Grup Yazılımı Kullanımı – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Grup Yazılımı Kullanımı – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

12 Şubat 2023 Bilgisayar yazılımı Nedir? Yazılım Çeşitleri Nelerdir ? 0
Yapay Veri Kümesi

Kullanıcı Algıları ve Grup Yazılımı Kullanımı

İş görevlerinin giderek daha karmaşık, küresel doğası, kurumsal hedeflere ulaşmak için uzay, zaman ve organizasyonel sınırlar arasında etkileşime giren sanal ekiplere olan ilginin artmasına yol açtı.

Sanal ekiplerin popülaritesine katkıda bulunduğu düşünülen faktörlerden biri, grup yazılım sistemlerinin mevcudiyetidir. Elektronik posta gibi bazı grup yazılımı sistemleri birçok kuruluşta neredeyse her yerde bulunurken, diğer grup yazılımı uygulamaları benzer bir kabul görmedi.

Grup yazılımının sanal ekiplerin başarısı için önemi nedeniyle, bu yeniliğin neden başarılı bir şekilde yayılmadığını anlamak önemlidir.

Bu yazı, grup yazılımı teknolojisini kullanma niyetlerini etkileyen faktörleri anlamak için bir yenilik yayılımı (DOI) perspektifi kullanır. Rogers’ın DOI perspektifi, bize diğer teknoloji benimseme modellerinden çok daha zengin bir dizi faktör sağlar ve bu nedenle, grup yazılımı benimsemeyi anlamada daha iyi yardımcı olmalıdır.

186 üniversite öğrencisiyle anket yaptık ve grup yazılımı teknolojisini kullanma niyetlerinin şu algılardan etkilendiğini bulduk: grup yazılımı kullanımından elde edilen göreli avantaj, grup yazılımı kullanımındaki karmaşıklık miktarı, iş uygulamalarıyla uyumluluk ve gösterilebilir sonuçlar. Grup yazılımı uygulamalarının daha başarılı olabilmesi için bu faktörlerin olumlu yönde etkilenmesine yönelik öneriler sunulmuştur.

Grup Destek Sistemleri

Grup yazılımı teknolojisi, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, koordine etmek, sorunları çözmek, rekabet etmek veya müzakere etmek için elektronik araçlar sağlayarak grupların çalışmasını kolaylaştırır. Telefon gibi geleneksel teknolojiler grup yazılımı olarak nitelendirilirken, terim genellikle modern bilgisayar ağlarına dayanan belirli bir teknoloji sınıfına atıfta bulunmak için kullanılır.

Grup yazılımı teknolojisinin kökenleri genellikle, Arizona Üniversitesi, Minnesota Üniversitesi ve Southern Methodist Üniversitesi’ndeki akademik araştırmacıların grup karar verme yazılımı tarafından desteklenen grup “karar odaları” geliştirdiği 1980’lerin başına kadar uzanır.

Son yirmi yılda telekomünikasyondaki gelişmelerle birlikte, grup yazılımı uygulamaları e-posta, sesli/görüntülü/veri konferansı, anında mesajlaşma, elektronik toplantı sistemleri ve bir dizi Web tabanlı işbirliği araçlarını içerecek şekilde genişledi. 2003 yılında dünya çapında yaklaşık 130 milyon çalışanın uzaktan çalışması beklenirken, grup yazılımının kuruluşlara entegrasyonunun hızla artması bekleniyor.

Çalışanlar dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir zamanda bulunabileceğinden, sanal ekiplerdeki büyüme çalışma alışkanlıklarındaki bu değişikliği de yansıtıyor. Sanal ekipler, coğrafi, zamansal ve organizasyonel sınırları aşmak için grup yazılımı kullanır.

Grup yazılımının gelişmiş iletişim olanakları, sanal ekiplerde bir kimlik duygusu yaratmada önemli bir faktör olan ekip üyeleri arasında sık iletişimi kolaylaştırır. Özellikle eşzamansız grup yazılımları, dağıtılmış işlerin önündeki zamanla ilgili engellerin aşılmasına yardımcı olur.

Grup yazılımı teknolojileri, gösterildiği gibi tipik olarak zaman ve yer olmak üzere iki boyutta kategorize edilir. Zaman boyutuna bağlı olarak, grup yazılımı kullanıcıları aynı anda veya farklı zamanlarda birlikte çalışabilirler. Öte yandan yer boyutu, grup yazılım kullanıcılarının aynı yerde veya farklı yerlerde birlikte çalışabileceğini gösterir.


Bilgisayar yazılımı Nedir
Yazılım örnekleri
Uygulama yazılımları
Yazılım Nedir, nasıl yapılır
Yazılım unsurları Nelerdir
Yazılım Çeşitleri Nelerdir
Uygulama yazılımı nedir
Yazılım programları


Yeniliklerin Yayılması

Yeniliğin Yayılması (DOI) araştırması, bir yeniliğin kullanımının bir sosyal sistem boyunca nasıl yayıldığı ile ilgilidir. Difüzyon teorisi, grup yazılımı gibi bilgi ve iletişim teknolojileri dahil olmak üzere çok çeşitli teknolojilere uygulanmıştır.

Yayılma teorisi, bir yeniliğin bu özellikler üzerindeki oranlarının objektif bir değerlendirmesinden ziyade, potansiyel benimseyenlerin bir yeniliğin özelliklerine ilişkin algılarının yayılma hızını etkilediğini belirtir.

Bir yeniliğin benimsenmesini etkileyen algılanan beş özelliğini tanımlar: göreli avantaj, uyumluluk, karmaşıklık, denenebilirlik ve gözlemlenebilirlik. Gözlemlenebilirliği iki yapıya ayırmak için ampirik destek sağlayın: sonucun kanıtlanabilirliği ve görünürlüğü.

Ek olarak, bazı ortamlarda yeniliklerin kullanımı isteğe bağlı olabileceğinden, potansiyel kullanıcıların yenilik kullanımının gönüllü olduğunu hissetme derecesinin yenilik kullanımının anlaşılmasında önemli olduğu bulunmuştur.

Teknoloji kabul modeli veya TAM gibi diğer modeller, göreceli avantaj ve karmaşıklığa kavramsal olarak benzer olan, algılanan fayda ve algılanan kullanım kolaylığı dahil olmak üzere benimsemeyi etkileyebilecek özellikler önermiştir.

Bununla birlikte, bu araştırma, daha önce belirtilen ek yapılarla birlikte Rogers’ın difüzyon teorisini kullanır. Bunun iki nedeni var: Birincisi, grup yazılım teknolojisi yayılma sürecini daha iyi anlamaya çalışıyoruz.

Bu nedenle, Rogers’ın modeli, ikinci olarak, daha cimri TAM modelinden daha zengin bir dizi potansiyel faktör sunar, başarılı grup yazılım uygulamalarını sağlamak için yöneticilere rehberlik etmeyi umuyoruz. Yine, Rogers’ın modeli, grup yazılımının benimsenmesine elverişli ortamlar yaratmak için yönetim tarafından etkilenebilecek daha fazla alan sağlar.

GRUP YAZILIM TEKNOLOJİSİNİN YAYILMASI MODELİ

Önceki araştırmaya dayanarak, grup yazılımı teknolojisinin yayılması için önemli olan faktörleri anlamak için bir model öneriyoruz. Genel olarak, model, kullanıcıların bir grup yazılımı sistemine ilişkin algılarının, grup yazılımı sistemini kullanmaya yönelik sonraki niyetlerini etkilediğini öne sürer. Araştırmalar, bu niyetlerin gelecekteki gerçek kullanımla yüksek oranda ilişkili olduğunu göstermektedir.

Modeli Domino Kullanarak Doğrulama

Modelimizin bir testi olarak, büyük bir orta batı üniversitesindeki öğrencilerle bir anket yaptık. Başta üniversite son sınıf öğrencileri olmak üzere öğrenciler, kursta isteğe bağlı olarak kullanmaları için bir grup yazılım sistemi olan Lotus Domino’nun kendilerine sunulduğu kurslara kaydoldular. Lotus Domino Tartışma veritabanı, onu ızgaranın sağ alt kısmına yerleştirerek “her zaman ve her yerde” kullanılmak üzere tasarlanmış eşzamansız bir grup yazılımı ürünüdür.

Domino grup yazılım sistemi, öğrenci merkezli, proje tabanlı dersleri desteklediği ve fakültenin bilgi sağlayıcılar yerine öğrencinin öğrenmesini kolaylaştırdığı için seçildi. Deneyimlerimize göre, Domino bu tür kurslarda öğrenme hedeflerine ulaşmada yardımcı oluyor.

Kullanıcılar Domino tartışma veritabanlarına erişir ve bir Web tarayıcısı kullanarak İnternet üzerinden grup tartışmalarına katılır. Kullanıcılar, başkalarının katkıda bulunduğu tartışma konularına ve yanıtlarına göz atma veya bunlara katılma olanağına sahiptir. Herhangi bir tartışmanın geçmişi, tartışma veritabanında korunur ve bir tartışma dizisi olarak sunulur.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir