Dinamik Web Sayfaları Sistemi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Dinamik Web Sayfaları Sistemi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

22 Şubat 2023 Dinamik web sitesi Nedir Dinamik Web sitesi Örnekleri Statik web Sitesi örnekleri 0
Lojistik Sağlayıcıları

Dinamik Web Sayfaları Sistemi

Sistemin genel mimarisini gösterir. İki ana bölümü vardır: Microsoft İnternet Bilgi Sunucusuna dayalı, 3B Müzeye sanal ziyareti ve verilere erişimi ve 3B olarak görselleştirmeyi kapsayan Dinamik Web sayfaları sistemi; ve nesnelerin üç boyutlu ve kolorimetrik verilerinin çeşitli çözünürlüklerde iletilmesine izin veren sunucu-istemci mimarisini uygulayan telematik hizmetler platformu.

İstemci-Sunucu Mimarisi

Sunucu, kullanıcı tarafından talep edilen çok büyük miktarda sahne verisini depolamak için kullanılırken, istemci, kullanıcıyla etkileşim kurmak ve gerekli sahne verilerini sunucudan almak üzere tasarlanmıştır. Sunucu-istemci mimarisinin uygulanması için Java programlama dili seçilmiştir. Bunun nedeni, Java’nın Web sayfalarında yürütülebilir kodların kullanılmasına izin vermesi ve dolayısıyla sisteme istenen taşınabilirliği, güvenliği ve etkileşimi sağlamasıdır.

Kullanıcının herhangi bir nesne hakkında ihtiyaç duyduğu bilgilerin gösterilebilmesi için veritabanına erişim sağlamak için dinamik bir Web sayfaları sistemi uygulanmıştır. Bu sistem aynı zamanda müzede 3 boyutlu sanal bir gezinti için de kullanılmıştır.

Müzede uygulanan her bölüm veya oda belirli bir VRML dosyası haline gelir (bazen tek bir oda bile birkaç VRML dosyasına bölünür). Kullanıcı tıkladığında 3B evrendeki herhangi bir öğeyi etkinleştiren VRML dilinden akıllı düğümler kullanılarak, VRML dosya kodunun URL’sinde depolanan dosya yüklenecek, bu dosyaları birbirine bağlayacaktır.

Kullanıcı bir VRML dosyasına girdikten sonra (hem 2B nesne resimlerinin hem de 3B nesnelerin görüntülendiği odalardan herhangi birini içerir) odada istediği gibi dolaşabilir: İlk izlenim için herhangi bir nesneye yaklaşın ve istenirse, hakkında bilgi edinmek (yazar, dönem, teknik vb.) ve 3D (veya nesne bir resim ise daha yüksek çözünürlüklü hareketsiz görüntü) olarak görselleştirmek için üzerine tıklayın. Kullanıcı herhangi bir nesneye tıkladığında, dinamik Web sayfaları sistemi çalışmaya başlayarak veritabanına erişim sağlar ve gerekli bilgileri getirir.

Sistem Tarafından Kullanılan Verilerin Formatı

Sanal Gerçeklik Modelleme Dili (VRML), standart olduğu ve Web’de yaygın olarak kullanıldığı için nesnelerin 3 boyutlu gösterimi için çalışma formatıdır. Öncelikle sanat eserlerinden 3D artı renk verileri alınmalıdır. Edinilen verilerden elde edilen ilgili nesne modeli daha sonra doğrudan VRML formatında ifade edilebilir.

Ancak veri tabanımızdaki verilerin ham formatı VRML değildir. Bunun yerine, V alladolid Telekomünikasyon Mühendisliği Okulu Endüstriyel Telematik Grubu tarafından geliştirilen Lazer Edinme Sistemi tarafından verilen spesifiktir.

Bu sistem, gerçek bir nesneden başlayarak, üç boyutlu verileri içeren bir .pie dosyası ve kolorimetrik bilgileri içeren üç dosya (.r, .g ve .b) verir. Bu dosyalar, Industrial Telematic Group tarafından geliştirilen yazılım kullanılarak ASCII dosyalarına dönüştürülür; bu yeni dosyalar, nesneden okunan tüm noktaların Kartezyen koordinatları ve renkleri ile .pts ve belirli bir çözünürlük için noktaların üçgen dağılımıyla bu, görüntülerin görüntülenmesi için yüzlerin oluşturulmasına izin verir.

Sunucu son birkaç dosyayı depolar: her nesne için bir .pts dosyası ve birkaç .tri (her farklı çözünürlük için bir tane). Sunucu, bunlardan belirli bir çözünürlük verildiğinde, istemcinin VRML dosyasını yeniden oluşturmak için ihtiyaç duyduğu dosyaları alır. Noktalar ve renkler .pts dosyasında yalnızca bir kez göründüğünden ve istemcinin her an ihtiyaç duyduğu set ondan alındığından, sunucuda bilgi tekrarı olmadığına dikkat etmek önemlidir.


Dinamik web sitesi Nedir
Dinamik Web sitesi Örnekleri
Statik web Sitesi Nedir
Statik web Sitesi örnekleri
Statik web sitesi
Dinamik Web Sitesi Yapımı
Dinamik sayfa Nedir
Statik ve dinamik web Sitesi Nedir


Yüzlerdeki noktaların dağılımı her çözünürlük için farklı olduğundan, yalnızca birkaç üçgen dosyası vardır. Ayrıca üç boyutlu ve kolorimetrik bilgiler müşteriye bir kez gönderilir. Sonuç, bu tasarımın bir bütün olarak sistemin verimliliğini arttırmasıdır.

Ayrıca, daha düşük iletim gereksinimleri sağlayan alternatif bir çözüm geliştirdik. Kısacası sanat eserlerinin farklı detay seviyelerinde (LOD) talep edilmesine izin veriyoruz. Kullanıcı en düşük LOD modeliyle başlar ve nesneye olan ilgisi arttıkça giderek artan bir LOD modeli seti ister.

Farklı LOD modellerini özel bir şekilde oluşturarak bundan yararlanırız: Her LOD modeli, sadece bazı noktaları seçilerek hemen daha yüksek olan LOD modelinden elde edilir. Bu sayede, kullanıcılar daha yüksek bir LOD modeli istediğinde, tüm model aktarımına gerek kalmaz. Bunun yerine, yeni model, yeni noktaları önceden var olan modelle yeterince birleştirerek yeniden yapılandırılabilir.

Ne yazık ki bu strateji gerçek VRML’de uygulanmamaktadır; bu yüzden özel bir Java istemcisi kullanarak uyguladık. Temel olarak, kullanıcı üstün bir LOD modeli istediğinde, yalnızca ek 3B noktalar ve yeni bir yüz tanımı gönderilir. Bu yüz açıklaması daha sonra müşteri tarafından tercüme edilmelidir. Bu, yerel bir VRML dosyasındaki yeni noktaların gerçek konumunu gösteren bir Arama Tablosu (LUT) aracılığıyla yapılır.

Kullanıcı Arayüzü

Kullanıcı arayüzü modülü, sanal dünyanın ekranın bir bölümünde temsil edildiği, geri kalan kısmında ise içeriğin adı ve kullanıcının seçebileceği seçeneklerin bırakıldığı Web sayfası şablonuna dayalıdır. Kullanıcının bina ve odalar arasında hareket edebildiği temel bir sistemimiz var ve zaten bu odaların içindeyken, kullanıcı bir resim veya 3 boyutlu bir eser seçerek onun hakkında bilgi alabilir. Müzenin farklı perspektifleri gösterilmektedir.

Önerilen sistemin özelliklerinden biri, VRML formatındaki bir eserin farklı çözünürlük seviyelerinde 3B olarak görüntülenmesine izin vermesidir, bu da kullanıcının onu istediği gibi manipüle edebileceği anlamına gelir. Sistemimiz, miras yapılarının belgelenmesi, referans alınması ve arşivlenmesi için yeni ve etkileşimli bir formun ortaya çıkışına işaret etmektedir.

Gelecekteki çalışmalar, bu sistemin aşağıdaki gibi ileri düzeyde geliştirilmesini içerir:

• Eksiksiz bir kullanıcı dostu etkileşimli arayüz oluşturmak için 3D surround ses, tarih, kültür ve diğer bilgiler için dış ses gibi dinamik öğeleri geleneksel ses parçalarıyla birlikte ekleyin.
• İspanya’daki arkeolojinin daha ayrıntılı bir şekilde tanıtılması için metinlerdeki sanat eserlerinin ve bilgilerin sayısını artırmak.
• Sorunsuz geçiş için akıllı seçme teknikleri ve modelleme teknikleri kullanarak daha iyi kare hızları elde edin.
• En yeni fotogrametrik teknikleri kullanarak doğru ayrıntıları bir araya getirin.
• Mimariye özgü çalışmalar, koruma, çocuk oyunları ve ışık simülasyonları için “olduğu gibi”, “olduğu gibi” ve “olabileceği gibi” geçişleri betimleyin.

Projemiz aşağıdaki gözlemlerle sonuçlandı:

• Arkeolojik ortografik projeksiyonları referans materyal olarak kullanarak karmaşık bir miras yapısının oldukça doğru bir 3B modelini elde ettik.
• Kullanıcıların binanın herhangi bir bölümünü incelemelerine, araştırma yapmalarına veya yalnızca fotoğrafları ve 3B nesneleri görebildikleri ve hatta bunlarla oynama fırsatı buldukları bir sanal müzenin inşası mümkündür. onlara.
• Özel durumunda, sistemin uygulanabilirliği ve ağda doğru işleyişi gösterilmiştir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir