Haritalama Yöntemi

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Haritalama Yöntemi

28 Mayıs 2023 Haritalama Nedir Haritalama teknikleri 0
Projede  Bilgisayar Desteği

Haritalama Yöntemi

Haritalamanın amacı, herhangi bir ilgi noktasında plan ve gerçeklik arasındaki ilişkinin yeterli bir şekilde devam etmesine izin verecek yeterli ve uygun gözlemlenebilirleri bulmaktır.

Bu karşılaştırma, yapılan testlerin gösterdiği uygunluk derecesini belirlemeyi amaçlar, çünkü gözlemlenen bir tutarsızlık, plan ve gerçeklik arasındaki ilişkide daha temel, daha az gözlemlenebilir sorunlardan kaynaklanabilir. Ayrıca, bu şekilde gözlemlenen tutarsızlıkların teşhis edilmesi ve bu amaca ulaşılabilmesi için karşılaşılan sorunların giderilmesi için harekete geçilmesi gerekmektedir.

Kilometre taşlarını yönetmek, proje yöneticisine ilerlemeyi izlemek ve programlarda ve bütçelerde gerekli ayarlamaları yapmak için doğru bir yol sağlar. Kilometre taşları somut olduğundan (görevlerin kendileri değil, görevlerin çıktıları), ara ürünler olarak daha sıkı kalite kontrolünü kolaylaştırabilirler.

Ayrıca kilometre taşına dayalı bir izleme yöntemi, proje ilerledikçe projenin riskini periyodik olarak değerlendirmenin bir yolunu sağlar ve proje yöneticisinin projenin devam eden gelişimi hakkında uygun kararlar almasına yardımcı olur.

Bu amaca ulaşırken, yöneticinin örneğin aşağıdakileri göz önünde bulundurması gerekir:

  • projenin küresel geçmişinin ne kadar iyi izlenebileceği ve gözden geçirilebileceği (örneğin, genel tahminlerin ve harcanan
  • çabanın zamanın bir fonksiyonu olarak incelenebilmesi için);
  • uzun süreli faaliyetlere yeterli ara kontrol mekanizmaları yerleştirildiyse
  • yanlış gitmesi muhtemel faaliyetlerin yeterli şekilde izlenmesi için hüküm sağlanmışsa;
  • ilerlemenin kaydedilmesi muhtemelen gerçekçi kalacaksa (sahte olmaktansa)
  • raporlama ve gözden geçirme prosedürlerinin gelecekte nelerin meydana gelmesi muhtemel olduğuna dair bir fikir vermede etkili olup olmayacağı (örneğin, istisnaların ve tahminlerin yanı sıra teyitlerin rapor edilmesi).

Gelecekteki sorunları öngörmek de bu hedefin bir parçasıdır. Bu, belirli bir zamanda plan ile gerçeklik arasında gözlemlenen tutarsızlıklardan başlayarak, planlanan proje çalışmasının gelecekteki durumlarının simüle edilmesiyle elde edilir.

Ancak, planlanan proje çalışma sistemi ile gerçeklik arasındaki uyumsuzluktan kaynaklanan sorunların bu hedefin odağında kalıp kalmaması (ki bu durumda doğrudan gerçek proje üzerinde hareket eder) konusunda karar vermek proje yöneticisinin takdirindedir. çalışma sistemi) veya ilgili parametreler için gözlemlenen değerleri (önceden planlananları korumak yerine) yeniden planlamak veya revize etmek, böylece bunun yerine bir proje planı oluşturma ve uygulama hedefine ulaşmaya çalışmak gerekir.

Planlanan proje çalışma sistemi ile gerçeklik arasındaki ilişkiyi sürdürme hedefiyle motive edilen tipik proje yönetimi faaliyetleri şunları içerir: değişiklikler ve kaynaklar üzerinde müzakere, irtibat kurma, fiili planlama, kalite güvence planlaması, ürün değişiklik kontrol prosedürleri oluşturma, izleme prosedürleri oluşturma, ekip oluşturma, ilerleme hakkında raporlama, istisnaları teşhis etme ve düzeltme, tutarsızlıkları ve istisnaları belirleme ve tahmin etme ve ekip sorunlarını ele alma vb.


Mimari haritalama
Haritalama teknikleri
Yaratıcı haritalama
Haritalama Nedir
Baykar Hızlı Haritalama
Robot Süpürge haritalama yöntemleri
Mimari harita siteleri
Baykar Haritalama


Proje Çalışmasını Kolaylaştırmak

Özyönetim veya alt ekip yönetimi yeteneğine sahip proje ekibi üyelerine, çalışmalarının gereklilikleri karşılaması koşuluyla (tipik olarak görev brifinglerinde, şartname belgelerinde vb. yer alır) kendi sorumlulukları altındaki işi nasıl yürütecekleri konusunda takdir yetkisi verilebilir.

Bu hedefin odak noktası, planda açıkça resmileştirilen proje çalışma sisteminin parçaları ile tam olarak uygulanması kendi kendini yöneten birimlerin (örneğin, bireyler, alt ekipler) ve koordinasyon bağımsız ve öz-yönetimli eylemlerin sonuçlarını elde etmek gerekir.

Bu kendi kendini yöneten birimler de kaynakları tüketebilir ve bu nedenle, bu tür kaynakların uygun bir yolu ve teyidi ile donatılmaları gerekir.

Kullanımları için kesin bir planlamanın yokluğunda, bu ihtiyaç, kesin kullanımlarını belirtmeden yeterli iletişim bağlantılarının sağlanması ve koordinasyonu, uygun bir çalışma ortamının tasarlanması (yani, yürütmeyi destekleyebilecek ve kolaylaştırabilecek) gibi çeşitli şekillerde yorumlanabilir. dahil olan tüm görev yelpazesi), ekip üyeleriyle işlerinin gereklilikleri konusunda anlaşma müzakereleri ve ekip üyelerini, görevlerin gereksinimlerini etkin bir şekilde karşılayacak şekilde yürütülmesini sağlayan bir özyönetim tarzı benimsemeye motive etmeye yönelik diğer girişimler vardır.

Bu amaçla motive edilen proje yönetimi faaliyetleri, projenin başlamasıyla başlatılan proje yönetimi faaliyetlerinin çoğunu içerir (bir proje planı oluşturma ve uygulama hedefiyle motive edilen faaliyetler dahil).

Proje aşamasının kapanışında gerçekleştirilen proje yönetimi faaliyetleri (örneğin, projenin gelecekteki kullanımını tahmin etme, proje arşivleme), belirli bir projeyle bağlantılı olarak değil, bir anlamda gelecekteki projelerle bağlantılı olarak bu hedefle motive edilir. bu faaliyetlerin gelecekteki durumlarda proje çalışmasını kolaylaştıracağını varsayar(örneğin, gelecekteki projenin gerçekçi bir şekilde planlanmasına yardımcı olabilecek bilgiler sağlayarak).

Proje çalışma sisteminin başarılı bir şekilde yönetilmesini sağlama araçları

Yazılım geliştirmede, proje sistemini iyi yönetme hedefine ulaşılmasını tehlikeye atabilecek önemli bir sorun, proje gereksinimlerinin genellikle geliştirme sırasında (müşteri/kullanıcı veya hatta geliştirme ekibi üyeleri tarafından) değişip projeye yönelik beklenmeyen talepler.

Etkili ürün değişiklik kontrolü, proje çalışma sistemi üzerindeki bu tür rahatsızlıkları sınırlamanın bir yoludur. Yöneticinin proje başlamadan önce izin verilen değişiklikler için kriterler belirlemesini ve tüm değişikliklerin yeterli koordinasyonunu, iletişimini ve belgelenmesini sağlamasını gerektirir.

İzin verilen değişikliklere ilişkin kararlar, sağlam bir ekonomik temelde (bu, bu değişiklikleri gerçekleştirmek için gerekli yeniden planlamanın ekonomik etkisinin dikkate alınması anlamına gelir) alınması gerekirken, tek başına ekonomik faktörler bu kararı kontrol etmemelidir.

Örneğin, şunu da dikkate almak gerekir:

  • önerilen bir değişikliğin teknik ekip üzerindeki olası etkisi nedir (negatif olarak, bu, ekibin gurur duyduğu bir teslimatın hurdaya çıkarılması durumunda olduğu gibi, çalışma programlarının aksamasına ve kişisel hayal kırıklığına neden olabilir;
  • olumlu olarak, önerilen bir değişiklik, ekip üyelerinin, hem kendilerinin hem de müşterinin güvenini yitirdiği bir teslimat üzerinde çalışmaktan kaçmalarına olanak sağlayabilir);
  • potansiyel faydalar ve zararlar ortadan kaldırıldıktan sonra, sistem kalitesinin bozulmaması için sıkı kontrol altında yapılıp yapılmayacağına dair belirli bir değişikliğe karar verilirse,
  • tüm değişikliklerin etkisinin proje takvimine ne ölçüde yansıtılabileceği;
  • geliştirme sürecine devam eden müşteri katılımının doğası ve derecesi nedir? (Müşteri, proje ekibinin iş gereksinimlerinin anlaşılmasıyla birlikte ürünün ve uygulamasının özelliklerini gerçekten anladığında, değişiklikleri sürdürme çabasında bir müttefik olma olasılığı daha yüksek olduğundan, bu yardımcı olabilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir