Dış Kaynak Kullanımı – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

 Dış Kaynak Kullanımı – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

27 Ocak 2023 Dış kaynak kullanımı Makale Dış kaynak kullanımı Nedir ? 0
Klasik Bulanık Değerlendirme

 Dış Kaynak Kullanımı için Teorik Çerçeve

E-ticaretin hızlı büyümesi şirketler arasındaki rekabetin doğasını değiştirdiğinden, müşteri hizmetleri rakipler arasında önemli bir farklılaştırıcı olarak ortaya çıkıyor. Bu, her tür şirket için müşteriyle ilgili iş gereksinimlerini değiştirdi.

Firmaların çevrimiçi operasyonlarını artırmasıyla, müşteriler artık kuruluşlarla çeşitli etkileşimli ve etkileşimsiz araçlarla ilgilidir (e-posta, faks, çağrı merkezleri, SSS’ler, çevrimiçi sohbetler, haber bültenleri, hızlı posta, perakende mağazalar, ve Web tabanlı forumlar).

Bu, şirketlerin müşteri ilişkileri yönetimini (CRM) rekabet stratejilerinin önemli bir parçası olarak görmelerine yol açmıştır. Odak noktası müşterilerin kazanılmasından ziyade elde tutulmasına kayarken, şirketler en kârlı müşterilerini belirlemenin ve onlarla bağlantı kurmanın yollarını arıyor.

CRM, genel olarak şirketlerin müşterileriyle ilişkilerini belirlemek, yönetmek ve geliştirmek için kullandıkları bir strateji olarak ifade edilmektedir. CRM, artan memnuniyet ve sadakat yoluyla müşterileri geliştirmek ve elde tutmakla ilgili bir şirketin faaliyetleri olarak tanımlanmıştır. eCRM, genellikle bir şirketin müşteri hizmetleri operasyonları çevrimiçi olduğunda kullanılan bir terimdir.

Cahners In-Stat Group’a (2001) göre, dünya çapında CRM yazılım uygulamasından elde edilen gelir 2001’de 9.4 milyar dolardan 2005’te yaklaşık 30.6 milyar dolara çıkacak.

CRM girişimleri, tipik olarak 1 milyon $ gibi yüksek uygulama maliyetlerine ve %55-75 aralığında olduğu tahmin edilen yüksek başarısızlık oranlarına sahiptir. Çok büyük işletmelerdeki büyük ölçekli CRM uygulamaları için, CRM yazılımı, donanımı, hizmetleri, şirket içi işçilik ve eğitim harcamalarının 30-90 milyon $’a kadar çıktığı bildirildi.

Etkili bir CRM için, şirketler genellikle satışlarda artış, müşteri sadakati, müşteri hizmetleri ve desteği ve ürünlerin daha iyi ve etkili dağıtımı gibi hedeflere ulaşmak için müşteri merkezli bir felsefeyi benimsemelidir.

CRM, firmalar için çapraz satış, yukarı satış, azaltılmış ürün marjinal maliyetleri ve daha düşük müşteri edinme maliyetleri yoluyla ek karlar sağlayabilir. CRM uygulamaları, bir şirketin çeşitli fonksiyonel alanlarındaki tüm müşteri iletişim noktalarını entegre edecek şekilde tasarlanmalıdır. CRM ürünleri genel olarak üç kategoriye ayrılır.

Bunlar aşağıdaki gibidir:

1. Operasyonel: Mevcut süreçler ve altyapı ile entegre olan pazarlama kampanyası yönetimi, hizmet talebi yönetimi ve otomasyon aracılığıyla satış, pazarlama ve müşteri hizmetleri verimliliğini artırmak için.
2. Analitik: Müşteri satın alma geçmişlerini ve demografi verilerini içeren daha iyi müşteri verileri toplamak, müşteri profilleri oluşturmak ve ihtiyaçlarını tahmin etmek için bu verileri araştırmak ve böylece daha etkili müşteri merkezli stratejiler formüle etmek için.
3. İşbirlikçi: Müşteriye ilişkin bütünleşik bir görüş oluşturmak üzere kuruluş genelinde bilgi paylaşımını iyileştirmek için çeşitli kanallar arasındaki iletişimleri entegre etmek ve müşteriye verilen mesajın tutarlılığını sağlamak için; eCRM için, bire bir kişiselleştirilmiş Web pazarlaması, bireysel müşteriler için özelleştirilmiş ürün ve hizmet teklifleri vb.

CRM dış kaynak kullanımının popülaritesindeki artışa rağmen, CRM işlevlerine özgü bilgi sistemi (IS) dış kaynak kullanımı konusunda çok az literatür bulunmaktadır. Bu makale, kaynak bağımlılığı, işlem maliyeti ekonomisi ve sosyal mübadele teorisinin entegre bir çerçevesini sunuyor.

Bu çerçeve, CRM dış kaynak kullanımı ortaklıklarını incelemek için kullanılır ve çalışmalarının bir uzantısıdır. Bu çerçeve, bu şirketlerin bir CRM satıcısını nasıl seçtiklerini, CRM teknolojilerini nasıl benimsediklerini ve mevcut altyapılarına nasıl entegre ettiklerini ve CRM dış kaynak kullanımının başarısını hangi faktörlerin etkilediğini değerlendirmek için kullanılabilir.

Dış kaynak kullanımı daha çok dijital ekonomideki stratejik ortaklıkların bir yansımasıdır. Literatürde BS dış kaynak kullanımının birçok tanımı olsa da, bu tanımların üç ortak bileşeni vardır, belirtildiği gibi “önce bir dış sağlayıcı, bir kuruluşun BS işlevlerinin bir kısmını veya tamamını devralır; ikincisi, dış sağlayıcı sorumluluğu üstlenmelidir; ve üçüncüsü, müşteriler IS işlevlerini harici sağlayıcıya, çalışanlara ve bilgisayar tesislerinin bir kısmına devreder.

BS dış kaynak kullanımının doğası ve kapsamı son birkaç on yıl içinde gelişmiştir. Yalnızca teknoloji için değil, aynı zamanda iş süreçleri için de sorumluluklar içeren, giderek artan yüksek varlık özgüllüğüne sahip BS işlevleri dış kaynaklardan temin edilmektedir.


Dış kaynak kullanımı örnekleri
Dış kaynak kullanımı Nedir
Dış kaynak kullanımı zararları
Dış kaynak kullanımı Makale
Dış kaynak Kullanımı avantajları ve dezavantajları
Dış kaynak kullanımı Dezavantajları
Kaynak kullanımı Nedir
Outsourcing örnekleri


Büyük ABD şirketleri tarafından BT destekli dış kaynak kullanımının yaygın olarak kullanılması için belirtilen nedenler şunlardır: yurtiçi ekonomik büyümenin yavaşlaması, maliyetleri koruma ihtiyacı, temel yeteneklere odaklanma yeteneği ve nihai faydalar sağlama.

Müşteri-satıcı ilişkisinin doğası, firmalar dış kaynak kullanımını önemli bir stratejik seçim olarak gördüklerinden, giderek artan bir şekilde, yalnızca sözleşmeye dayalı bir ilişkiden, satıcı ile dış kaynak sağlayan firma arasındaki karşılıklı yarar için sıkı bir şekilde entegre edilmiş bir ortaklık ilişkisine kaymıştır.

CRM uygulamaları, BT ve üst yönetimin BT planlaması, organizasyonu, kontrolü ve entegrasyonu dahil olmak üzere işlevsel olarak farklı organizasyonel birimler arasında çok daha fazla koordinasyon gerektirir.

CRM inisiyatifleri belirli bir işlevle sınırlı olmayıp, bir organizasyonun çeşitli işlevlerini kestiği için, dış kaynak kullanımı yoluyla CRM uygulama süreci karmaşık hale gelir. CRM’de yer alan karmaşık teknolojiler nedeniyle şirketler, CRM’de uzmanlaşmış satıcılara dış kaynak sağlamayı seçiyor.

IDC araştırması, dünya çapındaki CRM hizmetleri pazarının 2001’de 19.4 milyar dolardan 2006’da 45.5 milyar dolara çıkacağını gösteriyor. Dış kaynak kullanımı, bir firmaya çeşitli stratejik, teknolojik ve ekonomik avantajlar sunar.

Bunlar aşağıdaki gibidir:

• Stratejik faydalar, bir firmanın rutin BT fonksiyonlarını dışarıdan temin ederek temel yetkinliklerine odaklanmasına izin vererek, aksi takdirde firmanın BS hizmetini elde etmek ve iyileştirmek için kaynaklara sahip olamayacağı en son bilgileri elde edebilmesini sağlar. kalite.
• Aksi takdirde yüksek dahili satın alma ve koordinasyon maliyetleri, yüksek eskime riskleri ve daha uzun pazara sürme süresine sahip olacak karmaşık teknolojilerin harici bir satıcı aracılığıyla edinilmesi yoluyla teknolojik faydalar.
• Harici satıcıların uzmanlığından ve ölçek ekonomilerinden faydalanarak uzun vadede azaltılmış maliyetler ve artan verimlilikler yoluyla ve sabit maliyetlerin uygun şekilde tahsis edilmesi yoluyla ekonomik faydalar.

Dış tedarikçilere dış kaynak kullanımı yoluyla maliyet düşüşleri, iki temel yaklaşımla sonuçlanır. Yaklaşımlardan biri, fiyatları düşürmek için rakip satıcılar arasında teklif vermeyi içeren hasımcı yaklaşımdır. Diğer yaklaşım, işlem maliyetlerini düşürmek için satıcı ve firma arasındaki işbirliğidir.

Dış kaynak kullanımı stratejileri, tek bir satıcıyla veya birden çok satıcıyla sözleşme yapmayı içerir, ancak tek bir satıcıyla ilişki geliştirmek daha uygun maliyetlidir ve uzun vadede daha iyi dış kaynak kullanımı performansına yol açar.

Avantajlarına rağmen, dış kaynak kullanımı IS işlevleri, satıcısı ile uzun vadeli ilişkileri yönetmedeki karmaşıklıklar nedeniyle başarısız olabilir, bu da organizasyonel varlıkların kontrolünün kaybedilmesine, firmaların dahili IS uzmanlığının ve yeni beceriler ve teknolojiler öğrenme kapasitesinin kaybına neden olur.

Yüksek varlığa özgü BS dış kaynak kullanımı, satıcının rekabetçi tehdidiyle sonuçlanabilir ve ek olarak, dış kaynaktan alınan beceri ve yeterliliklerin değeri artarsa, bir firma gelecekteki iş fırsatlarını kaybedebilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir