Hedef Bağlamı
Hedef Bağlamı
Sıfırdan proje yönetim modelinin somut örneğini geliştirirken, belirli bir hedeften ve belirli bir aşama bağlamından başlanır ve yöneticinin proje çalışma sistemi üzerinde etkili bir şekilde hareket etme arzularını ve yeteneklerini en iyi yansıtan PMAC oluşturulur.
Ancak, gerçek yazılım geliştirme proje yönetimi uygulamaları tamamen kendine özgü değildir. Yani, hedefler ve aşamalar tarafından belirlenen kısıtlamalar, kaba terimlerle oldukça kararlıdır ve belirli amaçlara yönelik araçlar olarak hareket etmek üzere geliştirilen PMAC’ler, genellikle benzer işlem modellerini içerir (en azından, kaba bir iyileştirme düzeyinde bakıldığında).
Uygulamada, proje yöneticileri PMAC oluşturma teknikleri ile PMAC seçimi ve uyarlama tekniklerinin bir karışımını kullanır. İkinci durumda, seçilen PMAC’ler önceden (en azından kısmen) bir tür pre-formal şekilde modellenmiş olacaktı.
Örneğin, standart bir yönetim metodolojisini takip etmek, metodoloji tarafından dayatılan kısıtlamaları ve reçeteleri temsil etmek üzere kısmen önceden yapılandırılmış bir PMAC seçimini içerebilir. Proje yöneticisinin görevi, önceden tanımlanmış metodolojik kısıtlamaları ihlal etmeden mevcut koşulları karşılamak için önceden yapılandırılmış parçaları uyarlamak veya ek parçalar oluşturmak olacaktır.
Bu strateji, örneğin standart planlama veya izleme prosedürlerinin oluşturulmasıyla ilgilenen PMAC’lerde oldukça yaygındır, ancak daha fazla esnekliğin gerekli olduğu PMAC’lerde daha az kanıt vardır.
Bu, tutarlı operasyonların doğası ve sıralaması hakkında yüksek derecede belirsizlik gerektiren, başarılı bir şekilde tamamlanmalarını sağlayacak olan PMAC’lerde ve buna bağlı olarak, bir beklenmedik durum yerine a priori, bir yöneticinin yapabileceği düşük kontrol derecesi gerektiren durumdur. sonuçları üzerinde var.
Bu tür bir esneklik genellikle proje yönetim sisteminin diğer sistemlerle sınırında yürütülen, yönetici ve diğer sistemler (yüklenici kuruluştaki diğer yöneticiler, müşteri kuruluş, proje ekibi üyeleri) arasındaki işlemleri içeren PMAC’lerde gereklidir. , ve benzeri). Sınırları aşan PMAC’lerin tipik örnekleri, müzakere (örneğin, müzakere değişiklikleri veya kaynaklar) veya yapılandırılmamış etkileşimler (örneğin, takım problemlerini ele alma) içerenlerdir.
Bununla birlikte, diğer PMAC’ler, yürütmeleri diğer sistemlerden gelen bilgilere ihtiyaç duysa da (örneğin, işin ilerleyişi hakkında) faaliyetin gerçekleştirilmesi, bu bilgiler bir kez aktarıldıktan sonra diğer sistemlerle herhangi bir işlem yapılmasını gerektirmediği anlamında tamamen dahili olarak kabul edilebilir. yöneticiye açıktır.
Bu tür PMAC’lerin tipik örnekleri, proje planlama ve raporlamaya odaklananlardır. Bu tür PMAC’lerde, yöneticinin, bu sonuçların geçerli olmasını sağlamak için, kendi faaliyetlerinden etkilenecek veya sonuçlarının alıcıları olacak diğer sistemler hakkında da bir görüşe sahip olması gerektiği doğrudur. onlar için tatmin edici. Ancak, sonuçlarının sorumluluğu (ve dolayısıyla yürütme kontrolü olasılığı) tamamen proje yöneticisine aittir.
Genel olarak, içsel faaliyetler yöneticiye, sınırları aşan faaliyetlere göre sonuçlarının nasıl kontrol edileceği konusunda daha düşük derecede bir belirsizlik sunar. Sınırları aşan faaliyetlerin yürütülmesinde, yönetici yalnızca kendi davranışı üzerinde kontrole sahiptir ve faaliyetin yürütülmesi sırasında etkileşime girmesi gereken diğer sistemin potansiyel davranışı hakkında çok az bilgiye sahip olabilir.
İşlem yapması gereken diğer kişilerin niyetleri, eylemleri ve tepkileri hakkındaki belirsizliğin yüksek olması muhtemeldir ve bu, projenin etkin yönetimi için ciddi bir tehdit oluşturabilir. Bu, özellikle müşteriyle veya kendi organizasyonundaki diğer yöneticilerle yapılan işlemleri içeren sınırları aşan faaliyetler için geçerlidir.
Google Ads teklif stratejileri
Tıklama sayısını En üst Düzeye Çıkarma
Teklif stratejisi öğreniyor
Buna karşılık, proje yöneticisi, bu sistemle yaptığı işlemlerin sonucunu kontrol etmek için proje çalışma sistemi üzerindeki yürütme yetkisini kullanabilir. Bu, sınırın proje yönetim sistemi ile proje çalışma sistemi arasında yer aldığı, sınırları kapsayan faaliyetlerde yer alan belirsizliği azaltabilir.
Ancak, bu kontrolü uygulamak için seçtiği yol, tartıştığımız şekilde projede ilerlemeyi teşvik edebilir veya caydırabilir. Örneğin, otoriter bir yönetim tarzı bu tür belirsizliği neredeyse sıfıra indirir ama aynı zamanda proje ekibi içinde büyük bir memnuniyetsizlik ve kırgınlığa neden olabilir. Bu da proje için ciddi sorunlara yol açabilir.
Özet olarak, sınırları aşan faaliyetlerin başarısı veya başarısızlığı, yöneticinin üzerinde hiçbir kontrolünün olmadığı diğer sistemlerle yapılan yönetsel işlemlerin başarısına veya başarısızlığına bağlı olduğundan, bu faaliyetleri modelleyen PMAC’lerin incelikli, yerel yapısı~ çok daha fazladır. dahili faaliyetlere göre daha akıcıdır: Beklenmedik durumlara yanıt vermek için yerel prosedürler oluşturmak için çok şey geçici düzeltmelere bağlıdır.
Bu gibi durumlarda, ilgili PMAC’lerin iç yapısı (hangi operasyonların hangi proje veri modeli varlıklarında hangi koşullar altında ortaya çıkacağını detaylandırır) genellikle ortaya çıkan her durumu ele almak için geçici olarak yeniden oluşturulur.
Bu nedenle, sınırları kapsayan PMAC’ler için, verilen ön-formal tanımlamalar, yalnızca bu türden tipik bir PMAC’nin neler içerebileceği konusunda bir kılavuz olarak alınmalıdır. İçinde, bu tür PMAC’lerin herhangi biri için tipik iyileştirmeleri tartışmıyoruz, çünkü onlar için tipik bir iyileştirme diye bir şey yoktur.
İçinde, standart planlamanın daha da iyileştirilmesini tartışıyor, riskleri analiz ediyor, fiili planlama yapıyor, izleme prosedürlerini kuruyor ve PMAC’lerdeki tutarsızlıkları ve istisnaları belirleyip tahmin ediyoruz. Bu PMAC’lerin her birinin iç yapısının, pratik uygulamalarda, sıfırdan oluşturulmak yerine seçilmesi ve uyarlanması daha olasıdır. Bu nedenle, bu PMAC’leri tipik iyileştirmeler açısından tanımlamak daha mantıklıdır.
Tipik proje yönetimi aktivitelerinin (örn. PMAC’ler) önceden resmi tanımlarını geliştirirken, açıklanan PMAC modellemesi kuralları ve sınırları kapsayan ve dahili proje yönetimi arasındaki farkla birlikte yönetim faaliyetlerine ilişkin gayri resmi tanımlarımızı dikkate aldık. faaliyetler anlatılmıştır.
Burada açıklanacak olan tipik PMAC’lerin her birinin ön resmi açıklaması aşağıdakilere göre düzenlenmiştir:
- işlevi, yani başarmayı amaçladığı şey;
- türü, sınırları aşan bir faaliyet mi yoksa dahili bir faaliyet mi olduğunu tanımlar; tipik girdi, önkoşul testine bağlıdır. @ ile işaretlenen girdi yüklemlerinin genellikle ön koşul testinin geçmesi ve PMAC’nin etkinleştirilmesi için gösterilen değere sahip olması gerekir.
- aktivasyonunun bir sonucu olarak üretilen tipik çıktı yüklemleri. Sonuçların tümü (yani, proje veri modeli örneklerindeki değişiklikler) mutlaka çıktı tahminlerine yansıtılmayacaktır.
Çıktı tahminlerinin ana işlevi, daha sonra diğer PMAC’ler için faydalı girdi olarak hizmet edebilecek olan bu PMAC’ın aktivasyonu yoluyla elde edilen sonuçlar hakkında bilgi tutmaktır.
Google Ads teklif stratejileri Teklif stratejisi öğreniyor Tıklama sayısını En üst Düzeye Çıkarma