Eylem Araştırmaları – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Eylem Araştırmaları – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

20 Mart 2023 Eğitimde eylem araştırması nedir Eğitimde Eylem araştırması örnekleri 0
Projede  Bilgisayar Desteği

Eylem Araştırmaları

Eylem araştırmasını kullanan birçok gerçek dünya durumunda Multiview kullanan vaka incelemelerimizde, kullanımıyla ilgili çok sayıda geri bildirim aldık. Altı vakayı açıklayın. Kendimizi ve başkalarını ilgilendiren bu tür birçok vakadan haberdar olduk. Her durum tanımımızda bazı değişikliklere yol açmıştır. Diğer yazılardan da etkilendik ve bu etkiler hep birlikte Multiview olarak yayınlanan daha yeni bir tanımın ortaya çıkmasına neden oldu.

Orijinal Multiview anlayışı, analist, metodoloji ve durum arasında üçlü bir ilişki varsayıyordu. Bu ilişkinin bazı bölümlerinin bilgi sistemleri geliştirmenin birçok tanımında eksik olduğunu ve metodolojilerin genellikle hem problem durumunun hem de onu araştırmaya dahil olan analistlerin üniter doğası hakkında ifade edilmemiş ve sorgulanmayan varsayımlar içerdiğini öne sürdük.

Diğer metodolojilere yönelik bu eleştiriye rağmen, Multiview’in orijinal tanımı, üçlünün (analist-metodoloji-durum) belirli herhangi bir örneğinin gerçek uygulamada nasıl ortaya çıkabileceği konusunda daha fazla rehberlik sunmuyordu.

Açıklanan çoklu perspektif yaklaşımının, herhangi bir belirli koşul altında Multiview2’nin belirli oluşumunu bildirmek için kullanılabileceğini gözlemledik. Teknik tasarım ve inşaat (T), sosyo-teknik analiz ve tasarım (P) ve organizasyonel analizin (O) Multiview2 aşamaları bu yaklaşımla uyumludur.

Bilgi sistemleri geliştirme söz konusu olduğunda, çoklu perspektif yaklaşımının daha zengin bir uygulamasını sunar. Gördüğümüz gibi, Multiview’in orijinal versiyonunda böyle bir yaklaşımı beş aşamalı bir metodoloji ile hayata geçirdik. Bu beş aşama daha sonra tipik olarak bir şelale yapısı olarak sunuldu.

Bilgi sistemleri gelişiminin sonuçlarında, üç unsurdan oluştuğu varsayılır: örgütsel analiz (O), sosyo-teknik analiz ve tasarım (P) ve teknik aşamalara yansıyan örgütsel davranışlar, çalışma sistemleri ve teknik eserler. sırasıyla tasarım ve yapım (T).

Dördüncü unsuru olan bilgi modelleme, diğer üç unsur arasında bir köprü görevi görerek sonuçları birbirleri açısından iletir ve harekete geçirir. Önerilen yeni çerçeve, gerçek bilgi sistemleri geliştirme süreci aracılığıyla aracılık edilen metodolojinin dört bölümünü göstermektedir.

Çerçevesindeki değişiklikle birlikte, eylem araştırması yoluyla uygulama deneyimlerini ve IS teorisi ve pratiğindeki gelişmeleri yansıtan dört yönün içeriğinde değişikliklere gidin. İçeriğinde yapılan önemli değişiklikler özetlenmiştir.

T perspektifi, amaca yönelik insani ve organizasyonel faaliyetleri destekleyecek teknik eserler üretmeyi amaçlayan sistem geliştirmeye yönelik akılcı, mühendislik temelli bir yaklaşımı yansıtır.

O perspektifi, bilgi sistemleri geliştirme sürecinde paylaşılan bir anlayışın ve örgütsel öğrenmenin geliştirilmesi ile karakterize edilir. Daha önce bilinmeyen veya tartışılamaz olan köklü varsayımların su yüzüne çıkarılmasını ve sorgulanmasını sağlamak için çift döngülü öğrenmenin yanı sıra keşif, icat, üretim ve genellemeyi içeren bir öğrenme döngüsü olarak görselleştirilebilir.

P perspektifi, organizasyon içindeki bireylerin korkularını ve umutlarını temsil eder ve güç, nüfuz ve prestij durumlarıyla ilgilenir.

Açıklanan TOP çoklu perspektif yaklaşımı, herhangi bir sorun bağlamında örgütsel davranışlar, iş ve teknik eserlerden oluşan üç sonuç kümesi hakkında alınabilecek farklı görüşleri bildirmek için kullanılabilir.


Eylem araştırması örnekleri
Eylem araştırması Nedir
Eylem araştırması yöntemi
Eğitimde Eylem araştırması örnekleri
Durum çalışması ve eylem araştırması karşılaştırma
Eylem araştırması örnekleri PDF
Eylem araştırması örnek sorular
Eğitimde eylem araştırması nedir


Gördüğümüz gibi, geleneksel bilgi sistemleri geliştirme, sistem geliştirme sürecinin tekil bir T perspektifini alır. Yinelemeli ve evrimsel gelişim gibi alternatif yaşam döngüsü modelleri, genellikle O ve P bakış açılarına daha sempatik gelse de, pratikte yine de bilgi sistemleri geliştirmenin ‘gerçek’ olduğuna inanılan T-baskın bir görüşe indirgenebilir. gereksinimler, bir şelale yaşam döngüsü modelinden daha etkili bir şekilde yakalanır.

Analisti, durumu ve metodolojiyi bir araya getiren, dönüşlü, öğrenme metodolojik süreciyle birlikte herhangi bir bilgi sistemi geliştirme müdahalesi için sistematik bir rehber sunar. Bununla birlikte, yazarlar, bilgi sistemleri geliştirmeye koşullu bir yaklaşım önerse de, rastgele veya kontrolsüz geliştirmeyi haklı çıkarmak için kullanılmamalıdır.

1985’ten bu yana sürekli bir gelişme halinde olmasına rağmen, son on yıldaki uygulamadaki Multiview üzerine düşünceler, bu deneyimleri dikkate alan bu radikal yeniden tanımlamayı, daha yeni literatür ve yeni ‘çağ’ı’ kabul ederek önerdi. bilgi sistemleri alanı.

Değişim bir normdur ve bilgi sistemlerinin gelişiminin yer aldığı hızla değişen ortam, daha da kısa bir zaman alanında daha büyük bir yeniden tanımlanacağını da göstermektedir.

Son vakaların çoğu, farklı bağlamlarda, örneğin gelişmekte olan ülkelerde veya kurumsal bilgi sistemleri gibi yeni uygulama türlerinde kullanımıyla da ilgilidir. Bu daha yeni değişkenlerin pratikte en çok kullanılanı, web bilgi sistemleri geliştirme için tasarlanmış bir yaklaşım olan WISDM’dir.

Bizim görüşümüz, bunun teorik bir alıştırma olmadığı yönündeydi. Bu fikirlerin pratikte işe yarayıp yaramayacağını daha detaylı görmek istedik. Böylece orijinal Çoklu Görüntüleme tanımımız, sıklıkla uygulayıcılarla birlikte çalışarak bir dizi gerçek dünya durumunda denendi. Bu deneyimler çok farklıydı ve sürecin olumsal doğasını da gösteriyordu. Ayrıca, öğretimimizde bu deneyimleri, zamanın metinlerinde sıklıkla göz ardı edilen bilgi sistemleri çalışmasının zorluklarını ve pratik sorunlarını ortaya çıkarmak için kullandık.

Sonraki dört bölüm, çalışmadan etkilenen dört perspektiften, çok disiplinli, çoklu değer perspektifinden, bir olasılık perspektifinden, daha geniş bir değerlendirme görüşünden ve etik bir perspektiften bakar. Elbette bu yönler yaklaşımla daha iç içedir.

Geçmiş yılların başında tanımlarken, bilgi sistemleri geliştirmede aşağıdaki soruların ele alınması gerektiğini önerdik:

1 Bilgisayar sisteminin onu kuran kuruluşun amaçlarını nasıl ilerletmesi gerekiyor?
2 Kurumda onu kullanacak kişilerin çalışma hayatlarına nasıl uyarlanabilir?
3 İlgili kişiler, makineyi çalıştırma ve çıktısını kullanma açısından makineyle en iyi nasıl ilişki kurabilir?
4 Sistem hangi bilgi sistemi işleme işlevini gerçekleştirecek?
5 Diğer dört sorunun cevaplarında yazılanları yapacak kadar yaklaşabilecek bir sistemin teknik özelliği nedir?

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir