Çıkarımlarda Bulunmak

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Çıkarımlarda Bulunmak

6 Haziran 2023 Çıkarım cümlesi örnek Çıkarımda bulunma örnekleri 0
Proje Önlemleri

Çıkarımlarda Bulunmak

Bir PMAC’ın iç yapısının incelik derecesine karar vermek, modelleyici açısından oldukça keyfi bir karardır. Bu, esas olarak, modelleme faaliyeti aracılığıyla ne elde etmek istediğine bağlıdır. İçinde, PMAC’lerin tanımının ayrıntı düzeyi oldukça kabaydı, çünkü bu, proje yönetimi faaliyetlerinin üretken ve üst düzey yönlerini açıklamak için yeterliydi.

Bu bölümde, bir PMAC’ın iç yapısının belirli bölümlerinin daha da geliştirilmesinin, bilgi modellemeyle aşağı yukarı doğal olarak nasıl bağlantılı olduğunu gösteriyoruz. Ayrıntılı bilgi modellemenin mümkün olduğu ve bu bilgiyi yansıtabilecek kuralların nispeten kolayca elde edilebildiği bir proje yöneticisinin ilerleme kontrol faaliyetleriyle ilgili olan PMAC’lerle özellikle ilgileneceğiz.

Bunlar, set yp izleme prosedürleri PIvlAC (SM) ve Ipredict tutarsızlıklarını ve istisnalarını belirleme PMAC (IP) olarak tanımlandı. Bununla birlikte, ilke olarak, bu tür iyileştirme, içinde önceden resmi bir şekilde açıklanan ve belirli PMAC’ler (SM ve IP dahil) için açıklanan modellemedeki iyileştirme sürecinin bir devamını temsil eden her PMAC için gerçekleştirilebilir.

Bu bölümde daha ayrıntılı incelediğimiz PMAC’ler SM ve IP’yi oluşturan parçalar olan iki altPMAC, 8. bölümde organize gözlem ve raporlama sistemi (SMZJ ve proje veri modelindeki (IP2) ilgili varlıklar için planlanan ve raporlanan değerleri koordine eden) olarak tanımlananlardır. 

Bunlar sırasıyla bağlam içinde gösterildi. Bu altPMAC’lerin her birini, projedeki ilerleme durumu hakkında nasıl çıkarımların yapılabileceğini gösterecekleri düzeye göre iyileştireceğiz.

İlerlemeyi Ölçmek İçin Referans Kavramları

Tanımladığımız gibi bir proje, bir veya daha fazla proje hedefini karşılamayı amaçlayan ve özellikle para ve zaman gibi belirli kaynak kısıtlamaları altında gerçekleştirilen, onu oluşturan görevler açısından görülebilir. Projenin ilerlemesinin izlenmesi ve dolayısıyla onu oluşturan her bir görevin ilerlemesinin izlenmesi açısından bir görevin sonucu önemli bir kavramdır.

Bu, aşağıdakilerden oluşturulabilir:

  • tükettiği kaynakların gerçek miktarı (ör. çalışılan saatler, kullanılan bilgisayar süresi, harcanan toplam süre).
  • çıktı(lar)ın miktarı ve kalitesi

Belirli bir görevin sonucunun değeri, görevde elde edilen üretkenliğe bağlı olarak değişir. Bu nedenle, bir görevin sonucu, bir görev başlamadan önce değeri tahmin edilebilen ve görev bittikten sonra gerçek değeri verilebilen bir değişkendir.

Üretilen çıktının özellikleri ile tüketilen kaynakların özelliklerinin herhangi bir kombinasyonu, bir görevin sonucu olarak görülebilir (örneğin, harcanan paraya karşı bitirilen iş miktarı, harcanan zamana karşı elde edilen işin kalitesi). 

Bir görev yürütülürken, bilindiği varsayılan belirli (çevresel) koşullar altında yürütülür. Bu tür çevresel koşulların bu (varsayılan) durumları, değerlerinin sabit olduğu veya şeklinin sabit olduğu varsayılan bir fonksiyonun (örneğin, her insan kaynağıyla ilişkili bir öğrenme eğrisi) sonucu olduğu varsayıldığı için parametrelerdir.


Paragrafta çıkarım nedir
Çıkarımda bulunma örnekleri
Çıkarım ne demek örnek
Çıkarım cümlesi örnek
Çıkarım yapmak Ne Demek
Çıkarım Ne Demek Türkçe
Saptama ve çıkarım cümleleri
Paragrafta çıkarım örnekleri


İkinci durumda, bir parametrenin değeri bir zaman aralığında değişebilir, ancak değeri zamanın her anında bilinir (örneğin, öğrenme eğrisi üzerindeki konumu tarafından belirlenir). Bir parametrenin değerinin, bir görevin üretkenliğini ve bu sayede görevin sonucunu etkilediği varsayılır. Böylece, parametrelerin değerleri bilindiği sürece, bir görevin sonucu hakkında makul tahminler yapılabilir.

Başka bir deyişle, parametreler bir görevi yerine getirmek için ortamı hazırlar Belirli bir niceliğin tüm olası durumlarda münhasıran bir değişken veya bir parametre olarak sınıflandırılamayacağı vurgulanmalıdır. Bu terimlerin her ikisi de, niceliğin kendisine özgü bir özelliği temsil etmek yerine, bir niceliğin izleme sürecinde oynayabileceği rolü belirtmek için kullanılır.

Örneğin, donanım performansı gibi bir nicelik, gözlem ve raporlama sisteminin düzenlenmesinde SM1 subPMAC amaçları için bir parametre (yani sabit bir değere sahip olduğu varsayılır) olarak kabul edilir. Ancak, proje veri modelindeki ilgili varlıklar için planlanan ve raporlanan değerleri koordine etmede IP2 subPMAC amaçları için bir değişken haline gelir (yani değeri sabit olmayabilir).

Genel olarak, projenin veya bir görevin ilerleyişi hakkında çıkarımlarda bulunmak (veya akıl yürütmek) için iki tür bilgiye ihtiyaç vardır. İlk tip, alandaki nesnelerin ve aralarındaki ilişkilerin tanımlanması için temel oluşturan bildirimsel bilgidir. Bu bilgi, proje yönetim modeli veya proje veri modeli içinde pasif (durum) bilgi olarak temsil edilen bilgilere karşılık gelir.

Proje yönetimi modeliyle ilgili bildirim niteliğindeki bilgilerin bazılarını zaten tartışmıştık ve aşağıda bölüm 10’da proje veri modeliyle ilgili olanı tartışacağız. Bu nedenle, bu tür bilgileri bu bölümde daha fazla ele almayacağız.

Bununla birlikte bildirimsel bilgi, temsil ettiği nesnelerin ve ilişkilerin bir sorunu çözmek veya çıkarımlar yapmak için nasıl kullanılacağı hakkında hiçbir şey söylemez. Bu, çıkarım yapmak için gerekli olan ikinci tür bilginin görevidir: akıl yürütme bilgisi. Bu tür bir bilginin modellenmesi, bir çıkarım yapısı bileşeni ve bir muhakeme süreci kontrol bileşeni içeren bir yerel süreç modelinin somutlaştırılması yoluyla elde edilir.

Bu bilginin yerel olarak, yani belirli bir altPMAC içinde kullanıldığı süreci tanımladığı için buna yerel süreç modeli diyoruz. Aşağıdaki iki bölümde, bileşenlerinin genel özelliklerini özetliyoruz. Ardından, bu bileşenlerin sırasıyla SM1 ve IP2 altPMAC’lerin yerel bağlamları içinde nasıl modellenebileceğini açıklıyoruz.

Çıkarım Yapısı Bileşeni

Çıkarım yapısı, Akıl Yürütme Faaliyetlerini (RAC’ler) ve Akıl Yürütme Varlıklarını (RE’ler) birbirine bağlayan bir ağdan oluşur. Akıl Yürütme Faaliyetleri (RAGS), proje hakkında bir akıl yürütme sürecindeki operatörleri tanımlar ve bu nedenle, proje yönetimi modelinde alt PMAC’ler içindeki geçişleri etkileyen işlevler olarak modellenir. Akıl Yürütme Varlıkları (RE’ler) ise, işlenenleri bir akıl yürütme sürecinde tanımlar.

Bunlar iki türden biri olabilir:

(1) Proje yönetimi modelinde yüklemler tarafından temsil edilen ve yerel süreç modeli içindeki akıl yürütme gereksinimlerine ve sonuçlarına atıfta bulunur.

Üç tür PRE vardır:

(a) bir muhakeme faaliyeti tarafından girdi bilgisi olarak ihtiyaç duyulan PRE’leri girin;
(b) hem bir muhakeme faaliyeti için girdi olarak ihtiyaç duyulan hem de başka bir muhakeme faaliyeti tarafından üretilen aracı durum PRE’leri; ve,
(c) yerel süreç modelinde gerçekleştirilen (tüm) muhakeme sürecinden kaynaklanan çıktı bilgisini taşıyan çıktı.

(2) Proje veri modeli içindeki varlıkların özniteliklerine atıfta bulunan Sanal Akıl Yürütme Varlıkları (VRE’ler). VRE’ler, proje veri modelinin kendisinde varlıklar olarak bulunmazlar, ancak yapıları, bir veya daha fazla proje veri modeli varlığının seçilen (ilgili) niteliklerinden oluşturulur ve gerektiğinde bu niteliklerin değerleriyle somutlaştırılır mı?

Dolayısıyla VRE’ler, proje veri modeli söz konusu olduğunda sanal varlıklardır. Açıkladığımız gibi, bu türden bir sanal varlık, bir nesnenin aynadaki veya projeksiyon ekranındaki görüntüsü gibidir: Oluşturulduğu “gerçek” proje veri modeli varlıklarından bağımsız olarak var olmaz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir