Proje Simülasyonları
Proje Simülasyonları
Bazı durumlarda, simülasyon gerçekleştirilmiş olabilir, ancak sonuçları, yöneticinin tehdidi etkisiz hale getirmek için nasıl hareket edeceğine karar verebileceği projeye yönelik tehdidin doğru resmini sağlamayacaktır. Aşağıda, proje yönetiminde what-if simülasyonlarının nesnesi olarak kullanılabilecek farklı olay türlerini tartışacağız.
Bu olayları, genellikle proje yöneticisinin sorumluluğu dışında kalabilen olaylardan, işinin önemli bir parçası olanlara kadar beş kategoride ele alıyoruz. Proje yöneticisinin ilgi alanı dışında olabilecek olayların tartışılması, bu tür olayların, onlar üzerinde herhangi bir kontrolü olmasa bile meydana geldiklerinde onun işi üzerindeki etkilerinin ana hatlarını çizmeyi amaçlar.
Birinci kategorideki olaylar, ne kadar muhtemel ve sonuçları ne kadar yüksek olursa olsun, proje yöneticisinin üzerinde hiçbir kontrolü ve bunların olmasını engelleme veya hatta onlar için beklenmedik durum planları yapma yetkisinin olmadığı olaylardır.
Bu olaylar nadiren proje yöneticisinin ne olursa olsun simülasyonlarının nesnesi olur çünkü bunların sonuçları genellikle kendi sorumluluğu dışındadır. Böyle bir olaya örnek olarak müşteri veya yüklenici kuruluşun iç politikadaki bazı değişiklikler nedeniyle projeyi iptal etmesi gösterilebilir.
Bu durumda, organizasyon içinde bunu kendi sorumluluğu olarak tanımlayan bir pozisyonda bulunmadıkça (örneğin, başka bir iş için teklif verme sorumluluğuna sahip olmak gibi), ekip üyeleri için alternatif iş bulmak yöneticinin işi değildir. iletişim). Başka bir örnek, hükümet tarafından finanse edilen bir projede politika değişikliğinin etkisini tahmin etmek için hükümet değişikliklerinin ve seçim sonuçlarının simülasyonu olabilir.
İkinci kategoride, projenin planlanma şeklini etkileyen olaylarla karşılaşıyoruz. Bu olaylar, planın dayandığı temel varsayımlarla ilgilidir (örneğin, geliştirme yaşam döngüsü modelinde veya kullanılan donanımda veya geliştirme dilinde bir değişiklik).
Burada, yalnızca belirli koşullar altında gerçekleşme olasılıklarının muhtemel olduğu düşünülür (örneğin, danışanın fikrini sık sık değiştiren biri olarak deneyimlemesi veya ihtiyaç duyulan bir donanımın bulunmaması yüksektir).
Bu gibi durumlarda, meydana gelen bu olayların simülasyonu, daha güvenli seçeneklere yönelerek (örneğin, mevcut veya daha kesin bir donanım seçmek ve müşteri belirli belirsiz donanımda ısrar ederse, onu resmi olarak uyarmak) bu tür sorunlarla karşılaşma riskini üstlenmemeye yol açar. sonuçları) veya bu tür olayların meydana gelme olasılığını katı değişiklik kontrol prosedürleriyle bağlar (müşterinin kullanılacak dil veya ürünün işlevsel gereklilikleri konusunda fikrini değiştirmesi durumunda).
Ancak bu düzeyde bile, proje başlangıcında müzakere etme sorumluluğu ve yetkisine sahip yöneticilerin sorunlarını tartışıyoruz. Halihazırda müzakere edilmiş ve ellerinden geldiğince en iyi şekilde yönetmeleri istenen sabit bir brifing ile birlikte kendilerine bir proje teslim edilen proje yöneticilerinin çoğu için durum genellikle böyle değildir.
Eğitimde simülasyon nedir
PhET simülasyon
Simülasyon Örnekleri
phet 6. sınıf
Simülasyon Nedir
PhET Colorado fizik
Eğitimde simülasyon örnekleri
PhET fizik
Üçüncü kategoride sınıflandırılan olası olayların simülasyonu, projeye daha iyi tahminler yapılmasını kolaylaştırır ve gerçekçi bir proje planının tanımlanmasına yardımcı olur. Bu örnekteki what-if simülasyonunun amacı, bir bütün olarak projenin belirli bir değişken yönüdür, ancak projenin başarılı bir şekilde yürütülmesi için de buna bağlıdır.
Buradaki örnekler, zamanla (“bunu x adam-ayda yapabilir miyiz?”), bütçe (“bunu daha az insanla yapabilir miyiz?”), üretkenlik/pedormans (“ya oran, ortalama?”), sistemin güvenilirliği, işlevi ve yanıt verebilirliği, makine kullanılabilirliği vb.
Bu ne olursa olsunlar genellikle proje başlamadan önce gerçekleştirilir ve sözleşme için teklif verilmesine ilişkin bilgilere yol açar. sözleşmenin bazı yönlerinin değiştirilmesinde proje yöneticisi (veya üstleri) ile müşteri arasındaki süreç de büyük önem taşır.
Yukarıdaki üç kategoride tanımladığımız tüm keşkeler, projenin yürütüleceği koşulların oluşturulmasını kolaylaştırır. Böylece, ortaya çıktıklarında, yöneticinin içinde çalışmak zorunda kalacağı genel kısıtlamaları tanımlar ve düzeltirler. sorumluluklarını yerine getirmek. Bundan sonra ortaya çıkan tüm keşkeler, bu sabit proje yapısı içinde ortaya çıkar ve proje planlamayı veya yeniden planlamayı da kolaylaştırır.
Dördüncü kategoride, planlama aşamasında dikkate alınan ve proje ömrü boyunca olabilecek (veya olma eğiliminde olan) olası olaylar yer almaktadır. Bu olaylar üzerinde yürütülen What-if’ler, bu tür olayları karşılayabilecek ve olumsuz koşullara toleransını test edebilecek bir proje planı oluşturmaya da oldukça yardımcı olur.
Buradaki örnekler: proje başladıktan sonra müşteri ile beklenen zorluklar, proje kaynaklarının geri çekilmesi, makinenin kullanılamaması vb. Bu tür olayların meydana gelmesini karşılamak için, bu olayların meydana gelmesi durumunda ve ne zaman yapılacağını belirten acil durum planları da yapılır.
Bununla birlikte, tüm bu tür olası olayları karşılamak için çıkarılabilecek çok sayıda ne olursa olsun vardır ve bu olaylar asla gerçekleşmeyebileceğinden, proje yöneticileri bunları alışkanlık olarak gerçekleştirmezler. Bunun yerine, planlama aşamasında, What-if’ler, proje planının belirli yönleriyle ve planın farklı konfigürasyonlarla simülasyonuyla ilgili olma eğilimindedir.
Örneğin, “Bu belirli işlevi üç alt görev yerine ikiye ayırırsam ne olur?”, “Deneyimli bir kaynağın işini deneyimsiz bir kaynakla birleştirirsem ne olur?”, “programlamanın sonucu ne olur?” bu özel görev daha önce mi?” vb. Bu “eğer”lerin etkileri plan boyunca simüle edilir ve o anda daha makul görünen plan da seçilir.
What-if simülasyonlarının en sık oluşumu, proje çalışmaya başladığında gerçekleşir. What-if’lerin beşinci ve son kategorisini oluştururlar. Bunlar normalde bazı oluşumlar tarafından tetiklenir (bir başlatıcı, tetikleyici, halihazırda gerçekleşmiş bir olay) ve yöneticinin belirli bir olaya verdiği tepkileri de yansıtır.
Bu kategoride ele alınması gereken iki tür olay vardır: (a) tüm projeyi etkileyen ve normalde proje planının dayandığı bazı temel temel varsayımların yanlışlanmasını içeren bir olay ve (b) ) projenin yalnızca küçük bir bölümünü etkileyen ve yöneticinin etkilerini çözmek için üst yönetimi gerektirmeden kolayca projesine dahil edebileceği bir olaydır.
Eğitimde simülasyon nedir Eğitimde simülasyon örnekleri phet 6. sınıf PhET Colorado fizik PhET fizik PhET simülasyon Simülasyon Nedir Simülasyon Örnekleri