Firma Stratejileri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

Firma Stratejileri
Ulus ötesi bir strateji altında, bir firma ulusal çıkarlara ve tercihlere cevap verme yeteneğini korurken bir dizi ulusal operasyonu koordine eder. Ulusal iştirakler artık merkezi olarak geliştirilen stratejilerin uygulayıcıları olarak görülmemektedir.
Ancak her biri, bir bütün olarak şirkete faydalı olabilecek fikir, yetenek ve bilgi kaynağı olarak görülür. Şirketlerin birbirine bağlı ulusal birimler arasında ürün geliştirme, pazarlama yaklaşımları ve genel rekabet stratejisini koordine etmesi alışılmadık bir durum değildir.
Bu entegre ağ organizasyon yapısı altında, üst düzey yöneticiler şunlardan sorumludur: (1) stratejik hedeflerin ve işletme politikalarının geliştirilmesini koordine etmek, (2) operasyon bölümleri arasında lojistiği koordine etmek ve (3) bölümler arasında bilgi akışını koordine etmek. Bu kurumsal stratejiyi/yapıyı sunar.
1980’ler boyunca, küresel rekabet güçleri, küresel firmaların ulusal olarak daha duyarlı olmalarını gerektirdi. Sonuç olarak, ulusötesi stratejiler artan sayıda küresel firma tarafından benimsenmektedir.
Bu benimseme, değer zincirindeki yukarı yönlü faaliyetlerin dünya çapında koordinasyonu ve entegrasyonu ihtiyacı (örn. gelen lojistik, operasyonlar) ve aşağı yöndeki uçta yer alması söz konusudur (örn. pazarlama, satış ve hizmetler).
Örneğin, ulusötesi bir modun benimsenmesi, Procter and Gamble, NEC ve Unilever gibi şirketlerin uluslararası iş ortamlarının yeni ve karmaşık taleplerine etkili bir şekilde yanıt vermesine olanak sağladı. İhracatı yerel üretimle değiştirebildiler ve daha yerel olarak farklılaştırılmış ürünler geliştirebildiler.
Buna karşılık, benzer bir organizasyonel yetenek geliştirememe, bazıları tarafından ITT, GE ve KAO gibi şirketlerin karşılaştığı stratejik ve rekabetçi zorluklara katkıda bulunan bir faktör olarak görülüyor. Özel durumlar, temsil edilen örgütsel çerçevenin özel bir biçimi olan koordineli federasyon örgütsel yapısının başka bir biçimi olan örgütler arası tasarımla ilgilidir.
Örgütler arası bir tasarım, bireysel zayıflıkların üstesinden gelmek için güçlerini birleştirerek işbirliği yapmayı seçen iki veya daha fazla kuruluştan oluşur. Örgütler arası tasarımın iki modu vardır: eşitlik ve öz sermaye dışı işbirliği. Hisse senedi işbirlikleri, ortak girişimlerde, azınlık sermaye yatırımlarında ve bayiliklerde görülür.
Hisse dışı işbirlikleri, lisans düzenlemeleri, pazarlama ve dağıtım anlaşmaları ve organizasyonlar arası sistemler şeklinde görülmektedir.
Örneğin, havayolu endüstrisinde, büyük ölçekli bir rezervasyon sisteminin geliştirilmesinde ve yönetilmesinde ölçek ekonomisine ulaşmak, artık orta ölçekli havayollarının kapasitelerinin ötesindedir.
Küresel bir pazarda rekabet edebilmek için bölgesel veya ulusal koordinasyon kavramını gösteren bir başka oldukça görünür örnek, Finlandiya’nın kağıt endüstrisidir. Ondokuz Finlandiyalı kağıt şirketi, büyük ölçüde ihracata bağımlı olan 3 milyar dolarlık bir endüstriden oluşuyor. Son zamanlarda, bu hizmet odaklı işte etkin bir şekilde rekabet edebilmek için, kilit müşteriler ve onların satış ofisleri ile çevrimiçi elektronik veri alışverişi (EDI) arayüzleri sağlamaları gerektiğine karar verdiler.
Finnpap organizasyonu, değirmen sahiplerinin tüm dünyaya ulaşan bir bilgi sistemi geliştirmek için çabalarını birleştirdi. Beş yıl için 40 milyon dolarlık ilk bütçe tahmini, öngörülebilir gelecek için yıllık 10 milyon dolarlık bir taahhüde dönüştü.
Fin kağıt endüstrisindeki tek tek şirketlerin hiçbiri, büyük Amerikan, Kanada ve diğer küresel rakiplere karşı rekabet etmek için gerekli olan birinci sınıf hizmetleri yaratacak ve sunacak boyuta, becerilere ve/veya mali güce sahip değildi. Küresel pazarda rekabet edebilmek için rakipler arasında bölgesel bir işbirliğine ihtiyaç vardı.
Kurumsal strateji örnekleri
Çeşitlendirme stratejisi nedir
Büyüme stratejileri Nelerdir
Büyüme stratejileri Örnekleri
Şirket stratejisi Nedir
Tasarruf stratejisi nedir
Karma strateji Nedir
Büyüme Stratejileri PAZARLAMA
1980’lerde artan küresel rekabetin bir sonucu olarak hem küresel hem de yerli firmalar için örgütler arası tasarımların kullanımında fiilen bir patlama olmuştur.
Yalnızca 1983 yılında, iletişim ve bilgi sistemleri ürün ve hizmetleri sektörlerinde ilan edilen yerli ortak girişimlerin sayısı, bu sektörlerde daha önce açıklanan tüm ortak girişimlerin toplamını aştı.
Araştırmalar, organizasyonlar arası tasarımların (1) tipik olarak ağ içindeki organizasyonlar tarafından bağımsız olarak gerçekleştirilen tek bir organizasyonun sınırları içinde yürütülen işlevlerin (örneğin pazarlama, dağıtım) “dikey ayrışmasına”, (2) “komisyoncuların” kullanımına, ‘ veya yapıdan bağımsız kuruluşlar, belirli görevlerin yerine getirilmesi için farklı kuruluş birimlerini ‘iş grupları’ içinde birbirine bağlamak ve (3) geleneksel kuruluşlarda deneyime dayalı uzun güven oluşturma süreçleri yerine ‘tam açıklama bilgi sistemleri’nin ikame edilmesidir.
Global Firmanın Koordinasyon Kontrol Stratejilerinin Gelişimi
Stratejik kontrol, bir firmanın değer zinciri faaliyetlerinin ‘entegrasyonu’ için kilit unsur olarak kabul edilir; “bir merkez ofisin, alt kuruluş stratejisini etkileyen kararlarla ilgili olarak bir bağlı kuruluş üzerinde sahip olduğu etkinin kapsamı” olarak tanımlanır.
Önceki araştırmalar, sermaye, teknoloji ve yönetim gibi kaynaklar bağlı kuruluşlara devredildiğinden, merkez ofislerin, bağlı kuruluş stratejisini etkileme aracı olarak bu kaynaklar üzerindeki kontrole güvenmeye devam edemeyeceğini ortaya koydu.
Merkez ofis tarafından bağlı şirketler üzerindeki stratejik kontrolün doğası zamanla değişir; geliştirilmiş bilgi yönetimi stratejileri aracılığıyla sunulanlar gibi yeni idari kontrol mekanizmalarına ihtiyaç vardır.
Bartlett ve Ghoshal, dünya çapında dokuz büyük şirket üzerinde ve hem şirket merkezlerinde hem de bir dizi farklı ulusal yan kuruluşta 236 yöneticiyle görüşerek yaptıkları bir çalışmada, birçok şirketin 1980’de bir koordinasyon krizine girdiğini tespit etti.
Yeni rekabetçi baskılar, diğer çevresel güçler onları tarihsel organizasyon yapılarını yeniden yapılandırmaya yönlendirirken bile, küresel firmaların çoklu stratejik yetenekler geliştirmesini gerektiriyordu. Bilinen pek çok koordinasyon yöntemi, karakteristik olarak bu yeni zorluk için yetersiz kaldı.
Çalışma ayrıca, Avrupalı şirketlerin yan kuruluşların daha merkezi koordinasyonunun gücünü ve basitliğini görmeye başladığını bildiriyor. Japonlar, geleneksel zaman alan, her bir olaya özel müzakerelerini tamamlamak için giderek daha fazla resmi sistemler, rutinler ve politikalar benimsedi.
Amerikalı yöneticiler, şirketlerinde daha önce göz ardı edilen gayri resmi süreçleri ve değer sistemlerini şekillendirmeye ve yönetmeye yeni ilgi duydular. Çalışma aynı zamanda birçok küresel firma için zorluğun kendi küresel stratejilerine en uygun organizasyon yapısını bulmak değil, değişen çok sayıda çevresel talebe yanıt verebilecek uygun karar verme süreçlerini oluşturmak ve yönetmek olduğunu ortaya çıkardı.
Ayrıca, çok ulusludan çok ulusluya doğru evrilen küresel stratejiler nedeniyle, karar verme artık şirket merkezlerinde yoğunlaşmıyor. Günümüzün küresel firması, entegre operasyon ağındaki çeşitli konumlara çok sayıda karmaşık bilgi taşıyabilmelidir.
Büyüme stratejileri Nelerdir Büyüme stratejileri Örnekleri Büyüme Stratejileri PAZARLAMA Çeşitlendirme stratejisi nedir Karma strateji Nedir Kurumsal strateji örnekleri Şirket stratejisi Nedir Tasarruf stratejisi nedir