İşlem Yapma Hedefleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

İşlem Yapma Hedefleri

28 Mayıs 2023 Hedef davranış örnekleri Hedef ve hedef DAVRANIŞ örnekleri 0
Çıkarım Yapmada Kullanılan Bilgi

İşlem Yapma Hedefleri

Proje ortamıyla iyi bir şekilde işlem yapma hedefine ulaşılması isteniyorsa, projeden dış paydaşların gereksinimleri ile projeden bu dış paydaşlara proje çıktıları arasındaki eşleşme sağlanmalıdır.

Ancak bunu sağlamak, başarılı bir işlemin sonucu olmadığı için her zaman kolay değildir (yani, “gereklilikleri projenin başında alın ve sonuçları projenin sonunda sağlayın”). Gereksinimler genellikle proje geliştirme sürecinde değişir ve sonuçların bu dış paydaşlara projenin ömrü boyunca sürekli olarak sağlanması gerekir.

Proje ürünlerinde gereksinimlerin tam olarak karşılandığından emin olmak için, proje yöneticisi tarafından, proje gereksinimlerinin projenin çıktıları aracılığıyla karşılanmasını garanti edebilen doğrulama ve kalifikasyon güvencesi için hükümler yapılmalıdır.

Doğrulama ve kalite güvencesi, geliştirmenin farklı aşamalarında çeşitli şekillerde gerçekleşir. Bir projenin erken aşamalarında, proje için gereklilikleri ve spesifikasyonları yeterince tanımlamak ve detaylandırmak için müşteri katılımı çok önemlidir; proje oluşturulduktan sonra, prototip oluşturmanın veya gereksinim spesifikasyonlarının gelişimini artıran diğer tekniklerin sürekli kullanımı, yöneticinin planlamasını şekillendirmede çok başarılı olabilir.

Yöneticinin planlamasında doğrulama ve kalite güvencesi ile bağlantılı olarak kontrol edilmesi gereken bazı hususlar şunlardır:

  • Tuzaklardan kaçınmak için tasarım ve geliştirme aşamalarında gözden geçirmeler, gözden geçirmeler ve/veya denetimler için yeterli önlemin alınıp alınmadığı;
  • Ürün geliştirmenin ilk aşamalarında kusurları ortadan kaldırmak daha sonraya göre çok daha ucuz ve çok daha kolay olduğundan, test ve sistem denetimlerinin, geliştirme döngüsünün en erken uygun noktalarında doğrulama sağlamak üzere planlanıp planlanmadığı;
  • Ürünün, müşterinin istediğini söylediğinden çok, müşterinin gerçekte istediği ile örtüştüğünden emin olmak için, ürün geliştirme ve test etme aşamalarında doğrulama faaliyetlerine devam ediliyorsa,
  • Teslim tarihinden sonra ürüne ulaşma ve düzeltme imkanları belliyse geçerlidir.

Bu tür endişelerin yöneticinin planında dikkate alınıp alınmadığının dikkate alınması, proje ortamı ile iyi bir şekilde işlem yapma hedefine ulaşmada önemli bir unsurdur.


Hedef davranış örnekleri
UDA hedef davranış örnekleri
Hedef ve hedef DAVRANIŞ örnekleri
Özel eğitim hedef davranış örnekleri
Amaç ve hedef cümleleri
Öğretimsel hedef örnekleri
Hedef davranış nedir
Özel Eğitim hedef davranış yazma


Proje Çalışma Sistemini İyi Yönetmek

Proje için mevcut dış gereksinimler tatmin edici bir dereceye kadar netleştirilmedikçe, projenin başarılı olması pek olası değildir. Ancak, açıklığa kavuşturulmuşlarsa, projenin başarısı yalnızca yöneticinin proje çalışma sistemini iyi yönetme hedefine ulaşma becerisine bağlı olacaktır.

Bu, etkili bir şekilde üç hedefe ulaşılmasını gerektirir: (a) dış paydaşların gereksinimlerini proje çıktılarına çevirecek bir proje planı oluşturmak ve uygulamak, (b) bu plan ile projenin gerçekliği arasındaki ilişkiyi süreç boyunca sürdürmek. projenin yürütülmesi ve (c) proje çalışmasını tüm yönleriyle kolaylaştırmak. Bu hedeflere ulaşmanın neyi gerektirdiği aşağıda tartışılmaktadır.

Proje yöneticisine genellikle, proje ortamıyla iyi bir şekilde işlem yapma hedefine ulaşılmasının dayattığı kısıtlamaları karşılayan bir proje planını nasıl oluşturacağı ve uygulayacağı konusunda önemli bir takdir yetkisi verilir.

Plan geliştirmenin amacı, proje için mevcut kaynak türlerini (mekanik, finansal, insan vb.) diğer paydaşların projeden ihtiyaç duyduğu kaynak türlerine (örn. , çıktıları) bağlıdır.

Zaman, finans ve kaynak mevcudiyeti (kaynak seviyelendirme dahil) üzerindeki kısıtlamalar genellikle belirlenir ve proje ortamıyla iyi bir şekilde işlem yapma hedefini karşılarken bu amaca ulaşmak için bunlara uyulması gerekir.

Tanımlanabilecek bireysel görevlerin planı oluşturmak için birbirine bağlanması gerektiğinden, bir proje planı oluşturma hedefi aynı zamanda görevler arası bağlantıların temel içeriklerini karakterize eden ürünleri tanımlama ihtiyacını da yansıtır.

Planın uygulanması, farklı düzeylerde tutarlı bir görev ayrışımının varlığını ve geliştirilen iş kırılım yapısında tutarlılığı gerektirir. Bu, proje yöneticisinin projesinin ana hatlarını çizebilmesi ve tüm detayların düzenli, verimli ve zamanında ele alınmasını sağlaması ve böylece yürütülmekte olan proje için iyi bir temel sağlaması açısından önemlidir.

Planlamada kullanılan iş kırılım yapısı, tahminlemede dikkate alınması gereken değişkenler arasındaki ilişkileri ortaya koymalı ve makul personel ve çizelgeleme tahminlerinin yolunu açmalıdır.

Yöneticinin, ne olursa olsun simülasyonları yoluyla, planın uygulanmasının, kapsaması öngörülen durumlar yelpazesindeki kısıtlamaları ve gereklilikleri karşılamasının muhtemel olup olmadığını incelemesi de önemlidir. Planlanan proje çalışma sistemini temsil eden plan yapısının gerçekte gerçekleştirilecek olan proje çalışmasına temel oluşturması için çeşitli görevlere (uygunluk kısıtlamalarını karşılayan) uygun gerçek kaynaklar tahsis edilmelidir.

Proje yöneticisinin planını değerlendirirken (ve dolayısıyla bu amaca ulaşırken) iyi bir proje planına ilişkin dikkat etmesi gereken bazı hususlar şunlardır:

  • gereksinimler spesifikasyonunda eksiklikler veya tutarsızlıklar varsa
  • görev ayrışımı için bir temel olarak kullanılır;
  • planlama için temel olarak kullanılan görev ayrışımının ne kadar eksiksiz olduğu;
  • bireysel görevlerin ve bunlar arasındaki arayüzlerin karmaşıklığının ne kadar iyi tahmin edildiği;
  • görev zamanlamasındaki paralel yollar arasındaki bağımlılıkların ne kadar büyük olduğu;
    gerçekleşmesi muhtemel faaliyetler için tahmini tamamlanma sürelerinin ne kadar doğru olduğu (hataların ele alınması için ayrılan süre dahil);
  • kaynak tahminlerinin ne kadar iyi olduğu (örneğin, hastalanan insanlar için içlerinde hangi hükümlerin yapıldığı; bireysel bilgi sahiplerine ne kadar bağımlılık olduğu; kaynakların diğer projelerle çatışmalara yol açabilecek şekilde zaman paylaşımı olup olmayacağı).

Bu hedefle motive edilen tipik proje yönetimi faaliyetleri şunları içerir: iyileştirmelerin belirlenmesi, değişikliklerin müzakere edilmesi, standart İktisadi planlama, yönetim sürecinin uyarlanması, gereksinimlerin ve çıktıların onaylanması ve (planın hazırlanması) vb.

Bir proje planı oluşturma ve uygulama hedefi altında, sonraki plan değiştirilebilir bir varlık olarak görülür (yani, yapısı geliştirilebilir ve yeniden kullanılabilir, parametreleri what-if simülasyonlarında manipüle edilebilir.

Bununla birlikte, planlanan proje çalışma sistemi ile proje gerçekliği arasındaki ilişkiyi sürdürme hedefi kapsamında, planın yapısı ve parametreleri, gerçek projedeki gözlemlenebilirlere karşı bir kriter olarak kullanılabilecek tek, tutarlı bir somutlaştırmada gruplandırılmıştır. çalışma sistemi haritalanabilir ve karşılaştırılabilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir