Geleceğin Mobil Uygulamaları – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Geleceğin Mobil Uygulamaları
Fiziksel olarak paylaşılamayan bir kaynağa ortak amaçlanan erişim, arabuluculuk gerektirir. Kablosuz iletişimde iletim ortamı bilgi kaybı olmadan paylaşılamadığından, ortam erişim kontrolü (MAC), hedeflenen kullanıcıların her biri için özel erişim haklarının koşullarını ve parametrelerini şart koşan bir hakem rolü oynar.
İyi bir MAC protokolünün tasarlanmasındaki en büyük zorluk, her kullanıcıya anlaşmalı hizmet kalitesi (QoS) parametrelerini sağlarken aynı zamanda ağ kaynaklarını mümkün olduğu kadar verimli bir şekilde kullanmaktır.
Bu nedenle ideal bir MAC protokolü, QoS provizyonunun çelişen hedefleri, verimlilik, basitlik ve hizmet kontrol edilebilirliği arasında bir denge kurmalıdır. MAC protokolü iyileştirmeleri, QoS ve diğer gelecekteki çığır açıcı kablosuz teknolojilerin gelişimi üzerinde baskın bir etki sağlar.
Mobil çoklu hizmet uygulamaları için gelecek nesil küresel kablosuz ve uydu multimedya iletişimi, dinamik (yumuşak) kontrol ve katı QoS garantileri gerektirir.
Kullanılan MAC teknolojisi, bant genişliği ayırma stratejisine, kullanılan zamanlayıcı algoritmalarına ve MAC protokolünün kendisine bağlıdır.
Gösterildiği gibi, tamamen IP/ATM mimarisiyle birlikte QoS odaklı MAC teknolojisinin, mobil ve coğrafi olarak dağıtılmış kullanıcılara her zaman ve her yerde uygun maliyetli geniş bant çoklu hizmet sağlaması bekleniyor.
Belirli bir t anında sistemin, giriş multimedya trafik yoğunlukları Gikt, çıkış trafik yoğunlukları Sikt ve toplam giriş yoğunluğu ile k veri öncelikli hizmet sınıfına ait Nt mobil kullanıcıları içerdiğini varsayalım.
MAC’de kullanılan belki de en doğal ve doğrudan tahkim stratejileri token tabanlıdır. Spesifik olarak, belirteç olarak bilinen bir yapı, iletim ortamına erişimi düzenler. Hakem, belirteci bir zamanlama stratejisine göre kullanıcılara tahsis eder.
Simgeye sahip olan kullanıcının kaynağa erişimi vardır; belirteç bırakıldığında, kaynağa erişim hakkı kaybedilir. Birçok multimedya uygulaması, belirteç bankası adil kuyruğa alma (TBFQ) önerilen tekrarlayan M dizileri RS-belirteç yayın rezervasyonu (TBR-RS) ve ayrıca programlayıcı algoritması öncelik parametreleri düzenlemesi, yerel dahil olmak üzere, belirteç isteklerinin üretim hızı değişiminin etkin kontrolünü gerektirir sıra arabellek boyutu ve tekrar ayarlaması için otomatik talebin ARQ miktarı önemlidir.
Benzer şekilde, yumuşak QoS provizyonu, trafik profilleri varyasyonuna göre dinamik kontrollü/uyarlanmış QoS özelliklerine sahip bir oturum olarak tanımlanabilir G Bant genişliği kaynağı Yit = var(t), …t∈[t1, t2) ve diğer kontrol parametreleri kısa süreli aralıklarla düzenlenir.
Mevcut planlayıcı algoritmalarına göre, önceliği olmayan hizmet disiplinleriyle işi koruyan ve öncelikli hizmet disiplinlerini kullanarak işi koruyan olmayan olarak sınıflandırılabilir.
Tamamı IP/A TM mobil uygulamaları için QoS yönelimli MAC protokolleri geliştirmek amacıyla, kişinin üç ana engelin üstesinden gelmesi gerektiğini gösterir:
- zaman engeli: gidiş-dönüş süresi önemli ölçüde arttığında uzun gecikmeli MAC etkinliğinin azalmasıyla ilgili;
- dinamik engel: QoS provizyonunun dinamik anında kontrolünün istikrarsızlığı ile ilgili; ve
- ekonomik engel: merkezi mimariye sahip kablosuz geniş bant ATM ağlarının kabul edilemeyecek kadar yüksek maliyetiyle ilgili.
En verimli uygulamalar
İse yarayan uygulamalar
Yasal olmayan uygulamalar
Yerli mobil uygulamalar
Yapılabilecek uygulamalar
İse yarayan mobil uygulamalar
Telefona indirilmesi gereken uygulamalar
İndirilmemesi gereken uygulamalar
MAC PROTOKOLLERİ ARAŞTIRMASI
Bu bölümün ana amacı, önerilen çeşitli MAC protokollerine genel bir bakış sağlamak ve bunları mobil kullanıcılara QoS garantileri sağlama yetenekleri açısından karşılaştırmaktır. Tarihsel olarak ALOHA, önerilen paket radyo ağları için sunulan ilk MAC protokolüydü.
Klasik serbest (rastgele) erişim protokolüdür. Ne yazık ki, bu protokolün maksimum verimi yalnızca 1/2e’dir. Yaklaşık iki yıl sonra, ALOHA’nın verimliliğini iki katına çıkaran ünlü oluklu ALOHA sunuldu.
Bir sonraki temel katkı, jenerik olarak CSMA olarak bilinen birkaç taşıyıcı-duyu protokolünün geliştirilmesiydi. Daha sonra slotlu ve slotsuz ALOHA ve CSMA olarak adlandırılan bazı çoklu erişim yöntemleri önerildi ve analiz edildi.
Orada ayrıca protokol etkinliğinin artırılması konusunda slotting etkisi açılmıştır. Diğerleri, diğer klasik ücretsiz, kontrollü ve hibrit erişim yöntemlerinin çoğunun da 1970’ler-1980’lerde önerildiğini gösteriyor.
İlk nesil MAC protokolleri QoS uyumlu değildi. Zaman aralıkları bölünmesini esas olarak veri trafiğini patlatmak üzere uyarlamak için bazı ayarlama mekanizmaları kullanıldı. Entegre paket radyo ve uydu ağları için 1980’lerde farklılaşma ve hizmet kalitesi kontrol sorunları gündeme geldi.
Eşzamansız aktarım modunun (ATM) geliştirilmesi, multimedya bilgi teknolojileri ve m-uygulamalarıyla birlikte, garantili QoS kontrolüne olan ilgiyi tetikledi.
Birçok araştırmanın, entegre hizmetlerin sabit QoS sağlanmasına odaklandığına dikkat çekildi. Kısa gecikmeli kablosuz medya için, DQRUMA ve diğerleri dahil olmak üzere donanım QoS farkında talep atama protokolleri SFR tipi. Heterojen trafik için yumuşak QoS garantileri sağlayan kablosuz paket anahtarlamalı ağlar için TBQF programlama şeması da önerildi.
Uzun gecikmeli uydu ortamları için yumuşak QoS odaklı çok işlevli ortam erişim kontrolü (MFMAC) teknolojisi önerildi ve aynı zamanda yumuşak QoS uyumlu RS belirteci yayın rezervasyonu (TBR-RS) MAC protokolüne dayalı MFMAC teknolojisini de tanıttı.
Bu protokol, uzun gecikmeli uzay ortamlarına son derece etkili çoklu erişimi organize etmek için tekrarlayan M dizileri (RS) MAC adresleme fırsatlarını kullanır. TBR-RS MAC protokolüne dayalı olarak, uydu multimedya sistemi için çok işlevli geniş bant ATM Spacemedium Hyperbus Mimarisi geliştirildi ve sunuldu.
Mevcut bilgilere dayalı olarak, veri iletiminden önce ağ kaynaklarının ayrı bağlantılara ayrılmasından ve tahsis edilmesinden oluşan bir uydu iletişim programlayıcı problemi açıkça belirtilmiş ve incelenmiştir.
Gelecekteki m-ticaret uygulamaları için yeni bir paradigma önerildi ve küresel uydu multimedya iletişimi ve yumuşak QoS yönelimli MAC teknolojisi için tamamen dağıtılmış tamamen IP/ATM mimarisine dayalı olarak uygulandı.
QoS yönelimli MAC protokollerinin karşılaştırılması için, matris sistematizasyonu çok uygundur. Matris sistemleştirme, MAC protokollerinin iki temel özelliğine dayanmaktadır: matris satırları medya erişim düzenleme mekanizmalarını temsil eder ve matris sütunları medya erişim süresi süreçlerini temsil eder.
En verimli uygulamalar İndirilmemesi gereken uygulamalar İse yarayan mobil uygulamalar İse yarayan uygulamalar Telefona indirilmesi gereken uygulamalar Yapılabilecek uygulamalar Yasal olmayan uygulamalar Yerli mobil uygulamalar