BT’deki Değişiklikler – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

BT’deki Değişiklikler – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

21 Aralık 2022 Geçmişten günümüze teknoloji ile ilgili yazı Geçmişten günümüze teknolojinin gelişimi ödev 0
Klasik Bulanık Değerlendirme

BT’deki Değişiklikler

BT profesyonellerinin ihtiyaç duyduğu becerilerin zaman içinde değiştiği göz önüne alındığında, BT profesyonellerinin güncel kalmak için etkili yöntemlere ihtiyacı vardır. Bilişim profesyonellerinin güncel kalmak için kullandıkları yöntemler incelenmiştir.

Çeşitli bilgi toplama stratejilerinin varlığını belirlediler ve BT uzmanlarının güncel kalma çabalarında gayretli olma eğilimindeyken, çoğunluğun bunu yapmakta zorlandığını kaydettiler. Daha yakın tarihli bir çalışmada, BT uzmanları tarafından benimsenen başa çıkma mekanizmalarını araştırdı ve birçok mekanizmanın başarılı olmadığını kaydetti.

Deneyimli BT profesyonellerinin güncel kalması zorsa, BİT öğrencilerinin bunu yapması muhtemelen daha da zor olacaktır. Yeni mezunlar, iyi bir iş bulmak için pazarlanabilir becerilere ihtiyaç duyarlar, ancak en çok talep edilen beceriler düzenli olarak değişir.

ICT öğrencilerinin işverenlerin gerekliliklerinden nasıl haberdar oldukları veya bu gereklilikleri karşılayabileceklerinden nasıl emin oldukları hakkında çok az şey bilinmektedir. Yine de bu bilgi, hem bu süreci kolaylaştırmayı amaçlayan eğitim kurumlarına hem de gerekli becerilere sahip öğrencileri işe almayı uman potansiyel işverenlere faydalı olacaktır.

ICT beceri gereklilikleri hakkında bilgi, çeşitli kaynaklardan çeşitli biçimlerde edinilebilir. Bilgi kaynakları arasında BİT tedarikçileri, yayın şirketleri ve üniversiteler yer alır. Biçimler, farklı yayın türlerini, sunumları ve kişisel kişileri içerir. “Bilgi kanalı” terimi, çeşitli kaynak kombinasyonlarını ve bilgi formatlarını tanımlamak için kullanılabilir.

ÖĞRENCİLER YENİLİKLERDEN NASIL HABERDAR OLUR?

Avustralya’daki bir üniversitedeki seksen beş bilgi teknolojisi öğrencisiyle, işverenlerin ihtiyaçlarını güncel tutmak için kullandıkları bilgi kanallarını araştırmak üzere anket yapıldı. Katılımcılar ders sırasında toplandı ve yerinde bir anket doldurdu.

Ankette güncel kalmak için kullanılabilecek bilgi kanalları listelenmiş ve katılımcılara her bir kanalı son 3 ay içinde kullanıp kullanmadıkları sorulmuş ve ayrıca hangi kanalın ne olduğunu bilmenin bir yolu olarak her bir kanalın kendileri için önemini derecelendirmeleri istenmiştir. beceriler talep edilmektedir. Önem, (1) “Önemli değil” ile (5) “Önemli” arasında değişen 5 puanlık bir ölçekte ölçülmüştür.

İlk bilgi kanalları listesi, BT uzmanları tarafından BİT’teki gelişmelerden haberdar olmak için kullanılan yöntemlerin bir raporu olarak çizilmiştir. Endüstri bağlantılarıyla yapılan istişarelerin ardından birkaç ek kanal dahil edildi. Tablo 1, ankette yer alan bilgi kanallarını listelemektedir.

Genel olarak, öğrenciler, işverenlerin beceri gereklilikleri konusunda güncel bilgileri takip etme çabalarında gayretli göründüler. Öğrencilerin son 3 ayda kullandıkları ortalama kanal sayısı 3,8’dir (en yaygın kullanılan sayı 5’tir).

Bu süre içinde 13 öğrenci (%15,3) güncel kalmak için herhangi bir girişimde bulunmamış, dördü (%4,7) dokuz kanalın hepsini kullanmıştı.

Bilgi kanalları kullanım sıklıklarına göre Tablo 1’de sıralanmıştır. En sık başvurulan kanallar gazete istihdamı, bilişim bölümleri ve internet kaynakları olmuştur. Son 3 ayda katılımcıların yaklaşık yarısı üniversite öğretim üyelerine danışmıştı. Diğer öğrenciler de bazı öğrenciler tarafından (%40) bilgi kaynağı olarak kullanılmıştır.

Diğer öğrencilerin, işverenlerin beceri gereksinimleri hakkında bilgi sağlamak için bu yüksek düzeyde kullanımı, diğer öğrencilerin kolay erişilebilirliği göz önüne alındığında anlaşılabilir.

İş arkadaşları genel olarak yedinci sırada yer aldı, ancak katılımcıların yalnızca yaklaşık üçte biri BİT iş deneyimine sahip olduğundan, bu, önceden deneyime sahip olanların çoğunun meslektaşlarına danıştığı anlamına gelir (önceden BİT iş deneyimi olanların %75’i meslektaşlarına danışmıştır).


Geçmişten günümüze teknoloji ile ilgili yazı
Bilişim teknolojilerinin faydaları
Geçmişten günümüze teknolojinin gelişimi ödev
En eski teknolojik araçlar Nelerdir
Geçmişten günümüze Teknoloji kısaca
Eski teknolojik aletler
Geçmişten Günümüze Teknolojik Aletler resimli
Geçmişten günümüze değişime uğramış aletler


En az kullanılan kanallar kitaplar ve satıcı sunumlarıydı. Öğrencilerin, kitaplardan elde edilen işveren beceri gereklilikleri hakkındaki bilgilerin ihtiyaçlarını karşılamak için yeterince güncel olmayacağının bilincinde olmaları muhtemeldir.

Bireysel bilgi kanallarının önem sıralamasını gösterir. En üst sıralarda yer alan bilgi kanalı, Cisco ve Lucent siteleri gibi İnternet kaynaklarıydı.

Sıklıkla kullanılmasının yanı sıra, gazete BİT bölümleri ve istihdam sayfaları da çok önemli görüldü (ikinci ve üçüncü sırada). Üniversite eğitmenleri, öğrenciler tarafından konsültasyon sıklığı ile uyumlu olarak önem açısından dördüncü sırada yer aldı.

Birçok öğrenci diğer öğrencilere danışsa da, bunlar önemli bir bilgi kanalı olarak görülmedi (yedinci sırada). Bu, öğrencilerin, diğer öğrencilerin kolayca erişilebilir bilgi kaynakları olmalarına rağmen, bunların mutlaka doğru veya güvenilir kaynaklar olmadıklarını fark ettiklerini gösterir.

Hem kitaplar hem de satıcı sunumları düşük önemde kabul edildi. Gelecekteki araştırmalarda, öğrenci algılarının işverenlerin algılarıyla ne kadar örtüştüğünü belirlemek ilginç olacaktır.

Güncel bilgileri takip etmek için kullanılan yöntemlerle ilgili maddelere ek olarak, katılımcılara ayrıca işverenlerin ihtiyaç duyduğu becerileri kazanıp kazanmadıklarına inanıp inanmadıklarını ele alan birkaç soru da soruldu. Katılımcıların çoğu, derecelerinin işverenlerin ihtiyaç duyduğu becerileri sağlayacağına inanmaktadır.

Bu yüksek güven düzeyi, öğrencilerin yalnızca yaklaşık %50’sinin önceki 3 ay boyunca işveren beceri gereklilikleri hakkında eğitmenlerine danışmış olmasına rağmen (ve eğitmenlere yalnızca orta düzeyde bir önem derecesi verilmiş olmasına rağmen), öğrencilerin, eğitmenlerin öğrencilerin hangi becerileri gerektirdiğini bildiğini üstü kapalı olarak kabul ettiğini göstermektedir. 

Endüstri sertifikası, öğrencilerin gerekli becerileri edinmelerini sağlamak için çok önemli bir araç olarak görülüyordu. Bu, sertifika alan öğrencilerin sertifikasyonun en önemli faydasının “gerçek dünya” deneyimi sağlaması olduğuna inandıklarını ortaya çıkaran BT sertifikasyonu üzerine yakın tarihli bir çalışmanın sonuçlarıyla tutarlıdır.

Kullanım ve Önem Açısından Demografik Farklılıklar Var mı?

Cinsiyetin, çalışma düzeyinin veya önceki BİT iş deneyiminin etkisi olup olmadığını belirlemek için kullanım kalıpları ve önem algıları ayrıca incelenmiştir. Kullanımdaki farklılıklar c2 testleri kullanılarak araştırıldı ve önemdeki farklılıklar bağımsız örneklem t testleri kullanılarak araştırıldı.

Bu faktörlerin, bilgi kanallarının kullanım kalıpları ve algılanan önemi üzerinde şaşırtıcı derecede az etkisi oldu. Dikkate alınan ilk demografik faktör cinsiyetti. Kız ve erkek öğrencilerin kullandıkları bilgi kanallarının sayıları arasında anlamlı bir fark bulunmamıştır.

Tek anlamlı cinsiyet farkı, internet kaynaklarının kullanım düzeyleri ve algılanan önemi içindi. Erkek öğrenciler internet kaynaklarını daha sık kullanmakta ve işverenlerin beceri gereksinimleri ile ilgili güncel bilgileri takip etmede daha önemli olarak algılamaktadırlar.

Bundan sonra, önceki BİT iş deneyiminin olası etkisi ele alındı. Daha önce BİT iş tecrübesi olan ve olmayanların kullandıkları bilgi kanallarının sayısı arasında anlamlı bir fark bulunmadı. Bilgi kanallarının kullanımındaki tek önemli fark, iş arkadaşları ve diğer öğrencilerle istişare ile ilgiliydi.

Daha önce iş deneyimine sahip olanlar, şaşırtıcı bir şekilde, iş arkadaşlarına daha sık danıştılar ve iş arkadaşlarını daha önemli bir bilgi kanalı olarak görüyor göründüler.

Muhtemelen, önceden BİT deneyimi olanlar, iş arkadaşlarından, BİT iş deneyimi olmayan ve belki de sınırlı doğrudan BİT deneyimi olan bir insan havuzundan bilgi alacak olanlardan daha kaliteli bilgi alacaklardı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir