Muhasebe ve Bilgi Sistemleri  – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Muhasebe ve Bilgi Sistemleri  – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

27 Mart 2023 Muhasebe bilgi Sistemi Ders Notları Muhasebe Bilgi Sistemleri Taban Puanları 0
Muhasebe ve Bilgi Sistemleri  – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

Muhasebe ve Bilgi Sistemleri

Muhasebe, bilgi sistemleriyle etkileşime giren tek disiplin olmasa da, birliktelikleri uzun bir geçmişe sahiptir. “Kurumsal kaynak planlama sistemleri” olarak bilinen yönetim kontrolü için gelişmiş sistemlerin ortaya çıkmasıyla daha da güçlendi ve daha önemli hale geldi.

Yıllardır muhasebe uygulamaları, belirli görevleri mekanize eden, karmaşık finansal veritabanlarını kullanıma sunan, analiz gücünü artıran, beklenmedik durum planlarını mümkün kılan ve müşteriler ve tedarikçilerle ilgili olarak kurumsal muhasebeciler için yeni roller yaratan bilgi teknolojisi tarafından kolaylaştırılmıştır.

Bilgi sistemleri araştırması ile muhasebe araştırması arasında da birçok paralellik vardır. Yapılandırılmış yöntemlerle bilgi sistemleri analitik kaygısına paralel olarak, muhasebenin finansal modellemeyle ilgili kaygısında bulunabilir.

Sosyo-teknik ve esnek sistem yaklaşımlarındaki bilgi sistemleri araştırmalarının ilgi alanları ile muhasebe araştırmalarının kullanıcılara yönelik ilgisi ve muhasebe bilgi sistemlerinin kullanımları arasında da paralellikler vardır.

Ayrıca, son kullanıcı bilişiminin yerel muhasebe ve bilgi sistemlerinin gelişimine paralel olması gibi, BPR’nin bilgi sistemleri araştırmasına olan ilgisi de muhasebenin Faaliyete Dayalı Yönetim ile olan ilgisine paraleldir. Dolayısıyla, muhasebe ve bilgi sistemleri arasında muazzam paralellikler ve ilişkiler vardır ve olmuştur. Ancak bu dernek nasıl kurulur?

Bu bölümde muhasebe ve bilgi sistemlerinin nasıl bir yönetim kontrol gündeminin parçası olduğunu tartışıyoruz ve bunu analiz etmek için bir ERP sistemi SAP R/3 hakkındaki el yazmalarını kullanıyoruz.

Muhasebe araştırmasının tipik olarak ERP sistemlerinin çok az veya hiç sonucu olmadığı sonucuna varırken, IS araştırmasının ERP’nin firmaya muazzam sonuçlarla geri döndüğü sonucuna vardığı ikilemini daha fazla analiz ediyor ve çözmeye çalışıyoruz.

Bu paradoksun, iki disiplin etrafında bulunan geleneksel sınırlara karşı anlaşılabileceğini öne sürüyoruz.

Ancak, ERP’yi hakkındaki el yazmaları aracılığıyla anlamanın, muhasebe ve bilgi sistemlerinin eşzamanlı olarak anlaşılmasını gerektiren sonuçlarının analizi için yeni bir alan geliştirmemize izin verebileceğini de öneriyoruz. Muhasebe, bilgi sistemlerini ses ve eylemle, bilgi sistemleri ise muhasebe ile altyapıyı sağlar.

Muhasebe ve BT Alanları

Analizimizin çıkış noktası, her ikisi de yönetim kontrol konuları ile ilgili olsalar bile, muhasebe ve bilgi sistemlerinin kendi alanlarında farklılık gösterdikleridir. Farklılıklarını şu şekilde karakterize ediyor.

Muhasebe, belirli temsil türleri ve ‘onları doğru hale getirme’ yollarıyla ilgilenirken, bilgi sistemleri genel olarak temsil ile ilgilidir. Bilgi sistemleri uzmanları, temsiller oluşturmakla ilgilenirler, ancak bunlar, bir sistem tarafından hizmet verilen yöneticilerin veya personelin taleplerine bir defaya mahsus, geçici yanıtlar olma eğilimindedir.

Muhasebe alanı, bilanço ve kar ve zarar hesapları etrafında iyi bilinen bir dizi uygulama ile ilgili hale getirme sorunlarına yansır. Bilgi sistemleri alanı, sürekli değişen teknolojilere yansır. Bu karşıtlığı biraz açarsak akla gelen bazı farklılıklar sıralanmıştır.

Hem muhasebe hem de bilgi sistemleri araştırması temsil ile ilgilidir, ancak bir takım farklılıklar vardır. Muhasebe temsillerinin istikrarı, şeffaflık açısından bilançolarda ve gelir tablolarında yatmaktadır; IS için nesneler daha değişkendir, ancak endişe insanları birbirine bağlamaktır.

Ardından, muhasebe araştırması, bilançolar ve gelir tablolarıyla ilgili olarak mevcut temsilleri iyileştirmeye ve “işleri doğru yapmaya” odaklanırken, IS, gereksinim analizi, sistem oluşturma ve proje yönetimi aracılığıyla “kullanıcıları birbirine bağlama” ile ilgilendi.

IS alanı uygulamaya odaklanırken, muhasebe araştırmalarının çoğunu bir “şeffaflık” idealine dayalı olarak çeşitli uygulamaların biçim ve işlevinin analizine odaklar.

Örneğin, dengeli puan kartının faaliyet tabanlı maliyetlendirilmesi gibi uygulamalar; faaliyete dayalı maliyet tahsisleri, dengeli performans ölçümleri ve hissedar güdümlü değer yaratma açısından her biri “işleri doğru yapmaya” atıfta bulunan hissedar değer analizi.

IS alanı için ideal olan, örneğin sosyo-teknik tasarımlar, nesne yönelimli yaklaşımlar, kurumsal altyapı modelleme araçları ve dağıtılmış (istemci-sunucu) mimarisine dayalı olarak kullanıcıların ve teknolojilerin ‘uyumlanması’ olmuştur. Tüm bu uygulamalar, kullanıcı ve teknoloji uyumunu iyileştirmeyi amaçlamaktadır.


Muhasebe Bilgi Sistemleri Taban Puanları
Muhasebe Bilgi sistemleri nedir
Muhasebe bilgi Sistemi Ders Notları
Muhasebe bilgi sistemi aşamaları
Muhasebe Bilgi Sistemleri Bölümü
Muhasebe bilgileri
Muhasebe Bilgi Sistemi PDF
Muhasebe bilgi Sistemi unsurları


Dolayısıyla bilgi sistemleri ve muhasebe alanları arasında farklılıklar vardır ve bunlar açıkça ayırt edilebilir ve ayrık olarak göze çarpmaktadır. Ancak, ERP sistemlerini tanıtmak, muhasebe ve bilgi sistemleri arasındaki ilişkiler ilginç hale geliyor.

ERP sistemleri, onların ilişkilerine yeni bir yaklaşım getirmemizi sağlar. Aniden, iki alanı birbirine bağlayan ampirik önermelere sahibiz. En azından ERP sistemleri ile ilgili bazı profesyonel yazılarda bilgi sistemleri ve muhasebe birbirinden ayrılamaz. Ancak bu ilişkiyi analiz etmeye başlamadan önce, muhasebe ve bilgi sistemlerinin tipik olarak ERP sistemlerini nasıl ele aldığını kısaca ele alacağız.

ERP sistemlerinin vaatleri ve tehlikeleri hakkında çok şey yazıldı. Muhasebe perspektifinden, ERP’yi firmanın tüm faaliyetlerini ve işlerini yöneten eksiksiz bir hesaplama makinesi olarak sunun. ERP sistemleri, aynı anda farklı (ve çelişkili) şeffaflık biçimleri üretmemize izin veren bir teknolojiye sahip entegre bir maliyetlendirme sistemini bünyesinde barındırır.

Ancak çeşitli anketler bunu göremiyor. Bu anketler, şirketlerin faaliyete dayalı maliyetleme (ABC), dengeli puan kartı (BSC) ve değere dayalı yönetim (VBM) gibi yeni muhasebe tekniklerini ne ölçüde kullandıklarını ölçmekte ve daha fazla ABC, daha fazla BSC ve daha fazla BSC kanıtı bulamamaktadır. 

ERP sistemlerinin geleneksel olarak muhasebe alanı tarafından kullanılan muhasebe sistemlerini kullandığını ve ERP’nin tam bir hesaplama makinesi olmadığını söylüyorlar. Beklenen etkiler bulunamıyor.

Buna karşılık, bilgi sistemleri araştırmacıları, kuruluşların ERP’nin etkilerinden kaçmasının imkansız olduğu sonucuna varıyor. “Entegrasyon geri tepiyor” ve ERP’yi uygulayan şirketler, yalnızca yeni şeyler yapabileceklerini değil, aynı zamanda sistem izin vermediği için yapamayacakları şeyler olduğunu da görüyorlar.

Teknoloji, İD araştırmasının insan ve teknolojinin uyumuna ilişkin endişelerine meydan okuyan organizasyona karşılık verir. Bu sorulara hakim olan cevap, sosyo-teknik uyumun ‘aşama olgunluk modeli’dir.

Örneğin, profesyonel topluluğa benzer şekilde, bu araştırma çerçevesini ERP sistem uygulamalarını değerlendirmek için kullanın ve hiçbir şirketin henüz yatırımlarının faydalarını elde edecekleri en yüksek olgunluk ve öğrenme düzeyine ulaşmadığı sonucuna varın. Sonuç belki de şaşırtıcı değildir.

Muhasebe ve bilgi sistemleri araştırması arasındaki önemli farklar vardır, ancak ERP alanı, muhasebe ve bilgi sistemleri araştırmasını ve uygulamasını, birlikte teknoloji ve organizasyon arasında yeni ilişkiler ürettikleri yeni temaslara getirir.

Bu ilişkiler, ERP el yazmalarında, yönetim kontrol sistemleri fikirlerinin düzenlendiği katılım, şeffaflık ve uyum arasındaki buluşma noktalarının hikayeleri olarak sunulur.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir