Konaklama Sektöründe İnternet Yayılımı – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Konaklama Sektöründe İnternet Yayılımı
On yıllar önce, konaklama sektöründe bilgisayarın kullanılmasından önce, rezervasyon yaptırmakla görevli olanlar, duvardaki müsaitlik tablolarını veya büyük, güncellenmiş, el yazısıyla yazılmış listeleri kontrol ederek hizmetlerini yerine getirirdi.
Oteller, potansiyel müşterilerden bazen otelin resepsiyonundan daha büyük olan sayısız telefon görüşmesi, mektup ve teleks aldı ve yazışmaları seçmek, mektup yazmak, telgraf göndermek ve diğer taleplerle ilgilenmek için çalıştı. Gecikmeler sıktı, yazışma yazma maliyeti çok yükseldi ve uzman daktilolara talep vardı.
Amerikan otel zincirlerinin rezervasyon hizmetlerini düzene sokmak için bulduğu bir yol, bu işlevi bir ana ofiste merkezileştirmek, tüketiciye daha iyi hizmet vermek ve o zincire ait otellere değerli bir hizmet sunmaktı. O’Connor, 60’lı yılların ortalarında, potansiyel müşterilerin herhangi bir yerde bilgi almak veya rezervasyon yapmak için tek bir arama yapmalarına izin veren ücretsiz telefon hizmetlerinin tanıtılmasıyla ABD’deki otellerde rezervasyon sürecinin daha da kolaylaştığını belirtiyor. Dünyadaki o zincirin otellerinden.
Rezervasyon alanı daha hızlı ve verimli hale gelmesine rağmen, iki büyük maliyet kaldı, telekomünikasyon (ücretsiz telefon hizmeti ödemesi) ve telefonları cevaplamak için gerekli rezervasyon acentelerinin işçilik maliyetleri. 1960’lı yıllarda seyahatlerin artmasıyla birlikte havayolu şirketleri bilgisayarlı rezervasyon sistemini (CRS) geliştirerek otel sektörünü kendi sistemini geliştirmeye zorladı.
Otel ve restoran yönetiminde ana odak noktası her zaman tüketici memnuniyetinin ve kişisel ilginin maksimize edilmesi olmuştur. BT’nin kullanımı zaman zaman bu amaç ile uyumsuz görünmüş ve otel sektörü bir şekilde operasyonlarında BT uygulamasını geciktirmiştir. Teknoloji, müşterilerle kişisel olmayan, mekanik ve soğuk bir ortam yarattığı için kişiselleştirilmiş hizmetin önünde bir engel olarak görülüyor.
Ancak bu inancın değişimi otelcilik sektöründe de değişmektedir. Günümüzde, Sheldon’a göre kuruluşlar, BT’nin maliyetleri düşürmenin ve müşterilere kişiselleştirilmiş hizmet düzeylerini artırma konusunda büyük bir potansiyel sunmanın yanı sıra otele verimlilik getirebileceğini fark ediyor.
Amerikan otellerinin finans yöneticileri tarafından yapılan bir ankette hepsi BT’nin otelin verimliliğini artırdığını belirtti. Bu ifadeyi haklı çıkarmak için kullanılan gerekçeler şunlardı: Teknoloji, yönetim maliyetlerini düşürür, sektörler arasındaki evrak miktarını azaltır, işletme hatalarını en aza indirir, otelin kazancını/karını arttırır ve rezervasyon yönetimini daha verimli hale getirir. Aynı anket, BT’nin yalnızca otelin verimliliğini artırmak için değil, aynı zamanda hizmeti iyileştirmek ve misafirlere yeni hizmetler sunmak için kullanıldığını kanıtladı.
Türkiye interneti nereden alıyor
Türkiye de tüm üniversitelerin internet sahibi olduğu yıl
Dünyada ilk internet kullanımı
internet’in tarihçesi sunum
türkiye’de ilk internet
İlk internet sitesi
İnternet nasıl uretilir
internetin tarihsel gelişimi proje/ ödevi
Namasivayam, Enz ve Siguaw’a göre BT, iş hedeflerine ulaşmak için de kullanılabilir. Amerikalı ve Avrupalı otel yöneticileri, teknolojiyi işletme maliyetlerini azaltmak, satışları artırmak, müşteriye verilen hizmeti iyileştirmek, çalışanların üretkenliğini artırmak ve otel kazançlarını artırmak için kullanmayı planlıyor.
Van Hoof tarafından gerçekleştirilen araştırmada 550 Amerikalı otel yöneticileri, işletmelerinde teknoloji kullanımı ve uygulanmasına ilişkin algılarına ilişkin soruları yanıtladı.
Yanıt verenler, teknolojinin kullanımından en fazla yararlanabilecek sektör olarak otelin ön ofisini (resepsiyon ve rezervasyonlar) belirlemiş, bunu satış ve pazarlama, muhasebe ve yeme-içme sektörü izlemiştir.
Van Hoof et al. , kaliteli hizmete sahip olmak, çalışan devir endeksleri yüksek, çalışan maaş artışları ve en kalifiye insan yaşının düşük olduğu otelcilik sektörü için bir meydan okumadır. Sonuç olarak, hizmetlerde bu kaliteyi artırmak ve otel çalışanlarının misafirler ile etkileşimini geliştirmek için otellerde teknolojik uygulamalar geliştirilmiştir.
OTEL SEKTÖRÜNDE İNTERNETİN ETKİLERİ
80’ler ve 90’lar boyunca, şirketlerden ve üniversitelerden bazı yazarlar, yeni teknolojilerin giderek daha fazla kullanılmasıyla, otellerin bundan çok çeşitli durumlarda yararlanabileceğini öngörmüştü, örneğin: müşteriler için daha kaliteli hizmetler, artan satışlar ve artan satışlar. karlar, işletmede verimlilik ve otel sektörlerinin entegrasyonu, hızlı iletişim ve maliyet düşürme vb.
Teknolojik uygulamalar, bilgi ve bilginin otelin gelecekteki profiline rekabet avantajı getirmesini sağlar. “Bilgi Çağı” fikri, en modern şirketlerin başarılarını, müşterileri hakkında sahip oldukları bilgilerin yanı sıra ürünleri ve hizmetleri hakkında bilgi ve bu yeni ortamda nasıl kâr edecekleri üzerine inşa edecekleridir.
İnternetin bir iletişim aracı olarak kullanılması, diğer araçlara kıyasla çeşitli avantajlar veya faydalar getiriyor. Flecha ve Damiani, turizm bölgesi söz konusu olduğunda, ana noktaların tüketiciler ve şirketler arasındaki yeni ilişki, aktif olarak katılan tüketiciler için pazarlama, ayrıntılı bilginin önemi, self servis uygulaması, güvenilirlik ve çeviklik olduğunu belirtiyor. iletişim.
İnternet ve World Wide Web’in kullanımı, veri tabanı geliştirmelerini gezmek için çoğu tüketici erişim alanında hızla yayılıyor. Seyahat ve turizm topluluğu için yüz binlerce tedarikçi ana sayfası, dernekler, e-haberler, haber grupları ve sohbetler var.
Bu teknoloji grubu, endüstrinin tüketicileri ve tedarikçileri ile etkileşime girmesi için birçok fırsat sunmaktadır. Bilgi teknolojisi aracılığıyla ürün ve hizmetlerin turistin ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmesi ve böylece onu benimseyenler için farklı bir özellik haline gelmesi de mümkündür.
İnternet üzerinden ürün ve hizmetlerin satın alınması, iş dünyasında ve insanların yaşamlarında da devrim yaratıyor. Bazı müşteriler için seyahat acentesine gitmek yerine şirketin ana sayfasından e-bilet rezervasyonu yapmak daha rahattır.
İnternetin başlaması ve büyümesiyle birlikte, bu tür teknolojilerin evde veya işte kullanımı ve telekomünikasyon ekipmanlarındaki düşük maliyetlerden kaynaklanan yeni fırsatlar, tedarikçilerin müşterilerine bilgi dağıtmasını ve rezervasyonları doğrudan müşterilerle işlemesini mümkün kıldı.
Jeong ve Lambert’e (2001) göre, İnternet bazı otellerin rekabet stratejisini şimdiden değiştirmiştir. Müşterinin kendisine sunulan bir hizmette daha verimli bir şekilde “kendini anlaması” internet aracılığıyla olur. Otellerde, check-in işlemleri, İnternet rezervasyonundan müşterinin anahtarlarını otomatik bir dağıtıcıda aldığı ana kadar tamamen otomatik olabilir.
Sonuç olarak, müşteriler çevrimiçi siparişlerden daha bilgili ve hızlı yanıtlar almaya istekli hale gelebilirler. Pek çok uzman ve iş adamı, internetin muhtemelen en önemli teknolojik araç olduğu konusunda hemfikir olsa da, internet hala nispeten yenidir ve otel endüstrisinde yanlış kullanılmaktadır.
Bazı yazarlar, endüstride İnternet’in büyümesinin önündeki engelleri belirlediler ve bu nedenle otel operatörlerinin interneti gönülden benimsemeye istekli oldukları konusunda çekinceleri var.
Bu sorunlar arasında kullanıcı dostu olma, Web’den elde edilen bilgilerin kalitesi ve doğruluğu ve veri güvenliği konusu yer almaktadır. Lituchy ve Rail’in araştırmalarında buldukları diğer güçlükler şunlardır: otel Web sayfalarındaki yeni bilgilerin güncellenmesindeki sorunlar, yöneticiler tarafından erişilemeyen Web yöneticilerinde dile getirilen sıkıntı, otel Web sitelerinin bulunmasının zor olması, çalışanların nasıl yapılacağı konusunda bilgi eksikliği. teknolojiyi kullanmak ve ortamın kişiliksizliği vb.
Bu nedenle, tüketiciler otel rezervasyonları yapmak için interneti bir araç olarak benimsemekte yavaş kaldılar. Rezervasyonların sadece %4’ü online olarak yapılmaktadır. Namasivayam, araştırmalarındaki otellerin neredeyse %60’ının az sayıda teknolojiye sahip olduğunu özetliyor. Feiertag’a göre, uygun eğitim eksikliği, yüksek devir oranları ve sınırlı mali kaynaklar, yeni teknolojilerin başarılı bir şekilde kullanılması ve uygulanmasının önündeki başlıca engellerdi.
Dünyada ilk internet kullanımı İlk internet sitesi İnternet nasıl uretilir internet'in tarihçesi sunum internetin tarihsel gelişimi proje/ ödevi Türkiye de tüm üniversitelerin internet sahibi olduğu yıl Türkiye interneti nereden alıyor türkiye'de ilk internet