Kampüs İçi Eğitim – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri
Kampüs İçi Eğitim ve Harmanlanmış Öğrenme
Tanımlanan vaka, bir Yeni Zelanda üniversitesinin işletme fakültesindeki bir lisans kursunda yer almaktadır. Ana çevrimiçi tartışma etkinliği, bir tartışma olarak şekillendirildi ve değerlendirildi. Tartışma ahlaki bir ikilem üzerine kurulmuş ve ilgili okumalar yapılmış ve hazırlık görevleri istenmiştir. Bu etkinlik, yüksek düzeyde öğrenci katılımı ve zaman zaman tutkulu ve hararetli tartışmalar üretti.
Katılımcılar hem Yeni Zelanda merkezli öğrencileri (yerel olarak Kiwi olarak adlandırılır) hem de Çin’den gelen uluslararası öğrencileri içermiştir ve bu nedenle vaka, her iki bakış açısından da öğrenmenin tanımlarını sunabilmiştir. Her sınıf, haftada iki saat yüz yüze, yeni konuların ve kavramların tanıtılacağı bir sınıfa sahipti ve bunu, örneğin okumalar, kısa sınavlar ve vaka çalışmaları gibi çevrimiçi etkinliklere dayanan bağımsız çalışmalar izledi. Çevrimiçi münazaranın görevi, harmanlanmış öğrenme ortamının odak noktasıydı ve 25 öğrenciyle röportaj yapıldı.
Araştırmanın sonuçları şunu gösterdi:
- çevrimiçi tartışmalar tüm öğrencilerin öğrenmesine yardımcı oldu,
- çevrimiçi gönderileri okumak, katılımı teşvik etti,
- gönderileri yazmak daha derin bir anlayışa yardımcı oldu,
- Akranlarla açık ve ikna edici bir şekilde iletişim kurma ihtiyacı, onların anlayışlarına da yardımcı oldu,
- Çinli öğrenciler, İngilizce olarak gönderileri okuma, düşünme ve yanıtlar hazırlama konusunda onlara zaman veren çevrimiçi özellikler sayesinde daha fazla katılabildi ve öğrenciler hiçbir zaman boş durmadı.
Öğrenme tasarımı, çevrimiçi tartışmalar yüz yüze sınıfla ve dersle (a) teorik kavramlar, örn. teoriler, tartışma konusu ve okuma ve teorilerin vaka çalışmaları/uygulanması, (b) görevi ve beklentileri netleştiren öğretmen, – herkesi çevrimiçi olmaya ve tartışma ve sınıftaki ilanlar hakkında konuşmaya teşvik etme ve (c) ) değerlendirmeleri. Çevrimiçi tartışmalar, yüz yüze derslerin tamamlayıcısı olarak görülmüştür.
Çevrimiçi bileşenin yüz yüze sınıfa eklediği başlıca iyileştirmeler, tartışmanın kayıt altına alınması, dinleme ve konuşma yerine okuma ve yazma, düşünme zamanıydı ve bunların tümü tartışmanın kalitesini artırdı. Ayrıca herkesin söz hakkı vardı ve bazı Kivi öğrencileri için sanal ortam, tartışmaya katılmanın daha kolay olduğu, diğer öğrencilerle aynı fikirde olmadığı ve ifade edilen fikirlerin genellikle daha dürüst olduğu anlamına geliyordu.
Çinli öğrenciler için bu özellikler, akranlarıyla sınıfta konuştuklarından çok daha fazla çevrimiçi konuşmalarını sağladı. Farklılıklar, öğrenme anlayışlarının çok daha fazla öğretmen odaklı olması ve sınıf tartışmalarına katılmayı zor bulmalarıydı. Münazarayı bir öğrenme etkinliği olarak sevmeseler de, çevrimiçi tartışmalarda akranlarıyla daha iyi etkileşime girdiler, eşzamansız ve metne dayalı yapıları onlara İngilizce okuma, düşünme ve fikirlerini ifade etme zamanı verdi.
Tüm öğrenciler için akran etkileşimi iki şekilde gerçekleşmiştir. Öğrenciler başkalarının gönderilerini okuyor ve düşünüyorlardı, ancak çevrimiçi tartışmanın gerçek potansiyel değeri, öğrencilerin başkalarının fikirlerine verdiği yanıtlarda ve bu etkinliğin anlayışlarını derinleştirme biçiminde yatıyordu.
Burada yanıt verme, tartışma gereklilikleri nedeniyle gerçekleşti ve eğer tartışma gönüllü olsaydı, o zaman daha düşük bir etkileşim seviyesi muhtemel olurdu. Bu, etkileşimin CMC ortamında içkin olmadığını gösterir ve müfredat tasarımının öğrencileri kendi iç konuşmalarının ötesine geçmeye ve akranlarıyla fikirlerini test etmeye başlamaya teşvik etmedeki önemli rolünü teyit eder. Diğer insanların bakış açıları, zihnimi açmam ve bir konu hakkında farklı açılar hakkında düşünmemi sağlama konusunda bana teğetler gönderirdi.
E-Kampüs Ankara
Online üniversite Türkiye
Aöf e-Kampüs
Online eğitim üniversite
e-kampüs giriş
E kampüs ÖRAV
Online eğitim mı olacak
Online eğitim ücretsiz
Bu öğrenciler için yer esnekliği, çevrimiçi tartışmalara çoğunlukla evde, nadiren de üniversitede veya işte katıldıkları anlamına geliyordu. Bu, üniversitelerde bilgisayar laboratuvarı erişimi için daha az talep ile sonuçlanabilir ve öğrencilerin üniversitelerden uzakta etkileşimli öğrenme için dizüstü bilgisayarları ve diğer mobil teknolojileri kullanmaya hazır olduklarını gösterdi.
Öğrenciler için zaman esnekliği, münazaraya günün veya gecenin herhangi bir saatinde erişebilmeleri anlamına geliyordu, böylece öğrenimlerini zaten yoğun olan yaşamlarına uydurdular. İçerik analizi, öğrencilerin münazarada her zaman görev başında olduğunu gösterdi ve görüşmeler, azaltılmış sınıf temas saatlerine rağmen, öğrencilerin katılımlarını kendi zamanlarında meydana geldiğini düşündüklerini ve boşa harcamak istemediklerini gösterdi.
Bu, öğrencilerin belirli bir süre orada bulundukları, kendi zamanları olarak görmedikleri ve bu nedenle sohbet etmek ve görevden ayrılmak için cazip olan sınıftan farklıydı. Ayrıca, çevrimiçi tartışmaların sosyalleşmenin uygunsuz olacağı bir öğrenme alanı olduğu konusunda güçlü bir anlayış vardı. Öğrencilerin fark ettikleri zaman esnekliğinin diğer boyutu, gönderileri okurken ve kendi katkılarını oluştururken düşünmeye zamanları olmasıydı.
Vaka, önemli bir aktivite olarak derslerine dahil edildiğinde, kampüste öğrencilerin çevrimiçi bir tartışmada öğrenmeye nasıl gittiklerini gösterdi. Öğrenciler için öğrenme bağlamının temel özellikleri etkinliğin değerlendirilmesi olarak belirlendi, tartışma tartışmalı bir konu üzerine bir tartışma olarak yapılandırıldı ve öğrencilerden akranlarına yanıt vermeleri istendi.
Çevrimiçi ortam, öğrencilerin metin tabanlı ve sanal, görsel veya eksenel ipuçlarının olmadığı, ancak zaman ve mekan esnekliği olan bir iletişim ortamında çalışması gerektiği anlamına geliyordu. Öğretmenin beklentileri ve etkinliği iyi belgelenmişti ve münazara hem içerik hem de beceriler açısından sınıf faaliyetleriyle iyi bir şekilde bağlantılıydı ve öğretmen sınıftaki münazara işlemleri hakkında düzenli olarak yorum yaptı.
Genel olarak, öğrenciler çevrimiçi ortamın öğrenmeleri için faydalarını anlattılar. Bunlardan en önemlisi, öğrencileri etkinlikle meşgul eden ve onlardan konumlarını net bir şekilde belirlemelerini ve bunu akranlarına iletmelerini gerektiren münazaranın metne dayalı doğasıydı.
“Yazma” tüm düşüncelerinizi bir nevi toplamanızı ve yoğunlaştırmanızı ve aslında ne düşündüğünüzü fark etmenizi sağlar çünkü ben çok düşünüyorum, beyninizde büyük bir düşünce ve şeyler karmaşası var, bu yüzden aslında onu yoğunlaştırıyor ve “bu gerçekten ne düşündüğümü” öğrenmenize yardımcı olur.
Bu örnekten ayrıca öğrencilerin, yüz yüze tartışmaları tamamlayıcı olarak çevrimiçi tartışmalarla öğrenmenin her iki yolunun da faydalarının açık bir şekilde tanınmasıyla birlikte, karışımı öğrenmelerinin etkili bir parçası olarak görme biçimleri de ortaya çıkıyor. Çevrimiçi bileşenin bir bütün olarak sınıf ve dersle entegrasyonunun önemi, tutarlılığını ve meşruiyetini oluşturmada açıktı.
Aöf e-Kampüs E kampüs ÖRAV E-Kampüs Ankara e-kampüs giriş Online eğitim mı olacak Online eğitim ücretsiz Online eğitim üniversite Online üniversite Türkiye