BİT ÖZELLİKLERİ VE ARAÇLARI – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

BİT ÖZELLİKLERİ VE ARAÇLARI – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

5 Mart 2023 Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Bilişim Teknolojilerinin KULLANILDIĞI Alanlar Bilişim teknolojisi 0
Proje Değişimini Yönetmek

BİT ÖZELLİKLERİ VE ARAÇLARI

BİT’i tanımlamak kolaydır. Şimdi, dilbilimsel ve iletişimsel yenilikler getirmede yerleştirdikleri rolleri daha iyi anlamamızı sağlayacak BİT’lerin temel özelliklerini ve araçlarını ana hatlarıyla belirteceğiz.

Bilgi İletişim Teknolojisinin (BİT) Temel Özellikleri

Bölümün bu bölümünde BİT’in temel özelliklerini ana hatlarıyla belirtiyorum, daha sonra bu özelliklerin BİT’leri önceki iletişim teknolojilerinden ayırdığını göstereceğim; CMC. Bunlar multimedya entegrasyonu, kullanım esnekliği, bağlantı ve etkileşimdir.

Multimedya entegrasyonu, ICT’lerin iletişim amacıyla çeşitli medya türlerini birleştirmemizi sağladığı gerçeğinin altını çiziyor. Örneğin, metin ve görüntüleri (çizimleri) ve hatta ses özelliklerini bir yazıya veya ders sunumuna sorunsuz bir şekilde entegre etmek, bilgisayarlar ve yardımcı teknolojiler olmadan olacağından çok daha fazla imkansızdır.

Kullanım esnekliği, yalnızca bu entegrasyonu yapmanın kolay olmasının değil, aynı zamanda bir iletişim veya bilgi alışverişi durumunda birçok seçeneğe sahip olabilmesinin de temelini oluşturur. Örneğin, e-posta gibi aynı BİT araçlarını kullanarak gerçek zamanlı iletişim veya gecikmeli iletişim yapmayı seçebilirsiniz.

Bağlanabilirlik, bilgi ve iletişim teknolojilerinin okyanusları birbirinden ayrı yaşayan insanları bir araya getirme yeteneği ile ilgilenir. Örneğin, Asya ve Kuzey Amerika’daki akademisyenlerin yayınlanmak üzere bir makale yazmak için oldukça kolay bir şekilde işbirliği yapması artık mümkün. Bu, ICT’lerin ortaya çıkmasından önce neredeyse imkansız veya çok yavaş olan birçok iletişimi içerir.

Etkileşim, BİT’lerin nihai özelliğidir. Yukarıdaki özelliklerin tümü nedeniyle, BİT kullanan iletişimsel durumlardaki katılımcılar daha etkileşimlidir, yani bilgi alışverişi ve bilgi içeriğini nasıl kontrol ettikleri açısından iletişim durumunu kontrol edebilirler.

Örneğin, bir öğrenme durumunda, öğrenen-öğretmen etkileşimi, öğrenen-öğrenen etkileşimi ve öğrenen kaynak etkileşimi arasında ayrım yapabiliriz; bunların tümü BİT’lerin kullanımıyla aksi durumda olacağından daha fazla geliştirilebilir. uzaktan öğrenmeyi fiziksel, kampüs içi sınıf öğrenimi gibi gösterme noktası. Etkileşim ve öğrenme ortamlarının yaratılmasındaki rolü tartışılacaktır.

Tüm bu dört özellik, ICT kullanıcılarının emrinde olan inanılmaz derecede cömert bir iletişim modu seçimine yol açar. Bu iletişim modları, bire bir, birden çoğa, çoktan bire ve çoktan çoğa iletişim senaryolarını içerir.

Bire bir iletişim, basit bir cep telefonu veya iki tarafta birer kişi arasında MSN sohbetini içerebilir; birden çoğa iletişim, bir blog yazarı, bir tür çevrimiçi günlük, yaşam deneyimlerini okuyucularıyla paylaşmayı içerebilir; çoktan bire iletişim, bir adayın bir görüşmeci grubuyla bağlantılı olduğu bir görüşme durumunu içerebilir; ve çoktan çoğa iletişim, örneğin bir çevrimiçi sohbet durumunu veya iki sınıfın uçsuz bucaksız okyanuslar boyunca etkileşim içinde olduğu bir durumu içerebilir.

BİT Araçları

BİT araçları iki geniş türe ayrılabilir. Bunlar, internet teknolojilerini ve dijital BİT araçlarını içerir, ancak bu geniş ayrımın, entegre teknolojilerin günün emri olduğu teknolojideki gelişmelerle çok bulanıklaştığını hemen belirtmek gerekir. İnternet teknolojileri, e-posta gibi internet medyasını, MSN, YouTube gibi anlık mesajlaşmayı, İnternet video oyunları, web günlükleri (bloglar), webCT gibi öğrenme sistemlerini ve diğer tüm sohbet sistemlerini içerir.

Dijital BİT araçları, her tür bilgisayar gibi donanımları, bilgisayarlara bağlı yazılımları, yazı araçlarını, PDA’ları, cep telefonlarını, böğürtlenleri ve henüz icat edilmemiş diğer araçları içerir.

Yukarıda bahsedildiği gibi, internet teknolojileriyle entegre dijital BİT araçlarının oluşturulmasıyla bu ayrımı bulanıklaştırma eğilimi vardır. Örneğin, böğürtlen ve i-telefonların her ikisi de entegre internet teknolojilerine sahip dijital ICT’lerdir ve hareket halindeyken internete erişimi bir masa üstü bilgisayardaki kadar kolay hale getirir.


Bilişim teknolojisi
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım
bilişim ve teknoloji
Bilişim Teknolojilerinin KULLANILDIĞI Alanlar
Bilişim teknolojisi Nedir
bilişim teknolojileri ve yazılım
Günümüzde bilişim teknolojileri
bilişim teknolojileri


YENİ TEKNOLOJİLER DİLİMİZİ DEĞİŞTİREBİLİR Mİ?

Bu bölümün temel amacı, dil ve yeni teknolojiler arasındaki olası nedensel ilişkiye ilişkin temel konuları araştırmaktır. Bu bağlamda ilgili iki soru şunlardır: yeni dil biçimleri ile yeni teknolojiler arasında nedensel bir ilişki var mı; ve internet ve diğer BİT araçları dilin biçimlerini ve kullanımlarını değiştiriyor mu? Değişim fikrinden başlayarak burada ilk soruya odaklanıyoruz.

Kullanıldığı şekliyle ‘değişim’ fikri, hem dilsel biçimlerdeki değişimi hem de dilin kullanımındaki değişimi içerir. Başka bir yön de değişime mevcut biçimlerin ve kullanımların modifikasyonu olarak bakmak ve değişime romanın, orijinal dil yaratımlarının ortaya çıkışı olarak bakmaktır.

İki örnek vermek gerekirse, change as modifikasyon, İngilizce’de ikinci tekil şahıs zamirinin yazılması, You as U gibi kısaltmaları içerir. Change as roman kreasyonları, YouTube gibi bilgi devrimiyle doğrudan bağlantılı olan yeni formların veya tamamen yeni kelimelerin yaratılmasını içerir. 

Dili kullanma biçimimizdeki değişiklik, yazarken duygularımızı ifade etmek için ifadelerin yaygın şekilde kullanılmasını içerebilir. İfadeler, bir iletişim durumunda karmaşık fikirleri iletmek için burada odaklandığım ifadeler de dahil olmak üzere sözcükleri ve görüntüleri harmanlayan, ortaya çıkmakta olan uluslararası bir dil olan görsel dil olarak literatürde sıklıkla tanımlanan şeyin göze çarpan bir özelliğidir.

Değişim fikri artık açıklığa kavuştuktan sonra, teknolojinin dilde değişimi etkileyip etkilemediği sorusuna yanıt olarak dil ve yeni teknolojiler arasındaki nedensel ilişki üzerine çeşitli yazarların aldığı çeşitli pozisyonları tartışalım.

Genel olarak yeni teknolojinin ortaya çıkışı ile dilin yeni kullanım biçimleri arasında nedensel bir ilişki olmadığı fikrine doğrudan karşı çıkmamakla birlikte, örneğin, geniş kapsamlı ve derin değişimlere baktığımızda gözlemler. Örneğin, mevcut e-postayı ve onun değişen dil biçimlerini karakterize eden iletişim biçimlerinde, bu değişiklikleri bazı teknolojik yeniliklere atfetmek cazip gelebilir, ancak bunu yapmak hatalıdır’.

Ayrıca, yeni okuryazarlık uygulama biçimlerinin teknolojik değişimle basitçe ortaya çıkmadığına inanarak benzer bir pozisyon alır. Aksine, “teknolojiler her zaman belirli kültürel uygulamaların, edebi geleneklerin ve onları tasarlayan ve adlandıran grupların ilgi ve arzularının ürünleri olarak ortaya çıkar”.

Yine de bu alanda iletişim teknolojisi ile yeni dil ve okuryazarlık pratikleri arasında ya da daha spesifik olarak dili kullanmanın yeni yollarının evrimi arasında gerçekten önemli bir nedensel ilişki olduğunu iddia eden başka yazarlar da var.

Söylediği gibi, “yeni teknolojilerin kendisi, kullandığımız dilin doğasını önemli ölçüde değiştiriyor”. Bilgisayar endüstrisinde hiç kimsenin insan dilini değiştirmek için donanım veya yazılım geliştirmeyi kullanmak için herhangi bir gizli gündemi olmadığı sonucuna varan böyle bir yaklaşım da desteklenmektedir. Yine de teknoloji gerçekten de dilbilimsel ve sosyal değişimi yönlendirebilir.

Gerçekten de, yeni dil ve okuryazarlık uygulamaları, yeni iletişim teknolojisindeki bir dizi benzersiz özelliğe atfedilebilir.

Bu, CMC alanında oldukça önemli bir tartışmadır ve bu çalışmada ana temayı oluşturmaktadır: İnternet ve diğer CMC araçlarının biçimlerini ve kullanımlarını değiştirme açısından dil ve okuryazarlık üzerinde nedensel etkilerinin olup olmadığı ve bunların sonuçları. dilbilimsel analiz ve genel ve dil eğitimi için. Bu görüşler bir kez daha vurgulanacak ve daha sonra belirli bir teknoloji koşullu dil değiştirme süreci modeli geliştirmek için kullanılacaktır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir