Kablosuz Ara Yazılım – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Kablosuz Ara Yazılım
Ara yazılım, dağıtılmış bilgi işlemde yeni bir kavram değildir. İlk olarak 1990’larda dağıtılmış yazılım mimarisini tanımlamak için kullanılan bir terim olarak kabul edildi ve o zamandan beri bilgisayar ağlarındaki artış ve bunun sonucunda dağıtılmış sistemlerin kullanılmasıyla önemli ölçüde gelişti.
Aşağıda, orta katman yazılımının önerilen ve ara yazılım kavramlarını somutlaştıran bir tanımı yer almaktadır: “Ara yazılım, ağ işletim sistemleri ile uygulama bileşenleri arasında, dağıtılmış bileşenlerin iletişimini ve koordinasyonunu kolaylaştıran bir katmandır”.
Ara yazılım, sistemler arasındaki heterojenliği çözdüğü ve uygulama mühendislerinin bağlantılarına değil uygulama gereksinimlerine odaklanmaları için daha yüksek düzeyde ilkellikler sağladığı için, dağıtılmış sistemler oluşturma sorununu basitleştirmek için endüstride yaygın olarak benimsenmiştir.
Ara yazılımın özel bir alt kümesi olarak kablosuz ara yazılım, kablosuz ağların yaygınlaşması nedeniyle son on yılda artan bir önem kazandı. Ek olarak, son birkaç yılda mobil cihazlar sektörünün gelişiminde bir artış var.
Kişisel Dijital Yardımcılar (PDA’lar) ve yeni nesil cep telefonları, farklı türde ağ hizmetlerine erişme ve birçok uygulamayı çalıştırma yeteneğine sahiptir.
Bu yeniliklerle başa çıkmak için, mobil cihazlar ve kablolu bir ağ üzerindeki sunucular arasında veri erişimi için güvenilir bir kanal sağlamada kablosuz ara yazılımın rolü giderek daha önemli hale geldi. Bu, mobil istemcide çalışan uygulamaların kurumsal sunucularda barındırılan uygulama diyaloglarıyla senkronize olmasını ve bu diyaloglara katılmasını sağlar.
Kablosuz ara yazılım, genellikle kablosuz cihaz ile kablolu bir ağda bulunan uygulama veya veriler arasında bir kablolu ağ üzerinde bulunan bir ara yazılım bileşenidir.
Ara katman yazılımının amacı, kablosuz ve kablolu cihazlarda (Kablosuz Ağlar) çalışan bileşenler arasında bir iletişim kolaylaştırıcı görevi görerek kablosuz ağ üzerinde çalışan uygulamaların performansını artırmaktır.
Kablosuz ara yazılım, dağıtılmış bir uygulamadaki bileşenler arasında iletişimin başarısız olabileceği sayısız yolu ele alarak bir iletişim kolaylaştırıcı görevi görür.
Diğerlerinin yanı sıra, bir bileşenin isteyerek ama beklenmedik bir şekilde hattan çıkması, bir bileşenin beklenmedik bir şekilde sona ermesi, bir bileşenin bir talebe makul bir süre içinde yanıt vermemesi ve iletişimin yarıda kesilmesi gibi birçok başka neden iletişim hatasının kaynakları arasında sayılabilir.
KABLOSUZ AĞ TÜRLERİ
Şu anda, iletim menzillerine göre kategorize edilebilen ve iletimin gecikme süresi ve bant genişliği özelliklerinde önemli ölçüde farklılık gösteren iki farklı kablosuz ağ türü vardır.
Sabit Kablosuz Ağlar
Sabit Kablosuz Ağlar, nispeten kısa iletim mesafesine sahip kablosuz vericiler kullanır ve normalde IEEE 802.11 standartlarından birine karşılık gelir. Bu tür ağlar, düşük gecikme süresi, yüksek bant genişliği ve nispeten iyi güvenilirlik gibi sabit kablolu ağların birçok özelliğine sahiptir.
Bu ağlar, Starbucks kahve dükkanı, havayolu bekleme salonu veya şirket ofisi gibi belirli bir alanda kullanılma eğilimindedir. Bu tür kablosuz ağlar için, normalde kablolu ağlarda kullanılan ve bu şekilde kullanılabilen standart ara yazılım, giderek yaygınlaşan XML ve SOAP gibi fiili standart süreçler arası iletişim mekanizmalarıdır.
Mobil Kablosuz Ağlar
Bu kablosuz ağlar ağırlıklı olarak mobil cep telefonları veya uydu iletişimleri gibi oldukça mobil istemcilere hizmet vermek için kullanılır.
Bu tür ağlar son derece yüksek gecikme süresine, nispeten düşük bant genişliğine ve daha fazla güvenilmezliğe sahiptir, çünkü müşteri ile iletişimi kesintiye uğratmak için herhangi bir sayıda kesinti meydana gelebilir. Bu tür bir ağ, M-ticaret için giderek daha fazla kullanılmaya başlandığından, ek zorlukların üstesinden gelmek için özel ara katman yazılımı gerekir.
Bu girdinin geri kalanının atıfta bulunduğu, bu tür bir kablosuz ağdır (yani, yüksek gecikme süresi, düşük bant genişliği, güvenilmez ve güvensiz ağlar).
Intel PROSet/Wireless Software
Intel PROSet Kablosuz Yazılımı indir
wifi driver windows 7 64-bit indir
Intel Wireless-AC 9560 driver
intel wireless driver windows 7 64-bit
Windows 7 WiFi Driver yükleme
intel wireless driver windows 10 64-bit
WiFi programı indir Windows 7
KABLOSUZ ORTA YAZILIM İÇİN ZORLUKLAR
Kablosuz ara yazılım, kablosuz ortamın doğası gereği birçok zorlukla karşı karşıyadır. Bu zorluklar, kablolu ortamlar için tasarlanmış standart veri iletişim yöntemleriyle yeterince ele alınmamaktadır.
Ara yazılımın ana avantajlarından biri, uygulamaların yeniden yazmaya gerek kalmadan birden çok platformda çalışmasına izin vermesidir. Bu nedenle, kablosuz ara yazılım, heterojen cihazları desteklemeli, uygulamaların bir cihazdan diğerine taşınmasına izin vermeli ve ek olarak, az miktarda bellek ve işlem gücü eksikliği gibi mobil cihazların sınırlamalarını ele almalıdır. Mobil cihazlardaki kablosuz ara yazılımın, geleneksel sabit hat sistemlerinde bulunmayan bazı belirgin sorunları vardır.
Bağlantısız Çalışma
Kablosuz iletişim cihazları, mobil olmayan uygulamalardan çok daha sık olarak ağ bağlantısını kaybetme ve yeniden kazanma eğilimindedir. Ara katman yazılımı, kesintili iletişim bağlantılarıyla başa çıkabilmeli ve sunucu ile kablosuz cihaz arasında önemli verilerin iletilmesini sağlayan yazılım katmanlarını uygulayabilmelidir.
Kaynak Kısıtlamaları
Mobil uygulamalar, küçük ROM ve RAM kullanım alanlarının yanı sıra CPU döngülerinin ve pil gücünün düşük kullanımı için agresif bir şekilde optimize edilmelidir.
Çoklu Taşıyıcılar
İnternet uygulamalarının yalnızca HTTP veya TCP/IP’yi desteklemesi gerekir. Kablosuz uygulamalar, birçok farklı ağda çalışacak şekilde yazılmıştır. Bir kablosuz ağdaki taşıyıcı, kablosuz taşıyıcılarının SMS, GPRS, Kızılötesi, Bluetooth veya HTTP olabileceği bir taşıma mekanizmasıdır. Bir taşıyıcı için yazılan bir uygulamanın başka bir taşıyıcı üzerinde çalışabilmesi için tipik olarak önemli değişikliklerden geçmesi gerekir.
Heterojen Yazılım
Kablosuz cihaz pazarında yaygın olan bir dizi işletim sistemi vardır. Bu sistemlere konulan bellek kısıtlamaları nedeniyle sunucu işletim sistemlerinin tüm özelliklerine sahip değildirler. Bu nedenle, ara yazılımın gerekli tüm donanım aygıtlarında etkili bir şekilde çalışabilmesini sağlamak genellikle zordur.
Genellikle, bir cihazda bulunan özellikler, farklı bir işletim sistemine sahip başka bir cihazda mevcut değildir. Örneğin, istemciler ve sunucu sistemleri arasındaki bileşenler için standart bir iletişim yöntemi olan nesne serileştirme, Windows CE.Net’te mevcut değildir.
Bu nedenle, cihazın bir CE cihazı olduğu durumlarda bileşenler arasındaki iletişimin programlanması, uygulama geliştiricinin nesneleri seri hale getiremeyen bir ara yazılım ürünü ile arayüz oluşturmasını gerektirir.
Intel PROSet Kablosuz Yazılımı indir Intel PROSet/Wireless Software intel wireless driver windows 10 64-bit Intel Wireless-AC 9560 driver intel wireless driver windows 7 64-bit wifi driver windows 7 64-bit indir WiFi programı indir Windows 7 Windows 7 WiFi Driver yükleme