Proje Oluşum Aşamaları
Proje Oluşum Aşamaları
Ortaya çıkan sorunlara alternatif çözümlerin simüle edici etkileri göz önüne alındığında bazı durumlarortaya çıkarılmıştır. Bu oluşum türlerinin her birinin doğasını aşağıda daha ayrıntılı olarak ele alıyoruz.
(a) Bu tür oluşumlar altında sınıflandırılan olaylar, proje çalışma sistemi yerine proje ortamından kaynaklanan olaylardır. Proje yöneticisinin bunları etkilemek için herhangi bir aracısı yoktur, yalnızca etkilerini en aza indirebilir.
Bu olayların etkileri, projenin yalnızca bazı kısımlarını değil, tüm projeyi etkileyebilir. Buna iyi bir örnek, yöneticiye bir bütün olarak planlamasını dayandırdığı standart kaynağın altında olan ve değiştirmesine izin verilmeyen veya değiştiremeyeceği insan kaynaklarının verildiği zamandır.
Bu örnekte, tahminleri standart kaynaklara veya ortalamanın üzerinde performans gösteren kaynaklara dayalıysa, proje yöneticisi teslim tarihlerini karşılamakta büyük güçlük çekecektir. Böyle bir olayın başka bir örneği, projenin dayandığı belirli bir yazılım ürününün, ihtiyaç duyulduğu zaman kullanıma sunulmadığının keşfedilmesi olabilir.
Bu durumda ne-eğerlere örnek olarak şunlar verilebilir: “Ya bunun yerine başka bir özel yazılım kullanırsak?”, “Ya kendimiz geliştirirsek?”. Ayrıca, böyle bir olayın başka bir örneği, sözleşme müzakere edilirken veya plan yapılırken sistemin karmaşıklığının hafife alınmış olduğunun keşfedilmesi olabilir.
Bu örnekte gerçekleştirilebilecek ne olursa olsun örnekleri şöyle olabilir: “Ya daha fazla kaynak kullanırsam?”, “Ya teslimatta bir gecikme için pazarlık yaparsam?”. Bu kategoride açıklanan olaylar, yukarıda açıklandığı gibi 3. kategori altında simüle edilmiş (yani, ne olursa olsunların nesnesi olmuş) olaylardır.
Bu tür olaylar meydana geldiğinde başa çıkmanın tipik yolları, daha önceki tahminleri yeniden müzakere etmek (mümkünse) ve daha gerçekçi son tarihler almak, sistemin daha düşük bir işlevselliği üzerinde anlaşmak (müşteri kabul ederse) veya test derecesini azaltmaktır. müşterinin bilgisi olsun veya olmasın yazılımın kalitesini sağlayabilir vb.
Bu eylem planları, bir bütün olarak proje üzerindeki ne olursa olsun simülasyonlarının sonucu olacaktır (örneğin, “sistemin işlevselliğini azaltırsak ne olur?”). Hangi özel yolun seçileceğine ilişkin karar, her bir eylem tarzının sonuçları arasındaki bir değiş tokuşa dayanacaktır. Örneğin, bir sistemin geliştirilmesi için kalite standartlarının düşürülmesi, yüklenici kuruluşun müşteriye tesliminden sonra sistemin sürdürülmesinden de sorumlu olacaksa, arzu edilen bir alternatif olarak görülmeyebilir.
(b) simülasyonlarını tetikleyen ikinci tür olaylar, proje çalışma sisteminin kendi içinden başlatılan olaylardır.
Buradaki örnekler: kayma, bir insan kaynağının geri çekilmesi veya bir makinenin bulunmaması, ihtiyaç duyulan belirli bir alanda keşfedilen uzmanlık eksikliği, vb. Bunlar, proje yöneticileri tarafından ne olursa olsun simülasyonları gerçekleştirmenin en sık nedenleridir.
Böyle bir oluşumun her türü, kaynakların yeniden tahsisi, görev veya iş dökümünün yeniden tanımlanması, yeniden çizelgelenmesi, yeniden tahmin edilmesi veya yukarıda kategori altında açıklanan eylemlerle ilgilidir (örn. , işlevselliği veya kaliteyi düşürme).
Proje yönetimi Aşamaları
Mimari proje Aşamaları
Proje Yönetimi proje Örnekleri
Proje Aşamaları Nelerdir
Uygulama projesi çizim aşamaları
Proje aşamaları nelerdir kısaca
Proje yaşam döngüsü Aşamaları
Proje Yönetimi Örnekleri
What-if simülasyonları, etkin bir şekilde, bir amaca yönelik araçlardır: değerleri, gerçekleştirilmiş oldukları gerçeğiyle değil, sonuçlarının, yöneticinin müteakip planlamalarına ve sonuç olarak projeyi amacına ulaştıracak eylemlerine yansıtılmasıyla belirlenir. başarılı sonuç
Yöneticiye değerli bilgiler sağlayarak, projesinin başarısına yönelik öngörülen tehditler gerçekleşirse ve gerçekleştiğinde bunlarla başa çıkabileceğine olan güvenini artırır.
Tabii ki, neyin yanlış gidebileceğini simüle etmek için çok fazla zaman harcanması ve neyin yanlış gittiğini veya tasarlanan planın her şeye dayanarak tasarlanmış olup olmadığını bulmaya ayıracak çok az zaman kalması tehlikesi her zaman vardır. olası beklenmedik durumların uygulanabilir olup olmadığı veya gerçekten proje çalışması için temel olarak kullanılıp kullanılmadığı.
Organizasyon kavramları olarak hedefler, faaliyetler ve bakış açıları
Bir önceki yazımızda, bir proje yöneticisinin belirli bir yazılım geliştirme projesinin sorumluluğunu üstlendiği andan projenin tamamlandığı (umarız başarılı bir şekilde) ana kadar olan proje yönetimi sürecini ana hatlarıyla açıklamıştır.
Bu süreci kronolojik bir sırayla (yani proje yönetimi aşamaları açısından) tartıştık, her aşamada gerçekleştirilmesi gereken faaliyetleri tanımladık ve her aşamanın başarılı bir şekilde nasıl tamamlanabileceğine dair bazı göstergeler sağladık. Dolayısıyla ne yapacağımız, ne zaman yapacağımız ve nasıl yapacağımız üzerine odaklandık.
Yine de, tartışmamız boyunca, sürecin kronolojik bir açıklaması içinde açıkça ele alınamayan başka, gizli bir argüman dizisi tespit edilebilir.
Yani, proje yönetimi, onu oluşturan faaliyetlerin, projenin ortaya çıkan ihtiyaçlarına bağlı olarak beklenenden farklı zamanlarda gerçekleştirilebileceği motive edilmiş bir iş taahhüdüdür.
Örneğin, bir proje planı yapmak, bu aşamalar boyunca (kapanış aşaması dışında) herhangi bir zamanda gerçekleştirilen bir faaliyet olabilir, çalışma koşullarının müzakere edilmesi, süreç boyunca tekrar tekrar yapılması gereken bir faaliyet olabilir. koşullar tatmin edici hale gelir.
Bu nedenle, belirli bir faaliyetin neden yapıldığı ve yöneticinin bununla neyi başarmaya çalıştığı sorusu, neyi gerektirdiği, ne zaman ve nasıl yapıldığı kadar ele alınmalıdır.
Proje yönetimi sürecindeki bu motivasyon konusunu ele almak ve önceki bölümde yalnızca değinilen endişeleri açıklamak için, proje yönetimi hedefleri kavramını kullanacağız.
Belirli bir proje yönetimi faaliyetini yürütmenin gerekçesini ve yürütmenin başarısı veya başarısızlığı için test alanı sağladığı görülecektir. Hedefler ile bunları uygulayan proje yönetimi faaliyetleri arasındaki bu ilişki tartışılmaktadır.
Ancak bir proje yönetim faaliyetinin başarılı bir şekilde yürütülebilmesi için proje çalışma sisteminden ve proje ortamından bilgi alınması gerekir. Bu bilginin nasıl elde edilebileceği, yöneticinin proje çalışma sistemi ve proje ortamı hakkında benimseyebileceği perspektif kavramını tanıttığımız yerde tartışılmaktadır.
Proje yönetimi hedefleri, proje yönetimi faaliyetleri ve bakış açıları kavramları bu kitapta düzenleyici kavramlar olarak kullanılmaktadır: bunlar gayri resmi bir şekilde gündeme getirilen sorunları organize etmektedir.
Bu itibarla, proje yönetimi sürecinin söylemsel tartışması ile bu sürecin ilgi konusu olacak pre-formal ve formal modellemesi arasında gerekli kavramsal bağı sağlarlar.
Mimari proje Aşamaları Proje Aşamaları Nelerdir Proje aşamaları nelerdir kısaca Proje yaşam döngüsü Aşamaları Proje yönetimi Aşamaları Proje Yönetimi Örnekleri Proje Yönetimi proje Örnekleri Uygulama projesi çizim aşamaları