E-Ticaret Sistemleri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

E-Ticaret Sistemleri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

12 Şubat 2023 E-ticaret Paketleri E-ticaret paketleri fiyatları En iyi e-ticaret paketleri 0
Proje Planlaması

Kullanılabilir E-Ticaret Sistemleri

Bugün PC, bilgi kaynaklarına erişmenin birçok yolundan yalnızca biridir. Bir yandan, geleneksel bilgi işlem teknolojisi daha mobil ve her yerde bulunur hale gelirken, diğer yandan geleneksel kitle iletişim araçları daha da zenginleşiyor.

Etkileşimli TV ve her yerde bilgi işlemle ilgili bilgi hizmetlerinin birkaç yıl içinde öne çıkacağı tahmin edilirken, mobil bilgi işlem bilgi ve iletişim teknolojisindeki en önemli güncel eğilimdir.

Buna göre m-ticaret ve mobil bilgi sistemlerinin özü, nerede olurlarsa olsunlar müşterilere, tedarikçilere ve çalışanlara ulaşmak ve doğru bilgiyi doğru zamanda doğru kişiye/kişilere ulaştırmaktır.

Şimdiye kadar, m-ticaret sistemlerinin kullanıcı tarafına nispeten az ilgi gösterildi. Kullanılabilir e-ticaret sistemlerini geliştirme ve geliştirme yeteneği, önümüzdeki birkaç yıl içinde işletmeler için günümüzde kullanılabilir e-ticaret sistemlerini geliştirme ve geliştirme becerilerinden çok daha kritik bir başarı faktörü haline gelebilir. M-ticaret sistemleri, daha geleneksel bilgi sistemlerinden birkaç boyutta farklılık gösterir.

Farklılıkları aşağıdaki üç alanda gruplandırdık:

• Kullanıcı odaklılık ve kişiselleştirme;
• Yakınsama ve çok kanallı destek ihtiyacı dahil olmak üzere teknolojik yönler; Ve
• Organizasyonel getirileri sağlamak için geliştirme, evrim ve operasyonlar için metodoloji.

Kullanıcı Odaklılık ve Kişiselleştirme

Mobil bilgi sistemleri genellikle geniş bir kullanıcı grubuna hitap eder; bu, kullanıcı arayüzü unsurlarının tasarım sürecinde belirgin bir şekilde ve erken bir aşamada yer alması ve genellikle çok basit olması gerektiği anlamına gelir. Girdi ve çıktı olanakları ciddi şekilde kısıtlanmış olabilir (klavye yok, küçük ekran boyutu vb.) veya yeni modalitelere dayalı olabilir (konuşma tanıma ve sentez, vb.).

Bu, mobil bilgi sistemlerinin bireyselleştirilmesinin, hem kullanıcı arayüzü ayrıntılarının kişisel tercihlere ve donanıma göre uyarlandığı bireysel düzeyde hem de işlevlerin kullanıcının tercih ettiği işe uyacak şekilde uyarlandığı çalışma grubu düzeyinde giderek daha önemli hale geldiği anlamına gelir.

Kişiselleştirme, hem kendilerini otomatik olarak kullanıcının tercihlerine göre uyarlayan hem de belirli bir kullanıcı arayüzü aracılığıyla kullanıcılar tarafından açıkça uyarlanabilen bilgi sistemleri anlamına gelir.

Temel amaç, farklı fiziksel cihazlara adaptasyona dayalı olarak, uygulamaların mümkün olan tüm arayüzlerde kullanılabilirliğini sağlamaktır. Bu, otomatik bağlama duyarlılığı, kullanıcı profili oluşturma ve kişiselleştirmeyi etkinleştiren akıllı, uyarlanabilir ve kendi kendini yapılandıran hizmetleri gerektirir.

Yakınsama ve Çok Kanallı Destek 

Mobil cihazlar, diğer bilgisayar türlerine kıyasla sınırlı işlem, bellek ve iletişim kapasitelerine sahiptir. Bu nedenle, performans hususları giderek daha önemli hale gelmektedir. Tasarım sırasında çok sayıda alternatifi değerlendirmek için analitik temelli kestirimci yöntemler gereklidir. Mobil bilgi sistemleri aynı zamanda bilgi sistemlerinin güvenilirliğine ulaşmada yeni zorluklar ortaya çıkarır.

Yeni mobil cihazlar, teknolojilerin çok çeşitli yenilikçi mobil ve çok modlu uygulamalara entegrasyonunu ve yakınsamasını sağlar. Mobil ve diğer yeni teknolojiler, müşterilere aynı veya benzer hizmetleri sunmanın birçok farklı yolunu sunar. Bu nedenle, farklı mobil ve geleneksel platformlar üzerinde ve bunlar arasında uygulamaların geliştirilmesi ve evrimi için yeni yaklaşımlara ihtiyaç vardır.


En iyi e-ticaret paketleri
E-ticaret sitesi
E-ticaret Paketleri
E-ticaret paketleri fiyatları
T-Soft e-ticaret Paketleri
AKINSOFT E-Ticaret
T-Soft e-ticaret
Hazır e-ticaret sitesi


Organizasyonel Getiri Sağlamak için Geliştirme ve Operasyon Metodolojisi

Mobil bilgi sistemleri genellikle radikaldir ve bu nedenle, gereksinimlerin ve tasarım sürecinin erken aşamalarında fikir üretimine daha fazla odaklanmayı ödüllendirir. Bu nedenle mobil kullanıcıların yeni hizmetler için gereksinimlerinin anlaşılması büyük önem taşımaktadır. Hem bu sistemleri geliştirebilmek hem de uygulama ve hizmetlerin konuşlandırılmasındaki başlıca engelleri ele almak gerekir.

Radikal olarak yeni yaklaşımların bir başka etkisi de, mobil bilgi sistemlerinin tanıtılmasının, genellikle bir organizasyon içindeki diğer bilgi sistemlerini değiştirmek için birkaç başka girişimin ortaya çıkmasına neden olmasıdır. Hizmetlerin birlikte çalışabilirliğine ve mobil cihazlardan kurumsal ve devlet kaynaklarına sorunsuz erişime odaklanmak önemlidir.

KULLANILABİLİR E-TİCARET SİSTEMLERİNİN MODEL TABANLI GELİŞTİRİLMESİ VE

GELİŞİMİNE İLİŞKİN DURUM

Model güdümlü sistem geliştirmeden bahsederken, aşağıdaki özelliklere sahip dillerde geliştirilen modelleri kastediyoruz:

• Diller, sınırlı bir kelime dağarcığıyla (durumlar, sınıflar, süreçler, vb.) şematiktir.
• Diller, güçlü soyutlama mekanizmalarından yararlanır.
• Dillerin resmi bir sözdizimi ve anlamı vardır.
Biçimsel semantik, örneğin yürütülebilir programlar da dahil olmak üzere diğer modellerin oluşturulması gibi operasyonel etkinleştirme veya gelişmiş analizleri matematiksel olarak etkinleştirme şeklindedir.
• Dillerin sorunlu alanlarda genel uygulanabilirliği olması amaçlanmaktadır.

Çoğu yazılım geliştiricisi, model güdümlü metodolojilerin farkında olsa da, uygulamada nadiren ve çoğunlukla yalnızca ilk geliştirme aşamalarında ayrıntılı olarak takip edilir.

Genel olarak, bilgi sistemleri geliştirmeye yönelik model güdümlü bir yaklaşımın aşağıdaki avantajları sağladığı bulunmuştur:

• Hedeflerin, organizasyonların ve rollerin, insanların ve becerilerin, süreçlerin ve sistemlerin açık temsili;
• İletişim ve analiz için verimli bir araç;
• Tasarım ve uygulama temeli; Ve
• Genişletmeler ve kişiselleştirme için temel olarak kullanıma hazır belgeler.

Çağdaş bilgi sistemleri gelişimi ve evrimi ile bağlantılı olarak çarpıcı bir husus, yeni ürün ve hizmetler için daha kısa geliştirme süresine yönelik artan bir talebin olmasıdır.

Bu, farklı platformların yakınsamasının sürekli olarak yeni işlevsellik fırsatları yarattığı mobil ticaret sistemleri için özellikle önemlidir. Bazıları, bu son derece dinamik durumun, modele dayalı yaklaşımları uygulanamaz hale getireceğini iddia edebilir. Aksine fikir üretiminin mevcut teknolojilerle sınırlı kalmaması ve değişime yönelik sistemlerin geliştirilmesi gerektiğini iddia ediyoruz.

Daha önce model güdümlü geliştirmenin bir parçası olarak geliştirilen tekniklerin potansiyel olarak artan kullanımı için aşağıdaki alanları belirleyebiliriz:

Kullanıcı Odaklılık ve Kişiselleştirme

Geleneksel olarak, göçebe işlemleri gerçekleştiren işçilere destek sağlanmamaktadır. Mobil bilgi sisteminin işlevleri, kullanıcının tercih ettiği ve tipik olarak diğer kişileri içeren iş süreçlerine uyacak şekilde uyarlanmalıdır.

Ekip çalışmasını desteklemek için, mobil ortamda bilgi kaynaklarının durumu hakkında farkındalık yaratmak giderek daha önemli hale geliyor. Sosyal hareketliliği artırmak için organizasyonlar ve endüstriler, sosyal rollerin, ilişkili davranışların ve bağlamın önemini tanımlayan “sosyal ontolojiler” geliştirmelidir.

Bilgi kaynaklarının hem bireyleri hem de mobil olabilen teknolojiyi kapsadığı göz önüne alındığında, grup performansını iyileştirmek için etkileşimli sistemlere bakılmalıdır. Peter Wegner’in etkileşim çerçevesi, problem çözme sürecinde kullanıcılarla etkileşime girmesi gereken makinelerin, tek başına bilgi işlem yapan algoritmik sistemlerden daha geniş bir problem sınıfını çözebileceğinin fark edilmesiyle tetiklendi.

Bir etkileşim makinesinin ana özelliği, hesaplaması sırasında insan aktörlere (kullanıcılara) sorular sorabilmesidir. Problem çözme süreci artık sadece bir kullanıcının makineye girdi sağlaması, makinenin daha sonra talebi işleme koyması ve bir yanıt (çıktı) sağlaması değil, daha çok kullanıcı ile makine arasında, her biri inisiyatif almak Bu alandaki önemli bir araştırma sorusu, çok kanallı bir platformda etkileşim makinelerinin nasıl belirleneceği ve kullanılacağıdır.

Süreç destek teknolojileri, etkileşimli makineleri etkinleştirmek için doğal bir seçimdir. Bu tür teknolojiler tipik olarak, insanların ortaya çıkan hedeflerini desteklemek için onları değiştirebilmeleri için bir biçimde mevcut olması gereken süreç modellerine dayalıdır. Bu nedenle etkileşimli modeller desteklenmelidir.

Bu düşüncenin başlangıcı, modeller değişse ve eksik olsalar bile, bir kullanım durumunda kullanışlı araçlar olabilmeleridir. Kullanıcı, modellerin yorumlayıcısı ve değiştiricisi olarak dahil edilmiştir.

Acil iş akışı sistemleri, model kullanımlarına göre statik ve uyarlanabilir iş akışı sistemlerine farklı bir yaklaşımı temsil eder. Çok farklı süreç türlerini hedeflerler yapının ortaya çıktığı benzersiz, bilgi yoğun süreçler veya süreç yürütme sırasında bağlama uyum sağlamak için güçlü gereksinimleri olan süreçlerdir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir