Proje Çalışma Sistemi
Proje Çalışma Sistemi
Proje çalışma sistemiyle yapılan işlemler temelde iki türdür: biri, yöneticinin projenin ilerleyişi hakkında bilgi sahibi olma ihtiyacına göre belirlenir ve diğeri, yöneticinin proje çalışmasında ilerlemeyi teşvik etme ihtiyacına göre belirlenir.
Proje çalışma sistemi, yöneticiye bilgi sağlayıcısı ve yönetici faaliyetlerinin sonuçlarının alıcısı olarak hareket eder. Proje yöneticisi, proje çalışma sistemi tarafından sağlanan bilgilerin ve proje ortamı tarafından yapılan taleplerin yorumlayıcısı ve bu yorumlara göre proje ilerlemesinin kolaylaştırıcısı olarak hareket eder.
Proje çalışması (mevcut) proje planının iş tanımı çerçevesinde yürütülür. Makro plan, genel yönüne rehberlik ederken, ayrıntılı plan, uygulama süresi boyunca kimin ne zaman ne yapacağını açıklar.
Projenin ilerlemesinin izlenmesi, ayrıntılı plana göre belirlenir ve sonuçları, sistem geliştirme maliyetinin ve gerekli olacak kaynakların tahmin edilmesini sağlamak, kalan kontrol noktalarının ve teslimatların hedef tarihlerini göstermek için yönetici tarafından makro plana beslenir.
Her şeyin yolunda gitmesini sağlamak için yöneticinin projenin durumunu düzenli olarak izlemesi gerekir. İlerlemeyi takip etmek için şu konularda bilgiye ihtiyaç duyar:
– tüm aktif görevler üzerinde yapılması gereken çalışma tahminleri (ekip üyeleri tarafından ve mümkünse bağımsız bir kaynak tarafından sağlanır),
– projenin yürütülmesi sırasında ortaya çıkan yeni görevlerle ilgili uyarılar (örneğin, harici veya dahili değişiklik talepleri),
– bu aşamada tahmin edilen tüketimlerine karşı tüketilen kaynaklar (örn. zaman, finansal, fiziksel kaynaklar, beklenmedik durumlar).
Ancak, bu bilgilerin toplanmasında harcanan çaba ile doğruluğu arasında bir denge bulunmalıdır. Genellikle, bu, periyodik durum verilerinin toplanmasıyla sonuçlanır, zaman aralıkları ilgili görevlerin boyutuna ve proje yöneticisinin projenin ilerleyişine olan güvenine bağlıdır. Normalde, projenin başlatılması sırasında gerçekleştirilen izleme prosedürlerinin oluşturulması, bu zaman aralıklarını tanımlamış olacaktır.
Proje yöntem ve Teknikleri
Dönemsel proje bazlı çalışma Nedir
Proje bazlı çalışma Nedir
Proje yöntemi örnekleri
Proje çalışması Okul öncesi
Proje bazlı çalışanlar kimler
Projenin amacı örnekleri
Projede Yaygın Etki örnekleri
Ancak, harcanan çaba ve harcanacak çaba açısından ilerlemeyi ölçmek, yürütülen işin kalitesiyle ilgili sorunları ele almaz. Bir görevin tamamlandığı varsayıldıktan sonra yeniden çalışılması gerektiği keşfedilirse, daha erken bir aşamada çaba açısından ölçülen ilerlemesi, geriye dönüp bakıldığında, yanıltıcı bir ölçüm olarak görülür. Bununla birlikte, kaliteyi ölçmek için kesin ve net ölçeklendirilmiş kriterlerde belirgin bir eksiklik vardır.
Bununla birlikte, gerçek ürün kalitesinin mümkün olduğunca objektif olarak izlenmesi gerekir. Proje görevlerinden kaynaklanan ürünlerde kaliteyi teşvik etme ve izleme sorumluluğu genellikle bağımsız bir kalite güvence temsilcisine verilir ve daha sonra kalite güvence raporları, projedeki ilerlemeyi izleme sürecinin bir parçası olarak yöneticiye sunulur.
Bu raporlardaki bilgiler teknik sorunları ele almalı, ancak aynı zamanda yöneticinin düzeltici önlem alabilmesi için bu sorunları yönetim açısından yorumlamasına yardımcı olmalıdır.
Tüm bu çeşitli türdeki bilgileri toplamak, bir yandan üstlerine projenin ilerleyişi hakkında rapor vermek, diğer yandan da proje sırasında ortaya çıkardığı sorunlara göre hareket etmek zorunda olan proje yöneticisi için amaca ulaşmak için bir araçtır. izleme süreci. İlerlemenin izlenmesi, yöneticiyi yalnızca projenin ilerleyişi hakkında bilgilendirmekle kalmaz, aynı zamanda ona projenin gelecekteki ilerlemesi hakkında da bilgi sağlar.
Örneğin, kaynaklarının gerçek üretkenliğini, gerçek becerilerini, bazı görevlerin içerdiği zorlukları vb. tespit etmek için kullanabilir. Bu, çalışmanın gerekli yeniden planlanmasını kolaylaştırabilir. Dolaylı olarak, aynı zamanda, içinde ele alınmamış herhangi bir kaygı açısından mevcut planının kalitesi hakkında ona bir içgörü sağlar.
Örneğin, plan, öğrenme eğrilerini ve verimsiz zamana neden olabilecek gizli hata yöntemlerini veya genellikle sorunlara neden olan keypunch, test süresi, yazma, yazdırma vb. gibi planlanmamış kaynak gereksinimleri dikkate almamış olabilir.
Gözden geçirmeler, gözden geçirmeler ve teftişler, hem proje çalışmasını desteklemenin bir yolu hem de ilerlemesini teşvik etmenin bir yolu olarak görülebilir. İlk durumda, yazılım için bir kalite güvence işlevi sağlarlar.
İkinci durumda, proje denetimleri ile birlikte, projenin dışarıdan bir kişinin bakış açısından değerlendirilmesini gerektirir, böylece proje kimliğinin teşvik edilmesi, proje sonuçlarıyla ekip üyelerinin belirlenmesi ve projenin nereye gittiği konusunda uyanık olunması sağlanır.
Projede ilerlemeyi teşvik etmeyi, ancak ilerlemenin yavaş veya eksik olduğu tespit edildikten sonra zorunlu hale gelmesi anlamında, izlemenin bir yan etkisi olarak görmek akıllıca değildir. Bunun yerine yönetici, planlama aşamasında planını değerlendirirken ve başlatma aşamasında ekibini ve ekip üyelerinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak ilerlemeyi teşvik etmenin yollarını aramalıdır.
Her iki durumda da, proje yöneticisinin, ilerlemenin teşvik edilebileceği koşulları tanımlamak için proje planını simüle etmesi gerekir. Koşma aşamasında, ilerlemeyi teşvik etme yeteneği gerçekte ortalanır: ekibinin gelişebileceği varsayımsal değil gerçek koşulların yaratılmasından oluşur.
İlerlemenin teşvik edilmesinde, yöneticinin yönetim tarzı çok önemli bir rol oynar. Bu, otoriter bir tarzdan, serbest bir tarza ve demokratik bir yönetim tarzına kadar değişebilir. Otoriter tarz, kısa sürede yüksek üretkenlik sağlar, yüksek tutarlılık ve amaç tekdüzeliği gerektirir, ancak aynı zamanda ilerlemeyi de tehlikeye atar.
Bunun nedeni, gerekli yetkinliğin yöneticiden çok astlarda olduğu durumlarda, geleneksel, değişime açık olmayan bir tavır ve otoriteden vazgeçememeyi içermesidir.
Örneğin, önceki kariyerleri teknik becerilerin geliştirilmesine odaklanan ancak şimdi projede tamamen yönetimsel bir role sahip olan yöneticiler işin teknik kısmını da kontrol etmeye çalıştıklarında sıklıkla sorunlar ortaya çıkar.
Bu tür projeler ilerledikçe, yönetici/teknisyen işin teknik içeriğinden uzaklaştıkça teknik iş genellikle zarar görür, çünkü tüm zamanı kendisine verilen yönetim sorumluluklarını yerine getirmekle harcanır.
Buna karşılık, demokratik tarz esnektir ve bireysel ve resmi motifleri bütünleştirerek mümkün kılar. Ancak yöneticiye büyük bir zaman taahhüdü yükler ve başarısı astların katkılarına bağlıdır.
Dönemsel proje bazlı çalışma Nedir Proje bazlı çalışanlar kimler Proje bazlı çalışma Nedir Proje çalışması Okul öncesi Proje yöntem ve Teknikleri Proje yöntemi örnekleri Projede Yaygın Etki örnekleri Projenin amacı örnekleri