Eğitim Müfredatı – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Eğitim Müfredatı
21. yüzyılın kütüphaneleri, 20. yüzyılın başında var olanlardan çok farklı yerler olduğu gibi, sadece 25 yıl önceki kütüphanelerden de çok farklı. Kütüphane eğitimi, sayısız değişikliğin tümüne ayak uydurmaya çabalamıştır.
Son 100 yıl içinde, neyse ki ve zorunlu olarak, alaka düzeyini korumak için, profesyonel kütüphane eğitimi ve uygulaması, “kütüphanenin eli”ni öğretme ve yazmanın merkeziliğinden, uzaktan öğrenenler için hizmetler ve Web tabanlı eğitim gibi modern müfredat sağlamaya doğru evrildi.
Yol boyunca, kütüphanecilik mesleği, modern uygarlıkta artık yaygın olan teknolojik yenilikleri yalnızca kabul eden değil, aynı zamanda benimseyen ve uygulayan ilk meslek olmuştur. Kütüphane eğitimcileri, öğrencilere yeni teknolojileri kullanmaları ve uygulamaları konusunda talimat vererek, kütüphanelerde yeniliğin kabul edilmesinin yolunu açmışlardır.
Kütüphanecilik ve bilgi bilimi okullarının eğitim müfredatında son 25 yılda bilgisayar tabanlı teknolojilerin üstel genişlemesinin gerektirdiği devrim niteliğindeki değişiklikler, ihtiyaç duyulan becerilerin ve uzmanlığın neredeyse sürekli ve sürekli olarak yeniden incelenmesini gerektirmektedir. yeni nesil kütüphaneciler tarafından satın alınabilir.
Kütüphanelerde çok şey değişse de, kim olduğumuz ve gerçekte ne olduğumuzla ilgili esaslar aynı kalıyor. Kütüphanecilik, kullanıcıları ve bilgileri olabildiğince etkin ve verimli bir şekilde bir araya getirmeye adanmış bir meslektir ve olmaya devam edecektir.
Bu ideali karşılamak için kütüphaneciler, hizmetleri geliştirmek ve yaratmak için teknolojiyi kullandılar. Ayrıca, giderek çok kültürlü ve çeşitliliğe sahip toplumumuzun ortaya çıkan eğitim ihtiyaçlarını karşılamak da önemlidir.
Kütüphaneciler, değişen beklentilerin ve zayıf bütçelerin kuruluşların herkesin yeteneklerine başvurmasını gerektirdiğini fark ettiler. Ve kütüphaneciler, kullanıcıların ihtiyaçlarına daha iyi hizmet verebilmek için öğretim ve araştırmayla daha çok meşgul oldular.
İnsan Becerilerinin Önemi
Bilgisayar teknolojileri ve iletişim sistemlerinin bir bütün olarak toplum ve mesleğimiz üzerinde yadsınamaz bir etkisi olmuştur, ancak aynı zamanda, özünde yer alan mesleğimizde bireyin ve kişilerarası becerilere duyulan ihtiyacın önemini hatırlamak da kritiktir.
Öğrenmeyi ve bilginin yayılmasını teşvik etmek için teknolojiden yararlanıyoruz ve teknolojiye sadece kendi iyiliği için saygı duymuyoruz. Bilgisayar uzmanlarının yardımıyla akla gelebilecek en iyi bilgi sistemini tasarlayabiliriz, ancak insanların erişebileceği şekilde çalışmadığı sürece kimse onu kullanmayacaktır.
Kütüphanecilerin (bilgi toplama, düzenleme veya geri alma yoluyla) kullanıcılar ve dünyanın bilgi kaynakları arasında aracı olarak hareket etme yeteneği bence asla eskimeyecektir.
Özetle, her tür kütüphanedeki hızlı değişimler ve kütüphanecilerin öğrenmesi için yeni teknolojilerin filizlenmesi, öğrencilerin bir kütüphaneye başarılı bir şekilde girmek istiyorlarsa “akademik kuşakları” altında sahip olmaları gereken bilgi miktarını artırırken. kariyer, yine de geleneksel kütüphaneci rollerini daha hızlı, daha ucuz, daha akıllı ve daha etkili bir şekilde gerçekleştirme ihtiyacına dayanmaktadır.
Müfredat örnekleri
Müfredat gecesi nedir
müfredat.meb.gov tr
Müfredat Programı
Müfredat nasıl HAZIRLANIR
Müfredat nedir
Ders Müfredatı
Müfredat kelimesinin kökeni
Öğrencileri Kütüphane Sorumluluklarının Geleneksel Alanlarına Hazırlama
Bir kütüphanenin geleneksel kalbi ve tabanı, Klasik çağın büyük İskenderiye kütüphanesi zamanından kalma koleksiyonlarıdır ve öyle de kalacaktır; kuşaktan kuşağa aktarılır.
Geleceğe (ve aslında şu andaki) elektronik kütüphaneye hazırlanan mevcut öğrencilerin, kütüphanenin rolünü yerine getirmesinde basılı yayınların devam eden ve kalıcı önemini göz ardı etmelerine izin verilemez, ancak zorunlu olarak, hızla genişleyen elektronik kütüphaneyle başa çıkmak için donanımlı olmalıdırlar.
Bu nedenle, derme geliştirme kursları, en son teknolojiyi kendi başına bir amaç olarak değil, daha çok hangi formatta olursa olsun bir kütüphane koleksiyonu için yeterli kaynakları elde etmede ortaya çıkan sorunları ele almada kullanılacak başka bir araç olarak vurgulayan, uygun şekilde dengelenmiş bir yaklaşımı yansıtmalıdır.
Kütüphaneciler ve bilgi profesyonelleri, koleksiyon geliştirme rollerini yerine getirirken elektronik bilgi kaynaklarını edinme sürecini sürdürürken, aynı zamanda kütüphaneleri her zaman ilgilendiren, gelecekteki erişilebilirlik ve kütüphane kaynaklarının korunması gerekir.
Doğrudan satın alma yerine sadece bir lisanslama rejimi yoluyla kütüphanelere tipik olarak sağlanan elektronik materyaller, kütüphane için basılı materyallerden tamamen farklı sorunlar yaratır. Koleksiyon geliştirme ve koruma, elektronik materyallerle kütüphane ne kadar hakim olursa olsun, kütüphane okulu müfredatının önemli bir parçası olarak kalmalıdır.
Geleceğin kütüphanelerine ilişkin çoğu anlayışta, referans kütüphanecileri, kütüphanelerinin kullanıcılarıyla etkileşimde geleneksel olarak gerçekleştirdikleri referans rollerinin birçoğunu oynamaya devam etmeyi bekleyebilirler. Referans kütüphanecileri, öğretim materyalleri ve bilgi kaynakları kılavuzları üreterek, kullanıcılara gerekli bilgileri bulmada ve önemli “katma değerli” hizmetler sağlamada yardımcı olmak için aracı bir rol oynamaya devam edecektir.
Ancak, bu işlevlerin çoğu, zorunlu olarak, geleneksel olarak kullanılanların dışındaki ortamlarda gerçekleştirilecektir. İşbirliği ve öğretimin, referans masası üzerinden yüz yüze görüşme yerine Web tabanlı bir “sohbet” ortamında veya e-posta yoluyla gerçekleşmesi beklenebilir.
Geleceğin referans kütüphanecileri, bu nedenle, bilgilendirme becerilerinin yanı sıra öğretme becerilerini de edinmelidir. Öğrenciler bir konu hakkında çevrimiçi bilgi bulmanın ve “yazdır” veya “indir” düğmesine basmanın yeterli olmadığını keşfettikçe, bilgi okuryazarlığı becerilerini öğretebilmeleri gerekecektir. Elektronik bilgi dünyasında, kütüphaneciler, bilgilerinin çoğu için genellikle hakemli basılı dergilere güvenebilecekleri zaman, kaynakları gerekenden biraz daha derinlemesine bir şekilde değerlendirmeye hazırlanmalıdır.
Geleneksel basılı materyallerin sınıflandırılması ve kataloglanmasıyla ilgili tüm kaprislere ek olarak, bugünün teknik servis kütüphanecileri ve şüphesiz gelecekte daha da fazlası, elektronik yeniden yazmanın getirdiği tüm üstel çeşitlilik ve biçimlerle başa çıkmak için hazırlıklı olmak zorunda kalacaklar. kaynaklar alabilir.
Teknik servis uzmanları, sınıflandırmaya meydan okuyabilen ve genellikle geleneksel olarak kataloglanmayan çok sayıda farklı biçim ve türde malzemeyle giderek daha fazla uğraşmaktadır; indeksleme ve soyutlama teknikleri ve kurum içi kütüphane tarafından oluşturulan veritabanlarının yanı sıra Webliografilerin geliştirilmesi gibi diğer yaklaşımlar, erişim ve geri alma sürecini organize etme yöntemleri olarak üstlenilebilir.
Teknik hizmet alanlarında bir kariyer planlayan geleceğin mezunları, bilgi sağlamanın teknolojik yönlerine çoğu kütüphane okulu müfredatında izin verilenden çok daha fazla odaklanmalıdır.
Aynı zamanda, kütüphane ve bilgi bilimi okullarının, dijital kütüphane ortamı için belge oluşturma konusunda öğrenci becerilerini geliştirmeyi içerecek programlar ve/veya kurslar sağlamak için adımlar atması gerekir.
Ne yazık ki, tüm bunların kataloglama ve sınıflandırma ile ilgili geleneksel bilgi ve becerilerin yerini almasına izin verilemez. Asgari olarak, öğrencilerin bir dijital kütüphanenin arkasındaki altyapı ve veritabanlarının mimarisi hakkında uygulamalı bilgi edinmeleri gerekecektir.
Bu, LIS okullarının şu anda çoğu okulun sunduğu zaten fazlasıyla doldurulmuş temel “bilgi organizasyonu” sınıflarında yer açmaya çalışmak yerine ek özel kurslar geliştirmesi gerektiği anlamına gelir.
Ders Müfredatı Müfredat gecesi nedir Müfredat kelimesinin kökeni Müfredat nasıl HAZIRLANIR Müfredat nedir Müfredat Örnekleri Müfredat Programı müfredat.meb.gov tr