Pilot Projeler – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Pilot Projeler – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

17 Mart 2023 Pilot Proje Nedir ? Pilot uygulama 0
Model Yorumlaması

Pilot Projeler

Pilot projeler başkalarının taklit etmesi için örnekler oluşturabilir. Bireyler ve kuruluşlar arasında taklit arzu ediliyorsa, pilot projeler ilk harekete geçen olmakla ilgili bazı riskleri absorbe edebilir. Başarılı olurlarsa, dikkatleri yeniliğin faydalarına yönlendirebilirler.

Gerçek dünya ortamında yürütüldükleri için bu faydalar, teknik değerden ziyade yeniliği kullanan kişi ve kuruluşlar üzerindeki olumlu etkiler açısından ifade edilebilir.

Sonuç olarak, bu tür yenilikleri destekleyenler, yeniliğin başka bir yerde uygulanması için çok daha güvenilir bir gerekçe sunabilir. Özellikle kamu idaresi gibi riskten kaçınan ortamlarda veya sıkı bir şekilde düzenlenen diğer ortamlarda pilot projeler böylece diğerlerinin izlemesi için uygulanabilir bir yol haritası tanımlar.

Bununla birlikte, bir sosyo-teknik yeniliği uygulamak, çoğu durumda önemli kaynaklar gerektirir. İstenen sonuçlara ulaşmak için, araştırmacıların teknolojiyi alanda kabulü teşvik edecek şekilde uyarlamaları ve yeniliğin tanıtıldığı organizasyonel ve sosyal ortamda değişiklikler yaratmaları gerekir.

Bir pilot projenin bu bölümleri, hem yeterli personel hem de uygulama için yeterli zaman gerektirir, çünkü bu tür değişiklikler kullanıcılar ve onların kuruluşları üzerinde zorlanamaz.

Bu tür projelerin önemli bir maliyet etkeni, yeni bir teknik altyapının kurulmasıdır, örn. tüm kullanıcıların ortak bir omurgaya bağlanması veya özel cihazlarla donatılması gerekiyorsa. Sonuç olarak, pilot projeler, yeterli finansmana ve daha geniş bir araştırmacı grubu arasında proje tabanlı işbirliğini kolaylaştıran kurumsal bir ortama bağlıdır.

Pilot projeler, iki tür araştırma sorusunu cevaplamaya hizmet eder. İlk soru türü, bir sosyo-teknik yeniliğin olumsal faktörlerini ele alır.

Etkileyici değişkenler olarak teknolojiyi, teknoloji ile sağlanan hizmetleri, yasal ortamı ve yeniliğin ekonomik bağlamını içerebilirler. Böylece pilot projeler, belirli bir sosyo-teknik yeniliğin gerçekleştirilmesi için bu faktörlerin hangi kombinasyonunun gerekli olduğunu açıklığa kavuşturur.

İkinci tür araştırma sorusu, bir sosyo-teknik yeniliğin kullanım, ekonomik verimlilik veya toplumsal etki gibi sonuç değişkenleri üzerindeki etkilerini araştırır.

Bu araştırma dizisi, yeniliğin kabul edildiğini varsayar ve etkisini ele alır. Bu tür araştırma sorularını takip eden pilot projeler, yeniliğin kapsamlı bir şekilde uygulanmasının ekonomik olarak mümkün ve sosyal olarak arzu edilir olup olmadığı konusunda karar vermeyi özellikle destekler.

İlk bakışta, bu tür araştırma soruları tamamen ampirik bir yönelime işaret eder. Bununla birlikte, saha deneylerinin doğası, bu tür soruların tamamen kontrollü bir ortamda yanıtlanmasına izin vermez.

Aksine, pilot projeler genellikle araştırma projesinin ilerlemesi için ele alınması gereken yetersiz teknoloji veya çatışan çıkar sorunlarıyla karşı karşıya kalır. Amaçlanan yeniliği gerçekleştirmeden, etkileyen veya etkileyen değişkenleri araştırılabilecek hiçbir uyaran yoktur.


Pilot Proje Nedir
eğitimde ‘pilot uygulama nedir
Pilot Uygulaması Nedir
Pilot uygulama
JEOKAREM


Bu nedenle, pilot projeler, olası faktörler ve sosyo-teknik yeniliklerin etkileri hakkındaki araştırma sorularını yanıtladıkları kadar, bir tasarım bileşeni de içerir. Bu bağlamda tasarım, yeniliğin yalnızca teknik bileşenleriyle değil, aynı zamanda sosyal ve organizasyonel bileşenlerle de ilgilidir.

Koşullu faktörler, pilot projelerde ortaya çıkabilecek tasarım sorunlarının genişliğini gösterir. Hem teknolojinin hem de sunulan hizmetlerin tasarımını ve uygun bir yasal çerçeve ile geçerli iş modellerini tanımlamayı içerirler. Sonuç olarak, pilot projeler yalnızca yayınlanabilir araştırma makaleleri değil, sosyo-teknik kullanımda bir yenilik üretir.

Genellikle, bir pilot projenin tasarım kısmı, yalnızca uygulama çabalarının bir yan ürünü değil, aynı zamanda açıkça projenin hedeflerinden biridir. Böyle bir projenin yeniliğin tasarımıyla ilgili olarak dahil edebileceği üç serbestlik derecesi arasında ayrım yapıyor.

Belirli bir teknolojinin kabul edilebilirliğini test etmek için kurulan projelerde tasarım için çok az alan vardır. Bu tür projelerin sonuçları, büyük ölçekli bir uygulamanın fizibilitesini onaylar veya reddeder, ancak yenilikte, kullanıcılarının onu kabul etme olasılığının daha yüksek olmasını sağlayacak iyileştirmeler yapmaz.

Dolayısıyla, pilot projelerdeki ikinci serbestlik derecesi, bu uyarlamayı projenin açık bir hedefi olarak içerir. Bu projeler genellikle yeniliğin temel bir teknik prototipiyle başlar ve ardından pilot proje sırasında sürekli olarak iyileştirilir.

Üçüncü ve en büyük serbestlik derecesi, bir sosyo-teknik yeniliğin potansiyel olarak çözebileceği bir organizasyonel, sosyal veya ticari sorun bildirimiyle başlayan pilot projelerin doğasında vardır.

Bu tür projelerde, sorun bildirimine tatmin edici bir çözüm tasarımı, proje kaynaklarının önemli bir bölümünü gerektirir. Ancak belirli bir alandan alınan bir dizi problemden yola çıkılarak tasarımın ve etkilerinin bu problemlerle doğrudan ilişkili olması, alanda kabul görmesi açısından önemlidir.

Dolayısıyla pilot projeler, bir saha ortamında sosyo-teknik sistemlerin tasarımını içerir. Dolayısıyla onları, IS araştırmasının iki geleneği bağlamında konumlandırabiliriz. Teknik yönleriyle, genellikle bir prototipleme yaklaşımı izlerler. Bir prototipleme yaklaşımı seçerken tasarımcılar, kullanıcılarla yakın etkileşim içinde gereksinimleri açıklığa kavuşturmak veya geliştirme sorunlarını çözmek için uygulama sistemlerinin ön sürümlerini geliştirir.

Prototip oluşturma, bu sistemlerin saha testlerini içerebilirken, genellikle teknik tasarımla ilgili konuları vurgular. Bununla birlikte, pilot projeler genellikle BT etkin organizasyonel değişim sağlamak için bir organizasyonel müdahaleyi de içerir. Bu nedenle, hem müşteri organizasyonun yararına hem de bilimsel bilgiyi ilerletmek için değişimi etkilemeye çalıştıkları için eylem araştırmasının bir çeşididirler.

Daha yakından incelendiğinde, pilot projeler farklı düzeylerde katkılar sağlar. İlk olarak, bir pilot sistem, yani uygun inovasyon yaratırlar. Sosyo-teknik tasarım için bir kavram kanıtı işlevi görür. Temelinde, bir saha ortamına dahil edilen yeni bir teknik sistem vardır.

Yeni sosyo-teknik sistem, yalnızca pilot proje süresince geçerli olabilir, ancak aynı zamanda projenin kullanım ömrünün ötesinde de kullanılmaya ve geliştirilmeye devam edebilir. Bu bölümün ilerleyen kısımlarında böyle bir sistem için bir örnek vereceğiz. İkincisi, pilot projeler sosyo-teknik sistemler hakkında alan bilgisi ve tasarım bilgisi üretir.

Bir saha ortamı için sosyo-teknik yenilikler tasarlamak, tasarımcıların sistemin alanı hakkında kapsamlı bilgi toplamasını gerektirir. Bu alan analizi daha sonra sosyo-teknik sistemin gerçek tasarımı için bir referans noktası olarak hizmet eder.

Birlikte ele alındığında, alan bilgisi ve tasarım bilgisi, bu özel alanda sistemleri tasarlamak ve uygulamak için referans modeller veya çerçeveler ve yöntemler ile sonuçlanabilir. Bu orta düzey soyutlama hakkındaki bilginin pilot projelerin ana katkısı olmasını beklemektedir. Üçüncüsü, pilot projeler ayrıca genel çerçevelerin ve teorilerin geliştirilmesine de katkıda bulunabilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir