Objektivizm – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Objektivizm
İnsan oyuncular, değerli deneyimleri nedeniyle hem fenomenolojide hem de metaforlarda çok önemli rollere sahiptir. Objektivizm ile sübjektivizm arasındaki temel ayrım her zaman insan deneyimidir. Bir diğer önemli gerçek (genellikle araştırmacılar tarafından göz ardı edilir), metafor kullanımının hem fiziksel dünyada hem de algısal dünyada ortaya çıkmasıdır, çünkü organizasyon kavramının kendisi “ölü” metaforlardan kaynaklanmaktadır.
Metaforların “o kadar tanıdık ve o kadar alışkanlığa dönüştüğü, metaforik doğalarının farkında olmayı ve onları gerçek terimler olarak kullanmayı bıraktığımız” süreci tanımlar. Bu, ölü metaforları (kendi başına organizasyon) kullanan “bu kelimelerin gerçek ifadelerin yerine geçtiğini” bildiğimiz için, sanal organizasyonların metaforlarının “canlı” metaforlar olduğunu ima eder.
Bu nedenle canlı metaforlar, sanal dünyanın gerçek dünyadan farklı olarak zaman ve mekan kısıtlamaları olmadan çalıştığı için gerçek dünyada mümkün olmayan şeyleri yapabileceğimiz sanal organizasyonları başka bir boyutta anlatmak için kullanılmaktadır.
Yapılanma süreci, insan oyuncuların karşılıklı etkileşimini ve kuruluşların kurumsal özelliklerini içerir, “yapılandırma teorisi, insan eylemlerinin yapılar tarafından etkinleştirildiğini ve kısıtlandığını, ancak bu yapıların önceki eylemlerin sonucu olduğunu kabul eder.”
Hem gerçek hem de sanal dünyalarda yaşadığımız için, her bir dünyanın ikili kimliğine ilişkin hem nesnel hem de öznel anlayışlara sahibiz. Gerçek organizasyonlar ile sanal organizasyonlar arasındaki ilişkiyi insan müdahalecilerin varlığında gösterir.
Hem gerçek hem de sanal organizasyonlar, kurumsal eklemlenmelerinde yer alan kural kaynak setlerinden oluşur, dolayısıyla bu kural kaynak setleri, bir yapının organizasyonel davranışın aracı ve sonucu olduğu organizasyon yapıları (hem sanal hem de gerçek) olarak işlev görür. .
Yapısal özellikler, örgütsel aktörlerin eylemleri dışında var olmaz. Bu nedenle, mekan ve zamanla ilgili yapısal özellikler, örgütlerin üretim ve yeniden üretimine dahil edilir. Başka bir deyişle, hem gerçek hem de sanal organizasyonlar, her bir insan oyuncunun bakış açısına dayalı olarak farklı zaman ve mekan boyutlarında yapılanmaya tabi tutulur.
Teknoloji ikiliğinden uyarlanan yukarıdaki model, insan oyuncular ile hem gerçek hem de sanal organizasyonlar arasındaki etkileşimde sürekli ve eş zamanlı olarak işleyen dört süreci tasvir etmektedir.
Bu süreçler şunları içerir: (a) insan oyuncuların ortamı olan r1 oku (gerçek organizasyonun nesnel görünümü) ve v1 oku (sanal organizasyonun nesnel görünümü) ile temsil edilen kurumsal özellikler; (b) insan oyuncuların ürünü olan r2 oku (gerçek organizasyonun öznel inşası) ve ok v2 (gerçek organizasyonun sübjektif inşası) ile temsil edilen yapılar; (c) her iki dünyadaki insan oyuncuların etkileşimi ve bunun içinde inşa edildiği ve kullanıldığı gerçek organizasyonun sosyal bağlamları üzerindeki etkileri (r1 ve v2 oklarının yönü); ve (d) sanal organizasyonun gerçek bir organizasyonda belirli sosyal bağlamlarda nasıl inşa edildiği ve kullanıldığı önemlidir.
İçinde insan oyunculardan oluşan iki yapılanma var: biri gerçek organizasyon için, diğeri sanal organizasyon için. İnsan oyuncunun bilinci öznel iken, sanal organizasyon ve gerçek organizasyon alemleri nesneldir. Yapılanma süreci, insan oyuncuların karşılıklı etkileşimini ve kuruluşların kurumsal özelliklerini içerir.
Yapılanma teorisi, insan eylemlerinin yapılar tarafından etkinleştirildiğini ve kısıtlandığını, ancak bu yapıların önceki eylemlerin sonucu olduğunu kabul eder. Hem gerçek hem de sanal dünyalarda yaşadığımız için her dünya hakkında hem nesnel hem de öznel anlayışlara sahibiz (ikili kimlikler).
Gerçek organizasyonun (yerleşik geleneği ile) olgunluk aşaması ve sanal organizasyonun yeni ortaya çıkan durumu (yeni ortaya çıkan fenomenleri ile), gerçek organizasyonun nesnel görünümünün (ok r1) ve gerçek organın öznel inşasının – Modern organizasyonlarda yapılanma sürecine özelleştirme (ok v2) hakimdir.
Objektivizm Nedir
Objektivizm Nedir felsefe
Objektivist ne demek
Objektivizm felsefesi
Eudaimonizm Nedir
Fountainhead
Ayn Rand Institute
Rölativizm
Birçok gözlem, gerçek bir organizasyonda biriken bilgi ve deneyimlerin, verimli ve etkili amaca yönelik faaliyetin soyutlama sürecinde sanal organizasyonun formülasyonunu zorladığını göstermektedir. Sanal organizasyonun yaratılmasının sadece gerçek organizasyonun sanal alanda temsili için olduğu kısmen doğrudur.
Bir kurumu “sosyal aktör kategorilerini ve bunların uygun faaliyetlerini veya ilişkilerini tanımlayan ortak kurallar ve tipleştirmeler” olarak tanımladı. Yinelemeli modellerini (kurumlar ve eylemler) açıkladıkları gibi, kurumsallaşma, örgütsel özetlerin (çalışma prosedürleri) gözden geçirilmesi veya çoğaltılması davranışını içerir ve davranışların nesnelleştirilmesini ve dışsallaştırılmasını gerektirir.
Bu anlamda sanal bir organizasyonun başarılı bir şekilde işleyebilmesi, sanal alanda kurumsallaşmaya ulaşmasıdır. Bu süreç sayesinde, sanal organizasyon istikrarlı hale gelir ve insan oyuncuların faaliyetlerini takip edebilecekleri bir yapı olarak hizmet etmeye yardımcı olur. Daha fazla çıkarım üzerine, gerçek organizasyonların iş süreçlerinden kurumlar, insan aktörleri (kurucu doğa, r1) kısıtlar ve onlar da sanal organizasyon kurumlarını (kurulmuş rol, v2) ve/veya tersi (v1’den r2’ye) inşa eder.
Yukarıdaki argümanlar, yapılanma teorisi tarafından açıklanan sosyal sürece ilişkin tamamlayıcı görüşler sağlar. Bu teoride, eylemler ve kurumlar sürekli olarak etkileşime girerek yapıyı belirler. Yapılanma teorisi, bu etkileşimlerin (bir kurumu veya yapının gözden geçirilmesi ve yeniden üretilmesi) nasıl işlendiğine dair açıklamadan yoksundur, ancak Giddens yansıtma, etkileşim ve benzerlerinin rolünü açıkladığı için bu tartışılabilir.
Bununla birlikte, çalışmalarının, “kurumsal kuramın amacı”nın, “eylemler ve kurumlar arasındaki etkileşim için yapılanma kuramının çıkarımlarını geliştirmek ve örgütlerde kurumsal bakım ve değişimin nasıl çalışılacağına ilişkin pratik sorunu ele almak” olduğunu açıkça belirtti.
Yazarlar, bu çalışmanın sonuçlarının “kurumsal bakış açısının, örgüt çalışmalarında vaadini yerine getirebilmesi için kurumsallaşmayı bir süreç olarak ele alması gerektiği” inancıyla uyumlu olduğunu düşünmektedir. Bu çalışmanın odak noktası, sanal bir organizasyonda neler olup bittiğinin açıklanmasıdır.
Bu araştırmanın ortaya koyduğu sonuç, teorik tümevarımın zengin bir tanımıdır. Bu sürecin bir sınırlaması, kurumsal kuramın yinelemeli modelinin yalnızca bir bölümünü yansıtmasıdır.
Ayn Rand Institute Eudaimonizm Nedir Fountainhead Objektivist ne demek Objektivizm felsefesi Objektivizm Nedir Objektivizm Nedir felsefe Rölativizm