BT POLİTİKASI – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
BT POLİTİKASI VE DAĞILIMI
Sistem geliştirme ve uygulamasını etkileyen kültürel farklılıklara ek olarak, Arap dünyasında ITT’nin ikinci belirleyicisi, hükümet tarafından yürütülen ulusal BT politikasıdır. BT politikaları, bir hükümetin belirli bir ülkede sağladığı desteğin düzeyine dayalı olarak bilgi sistemlerinin gelişimini etkiler.
Devlet BT politikası, yüksek kaliteli bilgilerin hem kamu hem de özel sektör kuruluşları tarafından ulusal kaynakları daha etkin kullanmak için kullanılabilmesi açısından ekonomik kalkınmayı güçlendirir.
Ulusal BT politikasının ITT üzerindeki etkisi ülkeler arasında önemli ölçüde değişebilir. Politikanın BT’nin yayılması üzerindeki etkisinde birkaç farklılık kaydetti. İlk olarak, en az gelişmiş ülkelerde, bölgesel veya uluslararası kuruluşlar, BT altyapısının oluşturulmasında ulusal hükümetten daha önemli bir rol oynamaktadır.
Daha az gelişmiş ülkelerde, özel sektör ve bireyler, BT yeteneklerini geliştirme sürecine çok az dahil olurlar. Bu ülkelerde, hükümet ITT’yi etkilemede en aktif olandır. Tablo 1, gelişmiş ve az gelişmiş ülkeler arasındaki politika farklılıklarını özetlemektedir.
Singapur, hükümetin aktif bir rol oynaması ve teknolojiye sahip olmayı ve yatırımı teşvik etmesi nedeniyle, ITT’nin nüfusun farklı kesimlerinde daha kolay gerçekleştiği bir başarı öyküsüdür.
İrlanda, ekonomik ve teknolojik gelişmeyi desteklemek için ulusal BT politikalarını uygulamada başarılı olan bir başka ülke örneğidir. İrlanda, iş gücünü teknoloji ve sistem programlama konusunda eğiterek, bir sanayi devrimini atlamayı ve doğrudan bilgi çağına ilerlemeyi başardı.
Diğer ülkeler, eğitim eksikliği, üst yönetim desteği ve teknolojinin kullanıcı kabulü nedeniyle etkili ITT politikalarını uygulamada başarısız olmuştur. Bazı ülkeler, dış yardıma çok fazla güvenme veya BT üretiminden çok tüketime odaklanma hatasını yaptılar. Ulusal bir bilişim politikasına sahip olmak teknolojik ilerlemeyi sağlamak için yeterli değildir. Ulusal BT politikalarındaki başarılı ve başarısız faktörleri listeler.
Arap dünyasındaki hükümetlerin halkı arasında bilgi teknolojisi transferini sağlamak için ele alması gereken birkaç sorun var. Singapur hükümetinin ITT’de oynadığı aktif role benzer şekilde, onun tavsiyesi, bu sorunları ele almak için bir idari organa ihtiyaç olduğudur.
Bu idari organın ele alacağı bazı sorunlar şunlardır:
• Ulusal bir teknoloji planı oluşturmak ve yürütmek;
• Uluslar ve bölgeler arasında bilgi sistemlerinin işbirliklerini desteklemek;
• Bilgi sistemleri için standartlar geliştirmek ve uygulamak için bir plan benimsemek;
• Teknoloji uygulamalarında Arapça dilinin kullanımının teşvik edilmesi; ve
• İş gücünü teknoloji konusunda hazırlamak ve eğitmek.
Birçok araştırma, ITT’nin Arap dünyasında emekleme aşamasında olduğu ve hükümet politikasının bu sorunları ele alırken daha proaktif olması gerektiği sonucuna varmıştır. İrlanda’dan öğrenen Arap ülkelerinin işgücünü daha iyi eğitmesi ve onları bilgi teknolojisinin yayılmasına hazırlaması gerekiyor.
Literatürün bu incelemesi, Arap Dünyasında ITT’yi etkileyen iki ana faktör olduğunu göstermektedir. Bunlar: BT’nin yayılmasını teşvik eden veya caydıran sistemlerin ve hükümet politikalarının uygulanmasını etkileyen kültürel farklılıklar. Bu faktörler, bilgi teknolojisinin Arap dünyasına transferinde kritik öneme sahip olsa da, bu konuları tam olarak incelemek için çok az araştırma yapılmıştır.
Bt yöneticisi nedir Android
BT yöneticisi hatası
Bt yöneticisi ile nasıl iletişime geçilir
BT yöneticisi kapatma
BT yöneticisi Android devre dışı bırakma
Bt Yöneticisi nasıl açılır
BT yöneticisi tarafından engellendi
BT yöneticisi hatası Android
Arap dünyasındaki alt kültürleri daha iyi anlamak ve ayırt etmek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç var. Bölgede ortak özellikler olsa da, alt kültürel farklılıkları anlamak ITT’yi geliştirebilir.
Ek olarak, hükümet politikalarına ilişkin önceki araştırmalar neredeyse tamamen ulusal düzeyde olmuştur. Gelecekteki çalışmalar, ekonomik ve teknolojik gelişme üzerindeki etkiyi belirlemek için ulusal, uluslararası ve bölgesel düzeylerdeki politikalar arasındaki etkileşimleri incelemelidir.
Bilgi teknolojisinin gelişmekte olan dünyaya ve özellikle Arap dünyasına transferini etkileyen faktörler, basit dil, coğrafi ve para birimi farklılıklarından daha karmaşıktır. ITT’nin eksikliğine ilişkin bir başka yanılgı, yalnızca altyapı ve sistem geliştirme ve uygulama için gerekli olan parasal yatırımlarla ilgilidir.
Bu yanılgılar, dikkati, gelişmekte olan dünyada BT’nin yayılmasını etkileyen diğer önemli faktörlerden, yani kültürel farklılıklardan ve hükümet politikalarından uzaklaştırır. Bu iki önemli faktörün daha iyi anlaşılması ve bulguların uygulamaya konulması, gelecekte gelişen dünyada ITT’nin iyileştirilmesine yardımcı olacaktır.
Karmaşık bilgi sistemlerinin (BS’ler) mühendislik süresini kısaltmak amacıyla, aşağıdakiler için tekdüze bir şekilde modellerin entegrasyonu gereklidir: (1) IS’lerin yaşam döngüsünün tüm aşamalarını (analiz, tasarım, kodlama, test) geçmek ve (2) iş alanındaki nesne, işlevsel, süreç ve organizasyon modellerini temsil eder.
Dört modelin sorunsuz entegrasyonu, kavramsal, gösterimsel, anlamsal ve mantıksal bakış açılarından henüz tatmin edici bir çözüm olmamıştır. Mevcut araçlar, tasarımcıları muhtemelen “kullanım durumu” ve “durum geçişi” diyagramlarıyla birleştirilmiş nesne yönelimli modellemeye yönlendirir.
Ancak işlevsel, süreç ve organizasyonel modeller, nesne modelleriyle iyi ve tam olarak bütünleşmemiştir. Ayrıca, IS uygulaması için aracı tabanlı teknolojinin kullanılması, bilgi modellemesi ve entegrasyonu gerekli olacaktır.
UML (Birleşik Modelleme Dili) (OMG, 2003) ve IDEF (nesne, işlevsel ve süreç modelleri için) veya İş Akışı Referans Modeli (WfMC, 2003) (organizasyonel, süreç ve işlevsel modeller için) gibi önemli metodolojilerde önerilen entegrasyon çözümleri esas olarak modelleri birleştirir.
Kavramsal entegrasyonları, CASE araçlarının geliştiricilerine veya insan tasarımcılara devredilir ve kodlama aşamasında gerçekleştirilir. Genellikle sembolik notasyona dayanan mevcut metodolojiler, anlamsal ve mantıksal bakış açılarından, nesnenin ve aktivite benzeri sembollerin kesintisiz ve açık (kodun dışında) entegrasyonunu sağlamaz.
Doğal dilin (NL) entegrasyon yetenekleri, insanların NL’de nesneler, süreçler, bilgi akışları, yaşamlarının ve işlerinin organizasyonu, bilgileri, inançları, niyetleri, gerekçeleri vb. ileri. Bir dilbilimsel modelin evrenselliği ve sözdizimsel kararlılığının, dağıtılmış IS’ler ve kullanıcılar arasındaki iletişimi kolaylaştırması beklenir.
Hesaplamalı dilbilimde temel amaç, NL belirsizliklerini çözmek (bir cümlede birden fazla anlamın mümkün olduğu durumlarda) ve sözdizimsel kategorileri doğru bir şekilde belirlemektir. Bazı NL analizcileri, bilgi gösterimi için modeller oluşturur (mantıksal modeller, anlamsal ağlar, çerçeveler, kavramsal bağımlılıklar, kavramsal grafikler, vb.).
Bunun yerine, kavramsal modellerdeki (CM’ler) söylem, a priori olarak açık kabul edilir ve sağlam bir teorik arka plana sahip olması beklenir. Model entegrasyonu için NL analizinin hedefleri şunlar olmalıdır: (1) modelleme arayüzüne dilbilimsel bir teorik temel ve (2) NL’nin bilgi kaybı olmaksızın tüm CM türlerine tek tip çevirisidir.
BT yöneticisi Android devre dışı bırakma BT yöneticisi hatası BT yöneticisi hatası Android Bt yöneticisi ile nasıl iletişime geçilir BT yöneticisi kapatma Bt Yöneticisi nasıl açılır Bt yöneticisi nedir Android BT yöneticisi tarafından engellendi