Örnek Geliştirme
Örnek Geliştirme
Dinamik simülasyon yapabilen bir proje yönetim modelinin somut örneklerini oluşturmak gerekir. PMAC’lerin önceden resmi açıklamaları, proje yönetim modeli örneklerini oluşturmak için ağ modelleme kurallarına göre birbirine bağlanabilen “yapı taşları” olarak hizmet edebilir. Bu örneklemeler, yeterli bir kesinlik seviyesinde temsil edildiğinde, proje yönetim sisteminde gerçekte nasıl ve ne zaman gerçekleştirilebileceklerine göre proje yönetim faaliyetlerinin simülasyonuna izin verir.
Proje yönetimi modeli örneklerini geliştirirken, modelleme girişimini yaklaşık ağlar düzeyinde başlatmak olağandır, çünkü (i) açıklamaları muhtemelen proje yönetiminin işleyişine ilişkin ilgili bilgiyi sağlayan kişinin doğal diline daha yakın olacaktır. sistem (yani, proje yöneticisi) ve (ii) sistem bileşenlerinin statik yapısının ve bunların bağlantılarının net ve kompakt bir görünümünü sağlarlar.
Dinamik simülasyon yeteneğinin gerekli olduğu örnekler geliştirmede (örneğin, ağın bir proje yönetimi eğitim simülasyonunun otomatikleştirilmiş kısmı için bir spesifikasyon oluşturacağı zaman), yaklaşık model daha sonra uygun noktada kesin bir ağa dönüştürülebilir.
Model geliştirmedeki bu son aşamanın yalnızca kağıt tabanlı çalışma temelinde başarılması zordur, ancak renkli Petri ağı model geliştirme ve simülasyon için etkileşimli grafik araçlarının kullanılmasıyla çok daha kolay hale getirilir.
DesignlCPN gibi araçlar, ağ iyileştirme, tutarlılık kontrolü ve bir alt sayfa hiyerarşisinin bakımı için etkileşimli yardımlar sunar. Tesisler bunlar, model geliştiricinin, model geliştirme sürecinin bu aşamasında gerektiği gibi, proje yönetim modeli örneklerinin dinamik süreç simülasyon özelliklerini test etmesine izin verir.
Modeli Somutlaştırmada Dış Kısıtlamaların Rolü
Teorik olarak, proje yöneticisine hem süreçleri hem de durumları içeren tam bir proje yönetimi modeline erişim sunmak, ona bu modelin örneklerini tam olarak kendi projesini yönetmek için gereken biçimde (yani, tanımlayarak) üretme olasılığını sağlayacaktır. nasıl çalışacaklarını belirten ve uygulamada karşılanması gereken ön ve son koşullar aracılığıyla aktivasyonlarını ilişkilendiren, istenen iyileştirme seviyesinde proje yönetimi faaliyetleri önemlidir.
Bu olasılıktan yararlanmak, yöneticinin yönetim uzmanı rolünü oynamasını gerektirecektir. Ortaya çıkan örnekleme, daha sonra, belirli bir projeyi belirtilen şekilde yönetme faaliyetlerinde ona rehberlik etmek ve kısıtlamak için mevcut olacaktır. Uygulamada, yönetim uzmanı rolü genellikle kuruluş içindeki üst düzey yönetim tarafından veya onların emriyle kalite güvence personeli tarafından yerine getirilir.
Bu kitabın sonraki bölümlerinde açıklanacak olan türden proje yönetimi modellemesi için kapsamlı etkileşimli desteğin yokluğunda, yönetim uzmanı rolü uygulamada tam olarak kullanılamayabilir. Proje yönetimi modelinin yapısının büyük bir kısmı, belirli bir projenin yönetimi için uygun olan entegre bir şekilde üretilmeyebilir.
Düşünceyi geliştirme yolları örnekleri eodev
düşünceyi geliştirme yolları
Tanık gösterme örnek
Tanımlama nedir düşünceyi geliştirme Yolları
Düşünceyi GELİŞTİRME Yolları TANIMLAMA Örnekleri
Anlatım Biçimleri
Bunun yerine, proje yönetiminde izlenecek standartlar ve önceden tanımlanmış metodoloji, proje çalışmasında belirli nesneler üzerinde çalışırken belirli yönetim faaliyetlerinin nasıl ve ne zaman uygulanacağını düzenlemek amacıyla proje ortamında parça parça belirlenme eğilimindedir.
Gerçek proje yönetimi süreci, proje yöneticisi adına önceden belirlenmiş yönetim standartları ve metodolojisi tarafından kısmen kısıtlanan bir sezgi meselesi haline gelir (belirgin uzmanlık).
Öngörülen metodoloji, yukarıda tartışıldığı gibi, kurumsal bir el kitabında yer alan sabit bir yapı olarak ifade edildiğinde büyük sorunlar ortaya çıkabilir. Bu durumda, proje yöneticisinin, öngörülen metodolojinin hedeflerini ve standartlarını karşılayacak şekilde proje yönetim sürecini düzenlemesi için teşvik edilmek yerine, yalnızca reçetelerini uyarlamasına izin verilebilir.
Genellikle gösterilen sebep, yalnızca yöneticinin sezgisine dayanan ikinci faaliyetin, metodolojinin amaçlanan amacını, yani iyi proje yönetimi uygulamasını neyin oluşturduğuna dair sabit bir görüş empoze etmesidir.
Sonuç genellikle, yöneticinin bazı faaliyetlerinde gereksiz yere aşırı kısıtlamaya gitmesi, beklenmedik durum planlamasını ve yaratıcı yönetim çözümlerini zorlaştırırken, bazı (öngörülmemiş) metodolojik rehberliğin gerekli olduğu diğer faaliyetlerle ilgili olarak tamamen kendi haline bırakılmasıdır.
Şimdiye kadar tanımladığımız proje yönetimi sürecini modelleme yaklaşımımız dahilinde, harici olarak öngörülen yönetim metodolojileri, belirli yönetim faaliyetlerinin yürütülebileceği koşulları düzenlemeye hizmet eden, proje yönetimi modelinin somutlaştırılmasında bir dizi kısmi kısıtlama olarak görülebilir (göre somutlaştırma), “iyi yönetim uygulaması” için belirli, güncel gerekliliklere uygun olacak şekilde proje yönetimi sürecini şekillendirmek gerekir.
Bu nedenle, belirli yönetim faaliyetleri için bazı ön koşullar, üst yönetim tarafından dayatılan kısıtlamaları yansıtmak için kullanılabilirken, diğerleri, bir yönetim uzmanı rolünde hareket eden yöneticinin kendisi tarafından önceden belirlenebilir. Tersine, gerçek proje yönetimi uygulamasında öngörülen metodolojinin yorumlanması, somutlaştırılmış ön koşulların, projenin yürütülmesi boyunca proje yönetimi sürecini şekillendirmesiyle elde edilir.
Proje Veri Modelinin Geliştirilmesi
İçinde, proje yönetimi modeli geliştirmede benimsenen üretken yaklaşımı, proje veri modeli geliştirmede kullanılacak genel yaklaşımla karşılaştırdık. Bu bölümün son bölümünde, proje veri modelinin kapsamını, bölüm 5’te belirlediğimiz perspektifler aracılığıyla neyin “görülebileceği” açısından tanımladığımız yerden başlayarak, bu yaklaşımı nasıl takip ettiğimizi açıklıyoruz. proje veri modelinin genel çekirdeğini oluşturacak varlıklar.
Ardından, proje veri modelinde temsil edilen varlıklar için karaağaç özellikleri geliştirmek için varlık-ilişki modelleme kurallarının nasıl kullanılabileceğini gösteriyoruz. Proje veri modelinin genel çekirdeğindeki tüm varlıklar için ortaya çıkan spesifikasyonlar bölüm lotunda sunulmuştur.
Ayrıca, varlık sınıflarının örneklerini oluşturarak, bunların içsel özelliklerine değerler atayarak ve diğer varlık sınıflarında oluşturulan örneklerle ilişkilendirerek, proje veri modelinin herhangi bir bölümünün somutlaştırılmasının nasıl geliştirilebileceğini de gösteriyoruz. İçinde, somutlaştırma sürecinin belirli bir PMAC içinde tanımlanan operasyonlar aracılığıyla gerçekte nasıl kontrol edildiğine dair ayrıntılı bir örnek sunacağız.
Bu çalışmada, yalnızca proje veri modelinin genel çekirdeğindeki varlıklar için ayrıntılı spesifikasyonlar veriyoruz, böylece modelin bir modelci, proje yöneticisi ve hatta bir yönetici tarafından makul bir şekilde kullanılabilecek kısmını önceden yapılandırılmış bir şekilde sunuyoruz.
Bununla birlikte, belirli bir kuruluşta herhangi bir belirli projeyi yönetme bağlamında, genel proje veri modelinin muhtemelen uyarlanması gerekecektir, yani genel çekirdeğe ve spesifikasyonlara bağlama özel ek varlıkların eklenmesi gerekecektir. bazı temel varlıkların, proje yöneticisinin kesin bilgi ihtiyaçlarını karşılamak ve proje veri modeli varlıklarını tanımlarken kullanmak istediği dili eşleştirmek için revize edilmesi gerekecektir.
Anlatım Biçimleri düşünceyi geliştirme yolları Düşünceyi geliştirme yolları örnekleri eodev Düşünceyi GELİŞTİRME Yolları TANIMLAMA Örnekleri Tanık gösterme örnek Tanımlama nedir düşünceyi geliştirme Yolları