Küresel Bilgi Yönetimi Stratejisi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Yazılım İthalatı
Kiralık hatların kullanımını veya CBS’ler için donanım/yazılım ithalatını kısıtlayan düzenlemeler bulunmaktadır. Bunlar, farklı ülkelerde olası GIS seçeneklerini etkiler: kiralık hatlar ve genel telefon ağları arasındaki bağlantılara ilişkin kısıtlamalar, çevirmeli ağ veri iletiminin kullanımı ve iletişim için elektronik posta sistemlerinin kullanımı söz konusudur.
Bazı şirketlerin devlet tarafından yönetilen kuruluşlara bağımlılığı azaltmak için kendi “telefon şirketlerini” kurmaları alışılmadık bir durum değildir. Donanım/yazılım ithalat politikaları da bazı ülkelerde yerel bilgi işlemeyi ekonomik olmaktan çıkarır. Örneğin, hem Kanada hem de Brezilya’nın ithal edilen donanım üzerinde yüksek vergileri vardır ve Fransa, Suudi Arabistan ve İsrail’de yazılım ithalatı değerleme politikaları vardır.
Sınır Ötesi Veri Akışı (TBDF) düzenlemeleri, kısmen, uluslararası veri akışlarının içeriğini düzenler. Örnekler, belirli türdeki verileri işlemek ve belirli iş kayıtlarını yerel olarak tutmak için gereksinimler ve bazı ülkelerin verilerin “aktarılmasını” umursamadığı ancak verilerin “dışarı aktarıldığı” etkileşimli uygulamalara karşı çıktığı gerçeğidir.
TBDF’nin içeriğini düzenlemenin başlıca nedenleri mahremiyetin korunması ve ekonomik ve ulusal güvenlik endişeleri olsa da, bu düzenlemeler küresel firmaları faaliyetlerini merkezileştirmeye, işletme maliyetlerini artırmaya ve/veya belirli uygulamaları yasaklamaya zorlayarak CBS ekonomilerini olumsuz etkileyebilir.
standartlar. Uluslararası, ulusal ve endüstri standartları, küresel firmaların sistem geliştirme yatırımlarını mümkün olduğunca ‘kaldıraçlandırma’larına izin vermede kilit bir rol oynamaktadır. Telekomünikasyon standartları, bağlantı ekipmanının teknik ayrıntıları ve biçimler ve prosedürler üzerindeki anlaşmalar ile ilgili olarak bir ülkeden diğerine büyük farklılıklar gösterir.
Bununla birlikte, dünyanın telekomünikasyon tesislerinin entegre bir dijital ağa (IDN) dönüştürülmesi yolunda ilerliyor ve çoğu gözlemci, dünya çapında bir entegre dijital ağın ve entegre hizmetler dijital ağının (ISDN) yakında bir gerçeklik haline geleceği konusunda hemfikir.
Zorluk bir teknoloji sorunu değil, gerekli teknoloji zaten var. Entegrasyon, gerekli standartların oluşturulmasına ve tüm ülkelerin kabul etmesine bağlıdır.
Telekomünikasyon standartları, çeşitli yerel hükümetler veya uluslararası kuruluşlar ve büyük ekipman satıcıları (örneğin, IBM’in Sistem Ağ Mimarisi (SNA), Wang’ın Wangnet’i, Digital Equipment’ın DecNet’i vb.) tarafından belirlenir.
Uluslararası fon transferleri ve nakit yönetimi için SWIFT (Dünya Çapında Uluslararası Fon Transferi Derneği), şirketler arasındaki satın alma siparişleri gibi biçimlendirilmiş ticari işlemler için EDI (Elektronik Veri Değişimi) gibi aynı sektördeki firma grupları tarafından belirlenen standartlar da vardır ( ANSI, EDIFACT, vb.) ve SQL (Yapılandırılmış Sorgu Dili), birçok veri tabanındaki verileri koordine etmek için ortak bir arabirim biçimi olarak verilir.
Stratejik işbirliği örnekleri
Stratejik işbirliği nedir
Stratejik ortaklık Nedir
Stratejik ortaklık yapan şirketler
Stratejik ortaklık türleri
Stratejik ortaklık avantajları ve dezavantajları
Küresel Bilgi Yönetimi Stratejisi
Küresel iş ortamı ve teknolojisindeki gelişimin bir sonucu olarak alternatif bilgi sistemleri yönetim stratejisini/yapısını gösterir. Yeni bilgi teknolojileri, elektronik pazarların ve elektronik hiyerarşilerin geliştirilmesi yoluyla katma değer zincirindeki bitişik adımların daha yakın entegrasyonuna izin vermektedir.
Bu çalışmanın bildirdiği gibi, teknolojinin genel etkisi, koordinasyon mekanizmalarının değişmesidir. Bu, hiyerarşiler yerine piyasalar tarafından koordine edilen ekonomik faaliyetlerin oranında bir artışla sonuçlanacaktır. Bu aynı zamanda küresel firmaların stratejilerinde çok uluslu, küresel stratejilerden uluslararası (kurumlar arası), ulusötesi stratejilere geçişi destekler ve açıklar.
Kurumsal sınırları aşan yönetme görevinin, ulusal sınırları aşan yönetme göreviyle pek çok ortak noktası vardır. Stratejik ortaklıkları, koalisyonları ve ittifakları yönetmek, yöneticileri geleneksel bir hiyerarşiyi kontrol etme görevinden bir ağı yönetmeye doğru düşünmeye zorladı.
Daha önce tartışıldığı gibi, ulusötesi kuruluşlardaki yöneticiler büyük miktarda bilgi toplamalı, değiş tokuş etmeli ve işlemelidir; resmi stratejiler/yapılar, bu kadar büyük bilgi işleme ihtiyaçlarını destekleyemez.
Örgütsel birimlerin yaygın dağılımı ve ulusötesi bir firmadaki farklı birimlerdeki kişiler arasındaki doğrudan temasların görece seyrekliği nedeniyle, üst yönetim, iletişimlerin doğasını ve sıklığını etkileyerek yöneticiler arasındaki ilişkileri şekillendirmek için daha iyi bir fırsata sahiptir.
Strateji, kurumsal bilgi sistemleri mimarisine (ISA) ilişkin üst yönetim politikasını içermelidir. Kurumsal ISA (1) sistem geliştirme için bir kılavuz sağlar, (2) uygulamalar arasında entegrasyonu ve veri paylaşımını kolaylaştırır ve (3) kurumsal çapta erişilebilirliğe sahip bir veri kaynağına dayalı entegre, kurumsal sistemlerin geliştirilmesini destekler.
Global bir firma için kurumsal ISA, bir firmanın bir bütün olarak bilgi ve teknoloji gereksinimlerinin üst düzey bir haritasıdır; ağ, veri ve uygulama ve teknoloji mimarilerinden oluşur. Uluslararası ortamda, ağ ve veri mimarileri, geniş bir trafik yelpazesi için otoyol sistemleri olduklarından, genellikle anahtar teknolojiler olarak kabul edilir.
Yeni bir GIS yönetim stratejisinin, uygun ISA tasarımıyla değer zinciri faaliyetlerinin koordinasyonu ve konfigürasyonu ile ilgili kurumsal yapısal sorunları ele alması gerekir.
Bir CBS yönetim stratejisinin temel bileşenleri şunlardır: (1) veri iletişim mimarisi ve standartlarının oluşturulmasına yönelik merkezi ve/veya koordineli bir iş/teknoloji stratejisi, (2) kurumsal veritabanlarının oluşturulması için merkezi ve/veya koordineli bir veri yönetimi stratejisi ve ( 3) küresel iş ve GIS yönetim stratejisinin uyumu. Bunlar aşağıda açıklanmıştır.
Ağ mimarisi, uygulamaların nerede yürütüldüğünü, veritabanlarının nerede bulunduğunu ve konumlar arasında hangi iletişim bağlantılarının gerekli olduğunu açıklar. Ayrıca, diğer tüm ISA bileşenlerinin birbiriyle ilişkili olmasını ve birlikte çalışmasını sağlayan standartları da belirler.
Mimari, sistemlerin ortaklığını gerektirmek yerine çok farklı sistemleri birbirine bağlamak için standartlar sağlamada önemlidir. Şu anda, ağ mimarisi potansiyeli, genel endüstri veya organizasyonel standartlardan çok satıcılar tarafından belirlenmektedir.
Mimari. Uluslararası ticaret üzerine yapılan araştırmalar, küresel bir firmanın değer zinciri yapısının stratejisinin anahtarı olduğuna işaret ediyor; çevresel gerekliliklere uygunluğu ekonomik performans sağlar. Bununla birlikte, CBS’lerin ortamları küresel şirketlerinin dışındadır ve bu nedenle kontrol edilemez. GIS’ler tarafından sağlanan hizmetler küresel olarak koordine edilmeli, entegre edilmeli, standartlaştırılmalı ve ulusal farklılıkları ve bireysel ulusal pazarları barındıracak şekilde uyarlanmalıdır.
Stratejik işbirliği nedir Stratejik işbirliği örnekleri Stratejik ortaklık avantajları ve dezavantajları Stratejik ortaklık Nedir Stratejik ortaklık türleri Stratejik ortaklık yapan şirketler