Gelişen Teknoloji  – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Gelişen Teknoloji  – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

27 Ocak 2023 Dünyadaki son teknolojik gelişmeler En önemli teknolojik gelişmeleri türkiye'deki teknolojik gelişmeler 0
Amortisman Süresi

Gelişen Teknoloji 

BT’nin Arap dünyasına transferini incelemeden önce, kültürün BT üzerindeki etkisini anlamak önemlidir. Bir ulusun kültürünü belirlemek zordur; bu nedenle kültür genellikle ulusal sınırlarla tanımlanır. Bununla birlikte, kültürler arasındaki ayrım coğrafyadan daha karmaşıktır.

Araştırmacılar kültürü paylaşılan değerlere, problem çözmeye ve sonuçlara ve genel, her şeyi kapsayan tanımlara dayalı olarak tanımlamışlardır, ancak kültür karmaşık, çok katmanlı bir olgudur. Kültürü, kültürü etkileyen ve zaman içinde tutarlı olan tanımlanmış faktörleri veya “sabitleri” sınıflandırmak.

Belirlenen sabitlere örnek olarak coğrafya, dil, sosyal normlar ve gelenekler verilebilir. Zaman içinde değişen faktörler, “değişkenler” teknoloji, GSYİH ve eğitim düzeyini içerir. Teknoloji dünya çapında uygulanmaya başladıkça, sabitlerin BT çözümleri üzerindeki etkisini anlamak sistem mimarları için kritik öneme sahiptir.

Arap dünyası yirmiden fazla ülke ve 200 milyon insandan oluşuyor; bu nedenle, bu kadar büyük bir nüfusun kültürünü kesin olarak tanımlamak zordur. Arap dünyasında pek çok alt kültür var; ancak, alt kültürel sınırları aşan çeşitli özellikler vardır.

Ataerkil aile yapıları, piramidal sınıf yapıları ve dışavurumcu sosyal etkileşimler gibi tüm Arap kültürünü kateden çeşitli sosyal özellikler bulduk. Yine de, Arap dünyasındaki gruplar içinde çelişkili değerler de buldu.

Arap dünyasının baskın değerlerinin diğerlerinin yanı sıra uygunluk, kolektivizm ve itaat içerdiğini, ancak kültür içindeki alt grupların yaratıcılığı, bireyciliği ve isyanı vurguladığını kabul ediyor. Sosyal özellikler, baskın değerler ve ortaya çıkan çelişkili değerler, bugün bildiğimiz Arap kültürünün şekillenmesinde kritik öneme sahiptir.

Çalışmaya göre Araplar, bireyci Kuzey Amerika kültürüyle karşılaştırıldığında güçlü bir kolektivist kültüre sahip. Buna ek olarak, Arap dünyası, geniş güç mesafesi ve yüksek düzeyde belirsizlikten kaçınma ile karakterize edilir. Arap kültürünün eril/dişillik ölçeğindeki konumu ile ilgili olarak, kültür orta derecede erkeksi kabul edilir.

Arap dünyasını, Arap örgüt kültürü ve teknoloji transferine verilen tepki hakkında fikir veren eserler kullanarak incelemek.

Araştırmalar, kültürün teknolojinin kabulünü etkilediğini göstermiştir. Kültürel inançların ve teknolojiye yönelik tutumların etkisini anlayarak, bir grubun davranış kalıplarına uyarlanabilir.

“Teknolojideki bir ilerlemenin yalnızca çevredeki teknolojiyle uyumlu olması değil, aynı zamanda mevcut ekonomik ve diğer kültürel ve sosyal kurumlarla da uyumlu olması gerektiğini [italikler eklenmiştir]” savunun.

Kültür, ITT’de güçlü bir güç olarak kabul edilse de, ITT’yi etkileyen faktörler üzerine yapılan araştırmaların çoğu, sistemi uygulayan kuruluşların ekonomik sorunları ve özellikleri ile ilgilidir.

Bir ülkenin ekonomik durumu ITT’yi etkilerken, Arap dünyasındaki birçok ülke için maliyet bir sorun değildir. Suudi Arabistan ve Kuveyt gibi ekonomik olarak gelişmiş ülkeler için, kültür gibi diğer faktörlerin önemli olduğunu öne sürerek, BT’nin benimsenmesi hala yavaş olmuştur.


En önemli teknolojik gelişmeler
türkiye’deki teknolojik gelişmeler
Yeni teknoloji
Dünyadaki son teknolojik gelişmeler
Son teknolojik gelişmeler
Dünyadaki teknolojik gelişmeler
türkiye’deki teknolojik gelişmeler ödev
Güncel teknolojik gelişmeler


SİSTEM GELİŞTİRME VE UYGULAMA

Kültürel sınırların ötesinde sistem uygulamaları zordur. Gelişmiş ülkelerde tasarlanan ve yaratılan teknoloji, sisteme gömülü kültürel önyargılara sahiptir.

Kültüre özgü inançlar, gelişmekte olan ülkelerde ve Arap dünyasında ITT’yi engelleyebilir. Tipik olarak, sistemler uygulanırken, ulusal kültür dikkate alınmaz ve hiçbir adaptasyon gerçekleşmez. Arap dünyasında sistem uygulamasını engelleyen iki kültürel farklılık örneği, liderlik tarzı ve zaman algısındaki farklılıkları içerir.

Batı ve Arap liderliği tarzları arasındaki kültürler arası çatışmalar, sistem geliştirme sürecini etkiler. Arap kültüründe, kuruluşlar içinde yüz yüze toplantılar ve aile benzeri ortamlar için bir tercih vardır. Bu kültürel tercihler, bu ülkelerde grup yazılımlarının ve e-posta teknolojisinin etkisini azaltır.

ITT’nin bu kültüre özgü inançlarının Arap dünyasındaki pratik çıkarımları, yöneticilerin, yeni teknolojiyi uygulamaya koymadan önce, gelişmiş ülkelerde olduğundan daha fazla üst yönetim desteği sağlamaları gerektiğini göstermektedir. Ayrıca, e-posta veya grup yazılımı gibi teknolojiler yüz yüze toplantıların yerini alacak şekilde kullanılmamalı, bilgi alışverişine ek olarak hizmet etmelidir.

Arap dünyasında sistemlerin uygulanmasını etkileyen kültürler arasındaki bir diğer fark da zaman algısıdır. Batı kültüründe bulunan göreve yönelik, doğrusal zaman görüşü monokroniktir. Latin Amerika ve Arap dünyasında bulunan polikronik zaman görüşü, olayların paralel olarak geliştiğini öne sürüyor.

Bu farklılıkların güçlü pratik çıkarımları vardır. Birincisi, Arap kültürü, batı kültürlerine göre uzun vadeli planlama ve tahminlere daha az odaklanır; bu nedenle planlama sistemleri, Arap dünyasında batılı muadillerine kıyasla daha az kabul görebilir. İkincisi, monokronik kültürlerde olanlar her seferinde tek bir göreve odaklanma eğilimindedir; ancak, polikronik kültürlerin parçası olan insanlar genellikle birkaç görevi paralel olarak yerine getirir.

İnternetin ve destekleyici altyapıların hızla büyümesiyle, küresel pazarlama yapan şirketlerin dil ve para birimi dışındaki faktörleri de hesaba katması gerekiyor. Araştırmalar, monokronik kültürlerde, bir Web sitesinin uzun indirme sürelerinin, içeriğin görüntülenmesindeki gecikme konusunda olumsuz bir tutuma yol açtığını bulmuştur. Ancak çoğu Arap gibi polikronik Web kullanıcılarının uzun indirme sürelerine daha fazla tolerans gösterdiklerini de keşfettiler.

Polikronik kültürlerden insanları hedefleyen web tabanlı şirketler için, indirme süresini azaltan bir altyapıya ve Web sitesi tasarımına sahip olmak, monokronik kültürlerdeki kadar önemli değildir. Bu ülkelerde web sitesine yönelik tutum üzerinde olumsuz bir etki yaratmadan daha düşük maliyetli sunucular kurulabilir.

Kültürel faktörler, sistemleri ulusal ve kültürel sınırlar ötesinde uygulama becerisini etkileyebilse de, teknolojik kültür bu etkiyi dengeleyebilir. Kültürleşme, bir kültürün özelliklerinin başka bir kültüre asimile edildiği antropolojik bir kavramdır.

Daha az gelişmiş ülkelerdeki insanlar, uluslararası şirketler için çalışıyorlarsa veya ABD, Batı Avrupa veya Japonya gibi gelişmiş ülkelerde zaman geçirmişlerse, BT sistemlerini kültürel önyargılarla uygulayabilirler.

Teknolojik olarak kültürlü hale gelen insanlar genellikle BT’yi daha fazla kabul ediyor. Arap dünyasında kültürleşme ve ITT arasındaki bu bağlantıyı doğruladı ve gelişmekte olan Arap ülkelerindeki firmaların çalışanlarını gayri resmi olarak yüksek teknoloji kültürlerine maruz bırakması gerektiğini tavsiye etti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir