Literatür Yapısı – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Literatür Yapısı
Büyüyen bir literatür yapısı, bu zorlukları ele almak için bir dizi yararlı yaklaşım sunmaktadır. Sorunu ele almanın bir yolu bireysel faktörlere odaklanmaktır, yani tutumları değiştirerek, klişeleri ortadan kaldırarak, hazırlığı iyileştirerek ve bilgisayarlarla deneyimi artırarak bireyleri değiştirmektir.
K-12 seviyelerine ve ötesine yönelik öneriler şunları içerir:
• Bilgi işlem kaynaklarına daha fazla (ve daha eşit) erişim sağlamak.
• Daha yüksek öz yeterliliğe yol açan bilgisayarlarla daha fazla deneyimi teşvik etmek için kız dostu oyunlar ve uygulamalar tasarlamak.
• Kadınları profesyonel BT rollerinde gösteren video kasetler ve diğer olumlu medya görüntüleri oluşturmak, böylece tutumları değiştirmek.
• Kızları BT ile ilgili üniversite bölümlerine yeterince hazırlayan daha fazla kurs almaya teşvik etmek.
Aşırıya götürüldüğünde bu yaklaşım, erkeklerin egemen olduğu bu alanda başarılı olmak için kadınların erkeklere daha çok benzemesi gerektiğini ima ediyor. O halde alternatif bir bakış açısı, çevreyi daha az düşmanca, daha az erkeksi, daha aile dostu ve çeşitliliği daha fazla kabul eden hale getirerek değiştirmektir.
Birden fazla akademik düzeyde çevresel faktörleri ele almak için önerilen ve uygulanan müdahaleler şunları içerir:
• Öğretmenleri daha eşit erişim sağlamak ve bilgi işlemin bir erkek alanı olarak klişeleştirilmesini azaltmak için eğitin.
• Öğrencilere kadın mentorlar ve rol modeller sağlayın (kadın öğretim üyeleri ve endüstriden mentorlar).
• Kız öğrenciler için topluluklar, çalışma grupları, kulüpler ve diğer sosyal destekler oluşturun.
• Gençler için bilgisayar etkinlikleri yelpazesini genişletin
öğrenciler.
• Üniversiteye başlamadan önce önemli matematiksel ve bilimsel altyapıya bağlı olmayan programlar geliştirin. Deneyimi artırmak, yetkinlik oluşturmak ve öz yeterliliği geliştirmek için köprü fırsatları sağlayın.
Son olarak, birçok ticari kuruluş, yukarıda listelenen bireysel ve çevresel faktörlerin birçoğunu ele almak için çeşitli programlar uygulamıştır:
• BT eğitimi (kuruluş içi ve toplum erişimi).
• Danışmanlık programları, destek ağları ve genel çeşitlilik eğitimi.
• Kültürel değişimi teşvik etmek için görünür üst yönetim desteği ve harici bir danışma konseyi.
• Kadınlar ve erkekler için iş/yaşam dengesi değerlerinin ve programlarının teşvik edilmesi.
• Sürekli eğitim, esnek zaman, gündüz ve yaşlı bakımı ve konsiyerj hizmetleri gibi zaman yönetimini ve iş-aile kaygılarını destekleyen programların sağlanması (yerinde oyun masaları ve spor gezilerine kıyasla).
• Erkekleri kadınlardan farklı değerlendirebilen, ekip çalışmasını ve iletişimi daha geleneksel başarı tanımları kadar değerli liderlik becerileri olarak ödüllendirmeyebilen açık ve örtük ödül sistemlerinin incelenmesi.
BT çalışanları diğer çalışan kategorileriyle karşılaştırıldığında, iki ilginç bulgu ortaya çıkıyor: Birincisi, BT alanında örgün eğitim almış kişilerin BT dışında iş arama olasılığı diğer alanlarda örgün eğitim almış kişilere göre daha düşüktür.
İkincisi, BT iş gücü, CS veya IS yeterliliği olmayan, hatta zorunlu olarak geleneksel lisans eğitimine sahip olmayan çok sayıda insan içerir.
Bu durum muhtemelen BT’nin nispeten yeni bir alan olması, hızla büyümesi ve BT’yi bu çalışanların geldiği diğer işlevsel alanlara uygulamaya yönelik artan bir ihtiyaç olması nedeniyle ortaya çıkmıştır.
İlgili bir konu da, bilgisayar bilimi programlarına kayıtlar için sıklıkla atıfta bulunulan bir kaynağın yalnızca araştırma kurumlarına (Bilgisayar Bilimlerinde doktora derecesi sunanlar olarak tanımlanır) odaklanmasıdır.
Literatür taraması örneği
Literatür taraması örneği pdf
Literatür taraması raporu örneği
Literatür taraması makale
Literatür taraması yöntemi
Literatür taraması basamakları
Literatür taraması makale örneği
Literatür taraması Nedir
Doktora veren programlar, kadın BT akademisyenlerinin üniversiteye kayıtlı kadınlar için rol model olmalarını sağlayarak boru hattında açıkça önemli bir rol oynamaktadır.
Bununla birlikte, Gürcistan’da yakın zamanda yapılan bir araştırma şunları öne sürüyor: 1) araştırma kurumlarına gidenden daha fazla kadın (tüm ana dallar) doktora vermeyen devlet üniversitelerine ve kolejlerine gidiyor; 2) Bu devlet üniversitelerindeki ve kolejlerindeki CS, IS ve IT derece programları, araştırma kurumlarından daha fazla kadın çekiyor; ve 3) IS ve IT programları, CS programlarından daha fazla kadını cezbeder.
Kadınların sosyal etkileşim ve sosyal fayda içeren işler için bariz tercihleri göz önüne alındığında, IS/IT programlarının uygulamalı doğası, bu programların CS programlarından daha çekici olmasının bir parçası olabilir.
BT’deki kadınların durumuna ilişkin daha iyi ve daha güncel bir anlayış elde etmek için hem akademiden hem de endüstriden daha geniş bir veri yelpazesinin toplanması gerekiyor. Buna ek olarak, öğrenciler, veliler, öğretmenler ve genel kamuoyu, klişeleri ortadan kaldırmak ve çeşitli kariyer yolları ve seçimleri konusunda farkındalığı artırmak adına, şu anda ve gelecekte mevcut olan çeşitli BT programları ve işleri hakkında daha fazla eğitime ihtiyaç duyuyor. içinde.
BT’deki kadınlar konusunda geçmiş literatür, sınırlı popülasyonlardan farklı örnekleri içermektedir. Sonuç olarak, kadınların neden BT alanını terk ettiklerine veya bu alana girmemeyi tercih ettiklerine dair tablo eksik ve parçalı. Geçmiş araştırmalardaki bir sınırlama, birçok akademik çalışmada olduğu gibi, konuların çoğunlukla öğrenciler olmasıdır.
Bu, öğrencilere odaklanmanın sonunda işyerinde değişikliklere yol açacağı varsayımının yanı sıra kolaylıktan kaynaklanmaktadır. Bununla birlikte, BT işyerinde cinsiyet ve çeşitlilikle ilgili bir araştırma eksikliği var ve sorunu anlamak ve etkili çözümler uygulamak için daha fazlasına ihtiyaç var.
Son olarak, bir dizi müdahale önerilmiş ve hatta uygulanmış olsa da, bunların zaman içindeki etkileri hakkında çok az şey bilinmektedir. Araştırmacıların zaman içindeki etkilerini analiz eden çalışmalar geliştirmeleri gerekiyor. Kadınların İD’de işe alınmasını ve tutulmasını iyileştiren başarılı tekniklerin birleşik niceliksel ve niteliksel analizleri sağlanmalıdır.
İşe alım ve elde tutma ile ilgili olarak BT iş gücünde kadınların temsilini geliştirmeye yönelik çok sayıda öneri ve kılavuz sunulmuştur.
Yinelenen temalar arasında bilgisayarla ilgili özgüven eksikliği (daha fazla deneyimle hafifletilebilir), üniversite öncesi hazırlık eksikliği, akıl hocalarına ve rol modellerine duyulan ihtiyaç, topluluk ve çalışma gruplarının önemi ve hem aile hem de iş önceliklerine değer verme ihtiyacı söz konusudur.
Daha sistemik çözümler, “erilleştirilmiş” BT akademik departmanlarını ve işyerlerini tüm çalışanlar için daha dost canlısı, daha destekleyici ortamlar haline getirecektir.
BT uygulayıcıları, BT eğitimcileri ve BT araştırmacıları için hem bireysel hem de çevresel faktörleri ele almaya yönelik önerilerin bir özeti şunları içerir:
1. BT pozisyonları için nitelikli kadın arayan yöneticiler için BT eğitiminde kadınları işe almaya ve elde tutmaya yönelik girişimleri uygulayın. Bunlar, mentorluk programlarının geliştirilmesini, destek ağlarını ve tüm çalışanlar için çeşitliliğe saygı ve çok kültürlülüğe ilişkin genel eğitimi içerir.
2. BT kadınları için daha elverişli ortamlar geliştirmek amacıyla tüm kadınlara uygulanan genel iş girişimlerini geliştirin. Birçok kadın, yerinde oyunlar ve spor gezileri yerine, sürekli eğitim, esnek zaman, gündüz ve yaşlı bakımı ve konsiyerj hizmetleri gibi zaman yönetimini ve iş-aile kaygılarını destekleyen daha çekici pratik programlar buluyor. Genç BT çalışanları yaşlandıkça, evlendikçe ve çocuk sahibi oldukça, bu tür programların erkeklere de giderek daha fazla hitap etmesi muhtemeldir.
Literatür taraması basamakları Literatür taraması makale Literatür taraması makale örneği Literatür taraması Nedir Literatür taraması örneği Literatür taraması örneği pdf Literatür taraması raporu örneği Literatür taraması yöntemi