Bilişim Uyaranları – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

Bilişim Uyaranları
Bilişim uyaranları, amaçları, faydaları, başarı faktörleri, sorunları, prosedürleri ve yöntemleri hakkında veriler toplanmıştır. Bu veriler istatistiksel olarak incelenmiştir, ancak çalışmanın temel bulguları için gerekli bir bağlam olarak burada yalnızca minimum sonuçlar sunulmaktadır. Katılımcılardan, firmalarının SISP için mevcut hedeflerini belirtmeleri istendi.
Baskın hedef, IS’yi iş gereksinimleriyle uyumlu hale getirmekti; yanıt verenlerin yüzde 69,8’i bunu en önemli olarak derecelendirdi ve yüzde 93,7’si ilk beş hedefi arasında sıraladı. Mülakat yorumları bu hedefin önemini pekiştirdi.
Rekabet avantajı uygulamaları arayışı, 1980’lerin sonlarında BT’nin artan stratejik farkındalığını yansıtan ikinci sırada yer aldı. Üst yönetim taahhüdünü kazanmak üçüncü oldu. Paydaşlar arasındaki tek fark, BS yöneticilerinin üst yönetimin taahhüdünü rekabet avantajı hedefinin üzerinde tutmasıydı; bu, belki de işlevsel sponsorluk arzusunu ve açık bir yetkiyi yansıtıyordu.
Şirketlerin SISP için birden fazla hedefi olduğunu öne sürüyor; anlatı yanıtları genellikle kendiliğinden iki veya üç hedef belirledi. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, yanıt verenlerin faydalar hakkındaki görüşleri benzerdi ve aynı zamanda çok boyutlu bir tabloya işaret ediyordu.
Tüm yanıtlayanlar yapılandırılmış bir listeden güvenle seçim yapabildiler. IS’nin hizalanması, yüzde 49’u birinci sırada ve yüzde 78’i ilk beş fayda arasında sıralayarak yine göze çarpıyordu. Üst yönetim desteği, daha iyi öncelik belirleme, rekabet avantajı uygulamaları, üst yönetim katılımı ve kullanıcı yönetimi katılımı, bildirilen diğer başlıca faydalardı.
Katılımcılar ayrıca firmalarının SISP ile olan başarısını da değerlendirdiler. Başarı ölçütleri başka bir yerde tartışılmıştır. Çoğu, sorun olmamasından memnuniyet puanlarına veya denetim kontrol listelerine güvenmiştir. Katılımcılara hiçbir başarı kriteri verilmedi, ancak gösterildiği gibi 1’den (düşük) 5’e (yüksek) kadar bir puan kaydetmelerine yardımcı olacak ölçek çapaları verildi.
Tüm yanıt verenlerin yüzde onu, SISP’lerinin “oldukça başarılı” olduğunu, yüzde 59’u “başarılı olduğunu ancak iyileştirme için yer olduğunu” bildirdi ve yüzde 69’u SISP’yi değerli veya daha iyi olarak değerlendirdi. Yüzde otuz bir, firmalarının SISP’sinden memnun değildi.
Paydaşlar arasında farklılıklar vardı; BS direktörlerinin yüzde 76’sı 3’ün üzerinde puan verirken, genel müdürlerin sadece yüzde 67’si ve kullanıcı yöneticilerinin yüzde 57’si memnun. Şirkete göre ortalama puan 3,73 ve modal şirket puanı 4 olduğundan, tipik deneyim, zahmete değer ancak biraz iyileştirilmesi gerekiyor olarak tanımlanabilir.
Tamamlayıcı bir soru biraz farklı bir tablo ortaya çıkardı. Görüşülen kişilere SISP’nin hangi açılardan başarısız olduğu soruldu. Altmış beş farklı hayal kırıklığı türü kaydedildi. Bu kadar uzun bir listede hiçbiri baskın değildi.
Bununla birlikte, memnuniyetsizliğe katkıda bulunan en sık bahsedilen beş özelliği özetler. Bundan böyle bunlara ‘endişeler’ olarak değineceğiz.
Endişelerin tekniğin veya metodolojinin ötesine, birkaç araştırmacının odak noktasına ve çoğu tedarikçinin ufkuna uzandığı açıktır. Buna göre bir model arayan 65 farklı kaygıyı inceledik. Bu tümevarımsal ve sübjektif kümeleme ilginç bir sınıflandırma ortaya çıkardı.
Bilişsel esneklik nedir
Bilişsel Psikoloji ders notlari PDF
Bilişsel algı Nedir
Bilişsel Psikoloji ders notları
Bilişsel esneklik Örnekleri
Bilişsel psikoloji konuları
Esneklik nedir
Zihinsel algı Nedir
Atıfta bulunulan endişeler, neredeyse eşit olarak üç farklı kategoride gruplandırılabilir (her bir endişeye eşit ağırlık verildiği varsayılarak): gösterildiği gibi yöntem, süreç ve uygulama. Endişelerin tam listesi yeniden üretilir.
Kullanılan SISP tekniği, prosedürü veya metodolojisine odaklanan metot endişeleri. Firmalar genellikle Yöntem 1, BSP veya Bilgi Mühendisliği gibi özel yöntemler kullanmış veya kritik başarı faktörleri veya değer zinciri analizi gibi genel olarak mevcut teknikleri uygulamıştır.
Diğerleri, genellikle iyi bilinen teknikleri özelleştirerek kendi yöntemlerini icat etmişti. Belirtilen endişeler arasında stratejik düşünme eksikliği, aşırı iç odaklanma, mimariye çok fazla veya çok az dikkat, aşırı zaman ve kaynak gereksinimleri ve etkisiz kaynak tahsis mekanizmaları vardı.
Genel müdürler, belki de yüksek beklentileri olduğu halde İD stratejisini zor buldukları için bu endişeleri özellikle vurguladılar.
Uygulama ortak bir endişeydi. SISP’nin başarılı olduğuna karar verildiği durumlarda bile, ortaya çıkan stratejiler veya planlar her zaman takip edilmedi veya tam olarak uygulanmadı. Açık yönergeler belirlenebilse ve yeni uygulamalar geliştirmek için taahhütler verilse de, projeler genellikle başlatılmadı ve sistem geliştirme ilerlemedi. Bu keşif, daha önceki çalışmaların bulgularını desteklemektedir.
Mülakatlardan elde edilen kanıtlar, tipik olarak kaynakların sağlanmadığını, yönetimin tereddüt ettiğini, teknolojik kısıtlamaların ortaya çıktığını veya örgütsel direnişin ortaya çıktığını gösteriyor. Planların uygulandığı yerlerde, teknik kalite, ilgili zaman ve maliyet veya sağlanan faydaların eksikliği dahil olmak üzere başka endişeler ortaya çıktı.
Uygulama endişeleri en çok İD yöneticileri tarafından dile getirildi, belki de teslimatla görevlendirildikleri için veya SISP’in işlevlerine şimdiye kadar ulaşılması zor stratejik yön sağlayacağını umdukları için. Elbette, uygulanmayan veya yetersiz uygulanan bir stratejinin, iş stratejisi oluşturmada bilinmeyen bir eğilim olmadığı iddia edilebilir. Aslında, uygulama SISP’de bir başarı ölçüsü olarak önerilmiştir.
Süreç endişeleri, hat yönetimi katılımının olmaması, zayıf IS-kullanıcı ilişkileri, yetersiz kullanıcı farkındalığı ve eğitimi ve SISP’nin felsefesine ve uygulamasına düşük yönetim sahipliğini içeriyordu. Bölüm yöneticileri, SISP yöntemlerinin ve prosedürlerinin yönetimi ve yasalaştırılması ve bunların kurumsal bağlama uyup uymadıkları konusunda özellikle seslerini yükselttiler.
Bu nedenle bildirilen endişelerin analizi, yöntem, süreç ve uygulamanın başarılı SISP için gerekli koşullar olduğunu göstermektedir. Gerçekten de, katılımcılar kuruluşlarının deneyimlerine dayanarak SISP için başarı faktörlerini gönüllü olarak verdiklerinde, bu çoklu bakış açısını aktardılar.
“Üst yönetimin katılımı” ve “üst yönetimin desteği” gibi en yüksek dereceli faktörler, süreç faktörleri olarak görülebilirken, “mevcut iş stratejisi” ve “teknolojiden önce işi incelemek” daha çok yöntemle ilgilidir. “İyi BS yönetimi” kısmen uygulamayla ilgilidir.
Geçmişteki araştırmalar benzer endişeleri belirlemiştir ve daha kuralcı literatür bu başarı faktörlerinden bazılarını önermiştir. Bununla birlikte, bu çalışmadaki kuruluşların deneyimi, SISP’de evrensel başarıya yol açabilecek tek bir faktörün olmadığını göstermektedir. Bunun yerine, kuruluşlar yöntem, süreç ve uygulamanın yönetilmesi gereken tüm gerekli sorunlar olduğunu fark ettiklerinde başarılı SISP olasılığı daha yüksektir.
Bilişsel algı Nedir Bilişsel esneklik nedir Bilişsel esneklik Örnekleri Bilişsel Psikoloji ders notlari PDF Bilişsel Psikoloji ders notları Bilişsel psikoloji konuları Esneklik nedir Zihinsel algı Nedir