GIS Yönetim Stratejisi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

Küresel İş ve GIS Yönetim Stratejisinin Uyumu
Bugün yönetimin karşı karşıya olduğu bir zorluk, kuruluşun iş stratejisini/yapısını bilgi sistemleri yönetimi/geliştirme stratejisiyle uyumlu hale getirme gerekliliğidir.
Bir firmanın değer zinciri faaliyetleri arasındaki kritik bağlantıların doğru tasarımı, bilgi teknolojisi ve koalisyon ortakları ile ve ayrıca bir firmanın kendi yan kuruluşları arasında gelişmiş bir koordinasyonu içeren etkili bir iş tasarımıyla sonuçlanır. Önceki araştırmalar, bir kuruluş için iş-stratejik planlama ve teknoloji-stratejik planlama arasında uygun bağlantılar kurmanın faydalarını da vurgulamıştır.
Bunlar arasında bir organizasyonun uygun stratejik konumlandırılması, organizasyonel etkinlik, verimlilik ve performanstaki gelişmeler ve bilgi teknolojisi yatırımından tam olarak yararlanılması da yer alır.
Gerekli uyumu oluşturmak, hem kıdemli iş planlamacısının hem de kıdemli BS teknoloji yöneticisinin katılımını ve onlarla işbirliğini gerektirir. Bu, her ikisi için de yeni bir dizi sorumluluk ve beceri ile de sonuçlanır.
Kıdemli iş planlayıcısı için, yeni sorumluluk dizileri şunları içerir: (1) stratejik iş planının stratejik IS planıyla resmi entegrasyonu, (2) merkezi ve/veya koordineli bir ağ, teknoloji ve veri yönetimi ile ilgili iş ihtiyaçlarının incelenmesi strateji, (3) firmanın rekabet stratejisi için kilit bir teknoloji olarak ağ mimarisinin gözden geçirilmesi ve ağ alternatiflerinin iş stratejisi üzerindeki etkisinin değerlendirilmesi, (4) sektördeki temel teknolojiler/standartlar ve standart belirleme süreçleri hakkında farkındalık, ulusal ve uluslararası düzeylerde, (5) endüstri, ulusal ve uluslararası standartların hızla yaygınlaşan kullanımını desteklemek gerekir.
Kıdemli bilgi teknolojisi yöneticisi için yeni ve kritik sorumluluklar şunları içerir:
(1) değişen küresel çevrede firmanın iş zorlukları hakkında farkındalık ve küresel iş stratejisinde firmanın bilgi teknolojisi kaldıracını şekillendirmeye dahil olma, (2) bir sistem hazırlama çok bölgeli ve çok kültürlü bir ortamda şirket çapında uzun vadeli perspektifi tanıyan geliştirme ortamı, (3) firmanın mevcut işi ve gelecekteki küresel stratejik duruşu temelinde uygulama portföyünün gelişimini planlamak, (4) stratejik sistem geliştirme projelerinin ‘iş amacını’ küresel bir iş bağlamında açık hale getirmek, (5) sistemleri coğrafi ve kültürel sınırlar boyunca bağlamak için kilit teknolojileri/standartları seçmek ve tavsiye etmek, (6) ülkeler arasındaki bağlantıların otomasyonunu ayarlamak firmanın değer zincirindeki iç/dış faaliyetleri hedef olarak belirleme ve bunları başkalarına satma, (7) firmanın değer zinciri faaliyetlerinden türetilen kurumsal veritabanlarını tasarlama, ticari kültürel farklılıkları hesaba katma ve (8) esneklik sağlayarak kurumsal yeniden yapılanmayı kolaylaştırma iş hizmetlerinde de yer alır.
Teknolojilerdeki ve pazar yapılarındaki değişiklikler, rekabeti ulusal kapsamdan küresel bir kapsama da kaydırmıştır. Bu, yeni organizasyonel stratejilere/yapılara ihtiyaç duyulmasıyla da sonuçlanmıştır. Geleneksel örgütsel tasarımlar yeni stratejiler için uygun değildir, çünkü farklı rekabet baskılarına yanıt olarak da evrimleşmişlerdir. Yeni organizasyon yapılarının, firmanın yeni uluslararası pazarlardaki çeşitli faaliyetleri arasında hem esneklik hem de koordinasyon sağlaması da gerekir.
Küreselleşme eğilimleri, hem iş hem de bilgi yönetimi zorlukları yaratan çeşitli organizasyonel tasarımlarla sonuçlanmıştır. Küresel bir bilgi sistemleri (GIS) yönetim stratejisi de gereklidir.
Bir CBS yönetim stratejisinin temel bileşenleri şunları içermelidir: (1) veri iletişim altyapısı, mimarisi ve standartlarının oluşturulmasına ilişkin merkezi ve/veya koordineli bir iş/teknoloji stratejisi, (2) merkezi ve/veya koordineli bir veri yönetimi stratejisi kurumsal veritabanları ve (3) küresel iş ve GIS yönetim stratejisinin uyumu da oldukça önemlidir.
Böyle bir CBS yönetim stratejisi, bir firmanın değer zinciri faaliyetleri ve iş birimleri arasındaki koordinasyonu kolaylaştırdığı ve firmaya teknolojilerdeki ve pazar yapılarındaki değişikliklerle etkili bir şekilde başa çıkmak için gerekli esnekliği ve koordinasyonu sağladığı için de bugün hala uygundur. Ayrıca, bilgi sistemleri mimarisinin (ISA) tasarlanması için bir temel sağladığından, bilgi sistemleri yönetim stratejisini kurumsal iş stratejisiyle de uyumlu hale getirir.
Küresel girişimin rekabetçi duruşuna ek olarak, küreselleşme aynı zamanda ulusların ve şehir devletlerinin rekabetçi duruşunu da ifade eder. Küresel işletmedeki koordinasyon ve kontrolle ilgili meseleler aynı zamanda ulusa/devlete sektörler arası rekabetçi duruşunun uyumunu gözden geçirmesi için de yatırım yapar.
Stratejik yönetim Nedir
Stratejik yönetim örnekleri
Stratejik yönetim süreci aşamaları
Stratejik yönetim yaklaşımı Nedir
Stratejik Yönetim PDF
Stratejik yönetim Makale
Yönetim ve stratejik yönetim arasındaki farklar
Strateji Nedir
Devletin küresel iş dünyasındaki rekabetçi konumunu etkileyen, devletin iş uygulamalarına uygun düzeyde müdahale aramak da hükümetlerin görevidir. Ortaya çıkan küresel ekonomik ortamda genel müdürlerin karşılaştığı zorluklar, BT altyapısının ötesine de geçiyor.
Aynı zamanda, pazarlardaki (ürünler, hizmetler ve kanal sistemleri) bilgi yoğunluğu ve coğrafi, kültürel ve organizasyonel engeller arasındaki koordinasyonla ilgili bilgi yoğunluğu ile küresel genel müdürler, yönetimlerini desteklemek için giderek daha fazla bilgi teknolojilerine de güveneceklerdir.
Gelişmekte olan küresel bilgi yönetimi stratejisi ile küresel organizasyonel stratejinin uygun şekilde hizalanması, küresel firmanın küresel ekonomik topluluktaki konumu için de önemli olacaktır.
Bu, Bilgi Sistemleri (BS) uzmanlarının kurumsal değişimin daha etkili ve daha güvenilir temsilcileri olma çabalarını teşvik etmek için yazdık. BS uzmanları tarafından çok yaygın bir şekilde üstlenilen değişim ajanı rolüne ilişkin bir görüş olduğuna inandığımız şeyi de açıklıyor.
Bu rolün, iyi niyetli olmasına ve İD işindeki yapısal koşullar tarafından desteklenmesine rağmen, genellikle kuruluşlar ve BS uzmanlarının güvenilirliği için olumsuz sonuçları olduğuna da inanıyoruz. Dahası, IŞİD’in ortaya çıkan yapısal koşullarına da uymuyor. Bir değişim ajanı olmanın ne anlama geldiğine, bunların potansiyel sonuçlarına ve bu roldeki davranışı destekleyen veya engelleyen yapısal koşullara ilişkin iki alternatif model de açıklıyoruz.
BS uzmanlarının artan davranışsal esnekliğinin, farklı koşullarda rol değiştirme yeteneğinin, kurumsal etkinliği ve BS uzmanının güvenilirliğini artıracağı sonucuna vardık. Bir sonraki yazımızda ise, son olarak, analizimizin araştırma, öğretim ve uygulama üzerindeki etkilerini tartışacağız.
Strateji Nedir Stratejik yönetim Makale Stratejik yönetim Nedir Stratejik yönetim örnekleri Stratejik yönetim PDF Stratejik yönetim süreci aşamaları Stratejik yönetim yaklaşımı Nedir Yönetim ve stratejik yönetim arasındaki FARKLAR