidasyonu yer alır.
Sanal makine sistemlerini organize etmek için iki klasik yaklaşım vardır. Tip I sistemlerde, sanal makine monitörü donanım ve konuk sistem(ler) arasında uygulanır; Xen ve VMWare ESX Server sanal ortamları bu yaklaşımın iyi örnekleridir. Tip II sistemlerde, monitör, ana bilgisayar sistemi adı verilen temeldeki gerçek işletim sisteminin normal bir süreci olarak uygulanır. VMWare Workstation ve User-Mode Linux sanal makine sistemleri bu mimariyi benimser. Her iki yaklaşım da Şekil 1’de gösterilmektedir.
Standart PC işlemcileri, donanım sanallaştırması için yeterli destek sağlamaz. Sonuç olarak, sanallaştırma ek yükü, toplam bilgi işlem süresinin %50’si kadar yüksek olabilir. Bununla birlikte, son araştırmalar, gösterildiği gibi, bu tür maliyetleri önemli ölçüde %10’un altına düşürdü.
Örneğin, VMware sistemi, sanal makine tarafından yüklenen ikili kodun, sanal ortama daha iyi uyum sağlamak için dinamik olarak değiştirildiği ve performansını artırdığı bir anında yeniden yazma tekniği kullanır. Monitör ve konuk çekirdekler arasındaki mantıksal arabirimi tamamen yeniden yazdıktan sonra, Xen projesi Linux, FreeBSD ve Windows XP’yi sanallaştırmak için ortalama bilgi işlem maliyetlerini %3’ün altında elde etti. Bu araştırma sonuçları, üretim ortamlarında sanal makinelerin kullanımına ilişkin birçok bakış açısı sunuyor.
Bilgisayar Ağlarını Öğretmek İçin Sanal Makineleri Kullanma
Sistemle ilgili disiplinleri öğretmek için sanal makineleri kullanmanın birkaç yolu vardır; bu konu 80’lerden beri çalışılmaktadır. Bununla birlikte, sanal makine teknolojisindeki son gelişmeler, onu öğrenme süreçlerinde önemli bir araç olarak kullanma konusundaki artan ilgiyi açıklamaktadır.
Bugün, çoğu öğrencinin ev bilgisayarlarında aynı anda birkaç sanal makineyi yürütmek için yeterli bilgi işlem gücü vardır ve bu, sınıf deneylerini evde kolayca yeniden oluşturmalarına olanak tanır. Bu nedenle, sanal makine teknolojisi, bilgisayar ağları ve işletim sistemleri gibi sistemle ilgili laboratuvar sınıflarında somut faydalarla benimsenebilir. Bu faydalar arasında şunlar sayılabilir:
- laboratuvarda bulunan fiziksel bilgisayar sayısından daha fazla sanal ana bilgisayar oluşturmak mümkündür, bu da her öğrencinin birkaç ana bilgisayarı içeren karmaşık senaryolar oluşturmasına olanak tanır;
- her bir ana bilgisayardaki ağ arabirimlerinin sayısı ve bunların birbirleriyle bağlantıları, laboratuvarın fiziksel yapısı veya yerel bilgisayarın donanım yapılandırmasıyla ilgili hiçbir kısıtlama olmaksızın sanal bağlamda tanımlanır;
- öğrenci, yapılandırmasını değiştirmesine ve her deney için gerekli olan yazılımı yüklemesine izin vererek, sanal ana bilgisayarlarının yöneticisidir; öğrenci, her sanal ana bilgisayarın yapılandırmasını ve durumunu gerçek makineye kaydedebilir; daha karmaşık, daha uzun veya aşamalı deneyler geliştirmesine izin vermek;
- son olarak, öğrenci deneyleri evde tekrar edebilir.
Bilgisayar ağları PDF
bilgisayar ağları 6. sınıf
5. sınıf bilişim teknolojileri bilgisayar ağları
Bilgisayar ağları Nedir
Bilgisayar ağları nelerdir
Bilgisayar ağlarının kullanım Amaçları
Temel bilgisayar ağları PDF
Bilgisayar Ağları Ders Notları
Bilgisayar ağı öğretiminde sanal makineleri kullanmak için ilk yaklaşım, her bilgisayarın yerel olarak UML veya VMWare Workstation gibi bir sanal makine monitörü kuracağı belirli bir laboratuvar sağlamak olacaktır.
Böyle bir sistem, sanal ana bilgisayarların laboratuvardaki gerçek ana bilgisayarlarla veya diğer gerçek ana bilgisayarlarda çalışan sanal ana bilgisayarlarla etkileşime girmesine izin verecek şekilde yapılandırılabilir. Kullanılan bu yaklaşımın uygulanması basittir, ancak esnek değildir, çünkü belirli (ancak özel olmayan) bir laboratuvar gerektirir. Ayrıca, daha uzun veya artımlı deneyleri dağıtırken, öğrenci, başlattığı aynı bilgisayara “bağlı” kalır. Ayrıca, bu yapının evde çoğaltılması daha zordur ve deneyler üzerinde uzaktan çalışmayı imkansız hale getirir.
Diğer bir yaklaşım, sanal makine monitörünü, önerilen şekilde ağ üzerinden öğrencilerin erişebileceği merkezi bir sunucuya kurmaktır. Bu durumda, öğrenci sunucuya bağlanır, deney için gerekli sanal makineleri başlatır ve onlarla yerel olarak etkileşime girer. (sunucuda) veya yerel ağdaki gerçek ana bilgisayarları kullanarak. Bu yaklaşım daha esnek olmasına rağmen, sanal makinenin yürütülmesi için işleme, bellek ve disk alanı açısından çok talepkar olabilen merkezi bir sunucu gerektirir.
Burada tartışılması gereken önemli bir husus, öğretim ortamı ihtiyaçları için farklı türde sanal makine monitörlerinin yeterliliğidir. Tip I monitör, doğrudan donanımın üzerinde yürütülür (veya ana bilgisayar işletim sistemine gömülüdür). Bu durumda, yeni bir sanal makine oluşturmak ayrıcalıklı bir işlemdir ve yalnızca sistem yöneticisi tarafından erişilebilir, bu nedenle isteğe bağlı olarak sanal makineler oluşturmak pratik değildir.
Ayrıca, düşük seviyeli kaynaklara (sürücüler gibi) ve ağ yapılandırmasına erişim de ayrıcalıklıdır ve yapılandırma olanaklarını sınırlar. Bir öğretim aracı olarak tip I monitörlerin kullanımına ilişkin örnekler burada sunulmaktadır. Öte yandan, bir tip II monitör, ana sistem tarafından bir kullanıcı süreci olarak görülür.
Bu nedenle, kullanıcı talebine göre sanal makinelerin oluşturulması, yalnızca ana bilgisayar sistemindeki bellek ve disk alanı gibi kaynakların kullanılabilirliği ile sınırlıdır. Ayrıca, her öğrenci, daha karmaşık deneylerin uygulanması için her sanal makinenin donanım ve yazılım yapılandırması üzerinde tam kontrole sahiptir. Makaleler [1, 5, 13, 18], talep üzerine sanal makinelerin oluşturulmasını araştıran tip II monitörleri kullanır.
5. sınıf bilişim teknolojileri bilgisayar ağları bilgisayar ağları 6. sınıf Bilgisayar Ağları Ders Notları Bilgisayar ağları Nedir Bilgisayar ağları nelerdir Bilgisayar ağları PDF Bilgisayar ağlarının kullanım Amaçları Temel bilgisayar ağları PDF