Büyüme Aşamaları Modeli – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Büyüme Aşamaları Modeli – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

4 Nisan 2023 İktisadi büyüme nedir Rostow tarihsel büyüme Aşamaları Türkiye 0
Amortisman Süresi

Büyüme Aşamaları Modeli

Erken dönem Nolan modellerinin başlıca yetersizlikleri, organizasyonel ve yönetim odaklı olmamaları ve dayandıkları aşırı derecede basit ve öznel varsayımlarla ilgilidir. Daha da önemlisi, kuruluş içinde başarılı bir IS işlevi yaratmaya çalışan kuşatılmış DP yöneticisine çok az yardım sağladılar.

Bu, gösterildiği gibi, kısmen diğerlerinin müteakip çalışmasıyla giderilmiştir. Bununla birlikte, son durum hariç tüm durumlarda modeller, büyümenin daha olgun aşamalarına ilerlemek için ne yapılması gerektiğini açıklamak yerine, bir kuruluşun kendisini BT planlama olgunluğunun belirli bir aşamasına nasıl yerleştirebileceğini açıkladı.

Şimdiye kadar tartışılan modeller, bir kuruluş içindeki “bilgi işlem”in büyümesindeki unsurları (teknik, yönetimsel ve organizasyonel) tanımlar.

Bunların düzenlenmesi ve genel olarak bir organizasyonun önemli unsurlarını tanımlayan bir yapı ile birleştirilmesi halinde, bir kuruluşun BT büyüme aşamalarından geçmesi için ihtiyaç duyduğu faaliyet türlerini ve organizasyon yapılarını gösteren bir model (daha kapsamlı ve kullanışlı bir model) ortaya çıkacaktır. 

Bir kuruluşta BT’nin yönetimi ve kullanımındaki artan olgunluğu ele alan böyle bir model, bir kuruluşun teknoloji kullanımını ve BS işlevinin organizasyonunu nasıl geliştirebileceğini gösterecektir.

Bununla birlikte, gözden geçirilmiş modelin geliştirilebilmesi için genel olarak bir organizasyonun işleyişi ve yönetimi ile ilgili bir dizi temel unsuru bir araya getirmenin bir yolunun bulunması gerekir.

Bazı önemli literatür taramasından sonra, modelin geliştirilmesine yardımcı olmak için yönetim danışmanlığında kullanılan Seven ‘S’ler kullanıldı. Örgütsel süreçlerin ve yönetimin analizinde kullanılan Yedi S özetlenmiştir.

Araştırma Yöntemi

İlk adım olarak, açıklanan modellere göre BT kullanımı ve yönetiminin büyümesindeki her aşama bağlamında Yedi “S”nin her birinin unsurları değerlendirildi. Başka bir deyişle, ‘S’ öğelerinin her birinin, genel olarak organizasyon yerine BT işlevi ve genel olarak BT hizmetlerinin sağlanması açısından bir açıklaması denenmiştir.

Modelin her aşamasındaki ‘S’ öğelerinin her birinin açıklamasının ardından, modelin bir sonraki aşamasına geçmek için neler yapılabileceğine dair bir gösterge sağlanabilir. Bu göstergeler, bir sonraki aşamada Yedi ‘S’yi neyin oluşturduğuna dayanmaktadır.

Geçici bir model üretildikten sonra, Perth merkezli dört kuruluşa uygulandı ve değişiklikler yapıldı. Yaklaşım, incelenen kuruluşların her birinde farklı alanlardan dört veya beş üst düzey yöneticiyle görüşmekti.

Bu yöneticiler tipik olarak şunlardı:

(a) Genel Müdür veya Yardımcısı
(b) Stratejik İş Biriminin (SBU) Başkanı
(c) BT Direktörü veya BS işlevinin Başkanı
(d) Kurumsal Planlama Başkanı veya eşdeğeri.

Bazı durumlarda, örneğin, belirli koşulların daha geniş bir kapsamı gerektirdiği durumlarda, birden fazla SBU başkanıyla görüşülmüştür. Görüşmeler, her kuruluşun BT’yi planlama, yönetme ve kullanma konusundaki deneyimlerine ve BT’yi stratejik olarak kullanmaya hazır olma durumlarına odaklandı.

Bu görüşmelerin bir sonucu olarak, geçici model sürekli olarak geliştirildi ve her kuruluş sonunda revize edilen model bağlamında değerlendirildi. Bu değerlendirme sonucunda, sonraki büyüme aşamalarına geçmek için her organizasyonun (Yedi ‘S’nin her biri ile ilgili olarak) hangi adımları atabileceğine dair sonuçlar çıkarıldı.

O zamandan beri model, konferanslarda ve kısa kurslarda çok sayıda katılımcı ve hem İngiltere hem de Avustralya’daki müşteriler tarafından “test edildi”. Sonuç olarak, daha da rafine edilmiştir.


İktisadi büyüme nedir
Rostow Kalkış aşaması
Rostow Aşamaları
Rostow tarihsel büyüme Aşamaları Türkiye
Rostow KALKINMA modeli
Harrod-Domar büyüme MODELİ
Ekonomik büyüme nasıl olur
Ekonomik büyüme MODELLERİ


Büyüme Modelinin Gözden Geçirilmiş Aşamaları

Bir kuruluşta BT olgunluğundaki büyüme, her biri ilişkili özel koşullar dizisine sahip altı aşama olarak temsil edilebilir.

Aşağıda, açıklama için bir temel olarak Yedi ‘S’nin her birini kullanarak modeldeki aşamaların her birini ayrıntılı olarak açıklamaktadır. Öğelerin her biri, kuruluş içindeki BT işlevinin büyümenin farklı aşamalarında nasıl çalışabileceğinin önemli bir yönünü oluşturur.

Açıklanan aşamaların, modelin erken aşamalarıyla ilişkili herhangi bir açık (ne de gizli) olumsuz ima içermesi amaçlanmamıştır. Açıklamalardan bazıları, özellikle ilgili DP personeli ile ilgili olarak, kuruluşların daha önceki aşamalarında BT kullanımı ve yönetiminin çekici olmayan ve biraz da aşağılayıcı bir resmini çiziyor gibi görünebilir.

Bunun başlıca nedeni, daha önceki aşamaların, kuruluşların BT ile ilk kez nasıl ‘kavramaya’ başladıklarına dair tarihsel bir perspektifi temsil etme eğiliminde olmalarıdır. Tersine, sonraki aşamalar, kuruluşlar BT’yi daha stratejik olarak kullanmaya başladıkça, esasen şu anda BS yönetiminin en iyi özellikleri olarak kabul edilen özelliklerin damıtılmış halidir.

Geçmişte, DP/BT mesleğinde çok az kişi BT’yi kuruluşlar içinde uygulama ve yönetmenin incelikli örgütsel ve psikolojik yönlerine çok dikkat etti. Aynı şey yönetim için de söylenebilir. Bilgi işlem, çoğunlukla teknik bir destek işlevi olarak görülüyordu.

Durum şu anda o kadar vahim değil, ancak bazı DP profesyonelleri, BS profesyonellerinin ‘melez’ (yani, ek olarak yönetimsel, organizasyonel ve iş becerilerinin bir kombinasyonu) sergilemelerine yönelik artan ilgiye rağmen, hala bu tür davranışlar sergilemektedir. teknik uzmanlığa kadar) nitelikler.

Çok bilinçli DP personeliyle bile, kuruluşlar yine de erken aşamaların belirtilerini gösterecektir. Gerçekten de erken aşamaların pek çok yönü, eğer doğru bir şekilde uygulanırsa, aslında oldukça önemli temellerdir.

Geliştirmenin ilk aşamalarında BT’nin doğru uygulanması, bir kuruluşun BT geliştirmesinin sonraki aşamalarında başarı veya başarısızlık arasındaki fark anlamına gelebilir. Aslında, önceki aşamaların uygun temellerini atmadan modelin sonraki aşamalarına çok erken geçmeye çalışan kuruluşların BT başarısızlığına mahkum olma olasılığı daha yüksektir.

Modelin 1. Aşaması, genellikle kuruluşlar tarafından başlangıçta sergilenen BT kullanımına yönelik kontrolsüz, ad hoc yaklaşımı tanımlar. Tüm kuruluşlar Aşama 1’de başlar. Bu, tüm kuruluşların herhangi bir süre Aşama 1’de kalacağı anlamına gelmez. Bazıları çok hızlı bir şekilde sonraki aşamalara geçer. Bu, örneğin müşteri organizasyonu daha sonraki bir olgunluk aşamasına itmeye çalışan bir bilgisayar satıcısı tarafından uygulanan baskı yoluyla olabilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir