Faaliyet Raporu

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Faaliyet Raporu

30 Mayıs 2023 Faaliyet Raporu Hazırlama Faaliyet Raporu örnek 0
Faaliyet Raporu

Faaliyet Raporu

Faaliyet perspektifinde, gereksinimlerin proje ortamından yorumlanması ön plandadır. Bu, proje içinde işin, arka planda planlanacak ve kendilerine tahsis edilecek kaynaklara sahip görevler metinlerinde belirtilmesi için sahneyi hazırlar, böylece çıktılar üretilebilir ve daha sonra proje ortamına teslim edilebilir. 

Teslimatlar, proje ortamındaki diğer sistemler tarafından kullanılan kaynaklar olarak hizmet edebilir, ancak bunun nasıl yapıldığına dair bilgilerin organizasyonu proje yöneticisinin sorumluluğunda değildir. Bu nedenle, faaliyet perspektifi prensipte proje çalışmasına ilişkin bir bakış açısıdır ve proje ortamında yapılacak işe herhangi bir şekilde odaklanması gerekmez.

Zaman ve kaynak perspektifinde ön plan, proje iş kaynağı kullanılabilirliğinde kullanılacak takvimin tanımı ile ilgilidir. Proje ortamındaki kaynakları ve proje çıktılarını ortaya çıkarır, burada proje ortamına belirli zamanlarda teslim edilen kaynaklar olarak görülür.

Proje ortamına ilişkin zaman ve kaynak perspektifini ele almak, böylece yöneticinin orada var olan potansiyel olarak mevcut kaynakları belirlemesine (müşteri kuruluşta veya yüklenici kuruluşta olsun), proje için bütçeyi tanımlamasına (yani, finans – yöneticiye sağlanan sosyal kaynaklar) ve projenin zaman çizelgesine bakılır.

Bu bilgi, sonunda projesine sunulabilecek müzakere kaynaklarıyla ilgili tüm proje yönetimi faaliyetlerine olanak tanır. Proje çalışma sisteminde zaman ve kaynak perspektifini ele almak, aynı zamanda yöneticinin, proje çalışma sistemi içinde işin nasıl yürütülebileceğinin planlanmasıyla ilgili faaliyetlerine olanak tanıyarak projeye yönelik potansiyelden ziyade fiili kaynakları belirlemesine yardımcı olur. son teslim tarihlerinin karşılanıp karşılanamayacağı vb.

Personel perspektifinde ön plan, çeşitli görevlere atanan insan kaynakları ve proje çalışma sistemi içinde oynadıkları rollerle ilgilidir. Bu perspektifte, insan kaynağını insan olmayan bir kaynaktan farklı kılan her şey ilgi odağıdır.

Proje çalışma sistemini incelerken uygulanması gereken ancak proje ortamını dikkate almayan bir bakış açısıdır çünkü bu perspektifte ifade edilebilecek yöneticinin endişeleri sorumluluk alanıyla sınırlıdır (yani, kalitesi yüksek olan kişiler). hayatı gerçekten etkileyebilir).

İçinde, proje yönetiminde dikkate alınması gereken özellikle proje personeli ile ilgili bazı konuları ayrıntılı olarak tartıştık (örneğin, ekip oluşturmada dikkate alınması gereken konular, proje ekibi üyelerinin ihtiyaçları ve beklentileri). Tüm bu konular, personel perspektifi içinde odak noktasına getirilebilir.

Proje yöneticisi tarafından fiilen dikkate alınmalarındaki başarı, ilgili tüm personelin bakış açısından bir projeyi gerçekten iyi yönetme konusundaki algılanan yeteneğinin ana belirleyicisidir.

Örneğin, projede çalışan personeli yalnızca kaynak olarak görmenin, yani proje çalışma sisteminde personel perspektifinden ziyade sadece zaman ve kaynak perspektifini ele almanın neden olabileceği olumsuz sonuçları tanımladık.

Özetle, bir düzenleme konsepti olarak perspektif, bir yöneticinin faaliyetlerini yürütmek ve hedeflerine ulaşmak için proje çalışma sistemini ve proje ortamını nasıl görmesi gerektiğini ve görmekte olduğunu anlamamızı kolaylaştırır.

Düzenleyici bir kavram olarak (yukarıda tartıştığımız hedefler ve faaliyetler gibi), gerçekte gerçekte ne olduğuna dair zorunlu olarak basitleştirilmiş bir görüşü yansıtır. Proje yönetiminin gerçekliğine ilişkin anlayışımızı düzenler, ancak bu gerçeklikte proje yöneticisinin ihtiyaç duyduğu bilgiler, tüm bakış açıları aynı anda kullanıldığında görülebilecek olana göre düzenlenir.

Her bir bakış açısını ayrı ayrı ele almanın avantajı, proje yöneticisi tarafından fiilen kullanılan bakış açısı içinde herhangi bir zamanda odaklanılabilecek proje çalışma sistemi ve proje ortamının gerçekliğinde belirli unsurları belirleyebilmemizdir.

Dolayısıyla, sonraki bölümlerde anlatacağımız modelleme girişiminin kapsamının belirlenmesinde, perspektifler, hedefler ve faaliyetlerle birlikte bir başlangıç noktası sağlar.


a.ş. faaliyet raporu örneği
Faaliyet Raporu örnek
faaliyet raporu (pdf)
Şirket faaliyet raporu
Faaliyet Raporu Hazırlama
Genel faaliyet raporunu kim hazırlar
Ticaret BAKANLIĞI FAALİYET RAPORU
Şirket faaliyet raporu nereden alınır


Proje Yönetimi Sürecinin Modellenmesi

Önceki bölümler, proje oluşturma sırasında projeye ve proje yöneticisine nasıl kısıtlamalar konulduğuna dair bir tartışmayla başlayıp, bir projeyi yönetmenin neleri içerdiğini açıklayarak ve son olarak, yazılım geliştirme proje yönetimi sürecinin ana hatlarını sunmuştur. 

Bu taslak, bizi burada ilgilendiren alanı detaylandırmak yerine baştan sona taramayı amaçladığı için zorunlu olarak gayrı resmi ve söylemseldi. Malzemeyi, yalnızca proje yönetimi sürecinin bir modelinin geliştirilmesi için gerekli bilgileri sağlamak için gerekli ve yeterli ayrıntı derecesinde tanımlamıştır.

Bu bölüm, proje yönetimi sürecinin böylesine söylemsel bir tartışmasından bu sürecin modellenmesine geçişi sağlar. Amacı, okuyucuya bu kitapta kullanılan modelleme kavramlarını tanıtmak ve bunların proje yönetimi ve ilgi alanları ile ilgili çeşitli sistemlerin modellerinin geliştirilmesinde kullanımlarını açıklamaktır.

Modeller ve Model Oluşturma

Model ve model oluşturma, “yumuşak” Sosyal Bilim disiplinlerinden (örneğin, bir sosyal sistem modeli) Fizik gibi “zor bilimlere” kadar çok sayıda farklı disiplinin literatüründe tanıdık hale gelen terimlerdir. 

Her durumda, madel terimi, modelin temsil etmesi amaçlanan sistemin (modellemenin nesne sistemi) gerçekliğinde belirli öğelerin bazı soyutlamalarına ve bunlar arasındaki ilişkilerin bir temsiline atıfta bulunmak için kullanılır. Bu modellerin doğasındaki farklılık, genellikle nesne sistemini ele almak için kullandıkları ayrıntı derecesinde, kullandıkları model temsil biçimciliğinde ve modele ulaşma yönteminde bulunur.

Saf soyutlamalar olarak modeller, herhangi bir genel hesapta olduğu gibi içsel anlamdan yoksundur. Anlam, modeli yorumlayarak elde edilir ve böylece modeldeki öğelerin ve ilişkilerin genelliği, uygulama alanında tanıdık (veya en azından tanımlanabilir) olan nesnelere veya nesne sınıflarına atıfta bulunularak kısıtlanır. 

Bu nesneler ve ilişkileri, modellenen nesne sistemini oluşturur. Belirli bir anda (gerçek zamandan ziyade model geliştirmede) belirli nesneler arasındaki ilişkileri gösteren, nesne sisteminin bir kısmının veya tamamının temsili, modelin somutlaştırılması olarak bilinir. Bu nedenle, bir nesne sisteminin modeli herhangi bir sayıda örnekleme sahip olabilir.

Genel olarak, model oluşturmanın ardındaki motivasyon, modelin somutlaştırılması yoluyla temsil edilen gerçek fenomenin veya ilgilenilen nesne sisteminin anlaşılmasına yönelik bir araç ve yol sağlamaktır.

Ancak her model, zorunlu olarak, modellemeyi amaçladığı sistemin hangi yönlerinin esas olduğu ve bu nedenle modele dahil edilmesi gerektiği ve sistemin hangi unsurlarının esas olmadığı ve bu nedenle modelin dışında bırakılması gerektiği konusunda belirli varsayımlar üzerine kuruludur. 

Bir modelin birincil değeri, bazı şeyleri dışarıda bırakmasıdır. Tüm modeller, gerçek sistemin tüm yönlerini içermeleri anlamında “mükemmel” olsaydı, modeller olmazdı, bunun yerine gerçek dünya sistemlerinin basitçe yeniden üretimleri olurdu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir