Biyometrik Teknolojiler – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri
Donanım Jetonları
Doğru kullanılırsa, cep telefonu SIM’leri de dahil olmak üzere donanım belirteçleri etkili bir kimlik doğrulama yöntemidir. Bankalar ve diğer kurumlar, kullanıcı adı ve şifre kombinasyonlarının yanı sıra ek bir kimlik doğrulama mekanizması olarak güvenli jeton teknolojisini zaten kullanıyor. Bu belirteçler tipik olarak, bir kullanıcı adı ve parolaya ek olarak rastgele oluşturulmuş bir sayının girilmesini gerektirerek çalışır, sayı düzenli olarak değişir ve süresi dolmadan önce yalnızca kısa bir süre devam eder.
Kısa Mesaj Servisi (SMS), bir kullanıcı oturum açtığında veya sistemde kimlik doğrulama gerektiren diğer işlemleri denediğinde kayıtlı bir SIM’e gönderilen sistem tarafından oluşturulan numara setleri ile bir güvenlik önlemi olarak da kullanılır. Öğrenciler arasında yüksek cep telefonu sahipliği göz önüne alındığında, kullanıcı adı ve şifre kombinasyonlarının güvenliğini artırmak için bir SMS sistemi nispeten ucuza uygulanabilir.
Karşılaştırıldığında, belirteç sistemi, sistemin ve belirteçlerin maliyetini içerir ve kullanıcıların sisteme erişirken belirteci yanlarında bulundurmasını gerektirir. Olumsuz tarafı, hem belirteç veya SIM hem de kullanıcı adı ve şifre kombinasyonu çalınabilir, bu da bu yöntemi savunmasız hale getirir.
Kimlik doğrulama için kullanıcı adlarını, parolaları ve belirteçleri kullanırken, kimlik bilgilerini alma sürecinin geçerli olduğundan ve kullanıcının ilk etapta doğru bir şekilde tanımlandığından emin olmak önemlidir.
Bu, çevrimiçi değerlendirmenin Deakin’in LMS’si aracılığıyla teslim edilmesinin bir başka nedeniydi, öğrencilerin kimlik doğrulaması Üniversite tarafından kayıt sırasında zaten yapılmıştı ve bu noktada her öğrenciye öğrenci kimlik numaraları, kullanıcı adları ve şifreler atanmıştı. Öğrencilerin bu bilgilerle, potansiyel olarak hassas sınav sonuçları da dahil olmak üzere bir dizi hizmete ve bilgiye erişebilecekleri göz önüne alındığında, öğrencilerin bu kimlik bilgilerini korumak ve başkalarına vererek onları tehlikeye atmamak için ikna edici nedenleri olduğunu hissettik.
Biyometrik Teknolojiler
Kullanıcı adları, şifreler ve güvenlik belirteçleri vermek için geçerli süreçlerde bile, sisteme erişen kişinin, kimlik iddialarını destekleyen bilgilere veya eserlere sahip olsalar bile, söyledikleri kişi olduğundan hiçbir zaman tam bir kesinlik yoktur. Buna karşılık, biyometrik teknolojiler, etkin kullanıcı doğrulama yöntemleri olarak pazarlanmaktadır, çünkü eğer kullanıcı anahtar ise, anahtarı çalmak veya kopyalamak imkansız değilse de son derece zor hale gelir.
Biyometri, bir bireyin fiziksel veya davranışsal özelliklerini kullanır: örneğin parmak izleri (fiziksel) veya ses (davranışsal). Her sistem, bireyin mevcut olduğu bir kayıt prosedürü gerektirir. Kayıt sırasında toplanan veriler saklanır. Doğrulama sırasında, kişiden bilgi toplanır ve saklanan verilerle karşılaştırılır.
Daha sonra, bireyden toplanan bilgiler ile saklanan veriler arasındaki benzerliği belirlemek için bir algoritma uygulanır. Biyometrik verilerin doğası gereği, bu bilgi genellikle aynı değildir ve sistem, bireyin orijinal örneği veren kişi ile aynı olup olmadığını belirlemelidir. Sistem, iddia edilen kullanıcıdan alınan numuneye olumlu veya iddia edilen kullanıcıdan numune alınmayan olumsuz bir yanıt verecektir.
Biyometrik teknoloji nedir
Kimlik için biyometrik fotoğraf
Biyometrik fotoğraf
Biyometrik sistemler
Biyometrik fotoğraf makyaj
Biyometrik sistemler Nedir
Biyometrik ne demek
Biyometrik sistemlerin özellikleri
Biyometrinin etkinliği, yanlış pozitif ve yanlış negatif oranlarıyla ilgilidir. Yanlış pozitif, sistem bir kişiyi hatalı bir şekilde geçerli bir kullanıcı olarak tanımladığında meydana gelir; yanlış bir negatif, sistem geçerli bir kişiyi yanlışlıkla reddettiğinde meydana gelir. Değerlendirme amacıyla, hem yanlış negatifler hem de yanlış pozitifler sorun yaratır, çünkü birincisi geçerli bir kullanıcının bir değerlendirmeye girmesini veya değerlendirme materyallerine ve verilerine erişmesini engellerken, ikincisi değerlendirmelere ve ilgili bilgilere, olmadığı biri olduğunu iddia eden biri tarafından erişilmesine izin verir.
Konuşma, sınava giren öğrencilerin belirlenmesi ve doğrulanması için ve personel için sınav materyallerine rol tabanlı erişim sağlamak için kullanılabilecek başka bir biyometriktir. Bununla birlikte, konuşmanın da sınırlamaları ve sorunları vardır. Son teknoloji konuşmacı doğrulaması, eğitimden sonra yaklaşık yüzde 90’lık bir doğru doğrulama oranına sahiptir. Ayrıca, hastalıktan kaynaklanan ses değişiklikleri veya İngilizce’de akıcılığın artması gibi diğer koşullar gibi konuşmacı doğrulaması için başka zorluklar da vardır.
Bazı konuşmacı doğrulama sistemleri de ses kayıtları kullanılarak alt edilebilir. Buna karşı koymak için, konuşmacı doğrulama sistemleri bir “canlılık” testi içerebilir; bu sayede, kullanıcının rastgele oluşturulmuş bir dizi sayı veya ifadeyi konuşması gerekir; bu, kayıtları kullanarak üretmek imkansız değilse bile zor olacaktır.
Graf’ın (2002), test edilen 12 sistemin birçoğunun tanınma oranlarını yetersiz bulan bir Alman Bilgi Güvenliği Ajansı çalışmasına atıfta bulunarak belirttiği gibi, biyometrik sistemler kusursuz değildir ve oldukça kolay ve fazla çaba harcamadan kandırılabilirler. İkinci yazarın parmak izi okuyucularıyla olan deneyimi, bir sanat malzemeleri mağazasından temin edilebilecek çok az miktarda materyali kullanarak onları yenmenin oldukça kolay olduğunu gösteriyor.
Biyometri ile ilgili ikinci bir dezavantaj, bazı öğrencilerin değerlendirme güvenlik önlemlerini yenmek için bir strateji olarak kullandıkları bilinen gizli anlaşmaları engellememeleridir. Biyometri, insanların bir sistemden yararlanmak için bir başkasıyla işbirliği yapmak istemedikleri durumlarda örneğin bankacılık veya diğer finansal amaçlar için – etkili bir güvenlik önlemi olabilir.
Ancak gözetleme olmadığında biyometri, anahtar olan kişinin işbirliği ile yenilebileceğinden garantili bir kimlik doğrulama ve doğrulama tekniği değildir. Biyometrik kimlik doğrulamanın bir başka dezavantajı, bu sistemlerin kullanıcı tarafında güvenli okuyucular gerektirmesidir. Çevrimiçi sistemler için bu, kullanıcının kimliğinin doğrulanması için bir okuyucuya erişmesi gerektiği anlamına gelir – bir okuyucu serbestçe kullanılabilir veya taşınabilir değilse, uzaktan erişim zorlaşır.
Sonuç olarak, biyometrik ve canlılık testleri öğrencinin değerlendirme için hazır olduğunu gösterebilse de; öğrencinin yalnız olduğunu veya başkalarından yardım görmediğini göstermezler. Bu nedenle öğrencilere erişim sağlamak için uygun olabilirler; ancak öğrencinin kopya çekmediğinden emin olmak için bunlara güvenilmemelidir. Bu kimlik doğrulama ve doğrulama yöntemlerinin kullanılması halinde potansiyel olarak ortaya çıkabilecek düşmanlık ve şüphe de dikkate alınmalıdır.
Biyometrik fotoğraf Biyometrik fotoğraf makyaj Biyometrik ne demek Biyometrik sistemler Biyometrik sistemler Nedir Biyometrik sistemlerin özellikleri Biyometrik teknoloji nedir Kimlik için biyometrik fotoğraf