İnternet Teknolojilerini Kullanmak – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

İnternet Teknolojilerini Kullanmak – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

17 Ocak 2023 İnternet Teknolojileri Nedir Teknolojinin doğru Kullanımı maddeler halinde Teknolojinin Doğru Kullanımı sunum 0
Maksimum Eşleştirme Algoritması

Verimliliği Artırmak ve Değer Katmak İçin İnternet Teknolojilerini Kullanmak

İnternet kullanımındaki son patlama ile eğitimciler, BT’yi eğitim sürecine dahil ederek fayda elde etme girişimlerinde İnternet’e yöneliyor. Bu makalede, sadece üniversite düzeyinde konu teslimi ele alınmıştır.

Bu tür faaliyetlerden beklenen faydalar, uygulanan BT çözümünün itici motivasyonuna bağlıdır. Birçoğu üniversiteyi bir iş olarak algılamasa da (ve burada savunulmuyor), yüksek öğretimde internetin mevcut kullanımlarını firmaların BT’yi kullanma nedenleriyle ilgili geleneksel teori ile eşleştirmek yine de mümkündür.

Öğrenme sürecinin kendisi için kullanılan eğitimde internet teknolojileri ana paydaş olarak öğrenciyi hedeflemektedir. Motivasyon, daha yüksek kaliteli bir sonuç elde etmek için öğrenme sürecinin güçlendirilmesi olsa da, bunu daha önce tanımlanan “yönetsel karar vermenin desteklenmesi” kavramıyla gevşek bir şekilde eşleyebiliriz.

Bu tür teknolojiler, eğitimcilerin her bir öğrencinin öğrenme ilerlemesine ilişkin çok daha karmaşık bir analiz elde etmelerine olanak tanır ve böylece onlara bu süreci etkilemek için atılacak adımlar konusunda karar destek araçları sağlar.

Paydaş olarak akademisyeni hedefleyen teknoloji çözümleri, daha önce tanımlanan “iş operasyonunun desteği” ile eşlenebilecek iyileştirmeler veya verimlilikler uygular. Bu tür uygulamalardan elde edilen iyileştirmeler veya verimlilikler genellikle otomatik kayıt tutma ve daha hızlı işlem süresi şeklindedir ve sonuçta akademik zaman açısından daha düşük maliyetler ve öğrencilere katma değer sağlar.

Varsayılan olarak, üniversite ayrıca yukarıdaki teknoloji iyileştirme türlerinden herhangi birinin uygulanmasında paydaş olur. Öğrenciler ve personel tarafından teknolojinin bu tür kullanımlarından elde edilen faydalar, nihayetinde kurum için daha düşük maliyetler veya daha fazla ve/veya daha kaliteli bilgi sağlanması anlamına gelir.

Bu tür sistemlerin faydaları, daha önce teknolojiyi iş hayatında kullanmanın bir nedeni olarak tanımlanan “stratejik avantajın desteklenmesi” kavramına (Porter’ın düşük maliyet ve farklılaştırma stratejileri olarak) eşlenebilir.

Bu kurumlar kendilerini bir işletme olarak göreceklerse, o zaman konu tesliminde BT’nin başarılı bir şekilde kullanılması, üniversiteye ticari rakipleri olarak kabul edeceği diğer üniversitelere göre stratejik bir avantaj sağlayabilir.

Öğretimin çevrimiçi olarak desteklenmesinden elde edilen bildirilen avantajların çoğu, verimlilik, esneklik ve/veya uygunluk açısından maliyet tasarrufu ile ilgilidir.

Bunlar, ticari dünyada daha düşük maliyet ve mallara daha hızlı erişimin geleneksel katma değer faydalarını temsil eder. Böylece para tasarrufu, zaman tasarrufu, iyileştirilmiş kalite ve daha iyi ürün bilgisi ölçümlerini, öğretimi desteklemek için BT’nin tanıtılmasından elde edilen faydaları ölçmek için kategoriler olarak kullanabiliriz.


İnternet Teknolojileri Nedir
Teknolojinin doğru Kullanımı maddeler halinde
İnternet teknolojisi
Teknolojinin Doğru Kullanımı sunum
İnternet Teknolojileri nelerdir
Bilişim Teknolojileri
Web Teknolojileri Dersi Nedir
İnternet Nedir


IS DÜNYA ÜYELERİ ARAŞTIRMASI

Yazarlar, İnternet’in yüksek öğretim eğitimcilerine, kurumlara ve öğrencilerine sunabileceği katma değerli faydaların ne ölçüde takdir edildiğini araştırmakla ilgilendiler. İlk olarak, var olan takdir düzeyi hakkında bir ilk fikir edinmek için IS World tartışma listesi aracılığıyla basit bir anket yapıldı.

IS World, dünya çapında bilgi sistemleri akademisyenleri ve araştırmacılarının yararlanması için oluşturulmuş Web tabanlı bir kaynaktır. IS World tartışma listesine genel bir e-posta gönderildi. Yüksek öğretim eğitimcilerinden, yüksek öğretimde İnternet kullanımlarını ve bu kullanımların kurum ve öğrenciler için nasıl katma değer sağladığını özetleyen bir yanıt vermeleri talep edildi.

Ankete katılanların tümü, kendilerine yardımcı olacak en az bir İnternet kullanım türü olarak tanımlamıştır. 10 kişiden yaklaşık yedisi idari kullanımları benimsedi ve kabaca aynı oranda eğitimsel kullanımları benimsedi. Bu, literatürde tanımlanan teknolojinin yükseköğretim alanında kabul edileceği fikrini desteklemektedir. Aşağıdaki bulgular, eğitimcilerin yüksek öğretimde İnternet’in katma değerli kullanımlarını belirledikleri fikrini desteklemektedir.

İdari kullanımlar için en yaygın fayda, kuruma ve öğrencilere zaman kazandırmaktı. İdari faydaların çoğu her iki grup için de benzerdi, “tasarruf etme” dışında (katılımcıların iki katından fazlası, kurumun öğrencilerden daha fazla para biriktirdiğini hissetti).

“Bilgi sağlama” idari kullanımları en sık kullanılanlardı (önemli duyurular, programlar/zaman çizelgeleri, ödev ve not dağılımı). Daha “etkileşimli” seçenekler, ödev toplama ve öğrenci kaydı daha az yaygındı. İnternetin eğitimsel kullanımları, öğrenciler için kurumlardan biraz daha fazla fayda sağlıyor olarak görülüyordu.

Kullanımları, idari kullanımlara göre ortalama olarak daha fazla bilgi sağlıyor ve kaliteyi artırıyor olarak görülüyordu. İdari kullanımlarda olduğu gibi, kurulumu en kolay eğitimsel özellikler en sık kullanılanlardı (ders/konu notlarını dağıtma, harici bağlantılar sağlama).

Daha “etkileşimli” seçenekler, tartışma listeleri ve çevrimiçi sohbet grupları daha az yaygındı. Yanıt verenlerin yaklaşık dörtte üçü öğrencilerin sorularını yanıtlamak için (muhtemelen e-posta yoluyla) İnternet’i kullandı. İdari kullanımlarda olduğu gibi, faydaların çoğu öğrenciler ve kurum için benzerdir, faydaların kurum için öğrencilerden daha fazla para kazandırdığı durumlar için (yine) bazı farklılıklar vardır.

Daha fazla katılımcı, idari kullanımlardan ziyade kurumlara göre öğrencilere akan eğitimsel kullanımların faydalarındaki farklılıkları gördü. Kullanımların üçünde zamandan tasarruf, belirlenen en yaygın fayda değildi. Bunlar, geliştirilmiş bilgi kalitesinin ve daha fazla bilginin daha yaygın olarak tanımlandığı ek kaynaklara, tartışma listelerine ve çevrimiçi sohbetlere harici bağlantıların sağlanmasıydı.

Öğrencilere daha iyi hizmet sunmaya yönelik “katma değer” fırsatları olgunlaşmaya başladıkça, internetin eğitim amaçlı kullanımına yönelik araştırmaların artarak devam edeceğine inanıyoruz. Aynı zamanda, yönetimsel kullanımların, belki de öğrenme çıktılarına ayrılmış bir araştırma yapısı veya tanınması olmaksızın genişlemeye devam edeceğine inanıyoruz. Bu anlaşılabilir bir durum olsa da, internetin sağlayabileceği yönetimsel iyileştirmeler tamamen göz ardı edilmemelidir.

Yüksek öğretim eğitimcilerinin çoğu, mevcut sunum biçimlerini tamamlamak için İnternet’i kullanır. Daha da önemlisi, İnternet verilen konular ve kurslar için bir dizi katma değerli ek fayda sağlıyor.

Katma değerli faydaların uygulanabileceği konu sunumunun iki yönü vardır ve bu, bir konuyla ilişkili idari görevler ve eğitim görevleridir. Öğretimin çevrimiçi olarak desteklenmesinden elde edilen bildirilen avantajların çoğu, verimlilik, esneklik ve/veya rahatlık açısından maliyet tasarrufu ile ilgilidir.

Bunlar, ticari dünyada daha düşük maliyet ve mallara daha hızlı erişimin geleneksel katma değer faydalarını temsil eder. Para tasarrufu, zaman tasarrufu, iyileştirilmiş kalite ve daha iyi ürün bilgisi ölçütleri, öğretimi tamamlamak için BT’nin tanıtılmasından elde edilen faydaları ölçmek için kategoriler olarak kullanılabilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir