Küreselleşme ve Bilgi Teknolojileri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Küreselleşme ve Bilgi Teknolojileri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

6 Nisan 2023 Küreselleşme nedir? Küreselleşmenin etkileri 0

  Küreselleşme ve Bilgi Teknolojileri

Son zamanlarda, rekabetin küreselleşmesi, bazı endüstriler için istisnadan ziyade kural haline geldi. Şirketler, kendi ülkelerinde veya küresel olarak etkin bir şekilde rekabet edebilmek için, genellikle faaliyetlerini dünya çapında koordine etmelidir.

Birçok küresel firmanın açık bir küresel iş stratejisi olmasına rağmen, çok azının bilgi teknolojisini uluslararası olarak yönetmek için buna karşılık gelen bir stratejisi vardır. Birçok firmanın çok uluslu organizasyon yapılarında bilgi değişim protokolleri vardır, ancak çok azı küresel bilgi teknolojisi mimarisine sahiptir.

(1) endüstri küreselleşmesinin: birçok endüstride artan küreselleşme eğilimi ve koordinasyon ve operasyon için bilgi teknolojilerine bağlı güvenin ve (2) ulusal rekabetçi duruşun: ayrı yerel stratejilerin toplanmasının bir sonucu olarak küresel bir bilgi yönetimi stratejisine ihtiyaç vardır.

Procter and Gamble, markalı ambalajlı ürünler endüstrisindeki küresel pazarına daha etkin bir şekilde hitap etme ihtiyacıyla mücadele ederken, Singapur, ekonomi için hayati önem taşıyan sektörler arası ticaret ortamında daha etkin bir şekilde rekabet edebilmek için ticaret belgelerinin gelişmiş koordinasyonuna ve kontrolüne ihtiyaç duyuyor. 

Her yaklaşım, genişleyen pazarlarında artan bilgi yoğunluğunu kabul eder. Her biri sırayla kültürler arası ve sektörler arası işbirliği ihtiyacının getirdiği zorlukları karşılamalıdır.

Küreselleşme eğilimleri, kuruluşların değişen pazarlara etkin bir şekilde katılmak için ihtiyaç duydukları beceri portföyünün değerlendirilmesini talep ediyor. Porter, dünya çapında dağılan ve giderek daha karmaşık hale gelen faaliyet ağları arasındaki koordinasyonun, rekabet avantajının birincil kaynağı haline geldiğini öne sürüyor: küresel stratejiler, sıklıkla bir firmanın kendi yan kuruluşlarının yanı sıra koalisyon ortaklarıyla koordinasyonu içerir.

Endüstrilerin küreselleşmesiyle ilgili faydalar, ülkelerin politikalarına ve uygulamalarına bağlı değildir. Daha ziyade, endüstri değer zincirindeki faaliyetlerin firmanın dünya çapındaki sistemleri tarafından nasıl gerçekleştirildiği ile ilişkilendirilirler. Bu sistemler, yasal organizasyon sınırlarının yanı sıra ulusal sınırların ötesinde bilgi ve yönetim süreci alışverişini içeren bağımsız kuruluşlarla ortaklıklar içerir.

Küresel bir firma için koordinasyon endişeleri, farklı ülkelerde benzer veya bağlantılı faaliyetlerin nasıl gerçekleştirildiğinin bir analizini içerir. Koordinasyon31 bilgi, mal, uzmanlık, teknoloji ve finans alışverişinin yönetimini içerir. Birçok iş fonksiyonu, bu tür koordinasyon lojistiği, sipariş karşılama, finans vb.’de rol oynar.


Küreselleşme nedir
Küreselleşme Nedir Makale
Sosyo-kültürel KÜRESELLEŞME
Küreselleşmeye örnek
Küreselleşmenin etkileri
Siyasal küreselleşme
Küreselleşmenin zararları
Küreselleşme ne zaman başladı


Koordinasyon, firmanın değer zincirindeki faaliyetlerle ilgili bilgilerin farklı tesisler tarafından paylaşılmasını ve kullanılmasını içerir.30 Küresel endüstrilerde, bu beceriler bir firmanın (1) farklı ülke ve pazarlardaki rakiplere yanıt vermede esnek olmasına, (2) bir ülkede (veya bölgede) başka bir ülkedeki değişikliğe yanıt vermek, (3) dünyadaki pazarları taramak, (4) farklı ülkelerdeki birimler arasında bilgi aktarımı yapmak, (5) maliyetleri azaltmak, (6) etkinliği artırmak ve (7) Nihai ürünlerde ve üretim yerindeki çeşitliliği korumak gerekir.

Son yirmi yılda bilgi teknolojisindeki (BT) yenilikler, bilgi iletme süresini ve maliyetini azaltarak koordinasyon maliyetlerini büyük ölçüde azaltmıştır.

Pazar ve ürün yeniliği genellikle çeşitli organizasyonel ve coğrafi olarak dağınık birimler arasında koordinasyon ve ortaklığı içerir. Çeşitli araştırmalar, şirketlerin/ulusların inovasyon yoluyla rekabet avantajı elde etme yollarını da önermektedir.

Kuruluşlar, küresel bir yönetim ekibinin koordinasyon ihtiyaçları için bir altyapı oluşturan küresel bir BT mimarisinin gelişimini yönetmeye de başlamalıdır. Ülke merkezli, çok uluslu firma yerini çok az ulusal kimlik taşıyacak gerçek anlamda küresel organizasyonlara bırakacaktır.

Eşsiz bir küresel işletme kültürünü destekleyen teknik altyapıyı oluşturmak ve yönetmek, genel yönetim için büyük bir zorluktur. Bu bölüm, küresel bir iş stratejisinin evriminde ve bunun gelişen küresel BT stratejisiyle uyumlu hale gelmesinde ortaya çıkan sorunları da ele almaktadır.

Aşağıda, hem küresel iş ortamında hem de BT ortamında meydana gelen radikal değişikliklerle ilgili sorunları sunuyoruz; bir alandaki değişiklikler diğerini de değiştiriyor.

Küreselleşmenin bir sonucu olarak küresel iş ortamında meydana gelen değişiklikleri açıklar. Küreselleşmenin örgütsel stratejiler/yapılar ve koordinasyon/kontrol stratejileri üzerindeki etkilerine ilişkin önceki araştırma bulgularının unsurlarını da vurgular.

Bilgi teknolojisi boyutuyla ilgilenir ve küresel bir bilgi sistemleri (GIS) yönetim stratejisinin geliştirilmesi konusunu ele alır. Bu bölüm, küresel iş ortamındaki ve teknolojideki radikal değişikliklerin bir sonucu olarak iş dünyası ile teknolojik evrimin ‘uyumlanması’ gereğini vurgulamaktadır. Küresel iş ortamında ortaya çıkan diğer zorlukları özetler ve üst düzey yöneticilere de sunar.

Küreselleşme ve İş Ortamındaki Değişiklikler

İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana, küresel iş dünyasında rekabet biçimini değiştiren bir dizi faktör var. Küreselleşme ve gelişen uluslararası rekabet kalıpları için özel katalizör endüstriler arasında farklılık da gösterir.

Buna neden olan faktörler arasında, ülkeler arasında mevcut altyapı, dağıtım kanalları ve pazarlama yaklaşımlarındaki artan benzerlik ve ülkeler arasında büyük fon akışlarına izin veren akışkan bir küresel sermaye piyasası da yer alır.

Ek nedenler arasında düşen siyasi ve tarife engelleri, ticari ilişkileri kolaylaştıran artan sayıda bölgesel ekonomik anlaşmalar ve teknolojik devrimin endüstrileri yeniden yapılandırma ve bütünleştirmede artan etkisi yer alıyor. Esneklik, işgücü maliyeti farklılıkları ve diğer faktörlerle ilgili üretim sorunları da bu pazar trendlerinde de rol oynar.

Yaygın küreselleşme, yazılım, telekomünikasyon ve hizmetler gibi bir zamanlar büyük ölçüde ayrı yerli endüstriler olan bazı sektörlerde de belirgindir.

1990’larda, Sovyetler Birliği ve Doğu Avrupa ülkelerindeki siyasi değişimler artı Avrupa Ortak Pazarının ulusal sınırları veya engelleri olmayan tek bir Avrupa pazarına doğru evrimi13 de artan uluslararası rekabete de yol açtı.

Diğer faktörler, Hong Kong, Japonya, Çin ve Tayvan, Kore, Singapur’daki değişiklikler ve bazı ulusların küresel ekonomik topluluğa yeniden girişi ile Pasifik Kıyısı bölgesindeki ekonomik dinamikleri de değiştiriyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir