Dijital Kreasyonlar – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Dijital Kreasyonlarla İlgili Arşiv Sorunları
Yazarlar, “entelektüel yaratımları” metin, müzik veya diğer sanat biçimlerinde somutlaşan insan ifadeleri olarak tanımlarlar. Bu kreasyonları, yaşam döngüleri son derece kısa olan dijital formatlarda giderek daha fazla kodluyoruz. Sonunda, geriye dönük uyumluluk kaybolur.
Böylece, çok kısa bir süre sonra, bir dijital kodlama formatı eskimiş hale gelir ve bu formatta kodlanmış fikri eserler geri alınamaz hale gelebilir. Buna karşılık, entelektüel bir yaratımın kültürel değeri nesiller boyu fark edilemeyebilir.
Ek olarak, gelecek nesiller, bir kültürü tarihsel bağlamda anlamak için entelektüel yaratımlar da dahil olmak üzere eserlere erişmelidir. Teknolojinin – yoğun veri depolamasının ve manipülasyonunun bu erişimi elde edememeyle sonuçlanabileceğini iddia ediyoruz. Teknoloji yaratıcıları, dikkatli belgeler ve arşiv medyasına erişmek için gerekli olabilecek donanımın seçici bakımı yoluyla gelecekteki erişimi kolaylaştırmak için bazı sorumluluklara sahiptir.
Kültürel eserler neredeyse her zaman onları mümkün kılan teknolojilerden daha uzun ömürlüdür, bu özellikle dijital teknolojide açıkça görülmektedir. Bundan yüzlerce yıl sonra WordStar® ile yazılmış bir belge içeren bir disketin keşfedildiğini hayal edin.
Bir kod kaybolduğunda, o kodda yazılan tüm metinler de kaybolmuş mudur? Bir noktada, bir teknolojiyi desteklemek, yeterli sayıda insan tarafından terk edilirse artık ekonomik olarak uygun değildir. Arşiv biçimi dışında varlığı sona erer. Şu anda, ev video kasetlerinin yerini DVD (Dijital Video Diski) alıyor ve bu DVD daha sonra yerini alacaktır.
Dilbilimciler, sürekli bir evrim içinde olan dilin organik doğasını vurgularlar. Dilbilgisi, sözlü ve yazılı dil kullanımının “anlık görüntülerinden” oluşturulan kodlamalardır.
Her ikisinin de İngilizce örnekleri olarak görülmesine rağmen, Shakespeare’in yerel dili ile rap müziğinin yerel dilini konuşanlar birbirlerini anlaşılmaz bulacaktır. Dil ve kültürde olduğu gibi teknolojide de zamanlama her şeydir ve bağlam, birbirimizle ve teknolojiyle nasıl etkileşimde bulunduğumuzu şekillendirmede önemli bir rol oynar.
GEÇMİŞ KÜLTÜRLERİNİ NASIL BİLİYORUZ?
Mühendislikte, Shannon (1948) bir iletişim sisteminin öğelerini tanımladı: Bir bilgi kaynağı veri üretir. Bir verici, bir kanal üzerinden mesafe ve zaman içinde seyahat etmek için bilgileri kodlar. Diğer uçta, bir alıcı, mesajın amaçlandığı kişi veya şey olan hedef için sinyali çözer.
İnsanlar için endişelendiğimiz için onları kaynak ve varış noktası olarak görüyoruz. İletim sisteminin parçaları zaman içinde büyük ölçüde değişmiş olsa da, teknolojinin sistemin diğer bölümlerinin insan unsurlarından daha hızlı değişmesine neden olduğu kesinlikle iddia edilebilir.
Ferdinand de Saussure ile başlayan dilbilimciler, göstergebilimi, aynı şekilde bir mesajın göndericisine ve alıcısına odaklanan bir işaret bilimi olarak kurdular. Göstergebilim ayrıca işaretin keyfi doğasını öne sürdü ve insan dillerinin mesajları kodlama ve iletme yollarına baktı.
Uzak geçmişten günümüze kalan fiziksel eserler, amaçlarına ve yapıldıkları malzemelerin kalitesine bağlı olarak bir kültür hakkında çok şey ortaya çıkarır. Eski uygarlıklara ait kayıtlarımız mükemmel olmaktan çok uzak, ancak arkeologlar bu ipuçlarından onlar hakkında bazı ayrıntılar çıkarabilirler.
Metaverse kıyafet
Metaverse Moda Haftası
Metaverse Neden önemli
En değişik kıyafetler
Metaverse mağazalar
Onedio şort
Dünyanın En saçma kıyafeti Onedio
Metaverse nedir
Önemli olaylar genellikle bir hikaye anlatıcısının yaşayan somutlaşmış örneğinde kaydedilmiştir ve sözlü gelenekler hala birçok kültürün önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Tarihsel kayıt genellikle dille ve performansla (örneğin bir ritüel dans) ilişkilendirilmiştir.
Bu sözlü tarihlerden bazıları, diğer daha kalıcı medyalara kaydedilecek kadar uzun süre hayatta kaldı. Ancak, son nesil hikâye anlatıcıları ile birlikte birçok sözlü gelenek ölmekle kalmamış, diğerleri nesiller boyu seri bir şekilde aktarılarak yanlışlıklar ve abartılar üstlenmiştir.
Diller geliştikçe ve standartlaştıkça, olayları yazılı biçimde kodlamak mümkün hale geldi. Yazma geleneksel olarak az sayıda bilginlerin işi olduğundan, yazılı belgeler uzun ömürlü medyalara kaydedilir ve bunların saklanmasına özel bir özen gösterilirdi.
Neyse ki, birçok eski belge, önemli bir bozulma ile de olsa hayatta kaldı. Yaşayan bir dildeki sürekli değişim göz önüne alındığında, bir kültür öldüğünde, dil genellikle onunla birlikte ölür. Dil uzmanları, daha modern dillerle benzerlikler ve kelime türleri ve bağlamlar oluşturabilecek kalıpları arayarak anlamı yeniden oluşturmaya çalışırlar.
Basılı metinlerin yanı sıra müzik, resim, dans gibi sanatsal araçlarla da insan ifadesi gerçekleştirilir. Müzik ve dans performanslarını insanlık tarihinin görece yakın bir bölümünde muhafaza edebilsek de, yüzyıllardır notaları, ölçüleri ve zaman tanımlarını kullanarak müziği yeniden yaratmak için yazılı bir prosedüre sahibiz.
Dans talimatlarını kaydetme yöntemleri çok daha az standarttır ve yorumlara ve geleneğe dayanır.
Sanat eserleri, kullanılan mürekkep, boya veya boya türlerine, üzerine yerleştirildikleri ortama ve çevre ile genel etkileşime bağlı olarak zamanla bozulur. Heykel bile asit yağmurundan kaynaklanan hasar gibi çevresel bozulmaya maruz kalır.
TEKNOLOJİNİN GİRİŞİ
Matbaanın icadı, basılı bilginin geniş bir dağıtımını mümkün kıldı ve odun hamuru bazlı kağıt, onu genel halk için uygun fiyatlı hale getirdi. Bununla birlikte, pahalı elyaf bazlı kağıdın aksine, kağıt hamuru bazlı kağıt genellikle asit bazlı bir işlemle üretilmiştir ve kağıtta kalan asit sonunda onu yok eder. Bu nedenle, paradoksal olarak, 19. yüzyıldan kalma lif bazlı kitaplar, 20. yüzyıldaki odun hamuru muadillerinden genellikle daha okunaklıdır.
Metin
Metin, elektrik biçimine dönüştürülen ilk ifade aracıydı. Aslında, metin “doğrudan dijitale” gitti. Mors kodu, onu anlamayan hiç kimse tarafından tanınmayan, süre kodlu bir dijital sinyaldir. Başlangıçta, depolama ilkeldi ve esas olarak bir insan onu metne dönüştürene kadar bilgiyi “arabelleğe almak” için kullanılıyordu. Böylece Mors kodu trafiğinin uzun süreli saklanması ve arşivlenmesi sorun olmadı.
Metnin ilk modern bit kodlaması 1874’te gerçekleşti. Fransız bir telgraf mühendisi olan Emile Baudot, alfabenin her harfi için 5 bitlik bir kod tasarladı. Mors kodundan farklı olarak, her sembolün yalnızca elektrik akımının varlığına veya yokluğuna bağlı olarak sabit bir uzunluk gösterimi vardı.
Baudot kodu dayanıklıydı ve 1970’ler boyunca haber servisi teletip yazarları tarafından kullanıldı. Ham kağıt bant zımbaları genellikle depolama için kullanıldı. Dijital kod, yalnızca bant bir ışığa tutularak yavaş da olsa okunabilir.
ASCII (Bilgi Değişimi için Amerikan Standart Kodu) 7 bit kullanır. Eklenen bitler, büyük ve küçük harflerin yanı sıra sayılara, noktalama işaretlerine ve diğer özel karakterlere izin verdi. “Düz metin” standardı olarak varlığını sürdürmektedir.
WYSIWYG (ne görürsen onu alırsın) bilgisayar arayüzlerinin yükselişi ve gelişmiş kelime işlem programlarının mevcudiyeti, metne ek ifadeleri dijital olarak kodlamayı mümkün kıldı. Metnin (yazı tipi) farklı sanat stilleri kullanılabilir ve bunlar italik, kalın, üst simge ve alt simge ve alt çizgi gibi görsel varyasyonları içerebilir. Kelime işleme, bu varyasyonları kodlamak için gelişti.
Bu, orijinal metin verilerine bitler ekleyerek veya ASCII metninin bir bölümünü kontrol eden yazılım komutları ile gerçekleştirilmiştir. Bu teknikler, uluslararası standartlardan kelime işlem yazılımının geleneklerine bir sapmayı temsil eder.
Gelişmişlik düzeyi arttıkça, metnin kodlanmış bir bölümünü, onu oluşturmak için kullanılan yazılım olmadan anlayamaz hale geliriz. Aslında, asıl metin, kodun yalnızca küçük bir parçası haline gelir. Sayfa, Adobe Acrobat® gibi programlarda olduğu gibi grafik olarak kodlanmışsa, düz metin gösterimleri hep birlikte kaybolur.
Dünyanın En saçma kıyafeti Onedio En değişik kıyafetler Metaverse kıyafet Metaverse mağazalar Metaverse Moda Haftası Metaverse Neden önemli Metaverse nedir Onedio şort