Eğitimde Devlet Bilgi Politikası – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri
Hizmet İçi Öğretmenlerin Mesleki Gelişiminde Çevrimiçi Destekleyici Ortamın Rolü
Makale, fen bilgisi öğretmenlerinin mesleki gelişimine odaklanan ülke çapındaki bir etkinliğin ilk dört yılının sonuçları üzerine yapılandırılmış bir genel bakış sunmaktadır. Prag’daki Charles Üniversitesi Uzaktan Eğitim Laboratuvarı tarafından Eğitimde Devlet Bilgi Politikası (SIP) Programı çerçevesinde düzenlenen bu etkinlik 2001 yılında başlamış ve ülkedeki en iyi çevrimiçi öğrenme etkinliklerinden biri haline gelmiştir.
Belge, “gönüllü bir temelde” geliştirilmiş hizmet içi öğretmen eğitimi sisteminin tamamını tanıtmakta ve ayrıca Charles Üniversitesi’ndeki Uzaktan Eğitim Laboratuvarı’nda geliştirilen TELMAE Fen Bilimleri Öğretmenlerinin Çevrimiçi Destekleyici Ortamına odaklanmaktadır. TELMAE destekleyici ortamı, çevrimiçi kursların dağıtılmış sistemlerinin yönetimi ve koordinasyonu için kullanılan çeşitli özellikleri ve iletişim, bilgi, izleme ve kontrol araçlarını içerir. Projenin kilit faktörleri makalenin sonunda tartışılmaktadır.
Eğitim programında devlet bilgi politikası – sonuçlar
Çek Cumhuriyeti hükümeti, toplumunu post-endüstriyel bir modelden bilgi ve bilgiye dayalı bir topluma taşımayı amaçlayan, Eğitimde Devlet Bilgi Politikası (SIP) başta olmak üzere resmi kamu politikaları benimsemiştir. “Devlet bilgi politikasının temel amacı, bir bilgi toplumunu teşvik etmek ve geliştirmek ve böylece bireysel vatandaşların yaşam kalitesini iyileştirmek için ön koşulları yaratmaktır. Adaptasyon, bilgisayarların ve bunlara bağlı teknolojilerin yaygınlaştırılması yoluyla sağlanacaktır. eğitim dahil tüm devlet sektörleri tarafından internet ve ağ oluşturma.
Kısacası, girişim, Çek toplumu için modernleştirici bir etki olarak hizmet etmenin yanı sıra ülkeyi Avrupa Komisyonu girişimleriyle uyumlu hale getirerek küresel çıkarlarına hizmet etmektir.
Eğitimde Devlet Bilgi Politikası
Genel amaçlardan biri, gerçek bir Bilgi Toplumunun gelişmesine olanak sağlaması beklenen BİT’in eğitim sistemine dahil edilmesidir. Bu açıdan bakıldığında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ana stratejileri şunlardır:
1. Okul ve kütüphanelerin internete uygun bilgisayarlarla donatılması.
2. Öğretmenlerin ve öğrencilerin teknolojiyi öğretme ve öğrenme için bir kaynak olarak kullanmalarına yardımcı olmak için her okulda bir BİT koordinatörünün bulunması.
3. Bir metodolojiden hareketle öğretmen eğitiminde vurguda bir değişiklik
Bilginin problem çözme ile ilgilenen birine iletilmesi ve BİT kullanımına daha fazla vurgu yapılması ile ilgilidir.
4. Hayat boyu öğrenme programlarının tanıtılması.
5. Öğretmenleri, araştırmacıları ve araştırmacıları teşvik edecek programların tanıtılması
üreticilerin ICT’yi kullanmanın verimli yollarını keşfetmeleri.
6. BİT politikasının analizi ve değerlendirilmesi.
Aşağıda, ana hedefle ilgili olarak öğretmen eğitimi, hizmet içi eğitim ve diğer mesleki gelişim yollarına odaklanacağız.
türkiye’nin eğitim politikaları nelerdir
MEB eğitim Politikaları
Eğitim politikaları nelerdir
türkiye’de eğitim politikaları ve sorunlar
Eğitim politikaları Ders Notları
türkiye’de eğitim politikaları pdf
Eğitim politikası örnekleri
Eğitim politikası Nedir
Üç seviyeli piramidal konsept
En önemli ve en şaşırtıcı gerçek, Eğitimde SIP programının okul öncesi eğitim düzeyindekiler de dahil olmak üzere 200.000’den fazla öğretmenin eğitimini yaklaşık 3-4 yıl içinde üstlenmiş olmasıdır. Bu nedenle Devlet Bilgilendirme Politikası hizmet içi öğretmen eğitimi için üç seviyeli piramidal modeli benimsemiştir:
1. Temel seviye, 2002’den beri hizmet öğretmenlerine, ECDL ile karşılaştırılabilir bir düzeyde temel BİT becerileri ve bilgilerini (kelime işlemci, matematik, elektronik tablolar, tarama ve etkili bilgi arama, vb.) edinmeye odaklanarak sunulmaktadır. ).
2. Orta düzey (“P” düzeyindeki kurslar) daha kavramsaldır, konu odaklıdır ve esas olarak sınıfta BİT kullanımına odaklanmıştır. Yine orta seviye tüm öğretmenlere sunulmuştur, ancak bunların sadece %25’i SYP’nin bütçesinden fon alacaktır.
3. Uzmanlık kursları (“S” düzeyindeki kurslar) belirli konulara ve öğretmenlerin ihtiyaçlarına odaklanır.
Bilim Modüllerinde BİT
Bilim, ara bölüm P’nin (“P “-seviyesi kursları) sadece yaklaşık üçte birini ve elbette özel bölüm S’nin (“S”-seviyesi kurslarının bir parçasını) temsil eder. Uzaktan Eğitim laboratuvarı, Prag’daki Charles Üniversitesi, 2002 yılında bilim modülleri için Eğitimde SIP Programının resmi garantörü oldu.
Sorumluluklar şunlardı:
• Üç yıllık dönemde yaklaşık 10.000 hizmet içi fizik öğretmeninin eğitimini yönetmek (bu, yüzlerce öğretmenin eğitimini, bilgilerin yayılması, verimli iletişim, kayıt ve ödeme için güvenilir bir destekleyici ortamın geliştirilmesini temsil eder). ).
• Kavramsal ve içerik şemasının ve destekleyici materyallerin kalitesini ve öğrenme nesnesi havuzları dahil çevrimiçi öğrenme ortamının güvenilirliğini garanti etmek.
• Kurs çıktılarının kalitesini garanti etmek (kamu erişilebilirliği ve kontrolü). Kefil, güvenilir bir web tabanlı yayın ortamının geliştirilmesini ve sağlanmasını, yayın kurullarının yönetimini ve iş akışının kontrol edilmesini gerektiren tüm final projelerinin gözden geçirilmesinden ve yayınlanmasından sorumludur.
Eğitimde SIP Programında yer alan “P” düzeyindeki derslerin organizasyonel, kavramsal ve içerik şemaları oldukça değişkendir. Aşağıda “Bilimde ICT” kursları şemasını sunuyoruz.
Bilimde ICT söz konusu olduğunda, “P” düzeyindeki kursların en iyi katılımcıları, bazı özel koşullar ve gereksinimler altında öğretim görevlisi olabilir.
Gereksinimleri dolduran öğretmenler hem yüz yüze hem de çevrimiçi olarak kendi derslerini düzenleyebilirler. Eğitim sisteminin tamamının kaliteli, güvenilir ve kalıcı olarak erişilebilir olması için online kısmı laboratuvar tarafından garantör olarak sağlanmakta olup, kurs koşuları da kurs garantörünün gözetiminde gerçekleştirilmektedir; ve ders çıktıları kamu kontrolü altındadır (katılımcıların ve öğretim görevlilerinin projelerine halk tarafından erişilebilir olmalıdır).
TELMAE çevrimiçi destekleyici ve yayınlama ortamı
Öğrenciler (hizmet içi öğretmenler) tüm kurs boyunca TELMAE’nin destekleyici çevresi ile etkileşime girer. Destekleyici çevre TELMAE şunları içerir:
1. farklı türde kaynaklar: öğrenme nesneleri veritabanları (Öğrenme Nesnesi Deposu olarak adlandırılır); farklı türde faydalı bilgilerle doldurulmuş çok çeşitli açık düzenlenmiş veritabanları; çevrimiçi dergiler, yayınlama, düzenleme ve inceleme araçları (çapraz inceleme).
2. çok çeşitli araçlar: iletişim araçları (hem senkron hem de asenkron); izleme ve kontrol araçları; çevrimiçi kayıt için araçlar vb.
3. Kullanıcı rolüne göre çeşitli diğer hizmetler ve araçlar.
Kursların çevrimiçi bölümlerinin yönetimi, iletişim ve geri bildirim, Learning Space sistemi tarafından sağlanmaktadır (pilot ayrıca Moodle Open Source LMS’de çalışır).
Eğitim politikaları Ders Notları Eğitim politikaları nelerdir Eğitim politikası Nedir Eğitim politikası örnekleri MEB eğitim Politikaları türkiye'de eğitim politikaları pdf türkiye'de eğitim politikaları ve sorunlar türkiye'nin eğitim politikaları nelerdir