Proje Hedefleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Proje Hedefleri

25 Mayıs 2023 Proje hedefleri örnek Projede amaç ve hedef örnekleri 0
Klasik Bulanık Değerlendirme

Proje Hedefleri

Belirli bir proje için, topluca, proje hedeflerine yönelik risk kaynakları aralığını kapsayan bir dizi risk faktörü tanımlanabilirse, o zaman proje için en sonunda sorumluluk atanacak olan yönetici, potansiyel riskleri tahmin edebilecek bir konumda olacaktır. proje ilerledikçe risk faktörlerinin gerçek seviyelerini gözlemleyerek ve beklenmedik durumları ortaya çıktıkça ele almak için risk bütçesini kullanır.

İçinde, bu o kadar dolaysız olmayabilir, çünkü risk faktörleri başlangıçta yalnızca sonradan görülerek belirlenir: Bir kişinin, bir olayda fiilen gerçekleşebilecek riskleri tahmin etmek için tam olarak uygun olan kısa bir risk faktörleri kümesini her zaman tanımlayabileceğinin bir garantisi yoktur. 

Her şeyi gözlemlemeye çalışmanın çaresi. bir risk etmeni olması durumunda, başarısızlığa mahkumdur: harcanan zaman çok uzun olacaktır, keşfedilecek dünyalara izinsiz giriş miktarı kabul edilemez olacaktır ve bilgi yığınını genel etkisi açısından yorumlamak imkansız olacaktır. 

Gerçek risk faktörlerinin çoğu, projenin yaşam döngüsünde daha sonra üretilen ayrıntılı planlara ve sistem tasarımına bağlı olacağından, bu aşamada zaten gözden kaçacaktır.

Bu nedenle, bir risk analizi için ilk baştaki ana hedefler, belirli bir proje için geçerli olan sınırlı sayıda kilit risk etkeni belirlemek (türüne, geliştirme ortamına, geliştirme aşamasına vb. göre) ve bunların göreli etki risk altındaki sonuçlarını değerlendirmektir. (bu başarısız olursa, proje hedeflerini karşılar). Özellikle proje için teknik, finansal ve zaman çizelgesi hedeflerine ulaşılmasını tehlikeye atabilir.

Bu, proje risk profilinin geliştirilmesine izin verir. Bu, projeler arasında karşılaştırılabilecek çok faktörlü bir proje riski endeksidir ve projenin yüklenici kuruluş için işini yürütmeye dahil olan alanlarda zararlara neden olacağı risk derecesini yansıtır.

Genel Risk Değerlendirme Modelleri

Projeyi kabul edip etmeme kararından sorumlu olan üst düzey yöneticiler, kendi hallerine bırakıldığında, farklı bireysel sorumluluklarına, endişelerine bağlı olarak önceki bölümde açıklanan keşiflerin herhangi birinde neyin dikkate alındığının farklı yönlerine öncelik verebilirler. 

Bu, projenin riskliliği hakkındaki yargılarını, yürütülecek potansiyel riskleri ve projeyi alarak elde edilecek faydaları gösteren farklı faktör kümeleri üzerinde veya en azından belirli faktörlere kıyasla farklı önem atfetmeleriyle sonuçlanabilir. 

Sonuç, farklı karar vericiler tarafından farklı kararların alınması ve farklı tavsiyelerin ileri sürülmesi olabilir. Grup karar verme süreci, her keşifte neyin değerlendirildiğini göz önünde bulundurarak ve farklı kişilerin bu araştırma içinde yaptığı varsayımları analiz ederek bu farklılıkların bazılarını çözebilir. Grubun kolektif deneyiminden sonuna kadar yararlanıldığı için bu yapıcı olabilir.

Bununla birlikte, kuruluşlar genellikle bu tür çatışmalardan kaçınma eğilimindedir çünkü bunlar çok zaman alabilir, genellikle dış danışmanların katılımını gerektirir ve bu nedenle proje için bir teklif hazırlama maliyetini karşılar.

Bunun yerine, proje değerlendirmesinin ilk aşamasında kuruluşlar, yeni potansiyel proje açısından değerlendirilecek jenerik yapılar olarak kuruluş içinde mevcut olan halihazırda geliştirilmiş şirket içi proje risk değerlendirme modellerinin kullanımına güvenme eğilimindedir.

Bir kuruluşun tercih ettiği ve alışkanlıkla kullandığı jenerik yapı, genellikle üst düzey yöneticilerin toplu deneyimlerinden yararlanılarak kuruluş içinde politika düzeyinde geliştirilmiş olacaktır.


Proje hedefleri örnek
Proje hedefleri nasıl belirlenir
Proje hedefleri nasıl yazılır
Proje amaç ve hedefleri
Amaç ve hedef Örnekleri
Projede amaç ve hedef örnekleri
Amaç ve hedef Kavramları
Projede amaç ve hedef arasındaki fark


Bu yapı daha sonra sabitlenir ve organizasyonda müzakere yürütme sorumluluğu olan personele toptan olarak iletilir. bireysel projelerin değerlendirilmesinde kullanımına ilişkin smct talimatlarıyla birlikte belirli projeleri kabul etme ve yönetme. Yapı, herhangi bir projeyi etkileyebilecek tüm risk faktörlerinin, yalnızca onları gözden geçirmeleri ve belirli bir projeyle ilgili değerlerini sağlamaları gerektiği şeklinde sabitlenmiştir.

Sabit bir yapıya sahip bir proje risk değerlendirme modelinin kullanılması, projeler arasında karşılaştırmayı kolaylaştırır ve çeşitli risk türlerinin önemi ve kabul edilebilirliği konusunda kuruluşun politikalarının tutarlı bir şekilde yorumlanmasını sağlar.

Bu tür prosedürleri düzenli olarak kullanan birçok kuruluş, politikalarını ve çalışma koşullarını yansıtacak şekilde dikkatlice ayarlanmış genel bir risk değerlendirme modeli oluşturmanın, onlara proje sözleşmelerinin nasıl fiyatlandırılacağına ve müzakere edileceğine karar vermede büyük bir rekabet avantajı sağladığını düşünür. Bu nedenle, proje risk değerlendirmesi jenerik modelindeki özel bilgiler genellikle kuruluş içinde kesinlikle gizli tutulur.

Risklerin Yönetilmesi

Yalnızca risk analizi kullanılarak risklere izin verilmesi, varsayılan olarak, belirlenen riskler karşısında potansiyel projeyi değerlendiren karar vericiye tamamen pasif bir rol atar.

Bunun nedeni, geleneksel bir risk analizinde, risk sürücüleri (analizdeki bağımsız değişkenler) ile projede yürütülmekte olan sonuç riskler (analizdeki bağımlı değişkenler) arasındaki bağımlılık bağlantısının potansiyel aracı dikkate alınmadan incelenmesidir. 

Bu eylemler aslında bu bağımlılık bağlantılarından bazılarını yaratabilir, böylece projede yürütülen gerçek riskleri risk analizinde belirtilen seviyenin önemli ölçüde altına düşürür.

Ancak, sözleşme müzakereleri kapsamındaki projelerde etkili risk yönetimi, kişinin hem projeye yönelik riskleri tahmin edebilmesini hem de gerçekleştikleri takdirde ve gerçekleştiğinde olumsuz pratik etkilerini en aza indirmek için proje içinde uygun organizasyonel yapılar tasarlayabilmesini gerektirir.

Bu amaçla, yukarıda açıklanan keşifler yoluyla elde edilen ve proje risk profilinin geliştirilmesinde kullanılan bilgilerin şimdi, tanımlanan risklerden herhangi birinin meydana gelmeleri için hazırlıklar yaparak nasıl en aza indirilebileceğini belirlemek amacıyla dikkate alınması gerekmektedir. Sözleşme dahilinde ve/veya meydana geldiklerinde ve meydana geldiklerinde nasıl etkisiz hale getirilebileceklerine ilişkin stratejilere karar vermek gerekir.

Bu, keşfedilen riskler göz önüne alındığında projeye ve gereksinimlerine odaklanmayı gerektirir (proje için potansiyel risk kaynaklarını belirlemek amacıyla keşifleri yoluyla tanımlanan bu dünyaların özelliklerine odaklanmak yerine).

Proje kabul sürecinin bu aşamasındaki temel yönetim amacı, risk gösteren faktörler (yani, risk analizi tarafından üretilen proje risk profili) üzerindeki projenin karakterizasyonunu, belirlemede nelerin dikkate alınması gerektiğini ortaya çıkarmak için kullanabilmektir.

Örneğin, kuruluşun geçmişte belirli bir müşteriyle ilişkisi olmadığı veya müşteriyle daha önceki karşılaşmalarına göre müşteriden zorluklar beklendiği durumlarda, çok yetenekli bir proje yöneticisinin atanması projenin önemli bir parçası olacaktır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir