Lojistik Sağlayıcıları

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Lojistik Sağlayıcıları

13 Temmuz 2023 Lojistik Bilgi Sistemleri Ders Notları Lojistik Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri 0
Lojistik Sağlayıcıları

Lojistik Sağlayıcıları

 Üretimdeki çok uluslu şirketleri ve üçüncü taraf lojistik sağlayıcıları çekmek için SCC’nin eşzamanlı gelişiminin planlama ve agresif pazarlama ile mümkün olduğu analiz edildi. Bu, küresel deneyimlerini beraberinde getirdikleri ve aynı zamanda ölçek ekonomileri kazandıkları için önemlidir.

Ek olarak, tedarik zinciri süreci, ürün inovasyonundan bir ürünün satışına kadar tüm faaliyetleri entegre ederken, hizmet aşamasının fiziksel, bilgisel ve organizasyonel olarak tedarik zincirinin geri kalanıyla entegrasyonu yükselen bir trenddir.

Dolayısıyla bir SCC, Göndericiler, Tedarikçiler, Lojistik Hizmet Sağlayıcıları, BT Satıcıları, kara, deniz ve hava lojistik tesislerinin Altyapı Sağlayıcıları, Finansal Kurumlar, Düzenleyici Kurumlar, Araştırma Kuruluşları, Danışmanlar ve diğer lojistik dahil olmak üzere coğrafi olarak yoğunlaşmış, kendi kendine gelişen bir ekosistemdir. Aralarındaki karşılıklı bağımlılıktan yararlanan ilgili kuruluşlar, yüksek verimli ve etkili lojistik çözümler sunar ve yenilikçi yeni çözümler yaratır.

Görüldüğü gibi, bir SCC, “küçük bir toplum” gibi toplumun neredeyse tüm faaliyetlerini kapsar. Bu nedenle, bu tür bir sistemin kullanılması, endüstriyel kümeler arasında olduğu kadar bir kümelenme içinde bağlantılar ve bütünleşme yoluyla rekabet edebilirliği geliştirebilir.

Bir SCC sistemi, kümelenme konumunda bir veya daha fazla paralel tek tedarik zincirinden oluşur, yalnızca tek bir tedarik zincirindeki tüm işletmelerin birbirleriyle dahili olarak işbirliği yapmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda farklı tedarik zincirleri arasında harici olarak da işbirliği ve koordinasyon mevcuttur.

Tedarik zincirindeki üreticiler, lojistik sağlayıcılar, finans kurumları vb. gibi tüm paydaşların bölgede bir araya gelerek tekrarlanması zor bir mükemmellik değer zinciri oluşturduğu SCC paradigmasını izleyerek Hindistan’ın proaktif olarak yatırımları çekmesi gerektiğini gösterdi.

Bir kümelenmede yeni teknolojilerin benimsenmesi genellikle artan getirilerin doğasına sahiptir, bazı nedenlerden dolayı, yeni teknolojiler birim maliyetleri düşürme, öğrenme etkilerine ve koordineli etkilere ulaşma ve daha sonra popülarite ile sonuçlanma nedeniyle genellikle baskın konumdur. pazar, böylece kümede kendi kendini güçlendiren verimli döngüyü elde etmek için; tam tersine, daha iyi bir teknoloji, pazara sunulan gecikme nedeniyle, bir kısır döngüye hapsolabilir, hatta bazı geçersiz durumlarda “Kilitlenebilir”.

Teknikolojik evrim için kendi kendini güçlendiren fenomenin, kurumsal değişikliklerin yola bağlı teorisini kuran kurumsal değişim yönlerine kadar genişlediğini savundu. Teorinin temel içeriği, yol bağımlılığının amaç kuralına sahip olması, çalışma mekanizmasının verilen koşullar, etkinleştirme mekanizması, kurulum durumu, kilitlenme dışı vb. Süreçlerde özetlenebilmesidir.

Ürün inovasyonunun geliştirilmesinden, ürün inovasyonunun enerji düzeyine, insanın çevreyi tanımasına ve tedarik zincirinin evrimine kadar bir evrim süreci vardır. Mevcut araştırmaya dayalı olarak, ürün yeniliğinin enerji seviyesi atlama mekanizması ve tedarik zincirinde ürün yeniliğinin enerji seviyesi evrimi ve diğer konular incelenmemiştir.

Bu makalenin yapısı şu şekilde düzenlenmiştir: bir SCC’de kullanılan “dalga-parçacık ikiliği” tartışılır, bir SCC’de kuantum sıçrama teorisine dayalı ürün inovasyonu enerji seviyeleri sunulur, bir SCC’de yeni ürün inovasyonunun mekanizması ve modeli sunulur. 2. bölümde yansıtılan; birlikte evrim modelleri, sistemin kararlılığını analiz etmek için sunulmuştur; bir vaka çalışması, vardığımız sonuçların yer aldığını kanıtlıyor; Son bölümde ise bazı sonuçlar ve açık problemler verilmiştir.


Lojistik Bilgi Sistemleri Ders Notları
Lojistik Bilgi Sistemleri PDF
Lojistik Bilgi Sistemleri nelerdir
Lojistik Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri
Lojistik Bilgi sistemi nedir
Lojistik Bilgi Sistemleri Vize soruları
Operasyonel Bilgi Sistemleri nelerdir
Lojistik Sistemleri nelerdir


Ürün İnovasyonuna Dayalı Enerji Seviyesi

Işığın “dalga” mı yoksa “parçacık” mı olduğu tartışmasına yapılan atıf 300 yılı aşkın bir süredir devam etmektedir, çünkü ışığın “dalga teorisi” ve “parçacık teorisi” birbirine zıttır, nihai sonuç ışığın ne dalga ne de parçacık olduğunu atfeder ve dualite özelliklerine sahip dalga ve parçacık maddesidir.

“Bir SCC”ye “dalga hareketi” ve tedarik zincirleri veya işletme kümesine “parçacık hareketi” dersek, o zaman bir SCC ile tedarik zincirlerinin veya işletmelerin ayrılması, ışığın yeryüzündeki dalga veya parçacık olduğu çelişkisine benzer. Bir SCC’nin dalga hareketi, farklı düğüm işletmelerinin sonucu entegre ettiği anlamına gelir.

Daha fazla sosyal bölünme ile tedarik zinciri daha karmaşık ve daha uzundur. SCC’nin dalga hareketinin özü, iletim kapsamı yarı mamul pazarı ile nihai ürün arasında olan, somut yarı mamulün “açık iletimi” ve maddi olmayan varlıkların (örn. bilgi, marka, bilgi) “zımni iletimi” sürecidir. pazar veya SCC içinde olduğu kadar tedarik zinciri inovasyonu ve değer gerçekleştirme sürecidir. Bu tür iletim sürecinde, her SCC’nin düğümleri arasında “dalga-hareket” gibi kesin bir dalgalanma vardır, bu nedenle SCC “dalga-hareket” olarak tanımlanabilir.

Aksi takdirde, bir tedarik zinciri kümelenmesinin örgütsel modeli, yukarı ve aşağı yönlü ilişkili işletmelerin oluşturduğu bir ağ yapısıdır, her tedarik zinciri veya işletme tıpkı bir SCC’deki bir “parçacık” gibidir. “Parçacık hareketi” için iki tanımlayıcı değişken vardır.

İşletmeler genellikle bir tedarik zincirinin düğüm pozisyonunda değişiyor, bu nedenle SCC’nin yanı sıra her tedarik zincirinin değişmesine neden oluyor. Ve işletmeler, SCC’nin “sağlamlığına” ulaşmak için düğüm konumlarını bulsun, aramasın, tutmasın veya değiştirmesin, bu tamamen inovasyon yeteneklerine bağlıdır.

Düğüm pozisyonunun hareketi veya belirlenmesi, yenilik yeteneğinin büyüklüğü ile birlikte, bir SCC’nin işbirliği ve rekabetçi yeterliliği ile yakından ilişkilidir. Bu nedenle “parçacık hareketi”, tedarik zincirleri ile birlikte farklı işletmelerin entegrasyon yetkinliğini ifade eder.

Kuantum fiziğinde “kuantum parçacığı” ve “kuantum dalgası” birörnektir, parçacığın kuantumu “dalga-hareketine”, dalganın kuantumu da “parçacık-hareketine” bağlı olmalıdır. Aslında, bir SCC’de “dalga hareketi” ve “parçacık hareketi” aynıdır. “Parçacık hareketi”, bir SCC’nin veya işletmelerin üretim yeniliğinin, küme yeniliğinin ve değer gerçekleştirmenin itici gücü olduğunu belirtir.

Bir SCC’nin “dalga-parçacık ikiliği”, kümenin, SCC’de etkili düzenleme kaynakları ve operasyonunu uygulamak için tedarik zincirleri ve işletme kümesinin entegrasyonu olan, gerçekleşen bölünme koordinasyonu ve sosyal bölünme yoluyla bir organizasyon olduğunu gösterir. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir